2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jawai veya Maric Erceg ile yetersiz göreceğim uzunlardı ama piyasada uzun kalmadı malesef. Bir de Oly Jawai'yi alırsa ki ciddiyse alırlar, elleri çok yönden güçlü, pek alternatifimiz kalmıyor.

Yeni draft edilen veya takımdan ayrılması muhtemel uzun yok mu hiç NBA'de? Evet uzun bulmak çok çok zor ama belki vardır.

darko milicic haziran sonunda nba'de herhangi bir takımla kontrat yapmayacagını açıklamıştı.. şu adam için neden hala hamle yapmıyoruz hayret bir olgu dogrusu!

Şuacan olayıyla ilgili Murat Özyer 'Alt yapıda bu sene hamle yılımız özellikle kızlarda alt yapıa transferler olacak. İkinnci ligden veya alt yapımızdan almak istemedik. 2.ligde kimse oyuncusunu eylül ortasına kadar vermek istemiyor. lt yapıdan çıkan oyuncular A Takımdan geri dönünce takımlarında psikolojik sıkıntı yaşıyorlar.Buna karar verdik ve yaptık. Geçen sene kadın ve erkek takımlarımızın hazırık dönemlerinde yaptığımız gibi. Tek doğru yok. Basketbolde 1+1 her zaman 2 etmiyor' dedi twitterdan.

Her ne kadar alternatifler elden kaçıyor gibi görünse de hala işimize yarayacak pivotlar var
Haddadi,Milicic,D'or Fischer sağlık durumuna göre Bonsu.Bonsu biraz küçümsenebilir isim olarak ama sakatlık durumu iyi bir Bonsu'nun çok önemli bir isim olduğuna inanıyorum kendi adıma.
Paul Davis Khimki'den kalacağım demiş galiba ama bir pazarlık stratejisi olabilir bence.Geçen yılın en gözde uzunlarındandı Euroleague'de
İş 4 numaraya gelince maalesef pivota göre bence daha az alternatif var.Burada işler daha karışık.Ben Erceg gibi sadece skor olarak öne çıkacak bir isme karşıyım.Takıma savaşan kimliğini güçlendirecek,winner kimliğimizi güçlendirecek sert bir 4 numara istiyorum kendi adıma

Liste hayal kırıklığı yarattı açıkçası bende.Geçen yıl Eurocup oynarken daha iyi isimlerle ilgileniyorduk.
Lampe gerçekçi değil Begic-Shermadini ikilisine de soğukum.

Cidden bu adamlarla uğraşacağına hocanın tanıdığı Bonsu'yu getir daha mantıklı.Sakatlanmazsa çok ciddi istatistikler yakalayacağını düşünüyorum.Risk alınmaz diyen olabilir Begic'i alacağıma Bonsu riski alırım ben

Lavrinovic nedir yahu ? Tamam tamam Erceg gelsin. 5 numarada da Shermadini ve Jawai'den biri gelsin şu listeden. Liste benim de hoşuma gitmedi açıkcası. Paul Davis hayalimdi. Keşke Bourisis'i kaçırmasaydık...

Bence Jawai Oly'ye gider. Sakatlık riski varsa diye Begic'i düşünüyordur Oly. Bu yuzden Jawai hiçbir şekilde gelmez artık bize. Bir kere döndü cunku kapıdan, ilk tercihi artik biz degilizdir. Ikinci olarak da Erceg dışında bir forvetin geleceğini sanmıyorum. O garanti bence.

Tahminim de Erceg ve Shermadini. Bu isimler de bizim gibi gelişme aşamasında olan takımlar için fena değil, saha içinde de iyi olabilir ama isim olarak Macvan-Ndong ikilisine göre hayal kırıklığı olacağı kesin.

Geçen akşam burda Begic'i konuşmuştuk, sanırım Melik Cem'leydi. 4 numaramızın Erceg olduğunu kabul ederek yazayım;

-Begic de yugo kökenli uzunların genel dezavantajını taşıyor, kalıplı değil. Erceg-Begic ince kalır.

-Jawai'nin sakatlık sorunu var, şu an ne durumda bilmiyorum ama gelmezse çok da üzülmem açıkçası. Süre sıkıntısı da var...

-Shermadini de öyle aman aman kalıplı değil. Ama daha mücadeleci Begic'e göre.

- Lampe gelirse kısalırız, ayrıca buy out da ödememiz gerekecek almak istiyorsak.

Shermadini > Begic > Jawai > Lampe olur tercih sıram.

Milicic tarzı savunması iyi olan üstdüzey bir pivot yada Lampe gibi 4-5 oynayabilen bileği düzgün hücum potansiyali yüksek iki oyuncudan birini almalıyız bence şu an.

Jawai'nin çok iyi transfer olacağını düşünüyorum ama o da olmuyorsa en azından ikili oyunları iyi savunan savunma yönü ağır basan bir Pivotla anlaşmalıyız.

Begic vb oyuncular ancak 10-12 dk'lık rotasyon oyuncusu olur ki bizim böyle bir lüksümüz yok.

Gidip Dejan Musli tarzı genç yetenekleri alabiliriz bence kendini toparladı artık Nba yapmayı falan düşünmez ama Euroleague'nin elit pivotlarından birisi olabilir.Bir dönem Enes-Valancuinas'la kıyaslanan bir oyuncuydu.Enes'in 32 sayı-25 Ribaund yaptığı meşhur maçında karşısındaydı. Sonra sakatlık yaşadı diye hatırlıyorum.

Geçen yıl EL İstatistikleri ort 21 dk 9.8 Sayı-4.9 Ribaund ve 1991 Doğumlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...