2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gani Lawal Daçka ile görüşüyormuş. Bence pivot seçimimiz başkası olacak. Açıkçası 8. yabancı olarak düşük bir kontrat bedeli ile anlaşılırsa Jawai'nin denenmesine hayır demem. Ancak kadroda daha etkili bir pivot bulundurmak şart.

O twitter hesabının Jamont'a ait olduğuna emin miyiz? Murat Özyer, Veli Yiğit falan kendisini takip etmiyor sanırım. Normalde ederlerdi.

Uygun fiyat ve sözleşmeye Jawai kadroda tutulmalı.

Sırtı dönük oyun, P&R, İkili sıkıştırma sonrası pas verme opsiyonu, cüssesine göre atletik olması...

Sinan Bolat yani yeni yedek kalecimiz yıllık 1.3 milyon € karşılığında Galatasaray'da . Gerçekten yazık değil mi senede 5-6 maça çıkacak biri için o kadar para vermek. O parayı basketbola aktarsaydınız şimdi o pivot bize pahalı gelir lafı etmezdik.

Futbol farkli, basketbol farkli evet ama bu kulupte para olmadigi anlamina gelmiyor.

Iki oyuncu tribunde eksik oturtsan sube Euroleague'de kafaya oynar her sene. Eray 700 bin Euro kazanacak. ( 1 milyon dolar ) Bunun gibi iki futbolcu daha kessen butcene ek 3-4 milyon aktarilir.

Bir de futbol yonetimi altinda eski basketbolcu Lutfi Aribogan var. Mesleginin hatrina insan bir cabalar butce konusunda. Avrupada Galatasaray in buyuk basari elde etme ihtimali futbola gore basketbolda cok daha fazla. Ama Bu butceyle bile birbirini tamamlayan oyuncular alabiliyorsak ne mutlu bize. En azindan 700.000€luk Adama 3 m€ vermiyoruz.

uefa kriterleri gereği futbol gelirleri bütçesi vs başka branşlara aktarılması mümkün değil. ona o para verilecekken baskete alirdik demeyelim alamayiz.

UEFA senin cebindeki paraya karisamaz, istersen futboldan kazandigin gelirin tumunun uzerine mazot dokup yakabilirsin. Onlarin ilgilendikleri tek sey senin gelir/gider dengen.

Gelirin senelik 100 milyon dolarsa atiyorum 120 milyon dolari gecmeyeceksin diyor. Sen bu fazla paralari vermeyip dengeyi yine koruyabilirdin, butceninde ufak bir kismini

diger bransa destek olarak aktarabilirdin. Futboldan senelik 20 milyon dolar aktarimindan bahsetmiyoruz, 2-3 milyon dolar aktaramindan bahsediyoruz, bu futbolda ki gelir/gider

dengesine dokunmaz. Tabii akilli bir finans yonetimiyle...

Uefa futboldan geleni başka yere baska yerden geleni futbola aktaramazsın diyor. Yönetim kaynak bulmalı.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

UEFA senin cebindeki paraya karisamaz, istersen futboldan kazandigin gelirin tumunun uzerine mazot dokup yakabilirsin. Onlarin ilgilendikleri tek sey senin gelir/gider dengen.

Gelirin senelik 100 milyon dolarsa atiyorum 120 milyon dolari gecmeyeceksin diyor. Sen bu fazla paralari vermeyip dengeyi yine koruyabilirdin, butceninde ufak bir kismini

diger bransa destek olarak aktarabilirdin. Futboldan senelik 20 milyon dolar aktarimindan bahsetmiyoruz, 2-3 milyon dolar aktaramindan bahsediyoruz, bu futbolda ki gelir/gider

dengesine dokunmaz. Tabii akilli bir finans yonetimiyle...

