2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dün Eyüp Yıldız programında transferleri ve sponsoru açıklamak için TBF nin cezası bekleniyor dedi. Kendisinin dediğine göre TBF eski kurallara göre değilde yeni koyduğu disiplin cezalarına göre 3-4 milyon gibi bir ceza vermek istiyormuş. Böyle bir ceza gelirse ligten çekilmek düşünülebilirmiş.
Sponsorluk içinde Liv Hospital,Odeabank ve bir hava yolu şirketi ile görüşülüyormuş.

Hukuk bilen herkes bilir ki ceza da sanığın lehine olan kanun dikkate alınır ki bizim "suçlu" olarak ele alındığımız dönemde böyle bir ceza yok. Sen yeni yönetmeliğe göre ceza verirsen zaten tahkimden döner. Hadi onlarda çukurdalar o da CAS'tan döner. Bir suçun olması için kanuni tanımı gerekir.

Eyüp Yıldız @eyupyildizz · 10 sa.

Aradori Micov Pocius Kerem transferleri bitti deniyor Smith'den emin değilim. Resmi açıklamalar sponsorla beraber basına tanıtılıcak sanırım

Hackett olayındada konu söylediğim gibi milli takımda oynamadı diye bir oyuncuya ceza verilip verilemeyeceği...Dediğim gibi mevzuatta böyle bir durum olması saçma...Varsa İtalya Federasyonun verdiği cezayı , Fiba'da onaylar ve diğer ülkelerde uygulanır...Yoksa dediğiniz gibi olsa ligler doping dışındaki her rezilliğe açık hale gelir..Nasılsa gider başka ligde oynarım mantığınla....

Bir oyuncunun milli takımı reddetme hakkı var. Hackett'e verilen ceza milli takımda oynamadığı için değil, katıldığı kampı hiçbir mazaret bildirmeden kafasına göre terketmesi. En baştan oynamak istemiyorum dese kimse ceza veremezdi. Ama durumu farklı. FIBA da tüm kendi organizasyonlarından men etmiş oldu. EL, ULEB'te değil FIBA'da olsaydı orda da oynayamayacaktı.

Murat Bey, dopingten verilenler dışında hak mahrumiyeti cezaları başka ülkelerde uygulanmaz gibi bir durum yok ...Ülke federasyonları verdikleri cezayı Fiba'ya bildiriyor...Fiba'da uyumlu hale getirmek için aynı cezayı verip diğer ülke federasyonlarına bildiriyor...A ülkesinde şike yapmış bir adam B ülkesine gider kafasına göre basketbol oynar gibi bir durum yok yani..Nalga olayı özel bir durumdu...Hazırlık maçlarında oyuncuyu oynattın oynatmadın gibi bir ceza Fiba yönetmeliklerine aykırıydı yani...Onlarda buna ilişkin bir karar almadılar..Yani futbolda şike sürecinde olduğu gibi federasyon uluslararası kurumla uygun bir uygulama yapmadı...Çünkü bizim ceza ve uygulamalarımızda Fiba'ya uygun olmak zorunda...Fiba ceza uygulamasını hazırlık maçında yapamazsın diyorsa yapamazsın...Biz o zaman ne yazıkki bu konu üzerinde duramadık...

Hackett olayındada konu söylediğim gibi milli takımda oynamadı diye bir oyuncuya ceza verilip verilemeyeceği...Dediğim gibi mevzuatta böyle bir durum olması saçma...Varsa İtalya Federasyonun verdiği cezayı , Fiba'da onaylar ve diğer ülkelerde uygulanır...Yoksa dediğiniz gibi olsa ligler doping dışındaki her rezilliğe açık hale gelir..Nasılsa gider başka ligde oynarım mantığınla....

Doping ve şike gibi suçların cezası uluslararası olabilir ya da liginde çok pis hareket yapmışsındır bunun da cezası uluslararası olabilir ama Milli takım kampını terk etmişsen bunun cezası uluslararası olamaz. Ayırca milli takıma gitmemek ile doping şike gibi suçların cezası aynı olmamalı.

