2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nasıl bir benzetme bu arkadaşım biraz daha dikkatli yazarsan sevinirim...benim görüşüm risk alıyorsa vardır bir bildiği Ergin Ataman'ın,güveniyorum koç'ada sonuna dek..senin gücüne ne gitti onu anlayamadım ben!eleştirebilirsin yahut güvenebilirsin!ben Koç'a güveniyorum varmı ötesi!! Demekki güveniyor oyuncularına,başarılı olacağınada inanıyorki bildiği oyuncuları transfer ediyor...bahsettiğin adam sen ben gibi 5-10 senedir basketbol seyircisi değil,sienada - efesde- bjk de başarıları olan bir adam..şimdi seninle bunumu masaya yatırayım!Varmı ötesi süper süper süper br transfer benim için,helal olsun yönetime helal olsun ERGİN ATAMAN'a...

Koça güvenmek başka şey. Oh süper oldu demek başka şey. 2 senedir dizleri bitik olan bir adamı alıyoruz. Ergin Hoca da bir insan her şeyi bilmiyor Jawai'yi de aldıran o ben değil Erceg'i de aldıran o. Her yaptığı doğru olacak değil her yaptığına oh süper demeyi bırakın artık. Adamın son durumunu bilmiyorsun Ergin hoca aldırdı oh süper diyosun. Gelince görürsün oh süperi

Basketbola yıllarını veren bir Ergin Ataman mı Tanjevic de 50 senesini vermiş defalarca kupa kaldırmış ünlü takımları milli takımları çalıştırmış. 3 ligden takımı avrupa şampiyonluğuna taşımış. Her yaptığı doğru mu oluyor o zaman.Takımın içine ediyor. Ergin Atamanla Tanjevicin performansını tabi ki bir tutmuycam. Örnek olsun diye verdim ama Böyle mantık mı olur.Bütün koçlar yıllarını vermiştir bu spora . Hoca istedi oh süperdir o zaman bonsu ne değişik kafaymış. Beni pivot istese efsane transfer diyeceksniz

İyi ki SİYAH formamız yok basketbolda iyice beşiktaş olma yönünde ilerliyoruz.3 numarada bir sıkıntı olursa o da o dönemin beşiktaş kadrosu içinden değerlendirilir.Sanki dünyada boşta 5 numara oynayacak başka bir adam yokmuş gibi ne oynayacağı(sakatlık yüzünden) belli olmayan birini alıyoruz.

Sezon başı kadronda Engin, Domercant, Marko ve Furkan gibi sakat sakatlanmış ya da sakatlıktan dönen oyuncular varken sen gidip bir de Erceg ve Jawai'yi aldın. Erceg gibi şu atarsa işe yarayacak oyunun başka hiç bir yerine katkı vermeyen boş bir oyuncu (sakın oly ve cska demeyin adamlarda yabancı serbestliği var böyle adam alabilirler) ve Jawai gibi iyileşme sürecinde bir adam alındı ki geçmişinde kalp sorunu olan bir adam.

Ve şimdi de bile bile lades denilip Bonsu gibi bir uzun için en büyük kabus olan diz sakatlıkları yaşamış biri alınıyor.

Bir daha yazıyorum Eşek eşekken aynı çukura düşmez demiş atalarımız lakin bizim hepsi süper zeka yöneticilerimiz eşekteki içgüdüye bile sahip değil aynı çukurun içinde yuvarlanmayı seviyorlar.

Bari Ike Diogu yu filan alsaydık diyeceğim ama diyemiyorum çünkü ne hocanın ne de Murat Özyer in kıta dışı herhangi bir ligi takip ettiğini sanmıyorum. EL takımları da atletik oyuncuları tercih ediyorlar ama sıklıkla ana opsiyon olarak değil savunma direncini arttırmak ve hücum varyasyonlarını zenginleştirip rakibin gardını düşürmek için.

