2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aminu mu Erceg mi Chuck Davis mi?

Aminu 5 numara özellikli bir adam.Kıyas doğru olmaz.
Diğer ikisi arasında tereddütsüz Davis.Ayakları daha çabuk,çok rahat kendi şutunu yaratıyor,ciddi blok tehditi var.Erceg sadece ceza şutunda daha iyi ki Davis de kötü değil o konuda.Diğer her konuda Davis açık şekilde önde

Tabii Davis daha maliyetli.Banvit'e son sene aldığı ücreti ödemek gerekecek.Spanoulis için uzunlardan kısıp kaynak yaratıyoruz.Maddi açıdan düşünüp Erceg'i alacağız gibi bir görüntü var

Bence kadromuz böyle şekillenecek(şekillenmeli):
C:Jawai-Zaza-Sertaç
PF:Erceg-Ersin-İzzet
SF:Markoishvili-Cenk-Sinan
SG:Spanoulis-Domercant(Gordon)-Göksenin
PG:Arroyo-Ender-Engin

Bence Domercant kalmalı, Jamont iyi bir oyuncu olabilir ancak EL için bence yeterli bir oyuncu değil..Spa gelmezse yerine Planinic ismi konuşulduğu gibi iyi olabilir .Bunun dışında NBA de çok sayıda free agent oyuncular var . Bunlarda değerlendirilebilir...

Jawai bana göre net şekilde iyi transfer. Benim adıma iki tane soru işareti var; bir sakatlıktan kalıntılar var mı, ikincisi de süre problemi. Bunun dışında Jawai özel bir adam. Cüssesine bakıldığında Sofo ile karşılaştırılıyor, veya benzetiliyor ancak Jawai çok daha atlet, çok da hızlı bir oyuncu. Onun cüssesindeki bir oyuncudan beklenmeyecek bir atletizme sahip. Hücumda herkesin dilinde olan bir N'Dong orta mesafe şutuna sahip değil, ancak ondan çok daha komple bir hücum silahı. Çok daha iyi P&R oynar, hatta bu işi iyi seviyede yapar. Birebir hücumu vardır, pota altı bitiriciliği iyi seviyededir, doğru guard ile önemli işler yapar, set hücumunda N'Dong'a göre çok daha önemli bir opsiyondur. Bunun yanı sıra fena olmayan bir savunması var, hatta iyi de bir blok tehdidi var ancak P&R savunmasında sıkıntı yaşayabiliyor.

Kısacası beni memnun eden bir transfer, riski var; süre-faul problemi ve sakatlık dönüşü soru işaretli. Sakatlık dönüşü gerekli kontroller yapılmıştır, o konuda problem çıkacağını zannetmiyorum. Süre konusunu ise Ergin Hocam dengeleyip ayarlayacaktır. Ortalama 20 dakikalarda süre alıyor kariyerinde Jawai, ama bunu bizim biraz daha 25'lere çekmemiz lazım.

Bence üzerine çok tartışalacak bir oyuncu değil.Buradaki birçok insan artılarını eksilerini biliyordur.Spanoulis gelirse ikili oyunlarda Avrupa'da bile durduracak bir takım tanımıyorum.Yok Spanoulis gelmezse açıkçası beni çok tatmin etmez.Çünkü Miliçiç bu arkadaşın yaptıklarını yapar. extra hücum performansı da sergilerdi

Spanoulis transferi gelecek transfer politikamızı derinden etkileyecektir.

Jawai çok iyi bir rotasyon oyuncusu bence Ergin Hoca onun eksilerini biliyordur ve buna göre planını yapmıştır.

İzzet falan deniliyor ama ihtiyacımız yokmuş gibi duruyor.3-4 oynayabilen C.Davis-Nachbar tarzı birini alırsak İzzet'i de alıp Dudley 5 numarada dakika alması düşünülüyor olabilir.

Ender-Engin-Spanoulis(Arroyo-Planinic)
Domercant-Göksenin-Sinan
Cenk-Markoishvili
İzzet-Nachbar(C.Davis)
Furkan-Jawai-Dudley

13 Kişilik çok iyi bir rotasyon olur Engin zaten sakat rotasyon dışı olarak düşünülebilir.

İstatistikleri verirken şunu göze almak gerekir ki Barcelona Ndong-Perovic'li 2011-2012 sezonunda , Jawai ve Tomic'li 2012-2013 sezonuna göre çok daha düşük tempoda oynuyordu , yani 11-12 sezonunda takım olarak Barcelona daha az sayı atıp daha az sayı yiyordu Ndong ve ağır Perovic var iken.Geçen sezon Tomic ve Jawai ile daha hızlı oynuyorlardı(tabi bunun tek sebebi tomic - jawai değil önceki sezonm Xavi Pascual çok daha düşük tempoda oynatıyordu guardları , sonrasında biraz daha hızlı oynatmaya başlattı).Dolayısıyla Ndong ile Jawai arasında istatistiklerde kağıt üstünde gözüken 1 sayılık skor farkı çok önemli değil.Ndong zaten açık ara daha iyi savunmacıydı.O yüzden Jawaii transferi süper oldu diyemem.Keşke Milicic ya da Paul Davis gibi oyuncular alsaydık.Sadece beklediğim kadar iyi transfer olmadı ama kötü de demem tabiki.Fakat eğer 5 numara rotasyonumuz sadece Furkan-Jawaii'den oluşacaksa riskli bir kumara girdik demek olur.Lampe gibi 4-5 oynayabilen efektif bi adam alınmalı ki 'Mutlu Demir nerdesin' demek zorunda kalmayalım.Diyelim ki Jawai sakatlandı ne olacak ? Furkan'a kalacak 5 numara.Ersin de arada 5 oynar zorda kalırsa ama sıkıntı olur.Boniface geçen sezon 2 maç haricinde hep oynadığı için pivot bölgesinde sıkıntı yaşamadık.Şimdi 4-5 oynayabilen uzun lazım.Chuck Davis aslında 3-4-5 oynayabilir.Banvit'te maç içinde 5 numarada oynadığı çok maç oldu.Chuck Davis ya da Lampe gibi adamlar lazım.

