2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jawai'nin faul problemi büyük sıkıntı. Aldığı dakikalar genelde çok düşük. Jawai'de Sofo gibi bence. 5 numarayı direk emanet edebileceğin biri değil. Acaba Zaza-Furkan-Jawai gibi bir şey mi yapacağı diyeceğim de imkansız heralde. Alınacak 4 numara 4-5 oynayabilen biri olabilir desem hoca 3-4 oynayabilen 4 istiyor deniyordu. Ersin'e 5ten dakika versek sorun giderilir mi bilmiyorum ama transferler tamamlanıp resmi tamamen görmeden Jawai transferine yorum yapabilmek zor.

Jawai ve Furkan 5 için çok yetersiz. 3.isim inşaAllah Mutlu Demir değildir. Bu transferden sonra sanirim 2 ihtimal var.

Birincisi,Zaza galiba gelicek. Ki inşaAllah bu olur.

Ya da Ersin'de 5 numara olacak. 5 numara pozisyonu Jawai-Furkan ve Ersin'den oluşacak.

4 numara posizyonu da İzzet ve Orhan Hacıyeva'dan birisi ile yerli oyuncu olacak. Yabancı da ya Macvan olacak ya da yeni bir transfer olacak.

Yani 4 numara pozisyonuda Yerli 4 numara ve Yabancı 4 numaradan oluşacak. Kisaca Jawai transferi hayirli olsun. Allah utandirmasin inşaAllah..

2 senedir Macvan-Hawkins ve Arroyo dan sonra dördüncü beğenmediğim transfer oldu. Umarım Macvan ve Hawkins gibi haklı değil Arroyo gibi haksız çıkarır beni Jawaii. Anladığım kadarıyla hoca Furkan a epeyce güveniyor.

Bence 5 numara pozisyonuna başka transfer yapmayacaksak-ki öyle görünüyor- uzun forvet pozisyonuna 4-5 oynayabilecek bir oyuncu almalıyız. Erceg gibi bir oyuncu bizi taşımaz. Avrupa piyasasından Kaimakoglu olabilir, Avrupa dışından Ike Diogu, Hassan Whiteside filan olabilir.

James Tyler Player Profile, Trotamundos, International Stats, Game Logs - LATINBASKET

Şahsen linkteki arkadaşı Jawaii ye tercih ederdim, çok bir fark göremiyorum. 4 numara için ben Dario Saric diyorum(keşke Lampe olsa), ama illa swingman tarzı biri alınacaksa birkaç sene önce San Antonio nun gönderdiği Marcus Williams bulunup alınabilir, çok iyi pasör ve temiz şutör.

Jawai kötü transfer değil ama herkes daha dominant bir oyuncu bekliyordu. Açıkçası ben de ya savunması üst düzey olan ya da dominant bir uzunu tercih ederdim, öyle birini bekliyordum. Şimdi Jawai geldiyse 4 numaraya gelecek oyuncu için dominant birini bekliyorum. Macvan aslında Ndong'un yanında öyle biriydi ama tutmamıştı. İnşallah Jawai'nin yanına gelecek adam tutar.

Bir taraftan Spanoulis'i kadroya katmaya çalışırken, diğer yandan da sağlam bir pivot almak lazımdı ki, olası Spanoulis transferi daha değerli hale gelsin.

Jawai enteresan bir oyuncu. Avrupa'nın Sofo'yla birlikte en güçlü pivotu ama, ciddi bir istikrar sorunu var. Maç içinde bile çizgisi bir aşağı, bir yukarı seyredebiliyor. İkili oyun savunmasında kolayca faul problemine girebiliyor. Artıları da var tabii... Doğru yerde top aldığında durdurulması çok çok zor bir oyuncu. İkili oyunları iyi seviyede. Cüssesine göre çabuk, blok tehtidi oluşturabiliyor...

Genel itibariyle riskli bir transfer Jawai... Umalım Ergin hocanın beklentilerini karşılasın...

Her transferi giden adamın iyi özelliği üstünden yorumlama başladı yine.Ndong'un orta mesafesini atamazsa daha iyi sırtı dönük oynar,pota yakınından daha iyi bitirir,daha güçlüdür.Her transferde neden giden adamın en iyi özelliği ön plana çıkarılır çözemedim.Melo yerine De Rossi ismi çıkar Melo kadar kafa topu alamaz falan filan.Tek bir düzen yok farklı varyasyonlar var sporda.Ona göre kurarsın yeni düzenini.Kyle Hines ile şampiyon olunuyor,orta mesafesi mi var illa

arroyo-planinic(spa gerçekten zor keşke olsa)-domercant-chuck davis (veya daha kaliteli bir yabancı aynı pozisyon)-jawai-gordon yabancı rotasyonu olsa 4 numaraya şutu olan yabancı bir uzun da gerekiyor. bu sebeble gordon-domercant-marko üçlüsünden birini göndermek gerekir. her ne kadar ihanet etmiş gibi olacak olsam da marko en yakın ihtimal. savunması ve deliciliği ile gordon kalmalı( her ne kadar istikrar sorunu olsa da) domercant ise şutuna ve savunmasına güvenilir riske değer diye düşünüyorum. yerli kadrosu sinan-zaza-izzet takviyeleri ile harika olacaktır. farkındayım fazla hayalperest bir kadro oldu gibi. ergin hoca en doğru kararı verecektir. saygılarımla.

Daha öncede belirttiğim gibi Jawai'nin en büyük riski ayak problemi...Twitter sayfasında ayağının operasyondan sonraki resimlerini görebilirsiniz...Bu kadar ağır bir oyuncunun ayağındaki ufak bir problem kariyerini ve performansını etkiler...Bildiğim bir sakatlık değil fazla yorum yapamıyorum ..Umarım profesyonellerimiz konuyu detaylı incelemiştir...
Bunun dışında teknik olarak ihtiyaçlarımızı %100 karşılayan bir oyuncu değil...Ancak; çokta hakkı yenebilecek bir oyuncu değil ..Zira ;
NDong : 11-12 Eurolegue : Sayı : 5.9 Süre : 15.45 Rib : 3.5 Blok :1.1 Foul:2
Jawai : 12-13 Eurolegue : Sayı : 7.1 Süre : 15.30 Rib : 4.7 Blok :0.8 Foul:2.5

Sakatlığı tamamen geçerse, Türkiye Liginde oda fark yaratacaktır kesinlikle....Eurolegue'de pota altını karartacak bir oyuncu geçiyordu hepimizin içinden ama çok fazla alternatifte yoktu..Onlar olmuyorsa en iyi tercihlerden biri Jawai...İriliğine rağmen ikili oyun başarısı, hızlı olması, Barcelona disiplini görmüş olması ve herkesin iyi bir insan olduğunda birleşmesi diğer artı noktaları...Bu arada faul problemi olduğu bir gerçek ama Sofo gibide değil...

Takım kimyası bakımından, Ergin hoca , 3'te oynayan bir 4 arıyordu..Şimdi 5'te oynayabilen bir 4 almamız şart gibi çünkü Jawai 20 dakikaları zor geçer...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...