2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yabancı kısıtlaması olan ligimize girerken çok büyük transfer hataları yapıldı. Düşünün Allah korusun Bonsu sakatkanirsa elinde hamle şansı yok. İşte bu yüzden geçen sezon ilkan rezaletine tepki verdim ve bu sezon da izzet ve kenan dedim. Türk oyuncu en azından lig için onemli. Bu sebeple Sinan'ın transferi doğruydu. Sezon basi jawai alinmayip henry ve Marko'ya teşekkür edilseydi bu derin kadro sorununu yaşamadık ve macvan da gönderilebilir ya da kiralanabilirdi.
Malik ilaç gibi gelecek. Bence bu sezon yine şampiyonluğa odaklanip gelecek sene euroleauge garantisini cebe koymalı ve bugünden kadro için çalışmalıyız.
Avrupa'da ise olduğu kadar demeliyiz.

Yabancı serbestligin olsa jawai erceg henry seni maç icinde 10 dakika idare ederdi ama o da yok. Aldığın her yabancı oyuncudan yüksek verim almalısın.

Erkek basketbol takımımızla ilgili o kadar dolu o kadar üzgünüm ki,şu anda sayfalarca yazı bile yazabilirim.Şampiyon olduğumuz banvit serisinden sonra transfer başlığı ve yeni sezon kadro yapılanması konularında hemen hemen bütün yazıları dikkatlice okudum.Ve,bu forumda basketboldan anlayan o kadar çok kişi olduğunu gördüm.Neydi söylenenler.1-)N'dong dan sonra 5 numaraya en az onun kadar kaliteli birisi alınmalı.Evet,Ndong yerine jawai geldi.Jawai,ndong kadar kaliteli bir isim değildi.Üstelik sakatlık problemi vardı ve sakatlığının haricinde bazı sağlık probleri yaşadığı konuşuluyordu.Konuşulanlar maalesef doğru çıktı.2-)Şampiyon olduğumuz sezonda takımın en yumuşak karnı 4 numara yani macvan idi.Konuşulan isimlerin arasında en tercih edilmemesi gereken kişi-bizim foruma göre- erceg idi.Çünkü erceg,savunmada iyi değildi.Fundemental,ribaund ve agresiflik konularında zayıftı.En iyi özelliği dış atıştı.Ancak sadece dış atış için tercih edilmemeliydi.Üstelik sakatlık problemi yaşamıştı ve yeniden yaşama olasılığı yüksekti.Sakatlığı haricinde söylenenler maalesef doğru çıktı.3-)Henry Domercant çok büyük oyuncuydu,ama çok ağır bir sakatlık dönemi geçirmişti.Eski günlerine dönmesi muammaydı.Durumu iyi analiz edilmeli,gerekirse 6.yabancı olarak düşünülmeli gerekirse yollar ayrılıp daha iyi bir 3 numara tercih edilmeliydi.Maalesef bu konuda da forum ahalisi haklı çıktı.4-)Carlos Arroyo çok büyük oyuncu idi ancak yaşı ilerlemişti.Hem lig hem eurolig oynayacağı için yıpranabilir ve randımanı azalabilirdi.Ona yardımcı olacak,süresini paylaşabilecek kalitede-örneğin planinic- gibi 1-2 oynayabilen 1 oyuncu rotasyona katılabilirdi.Bu konuda da forum yanılmadı.5-)Yerli oyuncu kalitemiz fena değildi.Ancak biraz daha artırılabirdi.İzzet,kenan gibi genç oyuncular,Keren tunçeri,Kerem gönlüm,ermal kurtoğlu gibi tecrübeli oyunculardan bir veya bir kaçı rotasyona katılabilirdi.

Şimdi bunları niye yazdım?Bu forumdakiler herşeyi biliyor da Ergin hoca bilmiyor mu demek istiyorum.Kesinlikle hayır!!Bilakis Ergin hoca büyük hocadır.Ancak her büyük hocanın olduğu gibi onun da formsuz olduğu ve yanlış yaptığı dönemler olabilir.Eminim ki Ergin hoca da hata yaptığının farkındadır ve 3 ay öncesine dönmeyi istiyordur.