Gelirse, olursa, yaparsa, ederse.. Hep se, hep sa. 2 yıldan beri sakatlıklardan bu kadar çok çeken takımın hala riskli transferler yapması çok saçma. Zaten bu sezon başından beri saçma gidiyor. Spanoulis'e o kadar para dökülebiliyorsa gidip Zaza'yı deneyebilirdin. Spanoulis'ten daha düşük alacağı kesin. Avrupa'da fark yaratır. Üstelik Türk. Hadi çok para dendi falan filan olmadı. Yapılan eklemeler takımı ileri değil geri götürdü. N'Dong'u arayacağımız kesindi ama tamamen farklı bir uzuna yönelmek büyük riskti. Üstelik sakattı. Jawai sorunu oluştu hala sakat olan Bonsu'ya gidiyoruz. Tamam piyasada adam yok ama o zaman bu acele niye? Malaga maçı için mi apar topar Bonsu geldi? Sadece EL mi oynayacak bu adam? Sadece EL oynayacaksa elle tutulur bir yanı olur. Jawai'de dönecek demektir. Yok eğer Jawai dönmeyecekse bu daha kötü. Bonsu 2 sene öncesine dönerseden başka olumlu bir yorum yok. Napıyoruz? Napmaya çalışıyoruz? Anlam veremiyorum. Koç da anlam veremiyorsa koca sezonu çöpe atacağız. Umarım Ergin hoca üstesinden gelir.

iki sezon önce bjk ve geçen sezon biz hata üstüne hata yapan iki takımın boşluğunu doldurduk. Ergin hoca ne yazık ki rakiplerin hatalı yapılarının da bu iki şampiyonluktaki etkisini görmemiş.

Bu sezon fülker akıllandı ve teknik ekipten kadroya tamamen değiştirdi her şeyi. Efes yeniden yapılanmaya gitti aşı tutarsa sezon içinde patlama yaparlar. Biz ise zaten sakatlık problemi olan takıma sakat ve sakatlıktan çıkmış adamlar aldık bunlardan biri boşta kalıp şut atarsa ancak sayı atabiliyor.

Spa için girilen maddi riske başka bir oyuncu içinde girebilirdik.

Koça güvenmek başka şey. Oh süper oldu demek başka şey. 2 senedir dizleri bitik olan bir adamı alıyoruz. Ergin Hoca da bir insan her şeyi bilmiyor Jawai'yi de aldıran o ben değil Erceg'i de aldıran o. Her yaptığı doğru olacak değil her yaptığına oh süper demeyi bırakın artık. Adamın son durumunu bilmiyorsun Ergin hoca aldırdı oh süper diyosun. Gelince görürsün oh süperi

Basketbola yıllarını veren bir Ergin Ataman mı Tanjevic de 50 senesini vermiş defalarca kupa kaldırmış ünlü takımları milli takımları çalıştırmış. 3 ligden takımı avrupa şampiyonluğuna taşımış. Her yaptığı doğru mu oluyor o zaman.Takımın içine ediyor. Ergin Atamanla Tanjevicin performansını tabi ki bir tutmuycam. Örnek olsun diye verdim ama Böyle mantık mı olur.Bütün koçlar yıllarını vermiştir bu spora . Hoca istedi oh süperdir o zaman bonsu ne değişik kafaymış. Beni pivot istese efsane transfer diyeceksniz

Sanırım sen 2 senedir Bonsu ile ailecek görüşüyorsun!bu kadar net nerden biliyorsun adamın 2 yıldır dizlerinin bitik olduğunu,ha ergin ataman bilmiyor işi o zaman yönetimde anlamıyor demi Koç'un önerisine onay veriyor..bırakın bu yüzeysel bakma işini,ilk önce gelsin bir gör bakalım nasıl bir performans sergiliyor,ondan sonra eleştiri yaparsın!Erceg'inde hemen notunu vermişsin ey maşallah!Ayrıca düşünce özgürlüğü diye bir şey var sen memnun değilsin ben memnunum bu kadar basit!Ben ergin atamanın her yaptığına doğru demiyorum sadece güveniyorum diyorum,eğer alıntı yaparak sözlerime cvp vericeksen,sözlerimi ilk önce analiz etmelisin..! Tekrarlıyorum ben çok çok memnunum transferden,AYRICA koc'ada sonuna kadar güveniyorum! ha bu arada sen ve senin gibi düşünen arkadaşlarında mantığı şu'ki kim gelse muhalefet olucaksınız,ermal gelseydi yok gecen sene takımı sattı gitti,yok kleiza gelseydi bu paraya başka adam alınamazmıydı,onun için polemiğe gerek yok,gelsin görelim performansını hangimiz haklıyız ortaya çıkar...

