2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İstatistik kıyaslaması nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? 25 dakika oynayan adamla yarısı kadar oynamış adamı mı kıyaslıyorsunuz? Gani Lawal kaç dakika ortalamayla oynamış, önce ona bir bakın isterseniz.

O zaman şöyle bir istatistik daha koyayım senin istediğin gibi Alex Tyus'un geçen sezon 40 dakikaya yayılmış verimlilik puanı Eurolegue 13.sü 24.08 Lawal 20.69 30. sırada...

Statistics - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Daniel Hackett kampı terkettiği için İtalya Basketbol Federesyonu'nun 5-12 ay arası İtalya içi ceza vereceği konuşuluyor , eğer durum böyle olursa Hackett İtalya'dan ayrılacak. Pusuda bekleyen kulüpler vardır şu saatten sonra. Efes veya karşı taraf ilgilenir mi bilmiyorum ama düşünürlerse rahat alırlar. Hackett'ın a ayrılışıyla Aradori'nin üzerine binen skor yükü biraz daha artmış oldu ben memnun oldum açıkçası :) Yine 25 sayı attı Aradori hazırlık maçında, çok potansiyelli ve underrated bir oyuncu. Bu seneki gidişatımızı net etkileyecek Aradori'nin takım içinde aldığı sorumluluk(skor + karakter ) ben çok şey bekliyorum.

İtalya-Belarus maçının kısa özeti. Özellikle son 1dk Aradori ağırlıklı videoda. https://www.facebook.com/photo.php?v=660247454056671&set=vb.324583360956417&type=3&theater

O zaman şöyle bir istatistik daha koyayım senin istediğin gibi Alex Tyus'un geçen sezon 40 dakikaya yayılmış verimlilik puanı Eurolegue 13.sü 24.08 Lawal 20.69 30. sırada...

Statistics - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Maccabi öyle bir takım ki, mevcudiyetindeki her oyuncu; potanisyelinin doruklarına ulaşabiliyor. Bir de Tyus sakatlıklardan fırsat buldu ve fırsat eline geçmişken, kendini gösterebilmek için tam konsantre oynadı.

Diğer yandan geçen sezonki Milano, bireyselliğin ön planda olduğu bir takımdı. Langford, Jerrells gibi adamlar vardı takımda ve bu sebeple istatistikler eşit dağılmadı haliyle. Ayrıca yedek olmanın demolarizasyonu olduğunu da düşünüyorum.

Yine de arada çok ufak bir fark gözüküyor.

Kaldı ki benim tartıştığım konu Tyus'tan iyi olup olmadığı değil, Lawal'a karşı yapılan anti propaganda. Adam bir önceki sezon müthiş performans gösterirken, bir sonraki sezon yedeğe çekildi ve süresi de yarıya düşürüldü. Milano'daki performansıyla değil, Roma'daki performansıyla değerlendirmek gerekiyor. Aynı ligden çok benzer performansla Bryant Dunston, Olympiakos'a gitti. Lawal da süre alabileceği sistemli bir takıma gitseydi, Roma'daki performansını tekrarlardı.

Daniel Hackett gelirse cok ciddi manada kisa rotasyonun da Avrupada kimse bizden kagit uzerinde oyle aman aman ustun olmaz, yanina paraya kiyar bir de ust duzey pivot alirsak avrupanin en iyi kadrolarindan biri oluruz.

Maccabi öyle bir takım ki, mevcudiyetindeki her oyuncu; potanisyelinin doruklarına ulaşabiliyor. Bir de Tyus sakatlıklardan fırsat buldu ve fırsat eline geçmişken, kendini gösterebilmek için tam konsantre oynadı.

Diğer yandan geçen sezonki Milano, bireyselliğin ön planda olduğu bir takımdı. Langford, Jerrells gibi adamlar vardı takımda ve bu sebeple istatistikler eşit dağılmadı haliyle. Ayrıca yedek olmanın demolarizasyonu olduğunu da düşünüyorum.

Yine de arada çok ufak bir fark gözüküyor.

