Erkek basketbol takımımızla ilgili o kadar dolu o kadar üzgünüm ki,şu anda sayfalarca yazı bile yazabilirim.Şampiyon olduğumuz banvit serisinden sonra transfer başlığı ve yeni sezon kadro yapılanması konularında hemen hemen bütün yazıları dikkatlice okudum.Ve,bu forumda basketboldan anlayan o kadar çok kişi olduğunu gördüm.Neydi söylenenler.1-)N'dong dan sonra 5 numaraya en az onun kadar kaliteli birisi alınmalı.Evet,Ndong yerine jawai geldi.Jawai,ndong kadar kaliteli bir isim değildi.Üstelik sakatlık problemi vardı ve sakatlığının haricinde bazı sağlık probleri yaşadığı konuşuluyordu.Konuşulanlar maalesef doğru çıktı.2-)Şampiyon olduğumuz sezonda takımın en yumuşak karnı 4 numara yani macvan idi.Konuşulan isimlerin arasında en tercih edilmemesi gereken kişi-bizim foruma göre- erceg idi.Çünkü erceg,savunmada iyi değildi.Fundemental,ribaund ve agresiflik konularında zayıftı.En iyi özelliği dış atıştı.Ancak sadece dış atış için tercih edilmemeliydi.Üstelik sakatlık problemi yaşamıştı ve yeniden yaşama olasılığı yüksekti.Sakatlığı haricinde söylenenler maalesef doğru çıktı.3-)Henry Domercant çok büyük oyuncuydu,ama çok ağır bir sakatlık dönemi geçirmişti.Eski günlerine dönmesi muammaydı.Durumu iyi analiz edilmeli,gerekirse 6.yabancı olarak düşünülmeli gerekirse yollar ayrılıp daha iyi bir 3 numara tercih edilmeliydi.Maalesef bu konuda da forum ahalisi haklı çıktı.4-)Carlos Arroyo çok büyük oyuncu idi ancak yaşı ilerlemişti.Hem lig hem eurolig oynayacağı için yıpranabilir ve randımanı azalabilirdi.Ona yardımcı olacak,süresini paylaşabilecek kalitede-örneğin planinic- gibi 1-2 oynayabilen 1 oyuncu rotasyona katılabilirdi.Bu konuda da forum yanılmadı.5-)Yerli oyuncu kalitemiz fena değildi.Ancak biraz daha artırılabirdi.İzzet,kenan gibi genç oyuncular,Keren tunçeri,Kerem gönlüm,ermal kurtoğlu gibi tecrübeli oyunculardan bir veya bir kaçı rotasyona katılabilirdi.
Şimdi bunları niye yazdım?Bu forumdakiler herşeyi biliyor da Ergin hoca bilmiyor mu demek istiyorum.Kesinlikle hayır!!Bilakis Ergin hoca büyük hocadır.Ancak her büyük hocanın olduğu gibi onun da formsuz olduğu ve yanlış yaptığı dönemler olabilir.Eminim ki Ergin hoca da hata yaptığının farkındadır ve 3 ay öncesine dönmeyi istiyordur.
Son sözüm ise arma sevdalılarına; Evet çok zor bir dönemden geçiyoruz.Erkek basketbol takımımızın uzun yıllar cefasını çektik.Bundan sonra da çekebiliriz:Belki de yine şampiyonluklar yaşayarak sefasını süreceğiz.Ancak değişmeyecek tek bir şey var.Nasıl ki sefası bizimse cefası da bizimdir.BAŞKA GALATASARAY YOK...