Yeter ama hakikaten yeter.

Yazın 4-5 için Lampe,Sofo,Zaza,Kleiza,Paul Davis,Lasme,Bourosis gibi isimler geçti "Aaa ne güzel dedik" gele gele geçen yılı facia geçiren kariyerinde sadece Beşiktaştaki performansıyla iyi oynamış,şutu dışında artısı olmayan Erceg'i ve sakatlık sorunu olan iyi ama Ndong ile taban tabana zıt,maksimum 25 dakika katkı verebilecek Jawai'yi aldık.

Arroyo tüm sezonu kaldıramaz yanına yardımcı alınsa fena olmaz dedik alınmadı.

Hatta Marko ya da sakatlık sorunu olan Domercant yerine biri birini almak fena olmazdı diyenimiz bile oldu.

Ligin kat kat üstünde oynayıp şampiyon olan ve bunu yaparken ligi domine eden bir takım ancak böyle zayıflatılabilirdi.Şampiyonluk ve rakiplerimizin rezil halleri galiba eksiklerimizi görmemize engel oldu.

Bir laf da artık şubeye,sponsora,yönetime mi artık kimeyse ona gitsin işte.Spanoulis için para vereceğim diyip o transfer yatınca neredeyse takviye yapmama çabasını anlamıyorum.Spanoulis gelmemiş olabilir ama senin başka eksiklerin var o bölgeleri doldur o bütçeyle.Resmen Spanoulis gelmedi diye şubeye küstüler.

Hadi Jawai yine fena olmayan transferdi iyi pivottur severim sakatlandı sağlık sorunu geçmiş olsun,inşallah hayati tehlikesi yoktur.Sağlık her şeyden önemli.Ama Baynes,Melo gibi alternatifler varken sen gidip Bonsu'yu niye alırsın ki?Ergin hoca işi biliyormuş filan demeyin adam oynayamıyor Beşiktaş'tan gittiğinden beri atletizmiyle oynayan biri olarak dizleri sıkıntıda.Hadi bunlar bir yana Jawai ve Bonsu arasında bir benzerlik yok ki?Bari biraz daha bekleyip Top16'ya kalamayan takımlardan iyi uzun alalım.

Diyeceksiniz ki sen çok biliyorsan sen git otur o koltuklara?Bilgiçlik taslamak istemiyorum ama bu transfere çok kızdım şu takımın sezona bu kadar soru işaretli girmesi hep "gelirse,form tutarsa,sakatlığı atlatırsa" gibi halamın bıyığı olsa amcam olurdu tipi bahanelere sığınmaktan bıktım usandım.Şu takımın hazır olmayan yeni kurulmuş kadro gibi oynaması da üzüyor beni.Sezona böyle dertlerle girmemiz gerekenlerin biz değil rakiplerimiz olması lazımdı.

Neyse laflarımı yerim umarım.Zerre ümidim yok bu transferden.

Ergin hoca sakat, oynayamayacak adamı neden alsın , afedersiniz enayi mi ? Kendine ve kulübe niye böyle kötülük yapsın ? Demekki adam oynayabilecek durumda ki transfer edildi.