Son sözüm ise arma sevdalılarına; Evet çok zor bir dönemden geçiyoruz.Erkek basketbol takımımızın uzun yıllar cefasını çektik.Bundan sonra da çekebiliriz:Belki de yine şampiyonluklar yaşayarak sefasını süreceğiz.Ancak değişmeyecek tek bir şey var.Nasıl ki sefası bizimse cefası da bizimdir.BAŞKA GALATASARAY YOK...

Söylediklerinize kısmen katılıyorum.N Dong ve jawai kaliteleri arasında öyle uçurum yok bence he bende jawai yi almazdım bize daha çok bekçi tarzı bir uzun lazım olduğu açıktı. Planinic konusu devamlı gündeme geliyor. Planinic Oktay Hocaya daha uygun bir guard,Ergin Hoca daha çok guarda skorerliğe önem veriyor. Bu yüzden Arroyo ya yardımcı olması için Gordon u seçtik. Erceg ve Domercant konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Kenan ve Kerem T i nasıl alıcaktık bilmiyorum. Elimizde kapı gibi sözleşmesi olan Ender ve Engin varken ve sonuçta bizimde böyle keskin hamleler yapabileceğimiz güçlü bir sponsorumuz yok malesef. İnşallah seneye o da olur. Kerem ve Ermal e hiç girmiyorum. Ermal in Oktay Hoca zamanında bizi nasıl sattığı halen aklımda. Kerem G de Efes 'te oynamayı seçmişti zamanında.

Hocam bence de aynı şeyleri diyoruz ama sen grup maçlarını çok ciddiye alıyorsun. Sieana ve Gora ile iç saha maçlarını kazanırsak. Top 16 ya çıkarız. Top 16 ya çıkınca yapabileceğimiz fazla birşey yok. Mücadele ederiz ama F8 yapmak imkansız gibi geliyor bana. Şimdi öncelik lig mi olmalı yoksa top 16 mı. Zaten dar rotasyonla oynuyoruz, sakat ve sakatlanmaya çok müsait bir kadromuz var. Bu yoğun tempoda sakatlanma riski giderek artacak. Top 16 da 14 üst seviye maç yapıp, 2 gün sonra Avrupa nın en iyi 2. liginde maç yapmak. Bence pek mantıklı değil. Keşke kadromuzda genç oyuncular olsa ve pişmeleri için bu maçlarda süre alsalar tamam ama o da yok. Yine carlos ve bonsu 30 küsür dakika haftada 2 maç yapacak.

Şu anda takımını taşıyan adam 34-35 yaşında ve diğer pota altı oyuncun önemli diz sakatlığından çıkmış, İsrail de bir daha basket oynayamaz raporu olan bir bonsu ( rapor dedikodu olabilir ama sakatlığının ciddi olduğunu biliyoruz). Şimdi sen bu yoğun tempoda bu 2 adamını da sakatlık yüzünden kaybedersen. Lig de gider ve seneye euroleage gitmen imkansız ötesi olur. Kimse sakatlıkları başka birşeye bağlamasın. Jawai göz göre göre Oli maçında harcanmıştır. Sağlamken bile 10-15 dk oynayan adamı nefessiz kalana kadar sahada tutarsan, oyuncuda yüksek adrenalin etkisiyle kendini sakınmazsa eninde sonunda sakatlanır yada saçma sapan top kayıpları yapar. Çünkü beyin vücudu kontrol edemez. Bonsuya dikkat et savunmada genelde kaçak oynuyor. Fazla zorlamaması gerektiğini biliyor ama an gelir kontrol edemezse...

Bu sene yapılan transfer hatalarını seneye yapmamız lazım. Sakatlıklar olmasa da bence yanlış kadro kuruldu.

