2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Alexis Ajinca saf pivot. Baska ozelligi yok. Bonsu'yu nasil birakiriz ? Tamamen aptallik olur. Seneye SG kesinlikle alinir. İlk hedef Hackett olmali, PF yerine de Macej Lampe, Joel Freeland, Paul Davis, Justin Doelmann adaylarimiz olabilir.

Oğuzhan bende Bonsu'nun bırakılmaması taraftarıyım ...Bulabileceğimiz birçok Pivottan çok daha iyi şu anda...Zaten Bonsu'da bizi bırakıp gitmek istemez...Ancak, Bonsu'nun sezon sonu durumuna göre hareket edilmeli alternatiflerde son dakikaya bırakılmamalı...Mesela, bir alternatif Bonsu'yu Euroleague rotasyonunda tutmak, ligde çok yormamak olabilir...PF alternatifilerin çok güzel...

Bu arada yönetime de teşekkür etmek gerekiyor. İki sezondur gerekli bütçeyi ayırarak eksiklerin yerine transfer yapılmasını sağlıyorlar ve bütçenin çok çok fazla aşılması pahasına bu desteği veriyorlar. Ünal Aysal'ı yerine gelince eleştiriyoruz ama hakkını da verelim.

Şu takımda Tomic'i izlemeyi çok isterdim. İmkansız gibi ama belki "basketbolun çileği" olur ileride :)

Erman bizemi gelcek nedir? Mac sonucu Banvitten cok Galatasarayı övdü...

Erceg`e tessekür edelim...Genc oyuncu oynatalım daha iyi adam nezaman sahaya girse Öndeysek fark kapanıyor,gerideysek fark acılıyor.Oyundan nezaman cıksa Öndeysek Fark acıyoruz gerideysek fark kapıtıyoruz.

Erceg derhal tribune cikarilmali. Henry, Erceg'den daha fazla hakediyor formayi. Suan kotunun iyisi Henry. Macvan ise 5 ay sonra ciktigi ilk macta biraz da olsa katki verdi. Arroyo-Domdom-Malik-Macvan-Pops ligdeki yabancilarimiz olmali.

Erceg'de tribunde Chuck Davis'in topu kontol edip sut atmasini izleyedursun.

Yabancı transferi yapamayacağımız kesin midir, yoksa bir çıkarım mı?Twitter kullanan bir arkadaşımız Murat Özyer'e sorarsa sevinirim.Sezonu kapatan oyuncuların yerine yapacağımız transferler kontenjanı doldurmayacak deniyordu.Sezon başında 7 yabancımız vardı.Hepsine lisans çıktı, Jawai ve Gordon sezonu kapattı yerine Bonsu, Hairston geldi.Eğer ikisi kontenjanı doldurmuyorsa bir hak daha vardır.

Yabancı transferi yapamayacağımız kesin midir, yoksa bir çıkarım mı?Twitter kullanan bir arkadaşımız Murat Özyer'e sorarsa sevinirim.Sezonu kapatan oyuncuların yerine yapacağımız transferler kontenjanı doldurmayacak deniyordu.Sezon başında 7 yabancımız vardı.Hepsine lisans çıktı, Jawai ve Gordon sezonu kapattı yerine Bonsu, Hairston geldi.Eğer ikisi kontenjanı doldurmuyorsa bir hak daha vardır.

Transfer hakkımız doldu..1)Arroyo 2)Jamont 3)Domercant 4)Marko 5)Malik 6)Erceg 7)Jawai 8)Bonsu ile 8 sözleşme hakkımızı doldurduk...Son değişiklikle ve en fazla birkez kullanılabilecek sakatlık değişiklik hakkımızıda Marko - Macvan değişikliği ile yaptık ....

Transfer hakkımız doldu..1)Arroyo 2)Jamont 3)Domercant 4)Marko 5)Malik 6)Erceg 7)Jawai 8)Bonsu ile 8 sözleşme hakkımızı doldurduk...Son değişiklikle ve en fazla birkez kullanılabilecek sakatlık değişiklik hakkımızıda Marko - Macvan değişikliği ile yaptık ....