jawai-furkan-ersin kısa kalmaz mı 5 numarada?umarım 5 numara transferi kapatılmamıştır...

Neden kısa kalsınlar ki 2.07 Jawai ve Furkan. 5 rotasyonunda en çok süre alacaklar.

Bunun dışında geçen yıl Euroleague'de istatistiklerine bakınca.

Hücum Ribaundu ------------------------ Blok
----------------------------------------------------------------
1 HINES, KYLE------------------------ 1 LASME, STEPHANE
2 LASME, STEPHANE------------------ 2 JAMES, SHAWN
3 JAMES, SHAWN--------------------- 3 HINES, KYLE
4 ERDEN, SEMIH
5 REYES, FELIPE
6 LAMPE, MACIEJ
7 THOMPSON, DEON
8 ZIRBES, MAIK
9 JAWAI, NATE
10 GIST, JAMES

Bu oyuncular var zirvede ve ortak özellikler hiçbirisi 2.10 üzeri değil.Hatta Semih ve Lampe'yi çıkarırsak hepsi normalden kısa bile sayılabilir.

En başlarda yer alan Lasme 2.03-Hines 1.98 cm boyunda.

Bence çok iyi transfer bu bütçeyle avrupadan alabileceğimiz en iyi 5 numara gibi duruyor. Asıl bomba Vassilis Spanoulis :p Bence bütçenin çoğu da ona ayrıldığı için böyle bi transfer oldu. Kop gel be oğlum :D

Size gelecek sezon için sorular sorucam.
1)Arroyo-Spa-Domdom(Gordon) 3lüsü olur mu?olursa gordon'u mu domdom'u mu tercih edersiniz?
2)Macvan kalıca mı?Bence kalmamalı ve Erceg alınmalı.Çünkü jawai'nin post oyunlarında içeri gömülen savunmayı 4 numaranın şutör özelliğiyle kapatırız ve erceg bu tanıma uyan en iyi oyuncu.
3)Spa-Planinic'in aynı anda olma olasılığı nedir?
4)Jawai-Furkan-Erceg-Ersin olası pota altına Kerem Gönlüm'ü alsak fena olmaz mı?Ya da sözleşmesi biten oğuz savaş?Ya da mithat abinin adayları arasındaki aminu'yu el için mi düşünüyoruz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Size gelecek sezon için sorular sorucam.
1)Arroyo-Spa-Domdom(Gordon) 3lüsü olur mu?olursa gordon'u mu domdom'u mu tercih edersiniz?
2)Macvan kalıca mı?Bence kalmamalı ve Erceg alınmalı.Çünkü jawai'nin post oyunlarında içeri gömülen savunmayı 4 numaranın şutör özelliğiyle kapatırız ve erceg bu tanıma uyan en iyi oyuncu.
3)Spa-Planinic'in aynı anda olma olasılığı nedir?
4)Jawai-Furkan-Erceg-Ersin olası pota altına Kerem Gönlüm'ü alsak fena olmaz mı?Ya da sözleşmesi biten oğuz savaş?Ya da mithat abinin adayları arasındaki aminu'yu el için mi düşünüyoruz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

1-Ben olsam Arroyo-Spanoulis varsa yaratacakları savunma zaafiyeti nedeniyle Gordon öne çıkardı.Ama zaten elimizde Sinan-Göksenin varken Domercant'ı seçerdim.ama tabiki mümkün olduğu kadar bu oyuncular yan yana olmazdı.

2-Macvan'ın sözleşmesi devam ediyor.O yüzden hoca temkinli konuşuyor kalma ihtimali bence sıfır ama Erceg'in adaylarımız arasında olduğunu bile sanmıyorum.

3-Arroyo kalmazsa hem Spanoulis hem de Planinic'i almayız.Planinic'i menajeri önermiş.Alınma ihtimali iki oyuncunun da olmaması durumunda gibi duruyor.

4-Kerem Gönlüm için bence artık çok geç emekli ikramiyesini başka yerde aramalı diye düşünüyorum.Başka bir deyişle tribünde olmaya devam edecektir.Oğuz Savaş Fenerbahçe ile devam edecek diye biliyorum.Aminu'yu da düşünmüyoruz diye biliyordum zaten 5 oynayan bir oyuncu Jawai alındıysa gerek kalmaz gibi duruyor.Ve Bonservis ödemeyiz diye düşünüyorum malum hedefler büyükken.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...