2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Euroleague'de tur atlamayı başarı olarak görmüyorum diyorsunuz; ama bu şampiyonada kupa kazanmış bir Türk takımı var mı? Benim bildiğim bir Efes Pilsen'in 1996'da kazandığı Koraç Kupası var; bir de BJK'nin geçen yıl kazandığı Challenge Cup... İkisi de kendi döneminin 3. basamak Avrupa Şampiyonası idi.

Basketbol tarihimizde henüz 2. basamak kupayı bile kazanan Türk takımı yokken; 1. basamak turnuvada tur atlamayı, Top 8 kovalamayı nasıl başarı saymıyoruz, anlayamıyorum?

O zamanki adıyla Efes Pilsen'in kazandığı kupa,Avrupa'nın 2 numaralı kupasıydı.Zaten o zaman Avrupa kulüpler kupası ve Koraç kupası vardı sadece ve şunu da söyleyeyim o zaman kupa 1 de toplam 16 takım mücadele ediyordu ve koraç kupasında çok üst düzey takımlar vardı.Ufak bir hatırlatma...

Tutku Trabzon'la anlaştı,zaten Engin de dönünce kısa rotasyonumuzda toplam 9 oyuncu oluyor (Biri 6. yabancı),bu kadar fazla kısaya sahip başka bir takım daha yok,daha ne Tutku'sundan bahsediyoruz?

Tutku'yu sevmeme rağmen diyorum ki kafayı mı yediniz ne Tutku'su? Elde Ender ve Arroyo varken üstüne üstlük Engin dönecekken. Gerektiği vakit 5 dk süreyle 1 numarada oynatabileceğin Gordon varken ne Tutku'su bu diyorum. Kısa rotasyonumuz gayet yeterli bana göre. Başka bir transfer çalışmasının olacığını düşünmüyorum ben açıkçası.

Ya esasında mükemmel bir kadromuz var da şu sakatlık belası kafa karıştırıyor. Engin ve Göksenin'in (ve hatta Domercant'ın) sağlam döneceğini bilsem elbette Tutku'nun gelmesini istemem. Sonuçta gayet yeterli kısa rotasyonumuz.

Ama işte geçen sezondan sonra paranoyak olduk...

yanlış mantık kuruyorsunuzda o yüzden. şimdi geçen seneki rezalet fenerbahçe düzeniyle hangi basketçi kaybolmadıki bi söylermisiniz. yahu koskoca bo kayboldu gitti ilkanmı kaybolmayacak. geçen sene ergin ataman ın düzeniyle oynasaydı ilkan böylemi olurdu. aynı şekilde izzette öyle. ilkan da izzet te türk basketbolunda gelişime açık kaliteli basketçilerdir. ama tabii geçen seneki fener düzeninde devam etselerdi kaybolup giderlerdi. ilkanıda izzetide bu seneki kadromuzda 4 rotasyonuna istemezmiydiniz. belki siz istemezdiniz ama ben çok net isterdim. o yüzden ben geçen sene ilkan ın böyle olacağını söylemiştim demekte çok doğru değil. izzet in ve ilkan ın bu sene obra nın elinde ve sisteminde parlamayacağını nereden biliyoruz. ben şahsen izzet i bu sene takımımda görmeyi çok istedim. ama olmadı.

bu arada yukardaki mesajlarada katılıyorum. olacak izzeti alamadık ama ihtimal varsa, olmuş bi kerem gönlüm ü alalım bari.

Bir takımda maksimum 22-23 dakika oynayabilen ekiplerde(Galatasaray, Fenerbahçe, Efes)hiçbir genç oyuncu kendini geliştiremez. Sizce Furkan 3 yılda ne kadar gelişti?

Ne müthiş bir transfer dönemi yaşadık. Guard mevkiindeki bir silahın daha sakatlandı. Carlos Arroyo artık her maç 35 dakika oynar. Mutlu Demir adlı süper yeteneği aldık. Adamla 1 ay önce anlaşıldı ama nedense imza bugüne kaldı. Acaba sakat mı yoksa başka oyunculara gittik ve yine ufak hesaplar yüzünden alamadık mı?

Bazı arkadaşlar da rotasyonda arada sırada görev alacak diyorlar. Olsun o görev alacak adam bu adamdan daha iyi olmalı.

Ender'in sakatlığı nerden cıkti yahu ? Bismillah daha sezon bile baslamadi. Bu sakatlik belasi bizim tek rakibimiz olacak gibi bu sene de. Allah yardimcimiz olsun...

Şuacanla kontrat yapıldımı ?

Şube Koordinatörümüzün(!) daha önce söyledikleri;

Murat Özyer @coachozyer

Şuacan; geçen sene olduğu gibi bu sene de hazırlık döneminde idmanlara yardım etmesi için bazı oyuncularla anlaşacağız. Şuacan'dan sonra bir oyuncu ile daha dönemsel olarak anlaşacağız. Eylül ortası veya sonuna kadar bizimle olacaklar. Sabah söyledim , genç takımımızdan Göktürk Ural gitmek istedi ,izin verdik. Diğer oyuncuların A Takıma gelip geri dönmesini teknik ekiple beraber uygun bulmadık çeşitli sebeplerden dolayı. Dediğim gibi Bormio kampının sonuna kadar bir oyuncu ile daha anlaşabiliriz.

Yıldız Erkekler Milli Takımımızda oynayan Furkan Korkmaz nasıl bir oyuncu? Hangi takımda ? Altyapımıza kazandırma şansımız var mı?

Ukrayna’da düzenlenen U16 Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Furkan Korkmaz 25.3 ile sayı kralı oldu, ikinci sırayı ise Ukrayna’dan Sviatoslav Mykhailiuk 25.2 ile aldı. Almanya maçında 17 sayı atan Furkan Korkmaz, diğer bütün karşılaşmalarda 20 sayının üzerine çıktı. İsveç ‘e25, Litvanya’ya 29, Rusya’ya 22, İspanya’ya 31, İtalya’ya 28, Hırvatistan’a 22, Almanya’ya 28 sayı atan Furkan ayrıca başına 4.5 üçlük isabetiyle bu alanda da kürsüde zirveye çıktı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...