2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ajinca tam aradığımız oyuncu gibi. Ndong tarzı bir oyuncu bu sezon başı düşünmeliydik. Bugün ve daha önce de dedim içerde savunma-hücum organizasyonlarında rakip takım için sıkıntı yaratacak bir oyuncun olacak yüksek yerleri hedefliyorsan. Jawai zaten bu tanıma uymuyordu.
Şimdi gözü karartıp böyle bir atletik uzun bulmalıyız. Şöyle rakip takım oyuncuları turnikeye girerken 2 kere düşünmeli caydırıcı bir oyuncu olmalı.
Geçen yıla göre savunmamız çok yumuşadı işte bunda bu özellikte bir oyuncumuzun olmamasının payı çok fazla bana göre. İçeride sorun yaşayınca dışarıdan da baskı görüyoruz şutlarımız girmiyor. Hücum da bozuluyor böylece.
Milicic-Ajinca-Fischer-Bonsu-
Ajinca şu an Fransa'da oynuyor oynadığı takım hedefleri olan bir takım değil tazminat vererek alabiliriz. Fischer şu an boşta ama formu ne durumda bilmiyoruz zira Bonsu da aynı formu soru işareti.
Ama bu sorun çözülmeli yoksa daha çok yenilgiler görebiliriz.

Ajinca'nın istatisklerine pek aldanmamak lazım.Çok kaliteli bir isim değil.Fransa milli takımının tüm maçlarını izledim bu yaz turnuvada.Daha önceden de izlemişliğim var.Oldukça sakar bir isim ve iyi bir bitirici değil.Bir uzun için iyi bir faul atıcısı olması dışında çok ekstrası olan bir isim değil.Sağlıklı Jawai'den 2-3 gömlek aşağıda bir isim.Küçük takımda uzun süreler alıp yaptığı istatistiklere aldanmamak lazım

Benim tercihim D'or Fischer-Bonsu ikilisinden biri olur.Buyout ödeyecek gücümüz varsa Boban Marjanovic ve şu an Zaragozada oynayan Shermadini düşünülebilir.Ama yaz başına dönersek keşke Haddadi'yi alsaydık.Ciddi fark yaratırdı Avrupada.O olmadıysa John Bryant alınmalıydı Jawai'nin sakatlık sorunlarının bu denli ciddi olabileceği biliniyorsa.

Bonsu fizik olarak zayıf kalır gibi geliyor bana. Bir de çok ağır sakatlıklar geçirdi atletikliğiyle ön planda olan şutu pek olmayan bir adam için ciddi bir handikap. Ajinca savunma anlamında çok fayda sağlayabilir ama çok kazma bir adam. Hücumda Ndongla falan alakası yoktur. Bu saatten sonra iyi uzun zor. Piyango vurması lazım.

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda fransa'nın en önemli savunmacılarından olan Ajinca. onu beğenmiyoruz da. Beşiktaş'tan sonra bir türlü tutunamayan Bonsu'yu, fiziği avrupa basketboluna müsait olmayan Haddadi'yi, sıradan bir uzun olan Shermadini'yi beğeniyoruz.. ilginç valla.. d'or fischer falan deseydiniz bari.

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda fransa'nın en önemli savunmacılarından olan Ajinca. onu beğenmiyoruz da. Beşiktaş'tan sonra bir türlü tutunamayan Bonsu'yu, fiziği avrupa basketboluna müsait olmayan Haddadi'yi, sıradan bir uzun olan Shermadini'yi beğeniyoruz.. ilginç valla.. d'or fischer falan deseydiniz bari.
Hepsi Ajinca'dan açık farkla daha iyi oyuncu

Tamam farklılar ama, şimdilik en formda olan oyuncu Ajinca. Biz sakatlıktan çekiyoruz, durumunun ne durumda olduğunu bilmediğimiz Bonsu'dan bahsediliyor. Hedefler büyük diyoruz Shermadini deniyor.

Tamam farklılar ama, şimdilik en formda olan oyuncu Ajinca. Biz sakatlıktan çekiyoruz, durumunun ne durumda olduğunu bilmediğimiz Bonsu'dan bahsediliyor. Hedefler büyük diyoruz Shermadini deniyor.

Shermadini benim de geniş piyasada tercih edeceğim bir isim değil de Ajinca yerine her türlü tercih edilir.Cantu'dayken Euroleague'de Ajinca'nın yaptıklarının mislisini yapıyordu.Olympiakosta gölgede kalması normal

Ama şu an bonservissiz D'or Fischer en mantıklı seçenek gibi.Arroyo ile Maccabi döneminde uyumu vardı,tarz olarak Ndonga çok benziyor vs

Shermadini benim de geniş piyasada tercih edeceğim bir isim değil de Ajinca yerine her türlü tercih edilir.Cantu'dayken Euroleague'de Ajinca'nın yaptıklarının mislisini yapıyordu.Olympiakosta gölgede kalması normal

Ama şu an bonservissiz D'or Fischer en mantıklı seçenek gibi.Arroyo ile Maccabi döneminde uyumu vardı,tarz olarak Ndonga çok benziyor vs

benim tercihim de fischer olurdu.