Yalnızca bir değişiklik hakkımız varsa ve biz bunu Macvan'dan yana kullandıysak, zihniyeti tebrik ediyorum.Hiç transfer yapmayacaksak bile Macvan için son hakkı kullanmamalıydık.Sezonun 2. yarısında bir müdahale şansı kalırdı, o da gitti

Yalnızca bir değişiklik hakkımız varsa ve biz bunu Macvan'dan yana kullandıysak, zihniyeti tebrik ediyorum.Hiç transfer yapmayacaksak bile Macvan için son hakkı kullanmamalıydık.Sezonun 2. yarısında bir müdahale şansı kalırdı, o da gitti

a. Kulübü ile Türkiye Basketbol Liglerinde oynamak üzere tescil edilmiş ve geçerli bir sözleşmesi olan sporcuların sportif yaralanmaları halinde bu hak tanınır. Kulüpler, aynı sezonda sadece bir sporcu için ve bir kez bu haktan yararlanabilirler. Geçici transfer ve/veya ikinci lisans ile başka bir kulüpte oynayan sporcular bu haktan yararlanamazlar

Çıkan yönerge bu şekilde malesef...Bildikleri federasyonla konuştukları başka birşey varsa bilmiyorum tabii...Ama bu konuda Murat Özyer'den sağlıklı bilgi alabileceğinizi sanmıyorum... Resmiyetteki haklarımız tükendi çünkü oda resmi duruma aykırı garanti aldık diyemez...Çok sağlıklı bilgilerde vermiyor takip ettiğim kadarıyla...

Anlamadığım bir konu var. Macvan'ın lisansını çıkartmak için neden Marko'nun lisansını askıya aldık ? Marko, 3 ay sonra dönmeyecek mi?
Neden sezonu kapatan Gordon ile yapılmadı ?

Domercant'in form tutacagina inaniyorum Malik gelince. Macvan'da Ersin'le iyi bir ikili olacaktir insallah. Lig siralamasi onemli degil ister 8. olalim farketmez. Hatta play-off finaline deplasmanlarda baslamak avantaj sayilabilir.

Erkek basketbol takımımızla ilgili o kadar dolu o kadar üzgünüm ki,şu anda sayfalarca yazı bile yazabilirim.Şampiyon olduğumuz banvit serisinden sonra transfer başlığı ve yeni sezon kadro yapılanması konularında hemen hemen bütün yazıları dikkatlice okudum.Ve,bu forumda basketboldan anlayan o kadar çok kişi olduğunu gördüm.Neydi söylenenler.1-)N'dong dan sonra 5 numaraya en az onun kadar kaliteli birisi alınmalı.Evet,Ndong yerine jawai geldi.Jawai,ndong kadar kaliteli bir isim değildi.Üstelik sakatlık problemi vardı ve sakatlığının haricinde bazı sağlık probleri yaşadığı konuşuluyordu.Konuşulanlar maalesef doğru çıktı.2-)Şampiyon olduğumuz sezonda takımın en yumuşak karnı 4 numara yani macvan idi.Konuşulan isimlerin arasında en tercih edilmemesi gereken kişi-bizim foruma göre- erceg idi.Çünkü erceg,savunmada iyi değildi.Fundemental,ribaund ve agresiflik konularında zayıftı.En iyi özelliği dış atıştı.Ancak sadece dış atış için tercih edilmemeliydi.Üstelik sakatlık problemi yaşamıştı ve yeniden yaşama olasılığı yüksekti.Sakatlığı haricinde söylenenler maalesef doğru çıktı.3-)Henry Domercant çok büyük oyuncuydu,ama çok ağır bir sakatlık dönemi geçirmişti.Eski günlerine dönmesi muammaydı.Durumu iyi analiz edilmeli,gerekirse 6.yabancı olarak düşünülmeli gerekirse yollar ayrılıp daha iyi bir 3 numara tercih edilmeliydi.Maalesef bu konuda da forum ahalisi haklı çıktı.4-)Carlos Arroyo çok büyük oyuncu idi ancak yaşı ilerlemişti.Hem lig hem eurolig oynayacağı için yıpranabilir ve randımanı azalabilirdi.Ona yardımcı olacak,süresini paylaşabilecek kalitede-örneğin planinic- gibi 1-2 oynayabilen 1 oyuncu rotasyona katılabilirdi.Bu konuda da forum yanılmadı.5-)Yerli oyuncu kalitemiz fena değildi.Ancak biraz daha artırılabirdi.İzzet,kenan gibi genç oyuncular,Keren tunçeri,Kerem gönlüm,ermal kurtoğlu gibi tecrübeli oyunculardan bir veya bir kaçı rotasyona katılabilirdi.