Futboldan geleni futbola harcarsın. Eğer para artarsa o da kârın olur diğer şubelere gene aktaramıyorsun. Bunun sadece UEFA ile alakası yok. Futbol AŞ diye bir şirket var Borsaya kote olduğun. O şirketin ortakları var. Benim kârımı ne hakla başka bir yere gönderir diye davalar açılır öyle durumda kulübe. Yani UEFA ona karışmaz ama BIST kan alır. Zaten kan almak için her yerimizi araştırıyorlar.

Öte yandan hangi gelirin futbola ait olup olmadığı da iyicene ortaya konmalı. Misla stadın kombineleri localar şurda 7 ay önce futbolun geliri sayılmıyordu. O paalar nereye gitti? Gene futbola! GS Bonus GS Mobile gelirleri nereye gidiyor? Ben telefonumu GS Mobile yaptım. Kim sordu bana da futbola gidiyor o para? Öyle bir şey de yazmıyor aslında. Ya da store'dan aldığım ürünün futbola gitmediği kesin. Yani kulüp de biraz kolaycılığa kaçmasın şubeler için. Ya da net olarak söylesin buranın geliri voleybola buranın geliri basketbola diye misal. Amatör branşlara destek vermek istiyorum.Aldığım harcadığım her para futbola gidiyor. Ne futbolmuş arkadaş!!

Futbol basketbol konusuna fazla girmeden şunu da demem lazım Sİnan'a verilen o para çok ayıp gerçekten:( Yedek olacağı kafadan belli adama 1.3 verirsen nereden yapacaksın tasarrufu?

Basketbolda tasarruf yapılacaksa en başta koordinatör olmak üzere bir .ok adamın işine son verin. Şubede 70 adam çalışıyor bildiğimiz 5-6 kişi, gerisi bankamatik çalışanı mı bilmiyoruz. Sırf Murat Özyeri kovsan Aradori'nin parası çıkıyor. Üstüne ekle pivot al:)

Sinan Bolat,Porto ya free agent olarak imza atti,bilirsiniz ki free agent oyuncular normalde hak ettiklerinden fazlasini alirlar ki; Sinan da boyle bir sozlesme yapti Porto ile.Gel gelelim bizim transfer hikayesine.Porto,Sinan'i bize neden bedavaya verdi?Dolgun maasindan kurtulmak amaciyla,yani eger Galatasaray'dan para isteseler,Galatasaray oyuncuya 1.3m Euro vermeyecekti.Oyuncunun kontratini odeyin,sizden bisiy istemiyoruz dediler.Bu yonuyle yanlis bir durum yok ortada.Ayrica Sinan tutarsa,uzun yillar kalemizi de koruyabilir yasi itibariyle hem de Turk kontenjanindan.

Burda sorulacak soru su olmaliydi.Eray kardes,sen ucuncu kaleci olacaksin,sozlesmeni makul bir ucretten uzatmaya var misin yok musun?Anadolu'da hangi takim Eray'a 700.000 TL verir Allahini seversen?

Buradan olayi basketbola baglayacak olursak;oyle ya da boyle bir butce belirlendi ve hocadan da buna gore helva yapmasi istendi.Eger anlastigimiz aciklanan oyuncular dogru ise bence diger takimlara gore daha iyi bir kimya kurmus olduk ki Turk oyuncularimiz diger takimlardakilere gore daha fark yaratan isimler.

Benim sadece Nolan Smith transferi pek icime nedense sinmiyor.Piyasada 500.000 euroya bulabilecegimiz bircok iyi isim varken neden gittik bu riske girdik(girdiysek) anlayamiyorum.Halbuki Justin Dentmon,Delaney gibi gayet de guzel back up alternatiflerimiz vardi.Neyse bu konuda simdiden konusmak bence yersiz.Twitter'dan paylasimin yapilip hemen geri cekilmesi de bu iste bir bit yenigi olabilecegini gosteriyor.Umarim sapkadan daha iyi bir tavsan cikaririz.

Dip not : Smith cok basarili da olabilir,biz neden boyle adamlari bulamiyoruz transferi de olabilir ama ne olursa olsun risk.

