2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Carlos-Jamont-Henry-Marko-Erceg-Nate-Pops-Macvan 8 yabancımız var. Biz nasıl yabancı transferi yapacağız? maksimum 8 yabancı değil miydi?

Sene içerisinde BBL'de 8 tane yabancıya lisans çıkarma hakkın var, buna yabancı değişimleri de dahil. Aynı anda ise max. 6 yabancı oyuncuya lisans çıkartabiliyorsun. Şu anda Arroyo, Gordon, Domercant, Markoishvili ve Jawai, BBL için linsans çıkarttığımız isimler. Macvan'a lisans çıkartmadık, o sebeple BBL'de oynamıyor zaten.

Yani şu an Bonsu geldi, ama BBL için değişen bir durum olmadı. O 8 lisans hakkımızdan kullanmadık. Eğer Jawai'de sıkıntı çıkarsa, Bonsu'ya lisans çıkartırsak. Geriye sene içinde çıkartabileceğimiz son bir lisans hakkımız kalıyor. Yani Markoishvili'nin de lisansını iptal edip, başka bir yabancıya lisans çıkartabiliriz. Yalnız şunu da söylemek lazım, lisans tek defa çıkartılabiliyormuş. Yani Jawai'nin lisansını iptal ettik diyelim, sene içinde geri döndürme imkanımız olmuyor, çünkü sene içinde tek bir defa lisans çıkabiliyormuş.

Benim bildiğim durum bu şekilde.

Ben Bonsu tercihini beğenmedim. Güçve dayanıklılık olarak Lig ve Euroleage kaldıramaz bence. Onca sakatlık uzun süre parkelerden uzak kalması ligin ve Euroleage'in bu yıl oldukça sert olduğunu göz önüne alırsak '' yerterli '' bir takviye değil. Takım oldukça yaşlandı oyun içinde ve sonlarında fiziksel düşüşler yaşıyoruz.

Ve bu kadro '' sağlam '' bir kadro değil. Oyuncuların çoğu sakat veya sakatlıktan yeni çıkmış ne verecekleri muamma olan ve en önemlisi istikrardan uzak isimler.

Pota altı sertliği olarak oldukça zayıfız. Ve bonsu asla gerçek bir 5 numara değil. Pivotsuz istediğimiz yerlere gelemeyiz.

Bence ilk turdan gruptan çıkmamızda tehlikeye girdi. İşler hiç iyi değil ve kadro sağlık açısından güven vermiyor maalesef..

Boşta olan başka oyuncu var mıydı Bonsu'dan başka gelebilecek? Biraz kapalı kutu oldu ama şu zamanda iyi uzun bulmak zor olurdu zaten. Tek ihtimal top16'yı bekleyebilirdik, o riski almak istemediler sanırım. Bu da sakatlanırsa artık elimiz kolumuz bağlı. Umarım sağlıklı bi şekilde sezonu tamamlar, hayırlı olsun

Boşta olan başka oyuncu var mıydı Bonsu'dan başka gelebilecek? Biraz kapalı kutu oldu ama şu zamanda iyi uzun bulmak zor olurdu zaten. Tek ihtimal top16'yı bekleyebilirdik, o riski almak istemediler sanırım. Bu da sakatlanırsa artık elimiz kolumuz bağlı. Umarım sağlıklı bi şekilde sezonu tamamlar, hayırlı olsun

D'or Fischer vardı.

---

Forvet için M.Hairston, James Johnson, J.Childress ve K.C Rivers var boşta. J.Childress hariç hepsi iş yapar

Ben yapılmalı ya da yapılmamalı demedim.Sadece bu durumda bizim transfer yapmayacağımızı düşündüm.Zaten ligde çoğunlukla Marko veya Henry'den biri düzenli tribüne çıkacaktı.Marko sakatlanınca Henry sürekli kadroda olur.Marko'da nasılsa her halükarda 2. tura yetişir derler, transfer yapmazlar.

