2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar tamam kafa yapısı olarak Bonsu'yla Lawal'i benzetmenizi anlıyorum ama şuan ki form ve sağlık durumları açısından Lawal Bonsu'dan fersah fersah önde bir oyuncu. Final serisinde Oğuz ve Zoric neredeyse üstünlük kurarken pota altımızda, Fenerbahçe'nin Top 16'daki ölüm kalım maçı olan Milano maçında Lawal Fenerbahçe pota altına neler yapmış bir açın izleyin.

Mental olarak bazı sorunları olabilir ama Gani Lawal abartıldığı kadar da kötü bir oyuncu değil.

Arroyo 1.7 - Hackett 1 - Ender 500
Aradori 300 - Sinan 900
Micov 1.1 - Pocius 600
Erceg 1.3 - Tyus 800 - Kerem 700
Pleiss 1.3 - Furkan 1.3

Yanlislik varsa duzeltin lutfen, buy outlarla birlikte yaklasik 13 - 14 milyon dolara kurulabilir bir rotasyon bu.

Olmayacak is degildi gercekten, hatta Kerem'i almayip, Sinan ve Furkan'a makul kontratlar versek 12 milyona cikardik isin icerisinden.

Imkansiz bir durum yok yani ortada ona getiriyorum lafi, artik baskan mi olur, GSYIAD mi olur birileri 1-2 milyon fedakarlik gostersin artik.

Elin oglu cikip her sene 20 - 25 milyonluk takim kuruyor onca basarisizliga ragmen, biz o kadarinida beklemiyoruz, en azindan bir onceki senenin bir iki ustune koyalim yeterli.

Hackett acaba Nba mi yapacak? Teklif geleceğinide pek sanmıyorum ama böyle mazeret belirtmeden, Milano kariyerinide bitirecek bi işe kalkışması pek mantıklı gelmiyor.

İşin ilginç yanı hem futbol hem de basketbol da sponsor durumdayız. Uzun yıllar böyle bir durum olmamıştı. Basketbolda sponsor bulunsa şu transferler çok daha kolay yapılacak.

2012/2013 sezonunda, 40 dakikaya oranlanmış İtalya Ligi istatistikleri şöyle:

En Değerli Oyuncular:

30mbaqh.png

En Çok Sayı Atanlar:

2re5hyu.png

En Çok Rebound Alanlar:

157fdj.png

En Çok Bloklayanlar:

9pvwh0.png

Gigi Datome ile beraber, Roma'yı finale taşıyan adam Lawal'dı. Hatta playoff'larda, Roma'nın en iyi oyuncusu Lawal'dı, Datome değil. Sezon boyunca Datome çok iyi performans göstermiş olabilir, ancak iş biraz daha sorumluluk almaya girince; Lawal daha fazla ön plana çıktı.

Tyus ya da Lawal öyle ahım şahım oyuncular değil ama yukarıdaki istatistik nerenin istatistiği ben anlamadım...Maccabi - Armani serisinde ağır Tyus üstünlüğü var

Tyus : 13.5 sayı 5.5 ribaund 18.3 verimlilik puanı ortalamasıyla serinin en değerli oyuncularından biri
Lawal : 6.3 sayı 4 ribaund 8.5 verimlilik ortalaması var ortalamasını düzeltende serinin ilk maçı ..Son iki maçta 2'şer verimlilik yapmış zaten..

İki oyuncuda bizdeki kimyaya uygun oyuncular değil bence..Yarı fiyatlarına daha uygun oyuncular bulunabilir bize Barkın'ın dediği gibi...

Roma Cantu serisinde ne işi varki bu iki oyuncunun iyice kafamı karıştırdınız :))

2012/2013 sezonunda Lawal, Roma'da; Tyus, Cantu'daymış ve lig yarı final serisinde karşı karşıya gelmişler. O maçın istatistikleri :)

Arroyo 1.7 - Hackett 1 - Ender 500
Aradori 300 - Sinan 900
Micov 1.1 - Pocius 600
Erceg 1.3 - Tyus 800 - Kerem 700
Pleiss 1.3 - Furkan 1.3

Yanlislik varsa duzeltin lutfen, buy outlarla birlikte yaklasik 13 - 14 milyon dolara kurulabilir bir rotasyon bu.