Atamanın kafasında İlk 5 oyuncumuz: Carlos, Gordon, Henyri ( marko ), Erzeg, Jawai olduğunu biliyoruz. Bu 5 de pota altı sertliği helva kıvamında olur. Carlos, Erzeg ve Jawai nın savunma katkısı çok düşük. Tank kadar ağır Henryi saymıyorum bile. Şimdi bu kadro sağlam olsa bile F8 adayı değil bana göre. Atarak kazanma benim çocukluğumda vardı, savunma yapmayan takımların artık üst seviyelerde şansı yok. Kimse de Erzeg ve Jawai den sert savunma beklemesin, adamların yapısında yok. Ndong yerine onun benzeri bir oyuncu almalıydık ( vasquez ). Erzeg zaten macvanın daha yüzdeli şut atan versiyonu. Sinan desen Kökselin varken tamamen gereksiz hem de aldığı paraya yazık. Carlosun yedeği ender ve sakat engin olamaz. Omar cook gibi savunma sertliği olan biri olmalıydı.

Herşeyden önce bu sene ki hatalardan dolayı önce yeni koç bulmalıyız. Duygusallığa yer yok.

Hackett a gelince sports tv de İtalya ligi maçlarını veriyorlar. İzlemek bile sıkıyor. Hackett ligde çok başarılı olabilir. Avrupa da ki performansını takip etmek daha dogru olur. En baba rakip Oli maçında 6 sayı atmış, genelde az 3 lük denemesi var. Daha önünde oynayacağı 5 maç daha var. 5 maç sonrasında bir değerlendirme yaparız ama üzerine takım kurulacak kadar iyi bir oyuncu olmadığını halen iddaa ediyorum.

Can Hocam Ergin Hoca dışında katılıyorum.Ergin Hoca belki hatalar yapmış olabilir ama Avrupa'nın sayılı koçlarından bence... Uzun vadede tekrar başarı yakalayacaktır....

Cem Hocam adam Yunanistan dan geldi. Kenan ı, Metecan ı, Melih i rotasyona soktu. Euroleagede bile Kenan, Melih ilk 5 başlıyor.

Ergin Hoca nın 2. senesi kadroya bak, transferlere bak. Hangisi geleceğe dönük yatırım. Tamam yabancı oyuncular tecrübeli olsun ama ligimizde hiç mi alınacak genç oyuncu yoktu. Seneye takımdan giderse elimizde şampiyonluk dan başka ne kalacak. Ben sana söyleyim. En az 6 tane göndermemiz gereken yabancı ve Sinan gibi yüksek paralar alan bir oyuncu. Engin gibi devamlı sakat bir guard. Günü kurtarmak başarı olabilir ama geleceğin temellerini de atması gerekiyordu. Tüm genç oyuncular geriye doğru gitti. Furkan, Gökselin üzerine hiçbir şey koyamadı.

Bizim gibi yüksek bütçeye sahip olmayan takımların en azından genç oyuncuları bulmasa ve takıma monte etmesi lazım. Yoksa 6-7 oyuncuyla maç kazanma zamanları bitti. Ergin hocanın bildiği 10 tane oyuncu var. Dönüp dolaşıp aynı isimlere geliyor. Seneye efes e gitsin. Bizden en az 3 oyuncu transfer eder.

Cem Hocam adam Yunanistan dan geldi. Kenan ı, Metecan ı, Melih i rotasyona soktu. Euroleagede bile Kenan, Melih ilk 5 başlıyor.

Ergin Hoca nın 2. senesi kadroya bak, transferlere bak. Hangisi geleceğe dönük yatırım. Tamam yabancı oyuncular tecrübeli olsun ama ligimizde hiç mi alınacak genç oyuncu yoktu. Seneye takımdan giderse elimizde şampiyonluk dan başka ne kalacak. Ben sana söyleyim. En az 6 tane göndermemiz gereken yabancı ve Sinan gibi yüksek paralar alan bir oyuncu. Engin gibi devamlı sakat bir guard. Günü kurtarmak başarı olabilir ama geleceğin temellerini de atması gerekiyordu. Tüm genç oyuncular geriye doğru gitti. Furkan, Gökselin üzerine hiçbir şey koyamadı.

