Bence sezon sonu 1 numaralı hedefimiz Poul Davis olmalı...
Hairston dışında transfer düşünülüyormu ?
Yabancı transferi yapamayacağımız kesin midir, yoksa bir çıkarım mı?Twitter kullanan bir arkadaşımız Murat Özyer'e sorarsa sevinirim.Sezonu kapatan oyuncuların yerine yapacağımız transferler kontenjanı doldurmayacak deniyordu.Sezon başında 7 yabancımız vardı.Hepsine lisans çıktı, Jawai ve Gordon sezonu kapattı yerine Bonsu, Hairston geldi.Eğer ikisi kontenjanı doldurmuyorsa bir hak daha vardır.
Transfer hakkımız doldu..1)Arroyo 2)Jamont 3)Domercant 4)Marko 5)Malik 6)Erceg 7)Jawai 8)Bonsu ile 8 sözleşme hakkımızı doldurduk...Son değişiklikle ve en fazla birkez kullanılabilecek sakatlık değişiklik hakkımızıda Marko - Macvan değişikliği ile yaptık ....
Yalnızca bir değişiklik hakkımız varsa ve biz bunu Macvan'dan yana kullandıysak, zihniyeti tebrik ediyorum.Hiç transfer yapmayacaksak bile Macvan için son hakkı kullanmamalıydık.Sezonun 2. yarısında bir müdahale şansı kalırdı, o da gitti
Gordon yerine Hairston, Jawai yerine Bonsu lisans aldı zaten.
Şurada biraz daha ayrıntı vermeye çalıştım, kafası karışan bakabilir basketbol üstü az futbol ve voleybol: Yabancı rotasyonumuz ve kadromuzun son hali hakkında...
Can Hocam şimdi yazdığın şeylerin çoğu benimde düşündüğüm şeyler güzel yazı olmuş eline sağlık...Zevkle okudum...Öncelike maksadımız benimde en sevdiğim şey olan basketbol konuşmak ve iyi niyetimden şüpheniz olmasın lütfen...
İtirazım olan noktalar yine aynı iki nokta;
Birincisi Hackett bu sene sorunluluk aldı göze battı gibi birşey yok...Dikkatli izlediğiniz bir oyuncu olmadığını düşünüyorum Hackett'ın...Zira, Geçen sene geldi zaten Sienaya ve Süper Kupa , Lig Kupası , Playoff MVP'sini alan Hackett'tır takımın...Takımının taraftarı tarafındanda Bobby Brown 'a göre iki kat sevilir ve alkış alırdı...Çünkü Brown'un savunmaya zerre katkısı yoktu ve o yüzdende Avrupa'dan ciddi bir talibi çıkmadı ve Çin'e gitti zaten...Bu sene Rodriguez'le birlikte ciddi dönüşüm yaşamış gözüküyor Hackett....Ancak tabiki size karşı değilim herkesin favori oyuncuları farklıdır...Çok basketi seven takip eden insanların Nba yıldızları için dahi oyuncu değil dedikleri çoktur...Sizin en doğal hakkınız beğenmemek yada yeterli görmemek... Dediğiniz gibi transfer bütçesini bekleyelim (inanmıyorum bütçemizin çok yukarılara çıkacağına ama)...
İkinci noktada Siena ve Gora artık toparlanamaz demenizdi itirazım...Sienaya ilişkin çok net ifadeler ortaya koydunuz...Bu seviyede her takım birbirini yener mücadele eden kazanır...Siena, Malaga, Munich,biz yakın güçlerde takımlarız...Gora bir adım geride ancak onları zar zor son saniyede yendiğimize ve Siena'yıda yendiklerine göre onlarıda çok hafife almamak lazım...Kim daha çok ister ve savaşırsa sıralamaya yansır..Kimseyi hafife almadan ne büyüterek ne küçülterek devam etmemiz lazım mücadelemize...Ancak, sizde aynı şeyleri söylediğinize göre heralde temelde çokta farklı bir düşüncemiz yok...Başlangıçtaki birkaç söylem ayrı düşmemize yol açmış gibi
Not: Bu arada Hackett bizimle oynanan maçta 26 sayı attı 10/11 ikilik 5 ribaund 3 asist 30 verimlilik puanı hocam unuttum yukarıda yazmayı...