Olmayacak is degildi gercekten, hatta Kerem'i almayip, Sinan ve Furkan'a makul kontratlar versek 12 milyona cikardik isin icerisinden.

Imkansiz bir durum yok yani ortada ona getiriyorum lafi, artik baskan mi olur, GSYIAD mi olur birileri 1-2 milyon fedakarlik gostersin artik.

Elin oglu cikip her sene 20 - 25 milyonluk takim kuruyor onca basarisizliga ragmen, biz o kadarinida beklemiyoruz, en azindan bir onceki senenin bir iki ustune koyalim yeterli.

Arroyo 1.5m Euro, Micov 800k Euro, Erceg 1.05m Euro o kadroda. Diğerleri de hep Euro. Rakamlar doğru ama Dolar değil Euro olacak.

Serhat kardeşim sen 2 sene öncesinden bahsediyorsun... Geçen sene Euroleague istatistiklerine bakarsakta Tyus önde...Bunlar birbirini duman edebilecek kadar birbirlerinden üstün oyuncular değil...Basketbol kimya işi seneye biri sıfır çeker diğeri 20 verimlilik yapar, oynadıkları takıma göre...Zaten bizde çok abartılıyor oyuncuların özellikleri...Avrupa'da olup takımının kaderini değiştirebilecek 2-3 oyuncu var...Diğerleri doğru parçayı bulup takımına yerleştirmekten geçiyor...

Tyus ya da Lawal öyle ahım şahım oyuncular değil ama yukarıdaki istatistik nerenin istatistiği ben anlamadım...Maccabi - Armani serisinde ağır Tyus üstünlüğü var

Tyus : 13.5 sayı 5.5 ribaund 18.3 verimlilik puanı ortalamasıyla serinin en değerli oyuncularından biri
Lawal : 6.3 sayı 4 ribaund 8.5 verimlilik ortalaması var ortalamasını düzeltende serinin ilk maçı ..Son iki maçta 2'şer verimlilik yapmış zaten..

İki oyuncuda bizdeki kimyaya uygun oyuncular değil bence..Yarı fiyatlarına daha uygun oyuncular bulunabilir bize Barkın'ın dediği gibi...

Anlamlı bir istatistik değil bu. Lawal, Tyus'un yarısı kadar oynamıştır o seride. Samuels'in arkasında 2. pivottu Lawal. Biz bir önceki sezondan bahsediyoruz.

Daha iki ay önce oynadıkları maçları izledim Lawal çok kötüydü istatistikleri görünce afalladım açıkçası ..Saol kardeşim bilgi için...

Rica ederim. Sadece karşı karşıya değil Lawal'ın geçen sezonki performansa bakınca da pek iç açıcı istatistikler gözükmüyor. Bazen aldatıcı olabilir tabi ama mesela o istatistikler de hoş değil pek.

İstatistik kıyaslaması nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? 25 dakika oynayan adamla yarısı kadar oynamış adamı mı kıyaslıyorsunuz? Gani Lawal kaç dakika ortalamayla oynamış, önce ona bir bakın isterseniz.

Anlamlı bir istatistik değil bu. Lawal, Tyus'un yarısı kadar oynamıştır o seride. Samuels'in arkasında 2. pivottu Lawal. Biz bir önceki sezondan bahsediyoruz.

O zaman şöyle diyebiliriz sanırım bu çıkarmadan sonra...Lawal'ı kesen Samuels 8.8 verimlilikle oynadı o seride...Tyus 18.3..Samuelsi duman etmiş diyebilirmiyiz Tyus için...Bence diyemeyiz...Bunlar basketbolda var oynadığın takıma göre ve diğer faktörlere göre... Lawal'ı daha çok beğenmene ve çok daha iyi bir oyuncu demene saygı duyuyorum..Tek kaltılmadığım biri lehine diğerine büyük üstünlük kurdu demen...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...