Pivot konusunda ise bence cok teknik bir takim oldugumuz icin daha sert bir uzuna ihtiyacimiz var.Disarda bu kadar sut sokan oyuncusu olan takim;eger kendisine yardim getirilmesi gereken post up bilgisine sahip bir uzun ile oynarsa cok can yakar.Bunu Ergin Ataman'da gayet iyi biliyor ve bu baglamda butcenin kisa oyuncular bazinda az harcanmasi da isin icine girince,bu bolgeye ben hepimizi sevindirecek bir surpriz bekliyorum.

Ha eger yine butce olarak mutevazi bir transfer yapacak isek;Lawal,Samuels falan degil de kesinlikle daha once de soyledigim gibi Zielona Gora'dan Dragicevic'i getiririm.

Valla artık resmi açıklamalar gelse de rahat etsek. Ben koçun milli takımdan kaynaklı bize konsantre olamayacağını-olamadığını düşünüyorum.(bu çok doğal) Onun yokluğunda şube maalesef iyi yönetilemiyor, mutlaka ona da soruluyordur ama biraz geç ilerleniyor. Pivot ve combo guard konusu ilk konuştuğumuzda en önemli-kritik hamlelerimiz olacak diyorduk, ve hala o iki yer net değil. Parçalar çok iyi evet ama ana aks yok şuan. Bir Arroyo net ana parça olarak onun da yaşı belli, son sezonunu oynar çok büyük olasılıkla ondan keşke şu bütçe meselesi belli olsaydı da Hackett meselesini daha iyi konuşabilse idik. Gelecek sene Arroyo'nun bırakacağını da var sayarsak en doğru hamle olurdu. Nolan'a da ben ısındım olmasına bir şey demem. Pivot meselesi en elzem meselemiz, piyasa da oyuncu da kalmayacak bu gidişle.

Bütçe aktarmanın da pek ala yolu var. Bir sponsor alırsın o sponsorluk hem basketbol, hem futbol takımını kapsar. Ancak büyük parayı basketbol şubesi alır. Futbol takımını 35 kişiden değil de 25 kişiden kurarsan, gideri de düşürmüş olursun.

Atıyorum X Markası, hem futbola hem basketbola sponsor olur, forma reklamı, tribün ismi vs. anlaşırsın aynı firma basketbola da sponsor olur. Futbol'a vereceği parayı basketbol şubesine verir. Sorunu çözersin. Ama şu kontratları hiçbir mantık açıklamayaz, savunmaya falan çalışmayın. Hangi kulüp 30 yaşına yaklaşan 2 oyuncuya yıl geçtikte bir önceki seneden daha fazla para veriyor?

Bütçe aktarmanın da pek ala yolu var. Bir sponsor alırsın o sponsorluk hem basketbol, hem futbol takımını kapsar. Ancak büyük parayı basketbol şubesi alır. Futbol takımını 35 kişiden değil de 25 kişiden kurarsan, gideri de düşürmüş olursun.

Atıyorum X Markası, hem futbola hem basketbola sponsor olur, forma reklamı, tribün ismi vs. anlaşırsın aynı firma basketbola da sponsor olur. Futbol'a vereceği parayı basketbol şubesine verir. Sorunu çözersin. Ama şu kontratları hiçbir mantık açıklamayaz, savunmaya falan çalışmayın. Hangi kulüp 30 yaşına yaklaşan 2 oyuncuya yıl geçtikte bir önceki seneden daha fazla para veriyor?
O sponsor da sanırım futbol takımına olacak sponsor bekleniyor belki Azeri kardeşlerimiz basketbol içinde sponsor olabilir.

Eray 700 bin lira degil 1 milyon lira alacak maaş. Konumuz degil biliyorum ama düzeltelim. Doğru futboldan basketbola aktarim yapmak yasak ancak bunun hicbir yolu yok denemez. Kulüp istese bunun bir yolunu bulur ama maasallah bizimkiler daha ne kadar makas atsak bu bütçeye diye bakıyor. Hem futbolda inanılmaz çar çur edilen bir para var. Yazık günah. Artık anlam veremiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...