Bizim gibi yüksek bütçeye sahip olmayan takımların en azından genç oyuncuları bulmasa ve takıma monte etmesi lazım. Yoksa 6-7 oyuncuyla maç kazanma zamanları bitti. Ergin hocanın bildiği 10 tane oyuncu var. Dönüp dolaşıp aynı isimlere geliyor. Seneye efes e gitsin. Bizden en az 3 oyuncu transfer eder.

Görüşlerinize saygı duyuyorum ancak ve haklı bulduğum eleştirileriniz sadece Ergin Hoca'ya yöneltilmesi bana yanlış geliyor...

Bizim şubenin bütçesi belli Ataman'a şu kadar diyorlar(Spanoulis'e verilecek para bu bütçenin içinde değildi)..Ataman'da bu bütçe içinde hareket ediyor ..Bunu kullan şampiyon yap diyorlar sana, yalnız adamsın yani...Sakatlıklar sonrası Ataman'ın başkanı yöneticileri arayıp yeni adam aldırma konusunda ikna etmesi söz konusu...Ek bütçe istedi yani hocamız...Bunları söylerken tabiki birkaç noktada hocamızın hataları oldu...Ama obradivicinde hatalarının olduğu bazı oyuncularda ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak..Daha henüz sezonun çok başı...
Fenerbahçe'de öyle değil..Federasyondan, milli takıma, Euroleague yönetimine, menejerlerle ilişkilere vs vs ciddi bir yapılanma var Fener'de ...İlkan'ı ayarttı adamlar hatta Gökseninin aklını bile çelmeye çalıştılar...İzzet - Sipahi Obradovic gelmesede alınacak isimlerdi...Hatta biz almayalım diye İzzet'e bile büyük para verdiler...Başkada kim varki Türk doğru düzgün hocam...Sametler falan daha çok tecrübe lazım onlara..ciddi bir yönetimsel yapılanma var adamlarda...Gene yaşlı takviyeler yapılabilirdi Türk oyuncu...

Şubemiz bu kadar düzensizken Ergin Hoca giderse yerine adam bulamayız bence...Sonumuzda hiç iyi olmaz..Kıymetini bilelim eleştiri yapalım tabi ama olumlu şekilde...Ergin Hoca laf dinlemeyen sabit fikirli biri değildir...Başarıya ne yoldan gidileceğini anlarsa hemen o yola dönebilen birisi....

Enerjimizi şubenin profesyonelleşmesi , arena yapımı, ek gelir sağlanması alt yapı vs. konularda harcayalım... Bunlar olmazsa zaten bahsettiğiniz hocalar gelmez...

İşteyim hocam, fikirlerimi çok detaylandıramıyor ve düzgün yazamıyorum ancak ana hatları böyle düşüncelerimin :)

iyi güzel de aynı parayı versek de Kenan'ı bize vereceklerine inanan var mı?Adamlar ahtapot gibi Türk futbolunu ve Türk basketbolunu sarmışlar ele geçirmişler..En iyileri onlar alıyor almasa da bu sefer Efes kapıyor..Ben,Furkan'ı bunlardan nasıl kaptık hala anlamıyorum

iyi güzel de aynı parayı versek de Kenan'ı bize vereceklerine inanan var mı?Adamlar ahtapot gibi Türk futbolunu ve Türk basketbolunu sarmışlar ele geçirmişler..En iyileri onlar alıyor almasa da bu sefer Efes kapıyor..Ben,Furkan'ı bunlardan nasıl kaptık hala anlamıyorum

Bildiğim kadarıyla Furkan Galatasaraylı, Karşıyaka'nın da yüzüncü yılı olduğu için güzel bir teklifi kabul etmişlerdi.