Abi anlatmak istedigim; Domercant suan bizim kumarimiz. Kumarda suan geriye dustuk ama halen umutluyuz. Marko ise sakat. Muhtemelen 3 aydan uzun surecek. Hem o arada form eksikligi vs. derken sezon biti. Malik Hairston Hawkins etkisi yaratir.

Abi Erceg'i 3, Macvan'a lisans cikarip 4 oynatsak diyenler var. Saka mi yapiyorlar anlamadim.

Markoishvili 3 ay yoksa bunun da 1 ay toparlanması sürer eder 4 ay yani bu sezon doğru düzgün faydalanamayacağız demektir. 2. turun en önemli maçlarında oynayamayacak demektir. Bence bir hamle yapılmalı ama bu oyuncu şimdilik sadece EL için kullanılmalı. İlerde lig için de duruma göre kullanabiliriz.

Hairston gerçekten heyecan verici bir isim.

Yanlış anlaşılma olmasın, bana kalsa ben de transfer yaparım.Kaldı ki ben sezon başında Marko'nun gönderilip Hairstone'un alınması taraftarıydım.Ama öyle görünüyor ki yönetim pek fazla para aktarmıyor.Yoksa buy out ödeyip iyi centerlar almak varken Ergin Hoca da Bonsu'yu almazdı.

Bir de josh Cildress da boşa çıkmış son durumu nedir acaba, Oly günlerinde atletizmeiyle kolay tutulmuyordu

Sene içerisinde BBL'de 8 tane yabancıya lisans çıkarma hakkın var, buna yabancı değişimleri de dahil. Aynı anda ise max. 6 yabancı oyuncuya lisans çıkartabiliyorsun. Şu anda Arroyo, Gordon, Domercant, Markoishvili ve Jawai, BBL için linsans çıkarttığımız isimler. Macvan'a lisans çıkartmadık, o sebeple BBL'de oynamıyor zaten.

Yani şu an Bonsu geldi, ama BBL için değişen bir durum olmadı. O 8 lisans hakkımızdan kullanmadık. Eğer Jawai'de sıkıntı çıkarsa, Bonsu'ya lisans çıkartırsak. Geriye sene içinde çıkartabileceğimiz son bir lisans hakkımız kalıyor. Yani Markoishvili'nin de lisansını iptal edip, başka bir yabancıya lisans çıkartabiliriz. Yalnız şunu da söylemek lazım, lisans tek defa çıkartılabiliyormuş. Yani Jawai'nin lisansını iptal ettik diyelim, sene içinde geri döndürme imkanımız olmuyor, çünkü sene içinde tek bir defa lisans çıkabiliyormuş.

Benim bildiğim durum bu şekilde.

Burak'ın mesajını okurken Marko'nun durumuna ilişkin feshedilmeden lisans iadesi ve iptali ile sözleşme sayılarında bir oynaklık yaratılabilirmi diye bir TBL yönetim esasları yönergesine bakayım dedim ya ben göremedim gece geç saat diye ya da bu 8 sözleşme kuralı değişmiş....

Gecen yılki yönerge bu adreste mevcut

2012-2013BekoTBLYonergesi
'-
gecen sezonun yönergesinde 26.2.1'de gecen ifade ; 'Klüpler aynı sezon içinde en fazla iki kez sozlesme feshi yoluyla degişiklik yapabilirler' ifadesini
bu yılki yönergede göremedim .. Oda asagıdaki adreste

http://www.tbf.org.tr/docs/default-...irinci-lig-yonergesi-(2013-2014).pdf?sfvrsn=8

Aynı kuralı görebilen ya da gözden kacırdığım bir mevzuatmı var bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim....

Transfer yapılacak bence 3 numaraya Murat Özyer Markoishvili'nin sezonu kapatma ihtimali var dedi.Jawai içinse böyle bir ihtimal yokmuş.

3 Numara transferi şart olacak gibi Malik Hairston çok iyi olur.

Bu arada Bonsu ile sadece Euroleague için anlaşılmış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...