Bu takımı 23 sene sonra şampiyon yapmış bir hocanın kararlarına en azından 1 sene saygı göstermek gerektiğini düşünüyorum. Geçen sene Arroyo geldiğinde de çok eleştiriler yapılmıştı , ama sonra o eleştiri yapanlar kayboldular nedense. Biraz beklemek lazım hocaya güvenmek lazım. Bende hocanın yerinde olsam kendisini iyi tanıdığım ve kolay uyum sağlayacağım oyuncuyu transfer ederdim. Geçen sene normalde transfer edilecekti fakat Beşiktaş izin vermemişti taraftarlarının tepkisini alacakları için. Bu sene gelmesi kısmetmiş inşallah beklentilerin üzerinde performans gösterir.

Sanırım sen 2 senedir Bonsu ile ailecek görüşüyorsun!bu kadar net nerden biliyorsun adamın 2 yıldır dizlerinin bitik olduğunu,ha ergin ataman bilmiyor işi o zaman yönetimde anlamıyor demi Koç'un önerisine onay veriyor..bırakın bu yüzeysel bakma işini,ilk önce gelsin bir gör bakalım nasıl bir performans sergiliyor,ondan sonra eleştiri yaparsın!Erceg'inde hemen notunu vermişsin ey maşallah!Ayrıca düşünce özgürlüğü diye bir şey var sen memnun değilsin ben memnunum bu kadar basit!Ben ergin atamanın her yaptığına doğru demiyorum sadece güveniyorum diyorum,eğer alıntı yaparak sözlerime cvp vericeksen,sözlerimi ilk önce analiz etmelisin..! Tekrarlıyorum ben çok çok memnunum transferden,AYRICA koc'ada sonuna kadar güveniyorum! ha bu arada sen ve senin gibi düşünen arkadaşlarında mantığı şu'ki kim gelse muhalefet olucaksınız,ermal gelseydi yok gecen sene takımı sattı gitti,yok kleiza gelseydi bu paraya başka adam alınamazmıydı,onun için polemiğe gerek yok,gelsin görelim performansını hangimiz haklıyız ortaya çıkar...

Kleiza gelseydi çok sevinirdim hiç de çamur atmadım ismi gündeme geldiğinde .İyiye iyi derim ben. Çünkü sadece atletizmiyle oynayan bir oyuncu değil bileği muazzam Kleiza'nın.En kötü hali ile Erceg gibi ceza keserdi. ( Ercegin becerebildiği tek şeyi en kötü haliyle yapabiliyor yani ) . Jawai konusunda gördük hoca biliri. Bonsu ile yatıp kalkmıyorum ama avrupanın en profesyonel çalışan sağlık ekiplerinden biriisne sahip maccabinin sağlık ekibinin raporları yeterli benim için. Maccabiden önce de diz ameliyatı geçirmişken maccabi de bir operasyon daha geçirdi. Dizleri bitik sözünü söyleyen şambabası değil. David Blatt . Avrupanın en elit koçlarından biri. 1,5 snedir Bonsu nerede ne yapıyor biliyor musun. Bu yaz nba kamplarında hiçbir şey yapaması da mı yeterli bir referans değil. Aynı hatayı defalarca yapanlarla ilgili çok güzel bir söz var ama demiyim şimdi.

Bir de yanlış mı hatırlıyorum geçen sene böyük şube direktörümüz üstün insan Murat Özyer twitterdan bonsunun spor hayatı bitti diye tweet atmamışmıydı.

Marko sezonu kapattıysa yandık. Ligde 8 yabancı kullanma hakkımız var, şimdiye kadar 6 yabancı kullandık. Arroyo, Marko, Gordon, Domercant, Erceg, Jawai.

Jawai yerine Bonsu geldi etti 7. Marko yerine de birini alırsak ediyor 8. Sezon içerisinde başka hamle yapma şansımız kalmıyor...

Ya da top 16 öncesini bekleyeceğiz son transfer hamlemiz için, o da olabilir.

Carlos-Jamont-Henry-Marko-Erceg-Nate-Pops-Macvan 8 yabancımız var. Biz nasıl yabancı transferi yapacağız? maksimum 8 yabancı değil miydi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...