2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ajinca'nın biraz küçümsendiğini düşünüyorum. Tamam şu anki istatistiğinin gösterdiği kadar üst düzey bir isim değildir belki, ama önemli şeyler katabilir bizim takıma. Bir kere herşeyden önce rakip kısaların elini kolunu sallaya sallaya potaya gitmelerini engeller ki bu bile çok şey farkettirebilir. Ayrıca hücumda o kadar kazma bir oyuncu falan da değildir. Üstüne eğilse N'dong gibi orta mesafe de atabilir, ancak şimdilik pota yakınında buluşması onun için daha iyi. Zaten bir uzun alacaksak ilk olarak savunmayı ve ribaundları toparlaması öncelik olmalı. Hücum tarafı ikinci plana itilmeli bence.

D'or Fischer'ın son durumunu bilmiyorum. Ajinca kadar istim üstünde değildir muhtemelen ama şartlar uygunsa o da iyi bir uzundur, düşünülebilir tabi. Riga'yla imzalayıp sonra NBA'e kaçan Lawal de fena isim değil, Sixers garanti kontrat vermemişti galiba ona.. O da düşünülebilir bence. En az Bonsu kadar atlet bir adamdır.

Benim anlamadığım, Jawai'nin sakatlık ve sağlık geçmişi bu kadar bariz ortadayken ve elimizde sadece Furkan varken niye gidip Jawai riskini aldık? Ergin Hoca'nın bu tercihi geldiğinden bu yana en anlamadığım tercih oldu. Daha garanti bir isim almalıydık bence.

Ajinca gibi oyuncu beğenilmez mi arkadaş. 2.15 boyunda kolları uzun savunmada resmen 2 gömlek yukarı çeker takımı. Olmpiacos maçını herkes izlemiştir. Sert savunma yapalım derken kaç tane bedava turnike yedik. Spa göstere göstere penetre edip turnikeler attı. Hadi Spa'yı geçtim BJK maçında Perkins yine aynı sayıları attı. Siena maçında Hackett resmen delik deşik etti potamızı. FBÜ maçında Emir'in en kritik yerde attığı bedava turnikeleri düşünün.
Geçen yıl böyle sayılar yemiyorduk. Çünkü Ndong vardı. Takım potayı koruyamadığı için içeri gömülüyor dışardan üçlük yiyoruz dışarıyı savunayım diyor pota elden gidiyor. Takımın geçen yılki savunma-hücum iç-dış dengesi dağılmış durumda
Her şeyden önce savunmada o bölgeyi karartacak içeri girene mesaj verecek AJİNCA gibi bir uzuna ihtiyaç var hatta kırmızı alarm vermiş durumda takım.

bakın, takım pick&roll'leri savunamıyor. tamam jawai'yle pick&roll oynamak dünyanın en kolay işi de, o kadar zor olanı da, pick & rolleri savunmak. Ajinca burda 7-8 sayı 5-6 ribaundla oynayacak kapasite bu oyuncu. orta mesafesi var. Jawai'nin post oyunu bile eskisi kadar iyi değil artık, zorlanıyor ve hücum faul yapmak zorunda kalıyor. Bize lazım olan oyuncu hücumu iyi savunması kötü oyuncu değil. savunması iyi, hücumu vasatın biraz üstünde olan, çember altını koruyacak biri. Bu isim de olsa olsa ya Ajinca olur, ya da D'or Fischer.

Ajinca bildiğim kadarıyla sözleşmesinde NBA çıkışı maddesi olan bir oyuncu. KSK ile de bu yüzden anlaşamamış zaten. Bu madde bize uyar mı, ya da Ajinca bu maddeden vazgeçer mi bilmiyorum ancak tek bildiğim, Ajinca Jawai'den çok daha yararlı bir oyuncu olur.

Kaldı ki bitiriciik konusuna girmişsiniz de Eurobasket'te adam pota altında gayet iyiydi. Yanlış hatırlamıyorsam orta mesafe atışlarında da vasat bir oyuncu. NBA maddesi olmadan takıma kazandırabileceksek çok iyi bir hamle olur bence.

Ben Erceg-Jawai'nin olmayacağını temmuz ayından beri dile getiriyorum maalesef. Olmayacağı bile bile alındı. Hani derler ya "önce tedbir, sonra tevekkül" biz tedbirsiz direk daldık transfer pazarına. Domercant sakatlıktan yeni çıkmış, Markoishvili sakat dönmüş, Erceg'in savunma katkısı belli, Jawai Ekim'de idmana başlamış. Geçen sezon sakatlıktan çok çekmiş bir takımız. sütten ağzı yananın yoğurduğu üfleyerek yemesi gerekirken, biz sütü daha kaynatmış olduk bu durumda..

