2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salah MeJri takımıza çok yararlı olabilecek bir oyuncu . 2.17 'lik ve boyu uzun kollarıyla önemli bir blok tehditi var blok yapmasa bile rakiplerin şutlarını bozabiliyor . Benim çekincem salah mejri'den çok 4 kişilik pota altı rotasyonumuz bence 1 ekleme daha yapmalıyız ancak yerli fazla bir alternatifimiz de yok keşke Dudley takımda kalsaydı.

4 uzun meselesine çok takılmışız ama son 2 senedir bu takım 4 uzunla mücadele etti (sertaç az süre aldığı için saymıyorum) bence burda asıl takıldığımız şey erceg in savunma zaafiyeti yoksa 4 uzunla oynamada sorun görmüyorum yeri geldi mi micov da 4 e kayabilir

Mejri bizim takimda ortalama 25 dakikada 12 - 13 sayi ortalamasi banko yapar.

Mejri'de dikkatimi ceken diger bi ozelligi ise yakin mesafede olsa uzak mesafede olsa sut kullandiginda mutlaka ama mutlaka potaya hareketleniyor, aliskanlik haline getirmis bunu.

Surekli hucum ribaundu kovaliyor.

Valla kim ne derse desin yapılan transferler içime sindi. Artık körü körüne saldırmak eleştirmek yerine destek olmayı seçebilirsiniz. Bugün beğenmedim deyip yarın bu takım muhteşem top oynar F8 falan yaparsa taparcasına mesajlar atacak yüzünüz kalsın bence.

Mejri'nin hücum performansı konusunda emin değilim. Ben ya Batista gibi içeriyi çok iyi isleyebilen bir adam isterim ya da Dorsey gibi uçan kaçan bir adam. Mejri tam ortada bence, bu yüzden Batista taraftariyim. Batista'nın savunması da fena değildir üstelik. :)

Chuck Davis'in durumu arastirilabilir aslinda hem Azerbeycan MT'nda oynuyor hem uzun yillardir Turkiye'de. Gerci boyle bir ihtimal olsa yoklanirdi.

5 tam sezon araliksiz, toplamda 6 tam sezon TBL'de oynamis.

Mejri yerine Batista'yi isteyen bir tek benim galiba. :)

Bana da Batista daha mantıklı geliyor . Merji daha öncelikli tercihimiz mi ? C. Davis tamamen yabancı adamın TC vatandaşlığı yok ki Azerbeycan milli takımında oynamasının bir anlamı yok ki Azerbaycan vatandaşlarının bir ayrıcalığı olduğu nereden çıktı

Devşirme Chuck Davis beni çok heyecanlandırdı :) Bi bakmak lazım, ama adam sözleşmeli oyuncu değil mi buyout'u vardır heralde. Bir de biz Markoshivili için para aldık mı CSKA'dan?

Batista'ya biraz soğuk bakıyorum ama bu kötü bir oyuncu olduğundan değil. Efes kariyeri diplerde olabilir ama ondan öncesi ve Karşıyaka'da yaptıkları ile belli bir kalitede oyuncu. Serttir, pota altında iyi bitiricidir, gücü sayesinde dengeli bitirir, post oyunu vardır, ribaund özelliği yerindedir. Efes'e gelmeden önce benim beğendiğim pivotlardan biriydi. Ama o Efes kadrosunda pek de kimsenin hakkını yememek lazım. Kaldı ki ilk Efes senesinde de fena performansları yok.

Ama olaya şu açıdan bakarsak, Mejri'nin defansta kalecilik özelliğinin daha fazla olması, bu sene sık kullanmamızın muhtemel olduğu dört kısalı beşlerde blok tehdidi yüksek bir oyuncunun bize lazım olması, mesela uzun boyuna rağmen ayaklarının çabukluğu ile show-up'larda sıkıntı yaşamaması, yine P&R'e Batista'dan daha yatkın bir oyuncu olması. Bütün bunlar Mejri'nin bize daha uygun bir oyuncu olduğunu düşündürtüyor.

Ancak Ergin Hoca'nın süre gelen post oyunu olan bir uzun isteği ve Batista'nın da bu konuda adı geçen diğer isimlerden önde olması, bunun yanı sıra geçen seneki göz parlatıcı Karşıyaka performansı seçimi konusunda etkili olabilir.

Yalnız şuan u-10 Türkiye - Litvanya maçını izliyorum dağıtıyoruz Litvanyay'ı.
Kartal düşünülemez mi acep.

İlk periyod 32-13 öndeyiz. Metin Türen 11

Mejri, Real ile Euroleague'de de gösterdi savunmadaki özelliklerini. Ancak Batista, Karşıyaka'daki hücumsal yönünü Efes'te ne ligde ne de Euroleague'de sergileyebildi. Ancak yine söylüyorum. Birtane yerli uzun şart.

Semih 5. uzun için pahalı bir tercih olmaz mı ? Bence o katkıyı başkalarından da alırız.
Salah Mejri Ndong'u özleyen benim gibiler için biçilmiş kaftan. Pivot hareketleri çok iyi değil ama orta mesafeli şutu var. Savunmada da onun yanından turnikeye girmek cesaret ister biraz...
Açıkcası ben LAmpe gibi skorer yada Mejri gibi savunmacı bir uzun mu takıma katılsın, hala kararsızım. Ancak zannedersem Salah beni daha çok memnun eder...

Zaza Pachulia çok zor ama imkansız bir transfer değil. Biraz paraya bakar sadece. Şimdi şöyle açıklayayım.

Zaza Pachulia’nın maaşı şöyle:

2014/2015 sezonu: 5.200.000 $
2015/2016 sezonu: 5.200.000 $

Hesaplamalarıma göre net geliri de yıl başına 2.800.000 $ gibi gözüküyor. İki yılda kazanacağı toplam para 5.600.000 $ oluyor.

Eğer Zaza Pachulia buy-out yapmak isterse ve diyelim ki 5.000.000 $ gibi bir fiyatta Milwaukee ile anlaşırsa, iki yıl boyunca toplam ödeyeceği para 5.000.000 $ oluyor. Sözleşmesinde 2 yıl kaldığı için ve maaşı iki yıl da sabit olduğu için, 2 yılda da eşit para alacak; bu da yıllık 2.500.000 $ oluyor. Yıllık net geliri de 1.350.000 $ oluyor. Toplamda da 2.700.000 $ oluyor. Yani oynamadan bu parayı kazacak, ancak diğer yandan da Milwaukee’nin salary cap’ini yıllık 2.700.000 $ daha az etkileyecek.

Zaza Pachulia’nın bu durumda kaybettiği para ise 2.900.000 $ gibi gözüküyor. Pachulia’yı daha fazlasını kazanmasını sağlayacak paranın yıllık net 1.500.000 $ ve daha fazlası olacağı gözüküyor.

2.700.000 $ + 1.500.000 $ x 2 = 5.700.000 $

Galatasaray olarak Zaza Pachulia’ya 2.000.000 $’a kadar verebiliriz gibi geliyor bana.

Yalnız hepsinden önemlisi, Zaza’nın ayrılmayı kabul etmesi ve Milwaukee ile buy-out konusunda anlaşması gerekiyor.

Sen şu detaylı açıklamayı 15 gün önce yazsaydın ya! sevgili kardeşim çünkü hala zazanın devasa para aldığını idda edenler verdı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...