Doping ve şike gibi suçların cezası uluslararası olabilir ya da liginde çok pis hareket yapmışsındır bunun da cezası uluslararası olabilir ama Milli takım kampını terk etmişsen bunun cezası uluslararası olamaz. Ayırca milli takıma gitmemek ile doping şike gibi suçların cezası aynı olmamalı.

Aynı şeyi söylüyoruz aslında hocam...Ben usul hukuku açısında bir mani olmadığını ifade etmek istedim bizde de oynamamasına esas açısından yeter şartlar oluşmuşsa..Sanırım ifade edemedim sağlıklı bir biçimde...Bilmiyorum açıkçası milli takım kampı terketmenin yaptırımı varmı yok mu, varsa ne kadardır cezası..Açıp bakasımda yok Fiba yönetmeliklerine hayali Hackett konusunda :)

Aynı şeyi söylüyoruz aslında hocam...Ben usul hukuku açısında bir mani olmadığını ifade etmek istedim bizde de oynamamasına esas açısından yeter şartlar oluşmuşsa..Sanırım ifade edemedim sağlıklı bir biçimde...Bilmiyorum açıkçası milli takım kampı terketmenin yaptırımı varmı yok mu, varsa ne kadardır cezası..Açıp bakasımda yok Fiba yönetmeliklerine hayali Hackett konusunda :)

Hackett'ın bize kalacağını düşünmüyorum eğer ceza yerse. Bizimkiler böyle bir adamı almazlar. Ancak işte yatta misafir edip zaman geçirirler.

Bir oyuncunun milli takımı reddetme hakkı var. Hackett'e verilen ceza milli takımda oynamadığı için değil, katıldığı kampı hiçbir mazaret bildirmeden kafasına göre terketmesi. En baştan oynamak istemiyorum dese kimse ceza veremezdi. Ama durumu farklı. FIBA da tüm kendi organizasyonlarından men etmiş oldu. EL, ULEB'te değil FIBA'da olsaydı orda da oynayamayacaktı.

Doğrudur...Yani aslında biraz daha derin düşününce, katıldığın bir kampı kafana göre bırakıp gitmeninde bir cezası olmalı...

Sportando Arroyo'nun devam edeceğini yazmış. Hafızamı zorluyorum ama Galatasaray formasıyla üçüncü sezonuna başlayacak bir yabancımız olmuş muydu daha önce? İyi ki varsın Carlos.

Macvan ne alemde acaba? 4-5 için kestirme bir çözüm olabilir, 8 yabancılı rotasyon kurar mıyız bilmiyorum gerçi. Bütçe malum...

Arroyo-Smith-Ender
Aradori-Sinan
Micov-Pocius-Cenk
Erceg-Kerem-Macvan
Furkan-Lawal

Sportando Arroyo'nun devam edeceğini yazmış. Hafızamı zorluyorum ama Galatasaray formasıyla üçüncü sezonuna başlayacak bir yabancımız olmuş muydu daha önce? İyi ki varsın Carlos.

Macvan ne alemde acaba? 4-5 için kestirme bir çözüm olabilir, 8 yabancılı rotasyon kurar mıyız bilmiyorum gerçi. Bütçe malum...

Arroyo-Smith-Ender
Aradori-Sinan
Micov-Pocius-Cenk
Erceg-Kerem-Macvan
Furkan-Lawal

En son Kuban istiyordu ama son durum ne alemde bilmiyorum.

Arroyo-Smith-Ender
Aradori-Sinan
Micov-Pocius-Cenk
Erceg-Kerem-Macvan
Furkan-Lawal

İlk aklıma gelen 8 sezon Paul Dawkins.