Ajinca'yı dün de izledim adam havada giden topu blokluyor :) zaten onu gören şutunu bozarak atıyor korkudan, eurobaskette de çok iyi performans gösterdi. Ndongun bir diğer versiyonu ve çok atletik .

Dorseyi kaçırdık elimizden işte önce davransaydık harika olurdu tam aradığımız savunmacı tehdidi olan bir uzun fischer çok iyi olur şuanda

Henüz ligin 3. haftasında transfer konuşmaya başlamak çok üzücü... Ancak çoğumuz için şaşırtıcı değil... İki sezondur hem kadın hem erkek takımını olasıklıklar üzerine kuruyoruz. Nevriye dönerse, Alba formunu bulursa, Domercant iyileşirse, Jawai sakatlığı atlatırsa... Bu sezona da kumar oynayarak başladık ve görünüşe göre ilk maçlarda kupon yattı.

İnşallah bu süreci de en az hasarla atlatırız.

Milicic harici hiçbirini Jawai'ye değişmem.
Bonsu dizlerini elinde taşıyor . Sakatlık nedeniyle sakat bir oyuncu almanın makul bi yanı yok.
D'or Fischer kişisel olarak beğendiğim bir uzun değil. Açıkçası gelsin de istemem.
Marjanovic için deli para isterler ki hakları da.
Haddadi çin'e gitmemiş miydi ? Kafamda böyle kalmış.
Milicic bunların hepsini suya götürür suya getirir şu an.
Euroleague'de başarılı olur mu diyenler şu vidyoyu izlesinler. Bourusis'i defalarca maymun etmiş. Ki Boururis şu anda bizle oynasa temiz 15-8 yapar.
http://www.youtube.com/watch?v=XbFI6YfS9H80
Milicic'i neden istemiyorsunuz ?

Milicic harici hiçbirini Jawai'ye değişmem.
Bonsu dizlerini elinde taşıyor . Sakatlık nedeniyle sakat bir oyuncu almanın makul bi yanı yok.
D'or Fischer kişisel olarak beğendiğim bir uzun değil. Açıkçası gelsin de istemem.
Marjanovic için deli para isterler ki hakları da.
Haddadi çin'e gitmemiş miydi ? Kafamda böyle kalmış.
Milicic bunların hepsini suya götürür suya getirir şu an.
Euroleague'de başarılı olur mu diyenler şu vidyoyu izlesinler. Bourusis'i defalarca maymun etmiş. Ki Boururis şu anda bizle oynasa temiz 15-8 yapar.
http://www.youtube.com/watch?v=XbFI6YfS9H80
Milicic'i neden istemiyorsunuz ?

Milicic'i istemeyen görmedim şu ana kadar pek forumda ben..Sezon başında NBA'den ayrılmak istediğini annesinin hastalığı nedeniyle ülkesine dönmek istediği yazılmıştı ancak sonra bilgi görmedim ... Saglıklı ve kafası hala basketboldaysa cuk oturur bizim takıma...

Milicic'i istemeyen görmedim şu ana kadar pek forumda ben..Sezon başında NBA'den ayrılmak istediğini annesinin hastalığı nedeniyle ülkesine dönmek istediği yazılmıştı ancak sonra bilgi görmedim ... Saglıklı ve kafası hala basketboldaysa cuk oturur bizim takıma...

Annesi hastaysa burada hastanenin kralı var gelsin bize . Yok çözüm hastane değilse üfürükçünün , kırık çıkıkçının , hocanın , hacının kralını buluruz. O bi he desin de :)

Bunu konuşmak için erken olacaktır ama gerçekten takım halinde eksikleri az gözüken bi takım olduğumuzu düşünüyordum ta ki şu 2 maça kadar . Ne yazık ki Jawai yerine oyuncu bakmaya başladığımız söyleniyor bile beklenmedik durumdan dolayı ve bana göre olurda bu sene başarısız olursak (başarısızlık nedir dersek ligde finale kalamamak ve el'de top 16 da iddiamızı son maçlara taşıyamamak olur) nedeni Arroyo'ya eş yedek guard almamamız olacaktır. Planinic ismi geçiyordu bi ara keşke alsaymışız, Arroyo ve ikilisiyle daha da güzel takım olurduk ki hala buraya yapılabilecek bi transfer bizi gerçekten f4 potasına sokabilir buna gerçekten inanıyorum. Profesyonel hayat ne yazık ki ama Manu ya da Domdom'dan birini yollayıp sene içinde buraya transfer gerçekleşirse takım daha da kusursuzlaşır diye düşünüyorum. Belki koçunda bu yönde bi düşüncesi vardır ilk tur sonunda elenen takımlardan Uleb'de oynamak istemeyip gelebilecek oyunculardan fırsat doğacaktır tabi eğer değerlendirirsek. Geçen sene Arroyo ve Ender iki oyun kurucuyla oynarken gayet verimli ve başarılı olmuştuk yine böyle bi durumda Arroyo ile birlikte Ender'den daha yönlü bi oyun kurucuyla ileri gidebiliriz böyle bi durum oluşursa Arroyo'yu Oly'nin Spa'yı kullandığı gibide düşünebiliriz. Şu oyuncu gelse iyi olur sohbetinden çok alınacak pivotun dışında Manu ya da Domdom yollanıp açılacak maaş bütçesiyle alınabilecek orta seviye üstü bi guard ile gerçekten f4 zorlayan belki de kalabilecek bi takım olabileceğimize inancım tam.