Kaldı ki benim tartıştığım konu Tyus'tan iyi olup olmadığı değil, Lawal'a karşı yapılan anti propaganda. Adam bir önceki sezon müthiş performans gösterirken, bir sonraki sezon yedeğe çekildi ve süresi de yarıya düşürüldü. Milano'daki performansıyla değil, Roma'daki performansıyla değerlendirmek gerekiyor. Aynı ligden çok benzer performansla Bryant Dunston, Olympiakos'a gitti. Lawal da süre alabileceği sistemli bir takıma gitseydi, Roma'daki performansını tekrarlardı.

Abi o istatistik ondan düşük oldu bundan yüksek olduya girersek bu işin çıkılmaz..Verdiğiniz istatistikte Roma çok daha iyi bir takımdı diyeceğim Lawal'ın daha iyi olması normal diyeceğim bende sabaha kadar sürecek bu tartışma...Bir istatistik verdiniz bende onun yanıltıcı olduğunu düşündüğüm için bu senekileri verdim...Çünkü Lawal'ı izledim bütün sezon Armani'de bana göre abartılacak bir oyuncu değil...Türkiye Liginde istatistik liderlerine bir bakın aklınıza gelmeyecek isimler var...Su anda çok büyük pivotları alamayacağımıza göre açıkçası Lawalada çok itiraz etmem oda ayrı...

En iyisi artık NBA yapacağım triplerine girmeyeceği kesin olan Haddadi'yi uygun bir fiyata almak. Sezon ortasına doğru da eğer Haddadi verimli oynamazsa TOP 16 dışı kalan 5 numaralara yönelmek. Ajinca benim gönlümde var ama galiba temas yok.

Lawal sezon geneli kesinlikle hayal kırıklığı olur.Zaman zaman inanılmaz ekstra maçları oluyor Avrupanın en iyi pivotu bile denilebilecek düzeyde(Örnek bu seneki farklı kazanılan Olympiakos maçı,Efes maçı,Zorici üstüste posterlediği Fenerbahçe maçı) ama sezon geneli düşük oyun zekası ve takım yerine kendi istatistiğini düşünmesi ile çok katkı vermez.Kaç kere gördüm bu adamın blokluk durum oluşsun diye rakibe bilerek pozisyon verdiğini,inişe geçen topa göz göre göre vurup kendince blok tatmini yaparken rakibe sayı verdiğini.Takım savunması falan pek umrunda değildir.Bloğunu kovalar kendince

Arkadaslar sırp bir arkadasım galatasarayın kızılyıldızlı Ivan Radenović i istediğini söyledi. Kendisi kızılyıldız taraftarı

Bu kadar isimle anlasipta neden aciklamak icin bekliyoruz anlamadim. Taraftari hasta etmek icin mi? Yoksa kimseyle anlasmadik mi? Anlastiysak aciklayin herkes tek tek acikladi hayret bisey.

Yönetim Kurulu´nun anlaşmaları onaylaması bekleniyor olabilir, sponsorluk anlaşmasının netleşmesi bekleniyor olabilir...

Önemli olan transferlerin biran önce açıklanması değil, doğru isimlerle ve makul şartlarla anlaşma sağlanabilmesi. Sonuçta zaman daraldıkça kaliteli isimlerin imza atması zorlaşsa da- önümüzdeki süre çok kısıtlı değil. Sezonun, hazırlık kampının başlamasına aylar var daha.

Arkadaşlar fenerliler twitterda hackett galatasarayla 2 yıllığına anlaştı diye goygoy çıkarmışlar. Hatta bazı önemli gs taraftar hesapları da haberi paylaşmış. Şunlara inanmayın güldürmeyin kendinizi fenere.

Değerli Galatasaraylılar, kendi kendinizi gaza getirmeyin. Hackett İtalya milli takımıyla bir olay yaşadı diye sanki anlaşma noktasındaymış gibi farazi senaryolar üretmeyin. Sonra herkes gelen oyunculara burun kıvırıyor. Bunun örneklerini Spanoulis ve Zaza'da gördük. Lütfen dikkatli olalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...