Transfer degil de, Galatasaray'a karsi olusturulan ittifaklara karsi zorlanacagiz bu sene. Kadin ve erkek baskette fenerbahce ile final oynarsak eger yine her zaman ki gibi pislij yapilacak. Bizim bu duruma; yonetim, teknik heyet ve taraftarlar olarak agir sekilde tepki koymamiz ve onceden onlemler almamiz lazim. Gerekirse kulube mail atalim bu konu hakkinda. Cunku Banvit macinda yapilanlar daha sonra yapilacaklarin habercisidir. Bu duruma karsi koymak icin taraftarlarca elimizden geleni yapip, yonetimimizi de uyandirmak gerekiyor. Yoksa Galatasaray'a oyle veya boyle ne sekilde olursa olsun; final serilerinde her turlu ahlaksizlik yapilacaktir. Kadin basketbolda son 2 sezonu ve dahasi gecen sene seri 2-0 olacakken son 1.50 dakika kala hakemlerin elimizden aldigi sampiyonlugumuzu herkes biliyor. Bir onceki sezon da buna benzer pislikler yapilmisti. Gecen sene erkek basketbol turkiye kupasi finalinde de kupayi "verilemeyen" elimizden aldilar. Erkek basketbolda bu sene buyuk bir kin var Galatasaray'a karsi. Cunku bizim basarili olmamizi istemiyorlar ve bunun icin ellerinden geleni yapiyorlar. Lutfen sessiz kalmayalim. Elimizden gelen tepkinin tamamini ustlerine kusalim !!! Basketbolda son 5 yil icin sike sorusturmasi acsalar, ne dumenler cikar ne dumenler. Kisaca bu sene en buyuk rakibimiz masa basi oyunlari, hakemler, Turgay Demirel. Oyunlarini bozalim Galatasaray dusmanlarinin !

Bu sene guard rotasyonumuz iyice sıkıntıda, zamanla da etkisini göreceğiz.. Arroyo, hem ligi hem Euroleague i belli ölçüde kaldırabiliyor. Ender zaten sakat, valla Engin'den fayda göremeyeceksek ligde Can Akın, Tutku Açık, Mehmet Yağmur, Kerem Tunçeri, Barış Ermiş tarzı oyuncuları yoklamakta fayda var. Sinan'la takas da olur tabi işin şakası.. Ama kadro böyle devam ederse guard bölgesinde ciddi sıkıntı yaşayacağız şimdiden uyarması.. Ergin Ataman'ın 16 yaşında Kartal'ı oynattığı düşünülürse, altyapıdan Nikolov oynatılabilirdi ama Türk pasaportu sıkıntıdaydı onda..

Sertaç Şanlı+Orhan Hacıyeva bize ilaç olabilir, Sertaç ligde 8-9 dk faydalı olabilir, Orhanda çok enerji katar bu takıma savunma ve hücumda gerektiğinde de 3 numarada faydalanabiliriz, tabiki Enginin iyi dönmesi şartıyla. Eğer Domercant gibi sadece boş şutu deneyen bir adama dönerse işimiz zor....

Ergin Atmamn takviyeler geldikçe daha iyi olacağız demiş.Yabancı durumunu nasıl halledecekler yada sadece euroleague için mi düşünüyorlar?

Bir de Eyüp Yıldız Michael Wright demiş, madem Wright gelecekti Macvan'a niye lisans çıktı

Macvan' a lisans çıkarmak bizim kontejanımızdan birşey götürmedi diye biliyorum, Geçici lisans dendiğine göre Marko döndüğünde Macvan' ın yerine tekrar kadroya girebilecek. Wright gelirse en azından formsuz olan erceg 6.yabancı olarak tercih edilebilir. Ayrıca bence Domercant' ın 2 numarada olmasında fayda var Sinan ve Göksenin hücum anlamında çok kötü( Domercant şimdi formsuz ama ritm tutabilme ihtimalı var en azından).

