2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Efesin furkanı bırakacagını hic zannetmiyorum bu sene de büyük ihtimalle efeste kontenjan oyuncusu olacagı soyleniyor.Bizim sube genc yetenkeler konusunda yine uyudu(Murat özyer şube icin acaba ne yapıyor kulübe ne faydası var simdiye kadar ne icraat yaptı onu da bilmiyorum) fülker ve efes bütün gelecek vadeden gencleri topladı.

B_17696_b.jpg

Jawai ve Erceg İçin İmza Töreni Düzenlendi

Galatasaray Liv Hospital'ın yeni transferleri Nathan Jawai ve Zoran Erceg için Liv Hospital Ulus'ta Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer'in de katıldığı bir imza töreni düzenlendi.

Yeni sezon başlangıcına, Jawai ve Erceg transferine değinen Özyer "Öncelikle hoş geldiniz. Bu sene sponsurumuz Liv Hospital bizi gene Ulus'ta misafir etti, imza töreninde. Yeni oyuncularımız Jawai ve Erceg ile karşılıklı imzaları atacağız. Geçen sene bildiğiniz gibi Medical Park ile başlayan yolculuğumuz şampiyonlukla bitti. Şampiyon olduğumuzda göğüs reklamımız Liv Hospital idi. Bu sene de 4 Ekim itibariyle sezona başlayacağız. Türkiye Kupası eleme grubuyla. Sonra 9 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Kupası var. Arkasından lig başlayacak. Hemen aynı hafta Euroleague'de Siena deplasmanına gideceğiz. Hatırladığınız üzere şampiyon olduğumuz için Euroleague gruplarına doğrudan katılıyoruz. Dolayısıyla zorlu bir süreç başlıyor. Ergin Ataman'ın listesinin başında olan oyuncularla anlaştık. Zaten Erceg eski oyuncusu, Beşiktaş'ta beraber çalıştılar, CSKA Moskova'dan geliyor. Jawai de Barcelona'dan geliyor. Taraftar ile oynamayı çok seven bir oyuncu. Domercant ile birlikte oynamıştı Kazan'da. Onlara bu sezon Galatasaray Liv Hospital'da başarılar diliyorum" dedi.

Yeni sezonda 11 numaralı formayı giyecek olan Jawai "Burada olma şansını bana tanıyan organizasyona teşekkür etmek istiyorum. Galatasaray gibi iyi bir takımda ve İstanbul gibi güzel bir şehirde olmaktan dolayı çok mutluyum. Ligde ve Euroleague'de özel bir şeyler gerçekleştirip en üst seviyelere ulaşmak istiyoruz" dedi.

4 numaralı formayı giyecek olan Erceg ise "Tekrar Türkiye'ye dönme fırsatını buldum. Burada olmaktan mutluyum. Köklü ve büyük bir kulübe geldiğimi biliyorum. Bütün kupaları kazanmak için takıma yardımcı olmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

Jawai ve Erceg in mza Treni Dzenlendi - 21.08.2013 12:19 (ERKEK BASKETBOL) / Galatasaray.org

Umarım her ikisi de takıma oldukça faydalı olacaktır, başarılarla dolu bir sezon geçirmeleri dileğiyle, hoş geldiniz!

B_2e15ec7fa7212fd9f121a2d149092ea1.jpg

Basket takımının transferlerini olumlu buluyorum.

Bakalım salonda maçlarda neler olacak.

İlke olarak seyretmeden yorum yapmam.Başında güvendiğim bir koç var.O herşeyi düşünmüştür.

Seyredince daha iyi fikir sahibi oluruz heralde.Ama şu an pozisyonlar bütçeye göre iyi görünüyor.

Bu senede bizim için iyi bir yıl olur umarım:)

Fenerbahçe Ülker'in genç oyuncusu Berk İbrahim Uğurlu,Kenan Sipahi transferi sonrası mutsuz ve ayrılmak istiyor.Biz alsak çok güzel olur,yatırımımızı yapmış oluruz.

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Galatasaray Liv Hospital, ABD'li oyun kurucu Walker Russell Jr. ile bir aylık anlaşmaya vardı.

Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Oyuncularımızdan Ender Aslan ve Sinan Güler'in A Milli Takım ile Slovenya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda, Carlos Arrroyo'nun Porto Riko Milli Takımı'yla Venezüela'da gerçekleşecek FIBA Amerika Şampiyonası'nda yer almasından ve Engin Atsür'ün tedavisinin devam etmesinden dolayı hazırlık döneminde guard pozisyonunda oynayan Walker Russell Jr.'dan yararlanacağız"dedi

Walker Russell Jr.
6 Ekim 1982'de ABD'nin Michigan eyaletinde dünyaya geldi. Rochester High School'dan mezun olan Russell bir sene Florida'da bulunan Chipola College'e giderken sonraki üç seneyi Jacksonville State University'de geçirdi. 14,6 sayı 7,1 asist ortalaması yakaladığı 2005'te Ohio-Valley Konferansı (OVC) en iyi ikinci beşe, maç başına 14,0 sayı 6,8 asist ile oynadığı senior (2006) sezonunda konferans beşine seçildi.

2006-07 sezonunda Avrupa'ya gelen ve CEZ Nymburk forması giyen Walker Russell FIBA Eurocup'ta altı maçta forma giyip 6,5 sayı 3,2 asist ortalamaları üretti. 2007'den itibaren NBA Gelişim Ligi'nde (D-League) boy gösteren Russell Fort Worth Flyers, dört sezon Fort Wayne Mad Ants ve Reno Bighorns takımlarında bulundu. D-League'de 164 maça çıkıp 14,5 sayı 7,9 asist ortalamalarıyla dikkat çekti. NBA Lokavtının olduğu dönemde ise Dominik Cumhuriyeti'nde Los Leones de Santo Domingo takımını şampiyonluğa taşıdı. 2008'de İspanya'nın Estudiantes, 2009-10 sezonu Bulgaristan'ın Lukoil Academic, 2011'de Çin'in Zhejiang Lions takımlarında oynayan Russell Walker, Ocak 2012'de Detroit Pistons ile anlaştı ve Jacksonville State'den çıkıp NBA'de oynayan ilk isim oldu. Pistons ile 28 maçta yer aldı.

1,88 metre boyunda ve 1 numaralı pozisyonda görev alan Russell Walker son olarak Venezuela'nın Cocodrilos de Caracas takımında oynadı.

7 yabancı oyuncumuz var.Kadroya giremeyecek olan oyuncular kimler olacak bilgisi veya kendince fikri olanlar var mı?Biri muhtemelen Macvan fakat herhangi bir oyuncuyu ben bu kalan 6'lıdan ayıramıyorum.

7 yabancı oyuncumuz var.Kadroya giremeyecek olan oyuncular kimler olacak bilgisi veya kendince fikri olanlar var mı?Biri muhtemelen Macvan fakat herhangi bir oyuncuyu ben bu kalan 6'lıdan ayıramıyorum.

Macvan zaten belli ama diğer isimde muhtemelen Jamont Gordon olacak gibi.

Sezon başlangıcında Pg sorunundan dolayı Gordon belki tercih edilebilir ama Domercant-Sinan-Göksenin gibi bir 2 rotasyonunda Gordon'un 6.yabancı olması muhtemel.

Bu Gordon delisine ne "gönderilmeli" yazabiliyorum ne de "5. yabancı tercihi o olmalı" diyebiliyorum.

Bugün yine hazırlık maçında coşmuş sanırım. Çok değişik bi adam vallahi :)

Kısa oyuncular dönüşümlü olarak tribüne çıkar bence. Özellikle Arroyo'yu play off ve euroleague'de ağırlık olarak kullanmamız gerekecek. Jamont'u sene içinde 1 numarada görebiliriz gibi geliyor bana..

Bizim takımda AB pasaportu olan oyuncu var mı hiç? Domercant bi ülkenin vatandaşıydı ama hatırlayamadım şimdi. Jamont veya Arroyo'da var mı pasaport durumu? AB olayı çıkarsa baskete de yansır ve şu an bizde AB pasaportu olan oyuncu yok bildiğim kadarıyla. Fenerbahçe'de 4, Efes'de yine 3 veya 4 oyuncu AB statüsünde.