Şimdi bunları niye yazdım?Bu forumdakiler herşeyi biliyor da Ergin hoca bilmiyor mu demek istiyorum.Kesinlikle hayır!!Bilakis Ergin hoca büyük hocadır.Ancak her büyük hocanın olduğu gibi onun da formsuz olduğu ve yanlış yaptığı dönemler olabilir.Eminim ki Ergin hoca da hata yaptığının farkındadır ve 3 ay öncesine dönmeyi istiyordur.

Son sözüm ise arma sevdalılarına; Evet çok zor bir dönemden geçiyoruz.Erkek basketbol takımımızın uzun yıllar cefasını çektik.Bundan sonra da çekebiliriz:Belki de yine şampiyonluklar yaşayarak sefasını süreceğiz.Ancak değişmeyecek tek bir şey var.Nasıl ki sefası bizimse cefası da bizimdir.BAŞKA GALATASARAY YOK...

Can Hocam şimdi yazdığın şeylerin çoğu benimde düşündüğüm şeyler güzel yazı olmuş eline sağlık...Zevkle okudum...Öncelike maksadımız benimde en sevdiğim şey olan basketbol konuşmak ve iyi niyetimden şüpheniz olmasın lütfen...
İtirazım olan noktalar yine aynı iki nokta;
Birincisi Hackett bu sene sorunluluk aldı göze battı gibi birşey yok...Dikkatli izlediğiniz bir oyuncu olmadığını düşünüyorum Hackett'ın...Zira, Geçen sene geldi zaten Sienaya ve Süper Kupa , Lig Kupası , Playoff MVP'sini alan Hackett'tır takımın...Takımının taraftarı tarafındanda Bobby Brown 'a göre iki kat sevilir ve alkış alırdı...Çünkü Brown'un savunmaya zerre katkısı yoktu ve o yüzdende Avrupa'dan ciddi bir talibi çıkmadı ve Çin'e gitti zaten...Bu sene Rodriguez'le birlikte ciddi dönüşüm yaşamış gözüküyor Hackett....Ancak tabiki size karşı değilim herkesin favori oyuncuları farklıdır...Çok basketi seven takip eden insanların Nba yıldızları için dahi oyuncu değil dedikleri çoktur...Sizin en doğal hakkınız beğenmemek yada yeterli görmemek... Dediğiniz gibi transfer bütçesini bekleyelim (inanmıyorum bütçemizin çok yukarılara çıkacağına ama)...

İkinci noktada Siena ve Gora artık toparlanamaz demenizdi itirazım...Sienaya ilişkin çok net ifadeler ortaya koydunuz...Bu seviyede her takım birbirini yener mücadele eden kazanır...Siena, Malaga, Munich,biz yakın güçlerde takımlarız...Gora bir adım geride ancak onları zar zor son saniyede yendiğimize ve Siena'yıda yendiklerine göre onlarıda çok hafife almamak lazım...Kim daha çok ister ve savaşırsa sıralamaya yansır..Kimseyi hafife almadan ne büyüterek ne küçülterek devam etmemiz lazım mücadelemize...Ancak, sizde aynı şeyleri söylediğinize göre heralde temelde çokta farklı bir düşüncemiz yok...Başlangıçtaki birkaç söylem ayrı düşmemize yol açmış gibi :)

Not: Bu arada Hackett bizimle oynanan maçta 26 sayı attı 10/11 ikilik 5 ribaund 3 asist 30 verimlilik puanı hocam unuttum yukarıda yazmayı...