Johan Petro zaman zaman Pietrus. Bu AJinca'nın kötü bir oyuncu olduğunu göstermez. Sonuçta Jawai de bizim birinci uzunumuz olacak bir oyuncu değil.

O zaman Fransa'nın as uzununu beğenmiyorsunuz demeyeceksiniz. Fransanın as uzunu diye övüyorsunz önünde olduğu adamlar Fransanın Zeki gülayı Petro ve pivotlukla alakası olmayan 3,5 numara olan Pietrus . Jawai Ajincanın en az iki seviye üstünde bir adam ki ben geldiğinde jawai yerine daha hareketli ve uzun süreler oynayabilecek bir adam almamız gerektiğini söylemiştim.

BC Donetsk'de baya iyidi, sezon başında çok yazdım burada fisher'ı çünkü N'dong u aratmayacak özelliklerde, şutu var, blok tehtidi var atletik.Gelirse faydalı olacağını düşünüyorum çok hırslı aynı zamanda.

Kalp rahatsızlığı olan jawai'nin yerine iki dizide sorunlu bonsu'yu öneren arkadaşlar var. Haddadi gelmek istemiyor abd'de kalma derdinde. Fischer iyi bir tercihti paraya kiyacaksin. Sakatliktan çıkmış erceg mi kleiza mı diye tercih olacaksa kleiza riski alinirdi. Çünkü adam erceg'in 4 katı.

Sadece savunma performansları bile Ajinca'nın Jawai'den az katkı verme ihtimalinin önüne geçer.Jawai nasıl 2 gömlek daha iyimiş.Şutu mu ajinca'dan iyi, savunması mı? Jawai'nin tek özelliği topu doğru yerde aldığında iyi bitirmesi.Kaldı ki son durumuna bakarsak hem Fransa milli takımında, hem Strasbourg'da potaya yakın alıdğında Ajinca'da iyi bir bitirici gibi görünüyor.Savunma katkısını tartışmıyorum bile.Adam Gasol'ün arkasında sağlam durdu.

Alexis Ajinca | EuroBasket 2013 Buda Avrupa Şampiyonasında ki istatistiği

Kalp rahatsızlığı olan jawai'nin yerine iki dizide sorunlu bonsu'yu öneren arkadaşlar var. Haddadi gelmek istemiyor abd'de kalma derdinde. Fischer iyi bir tercihti paraya kiyacaksin. Sakatliktan çıkmış erceg mi kleiza mı diye tercih olacaksa kleiza riski alinirdi. Çünkü adam erceg'in 4 katı.

bende aynı şeyi düşünüyorum bonsuda erceg gibi olur geçen sene ispanya en son italyaya gitti ve hiçbirşey vermedi şuanda güvenilmez böyle bir riske gireceksek bu fischer olmalı ama dediğim gibi ben ABA - Player bu istatistikleri ile bize fayda sağlayacak bir uzun gibi duruyor tek sorunu işte genç ve eurolig tecrübesi

Ajinca bana bariz şekilde Akingbala'yı anımsattı.O da Euroleague'in 2-3 gömlek altındaki bir takımda uzun süreler alarak yaptığı istatistiklerle inanılmaz abartılmıştı şu an nerede bilmiyorum.Bizim Erwin Dudley de Strasbourgda oynasa 15 civarı sayı ortalamaları yakalar.Çok önemsiyorsunuz böyle şeyleri.Ajinca pota çevresinde Furkan ayarında bir bitirici.İstatistik üzerinden övüp de 2 hafta sonra yerin dibine sokmayın da

Sağlıklı Bonsu Avrupa için fazla bir adam da bir kere pivot sakatlığından canımız yanmışken bir daha öyle bir riske girmemek gerek.D'or Fischer mantıklı gibi

1. si bizim Erwin Dudley'de özellikle hücum anlamında azımsanacak bir oyuncu değil ve Türkiye'de pota altındaki en iyi bitiricidir.

2. si Ajinca, Fransa milli takımında Parker, Batum, Diaw gibi hücum opsiyonlarının arasında, kısaların etkinliğinden uzunların eline top değmediği bir organizasyonda, 19 dakikada 9.1 sayı, 7 rebound ortalama yapmış.Bizim Furkan önce Türk milli takımında ya da Galatasaray'da yapsın şu istatistiği de sonra bakarız hangisi daha iyi bitirici.

Ayrıca bizim takımın en önemli sorunu olan savunmada pota altını koruma işini oldukça iyi yapabileceği de aşikar.

http://www.eurobasket2013.org/en/ci....season_2013.roundID_8721.playerID_53367.html bu da Ajinca'ya her türlü tercih ederim dediğiniz Shermadini'nin bu yaz, şampiyonada Gürcü takımında yaptıkları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...