Kadromuzda bulunan oyunculardan; Macvan, Erceg, Domercant ve Markoishvili ile ilgili akla AB statüsünden yararlanabilmeleri hakkında sorular gelebilir. Ancak ne Sırbistan, ne de Bosna-Hersek Avrupa Birliği'ne üye, ayrıca bizim üye olduğumuz ve yaptığımız itirazda da yanılmıyorsam dayanak noktalarından biri olan Gümrük Birliği'ne de üye değiller. Gürcistan'ı zaten hiç hesaba katmıyorum. Bu sebeple an itibariyle AB vatandaşları ile ilgili düzenlemeler yapılsa bile, kadromuzda bulunan oyuncuların bu haktan yararlanması mümkün gözükmüyor.

Aynı durumda Anadolu Efes'ten; Barac, Planinic, Vasileiadis bu haktan yararlanabilecek konumda, Fenerbahçe Ülker'de ise; Kleiza, Zoric, Bogdanovic ve Vidmar.

Kadromuzda bulunan oyunculardan; Macvan, Erceg, Domercant ve Markoishvili ile ilgili akla AB statüsünden yararlanabilmeleri hakkında sorular gelebilir. Ancak ne Sırbistan, ne de Bosna-Hersek Avrupa Birliği'ne üye, ayrıca bizim üye olduğumuz ve yaptığımız itirazda da yanılmıyorsam dayanak noktalarından biri olan Gümrük Birliği'ne de üye değiller. Gürcistan'ı zaten hiç hesaba katmıyorum. Bu sebeple an itibariyle AB vatandaşları ile ilgili düzenlemeler yapılsa bile, kadromuzda bulunan oyuncuların bu haktan yararlanması mümkün gözükmüyor.

Aynı durumda Anadolu Efes'ten; Barac, Planinic, Vasileiadis bu haktan yararlanabilecek konumda, Fenerbahçe Ülker'de ise; Kleiza, Zoric, Bogdanovic ve Vidmar.

AB oyuncu statüsü bildiğim kadarıyla üyeliği değil de Avrupa kıtası zemininde ele alınıyor. Böyle bir karar çıkarsa muhtemelen bizim oyuncular da yararlanır.

AB oyuncu statüsü bildiğim kadarıyla üyeliği değil de Avrupa kıtası zemininde ele alınıyor. Böyle bir karar çıkarsa muhtemelen bizim oyuncular da yararlanır.

Benim de bildiğim gerekli protokollere ve anlaşmalara dayanılarak bu başvuru yapıldı, en önemli dayanak noktalarından biri de Gümrük Birliği yanılmıyorsam, tabi bunun yanında AB Adayı olmamız da etken. Bakan Egemen Bağış'ın bununla ilgili bir açıklaması vardı geçenlerde;

"Bazı kulüplerin yargıya başvurarak alınan kararı tartışmaya açmak istedikleri hepimizin bildiği gerçek. Biz AB Bakanlığı olarak herhangi bir şekilde karar mekanizması olamayız. Bu konudaki karar mekanizması Futbol Federasyonu'dur. Futbol Federasyonunun kararlarının tartışılacağı merci de yargı müessesesidir. Halihazırda bazı kulüplerimizin yargıya başvurduklarını biz de medyadan takip ediyoruz. Aynı kulüplerimizin yargıya yaptıkları başvuru çerçevesinde bakanlığımızdan görüş alınacağıyla ilgili duyumlar da ulaşmıştır. Bu duyumlar çerçevesinde biz AB Bakanlığı Hukuk İşleri Başkanlığı'nı, AB mevzuatını incelemek, Türkiye'de mevzuatı incelemek, farklılıkları gözlemlemek, Türk oyunculara AB ülkelerinde nasıl muamele yapıldığını irdeleme, aynı şekilde üyesi olduğumuz Gümrük Birliği çerçevesinde serbest dolaşım hakkı çerçevesinde AB üyesi ülke vatandaşlarının ülkemizde benzer haklara sahip olup olmadıklarını incelemek üzere bir talimat verdik."

Buradan hareketle bu uygulamadan yararlanıp, AB statüsü nedeniyle "yerli" sıfatı kazanacak oyuncuların vatandaşı bulundukları ülkelerin de bu tür protokollere, anlaşmalara ve birliklere dahil olması gerekir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...