Hocam bence de aynı şeyleri diyoruz ama sen grup maçlarını çok ciddiye alıyorsun. Sieana ve Gora ile iç saha maçlarını kazanırsak. Top 16 ya çıkarız. Top 16 ya çıkınca yapabileceğimiz fazla birşey yok. Mücadele ederiz ama F8 yapmak imkansız gibi geliyor bana. Şimdi öncelik lig mi olmalı yoksa top 16 mı. Zaten dar rotasyonla oynuyoruz, sakat ve sakatlanmaya çok müsait bir kadromuz var. Bu yoğun tempoda sakatlanma riski giderek artacak. Top 16 da 14 üst seviye maç yapıp, 2 gün sonra Avrupa nın en iyi 2. liginde maç yapmak. Bence pek mantıklı değil. Keşke kadromuzda genç oyuncular olsa ve pişmeleri için bu maçlarda süre alsalar tamam ama o da yok. Yine carlos ve bonsu 30 küsür dakika haftada 2 maç yapacak.

Şu anda takımını taşıyan adam 34-35 yaşında ve diğer pota altı oyuncun önemli diz sakatlığından çıkmış, İsrail de bir daha basket oynayamaz raporu olan bir bonsu ( rapor dedikodu olabilir ama sakatlığının ciddi olduğunu biliyoruz). Şimdi sen bu yoğun tempoda bu 2 adamını da sakatlık yüzünden kaybedersen. Lig de gider ve seneye euroleage gitmen imkansız ötesi olur. Kimse sakatlıkları başka birşeye bağlamasın. Jawai göz göre göre Oli maçında harcanmıştır. Sağlamken bile 10-15 dk oynayan adamı nefessiz kalana kadar sahada tutarsan, oyuncuda yüksek adrenalin etkisiyle kendini sakınmazsa eninde sonunda sakatlanır yada saçma sapan top kayıpları yapar. Çünkü beyin vücudu kontrol edemez. Bonsuya dikkat et savunmada genelde kaçak oynuyor. Fazla zorlamaması gerektiğini biliyor ama an gelir kontrol edemezse...

Bu sene yapılan transfer hatalarını seneye yapmamız lazım. Sakatlıklar olmasa da bence yanlış kadro kuruldu.

Atamanın kafasında İlk 5 oyuncumuz: Carlos, Gordon, Henyri ( marko ), Erzeg, Jawai olduğunu biliyoruz. Bu 5 de pota altı sertliği helva kıvamında olur. Carlos, Erzeg ve Jawai nın savunma katkısı çok düşük. Tank kadar ağır Henryi saymıyorum bile. Şimdi bu kadro sağlam olsa bile F8 adayı değil bana göre. Atarak kazanma benim çocukluğumda vardı, savunma yapmayan takımların artık üst seviyelerde şansı yok. Kimse de Erzeg ve Jawai den sert savunma beklemesin, adamların yapısında yok. Ndong yerine onun benzeri bir oyuncu almalıydık ( vasquez ). Erzeg zaten macvanın daha yüzdeli şut atan versiyonu. Sinan desen Kökselin varken tamamen gereksiz hem de aldığı paraya yazık. Carlosun yedeği ender ve sakat engin olamaz. Omar cook gibi savunma sertliği olan biri olmalıydı.

Herşeyden önce bu sene ki hatalardan dolayı önce yeni koç bulmalıyız. Duygusallığa yer yok.

Hackett a gelince sports tv de İtalya ligi maçlarını veriyorlar. İzlemek bile sıkıyor. Hackett ligde çok başarılı olabilir. Avrupa da ki performansını takip etmek daha dogru olur. En baba rakip Oli maçında 6 sayı atmış, genelde az 3 lük denemesi var. Daha önünde oynayacağı 5 maç daha var. 5 maç sonrasında bir değerlendirme yaparız ama üzerine takım kurulacak kadar iyi bir oyuncu olmadığını halen iddaa ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...