Jawai'nin kalp sorunu yeni değil ilk sözleşme imzalanacak dendiğinde de aynı sorun çıktı bir kaç yıl önce de böyle bir sorunu çıktı.
Evet 3 mil € büyük para lakin Erceg daha düşük maaş aldığı için alindiysa hata. Siz elinizdeki parayı doğru kullanmalısınız. Cska ve oly'nin yabancı oyuncu kısıtlaması gibi sorunları yok oysa bizim var.
Peki ne yapacağız en iyiyi alacağız. Hala çözemedim spa'nin peşinde giderken çok umutlandim o olmasa bile o seviyede birileri alınır dedim ama jawai ve erceg alındı.
domdom ve Marko'ya teşekkür edilip gönderilmeliydiler. Büyük başarı büyük oyuncularla gelir.

sanki herşey tamam, ajinca'da fischer'da ve kulupleride dört gözle bizden teklif bekliyor bizde hangisini alalım diye kararsız kalmışız havası var.. bu saatte kim verir sağlam 5 numarasını..

jawai için dua edelim.. zira kendisi avrupadaki üst düzey 5'lerden biridir.. takıma dönerse furkan'la birlkikte bizi rahatlıkla taşır..

son derece can sıkıcı olan içerden yediğimiz sayıların sebebi de bence furkan&jawai den ziyade ön oyuncularımızın savunma yetersizliği..
sinan, göksenin ve gordon iyi savunmacı diye takdim edilir ama gel gör ki .........

Her yenilgiden sonra bu eleştiriler biraz ağır oluyor. Sezon başında formun çoğu Domercan ve Markonun gönderilmesine razı değildi. Hatta Dokercant'in tam formunda geri döneceği söyleniyordu. Sezon başı hesapta olmayan bir sakatlık ile geri gitti.

Oyun kurucu deniyor, ama unutmayn Arroyp ve Ender'e Gordon da yardım edebiliyor. Yabancı oyun kurucu alsak pivotu nasıl alacaktık. En başından beri yazdım (geçen sene dahil), 4-5 rotasyonumuz çok dar diye. Şampiyonluk ve EL de başarı diyoruz sadece 4 oyuncu var. Bir sakatlık bir formsuzluk iş bu hale geliyor. Türkiye'de buraya oyuncu yok. Furkan hücumda istikrarsız. Jawai'nin durumu belli olunca alternatifler ortaya çıkar. Bence olumsuz bir habere karşı hazırlık yapılıyordur.

Bence bu sene bir problem de Sinan. Hoca nedense ona pek sıcak bakmıyor. Doğrusu tecrübesi ile birşeyleri değiştirecilecek bir oyuncu 1 numarada denendiğinde olmuyor işte. Ataman'ın en kısa sürede dış atıcılar (Domercant ve Marko) ve Sinan'ı takıma monte etmesi gerekir. Aksi taktikde sıkıntılı bir dönem geçirebiliriz.

Bizim sorunumuz bence herşeyin Arroyo'ya endeksli olması. Geçen yıl başında Hawkins bu konumda idi, şimdi de Arroyo. Onun oynadığı maçlarda süperiz yoksa yokuz. Örnek Oly maçı 3 çeyrek ve Aliağa maçı.

Jawai tercihi de bir riskti, ama alınan risk daha önceki ayak sakatlığıyla ilgiliydi. Şu an çok başka bir sorun yaşıyoruz. Peki bu riske değer miydi, bence değerdi. Eğer komple bir pivot alamıyorsan, mesela gidip Paul Davis'i alamıyorsan, Jawai gibi bir gücü alman mantıklıdır. Takımına ona göre bir ayar çekersin, savunmada risk içerebilir ama hücumda kusursuz olabilirsin. Ben Jawai'yi çok beğenen biriyimdir, keşke şu talihsiz olay yaşanmasaydı.

Şimdi durum belli olmadan pek isim de konuşmak istemem, öncelikle bir Jawai'nin durumu belli olsun.