Macvan yerine kısa oyuncu transferi yapılırdı ve Marko dönse de dönmese de kısa oyuncu sezon sonuna kadar oynardı ama bizimkiler Macvan'ı tercih ettiler şimdi ya Macvan yada Marko oynayacak

Obra hacketti almaz. 2 numarada Ömer, Melih, bazende Emir ve Kenan ı kullanıyor. Yabancı sınırlaması olduğu için yabancı bir transfer yapmaya sıcak bakmaz, Çünkü her hafta bir oyuncu dışarıda kalıyor ve haksızlık olmasın diye sırayla rotasyon uyguluyor. Geçen hafta Bo, bu hafta Bogdan oynamadı.
Alırsa 5 numara alır, çünkü zoric tam bir fiyasko çıktı ama Oğuz un dönmesi durumu olduğu için ve 2 tane 4 numara ile oynamayı sevdiği içinde pivot da almaz gibi geliyor. Asıl zayıf nokta oyun kurucu. Barışı silmiş gibi görünüyor. Bo sakatlansa zor durumda kalır. Amerika dan genç 1 numara alırsa şaşmam.
Hackett isteme nedeni seneye bogdan nba de olacak. Onun boşluğunu şimdiden doldurmak için olabilir.
Bizimde hemen Orhanı almamız lazım. Hatta Telekom ikna edilirse Kerem i de alsak süper olur.

Obra hacketti almaz. 2 numarada Ömer, Melih, bazende Emir ve Kenan ı kullanıyor. Yabancı sınırlaması olduğu için yabancı bir transfer yapmaya sıcak bakmaz, Çünkü her hafta bir oyuncu dışarıda kalıyor ve haksızlık olmasın diye sırayla rotasyon uyguluyor. Geçen hafta Bo, bu hafta Bogdan oynamadı.
Alırsa 5 numara alır, çünkü zoric tam bir fiyasko çıktı ama Oğuz un dönmesi durumu olduğu için ve 2 tane 4 numara ile oynamayı sevdiği içinde pivot da almaz gibi geliyor. Asıl zayıf nokta oyun kurucu. Barışı silmiş gibi görünüyor. Bo sakatlansa zor durumda kalır. Amerika dan genç 1 numara alırsa şaşmam.
Hackett isteme nedeni seneye bogdan nba de olacak. Onun boşluğunu şimdiden doldurmak için olabilir.
Bizimde hemen Orhanı almamız lazım. Hatta Telekom ikna edilirse Kerem i de alsak süper olur.

Obra maç sonları zoric'ten memnun oldugunu söylüyor fakat bogdanovic'in gitmesi kesin mi NBA'e birde kerem gelmesin artık zaten guardlarımızın yaşı yeterınce var.

Zoric in nesinden memnunmuş anlamadım. Bogdan bu sene gidiyordu ama Obra ikna etmiş dediler. Bu seneki performansından sonra NBA gitmesi bana göre kesin.

Kerem, Carlosu yedeklemek için şimdilik alınabilecek tek Türk oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ender 1 maç var 2 maç yok. Güven vermiyor. Keremin şutu kötü olduğu gün bile Bonsu ile 2 li oyundan çok ekmek yerler. Zaten 15 dk civarında süre alacağını düşünürsek yaşının yüksek olması dezavantaj yaratmaz. Engine güvenip Keremi telekoma kaptırma hatası yüzünden çok zarar gördük ama Telekomun Kerem i vermeye sıcak bakacağına da hiç mi hiç düşünmüyorum. İşler zor. Orhan transferi daha garanti gibi. Bazı arkadaşlar Ali Karadeniz demiş ama olmaz. 2 devşirme oyuncu kullanamayız. Orhan da Azarbeycan Milli takımında oynuyor ama devşirme statüsünde olmaması lazım diye biliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...