Geçen sezon sakatlıktan çok çekmiş, 7-8 kişilik rotasyonlarla maça çıkmak zorunda kalmış, final serisinde pivotunun fedakarlığıyla şampiyon olan bir takımız. Transferde seçici olmak gerekmez miydi? Şimdi bakıyorsunuz. Domercant sakatlıktan geldi, Jawai Ekim başına kadar takımla çalışamadı, Markoishvili sakat geldi.

Arkadaşlar ergin hoca yeni bir uzun mu istedi hastaydım uzak kaldım şu aliaga macını felanda izleyemedimde Jawai dönemiyormu yeni bir uzun mu geliyor ?

Ben herkesin görüşüne saygılıyım, isteyen istediği görüşü savunabilir, tabi saygı çerçevesinde. Sonuçta üzerine yorum yaptığımız konu tek doğrusu olan bir şey değil, basketbolda başarıya giden tek bir yol yok.

Ama bazı şeyleri görünce de ben bir garip oluyorum, mesela her yenilgi veya kötü oyun sonrasında oyuncuların kalitelerini sorgulama anlayışından. Bu düşünce tarzı ile koçun kendi isteği ve bütçe doğrultusunda yaptığı tercihler de sürekli sorgulanıyor. Eleştiri olmayacak mı, tabi ki olacak ama önce biraz sabır ve zaman tanımak lazım. Basketbolda önemli olan oyuncu kalitelerinizin toplamından çok, takımın bütün halinde ortaya koyduğu kalitedir. Haliyle bir "takım" olma olgusundan bahsediyorsak, biraz zaman da tanımak lazım. Setler oturacak, alanlar doğru paylaşılacak, oyunlar daha tempolu ve kesin oynanacak; her oyuncunun max. vermesi için uygun bir düzen kurulacak, iyi yönleri sivriltilecek. Bunların hepsi zamanla oturacak şeyler, tabi bu süreci uzatacak tercihler yaparak bir risk aldık ama bu bir tercih meselesi.

En çok eleştirilen isimlerden biri Erceg ile ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum. Bir kere biz Erceg'in kalitesini falan sorgulayamayız, böyle adam mı olur diyemeyiz, çünkü kendisinin kapı gibi tescillenmiş bir kalitesi var. Vakti zamanında Olympiacos bu arkadaş ile 5 yıllık anlaşma yapmıştı, geçen sene başında da CSKA 3 yıllık anlaşma yapmıştı. Böyle iki kulüpten kontrat almış adamın kalitesini burada tartışmayalım. Peki Erceg bizim için doğru adam mı? Burada Ergin Hoca'nın sistemi devreye giriyor, forvetlere dışarıda hazırlanan pozisyonları yüzdeli bitirecek, oyun görüşü olan, oyuna boyut katabilecek bir isim ihtiyacı vardı. Bütçe doğrultusunda da alınabilecek en doğru isimlerden biri alındı. Burada Erceg'in performansı takıma endeksli, onu derecede kullanabildiğiniz ile alakalı. Siz doğru spacing yaparsanız, ona doğru setleri hazırlarsanız, top kullanmasına olanak yaratırsanız gerekli verimi alırsınız. Tüm bunlar için de zamana ihtiyaç var. Kim istemez ki Kleiza'yı, Bjelica'yı, Kaimakoglou'nu.. Peki biz Kleiza'ya 3+ M Euro para verebilecek bütçeye sahip miyiz, bir önceki sene boştayken para nedeniyle alamadığımız Kaimakolgou'nu bu sefer buy-out da verebilecek bütçeye sahip miyiz? Bir de bunları görmek lazım. Bizim bütçemiz hatrı sayılır bir bütçe, ama öyle her istediğimizi de yapabileceğimiz bir bütçe değil. Geçenlerde Oly maçından sonra Petway'in ismi yazılmış, o olsaydı bizde denmişti. Hocayı taşlardık biz Petway'i alsaydık, kaldı ki doğru kullandığınız takdirde Erceg, Petway'den daha üstün bir oyuncudur.

Jawai tercihi de bir riskti, ama alınan risk daha önceki ayak sakatlığıyla ilgiliydi. Şu an çok başka bir sorun yaşıyoruz. Peki bu riske değer miydi, bence değerdi. Eğer komple bir pivot alamıyorsan, mesela gidip Paul Davis'i alamıyorsan, Jawai gibi bir gücü alman mantıklıdır. Takımına ona göre bir ayar çekersin, savunmada risk içerebilir ama hücumda kusursuz olabilirsin. Ben Jawai'yi çok beğenen biriyimdir, keşke şu talihsiz olay yaşanmasaydı.

Şimdi durum belli olmadan pek isim de konuşmak istemem, öncelikle bir Jawai'nin durumu belli olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...