Nolan Smith'e niye bu kadar burun kıvrılıyor anlamış değilim. Jamont Gordon az mı saç baş yolduruyordu. Geçen sene Playoff lara kadar denmedik laf kalmamıştı adama. İnsanları bi anda vezir yapıp ertesi gün rezil etme konusunda üstümüze yok. Başka takımlar böyle hamleler yapıp tuttuğu zaman yönetime sallıyoruz biz hiç bulamıyoruz diye ama bizden bu tarz bir hamle geldiğinde hak ettiği övgüyü göstermiyoruz. Nolan tutar tutmaz yada transferi olur olmaz bilmiyorum ama bence bu tarz bir hamle yapmalıydık. Eğer gerçrkleşirse transferi oldukça mutlu olurum

Nolan Smith'e niye bu kadar burun kıvrılıyor anlamış değilim. Jamont Gordon az mı saç baş yolduruyordu. Geçen sene Playoff lara kadar denmedik laf kalmamıştı adama. İnsanları bi anda vezir yapıp ertesi gün rezil etme konusunda üstümüze yok. Başka takımlar böyle hamleler yapıp tuttuğu zaman yönetime sallıyoruz biz hiç bulamıyoruz diye ama bizden bu tarz bir hamle geldiğinde hak ettiği övgüyü göstermiyoruz. Nolan tutar tutmaz yada transferi olur olmaz bilmiyorum ama bence bu tarz bir hamle yapmalıydık. Eğer gerçrkleşirse transferi oldukça mutlu olurum

Tamamen katılıyorum sana. Nolan Smith ilk dillendirmeye başlandığında çoğu kişi olumlu bakıyordu. Ama ne zaman ki Nolan transferi ciddiye bindi o zaman kötülemeye başladılar. Geçenlerde biri yazmış Fenerbahçeden teknık kadro summer leaguede oyuncu izlemeye gitmiş bizimkiler hiç gitmiyor diye. Duke Üniversitesi nden adam getirdik onu bu sefer burun kıvırıyorlar. Nolan oldukça başarılı olacaktır.

Tamamen katılıyorum sana. Nolan Smith ilk dillendirmeye başlandığında çoğu kişi olumlu bakıyordu. Ama ne zaman ki Nolan transferi ciddiye bindi o zaman kötülemeye başladılar. Geçenlerde biri yazmış Fenerbahçeden teknık kadro summer leaguede oyuncu izlemeye gitmiş bizimkiler hiç gitmiyor diye. Duke Üniversitesi nden adam getirdik onu bu sefer burun kıvırıyorlar. Nolan oldukça başarılı olacaktır.

Ben Youtube'dan 4-5 maçınıda izledim hatta görüşlerimi de yazdım burada. Eksikleri yok mu tabiki var. Ama çöp muamelesi yapılcaak bir adamda değil kesinlikle. Deneme transferi olacak ve tutarsa iyi bir oyuncu kazanacağız. Bu riski her yıl bütün takımlar alıyor. Oly ve Maccabi bu şekilde El şampiyonu oldular.

Dün Eyüp Yıldız programında transferleri ve sponsoru açıklamak için TBF nin cezası bekleniyor dedi. Kendisinin dediğine göre TBF eski kurallara göre değilde yeni koyduğu disiplin cezalarına göre 3-4 milyon gibi bir ceza vermek istiyormuş. Böyle bir ceza gelirse ligten çekilmek düşünülebilirmiş.
Sponsorluk içinde Liv Hospital,Odeabank ve bir hava yolu şirketi ile görüşülüyormuş.

Kaç ay geçti hala cezayı açıklayamadılar.Bence fenerasyonda ligden çekilme ihtimalini düşünüyor ki ligden çekilirsek yayıncı kurulus ve sponsorların zararını o zaman kim karsılayacak....
1 maça çıkmayan Galatasaray o kadar zarar ettiriyorsa, LİGTV GALATASARAY futbol takımı ve euroleage de oynayan basket takımından edecegi zararı nasıl karsılar

Bazı konularda gerçekten tuhafız. Nolan Smith'i alarak potansiyelli oyuncu alıyoruz. Adamlar Dorsey'i alıyor ve seyredince biz nasıl bulamıyoruz diyoruz sonra potansiyelli bir oyuncu alıyoruz ve bu seferde neden alınıyor diyoruz. Arkadaşlar bizim yıldız alma şansımız yok. Ya potansiyeli var gibi gözüken birini ya da önceki takımlarında potansiyelini tam gösteremeyen birini almalıyız.

Uzun zamandır aklımda bir isim vardı,Zaragoza'nın ilgilendiğiyle ilgili az sayıda haber vardı,bugün Barcelona'nın ilgilendiği haberi çıkmış.

Giorgi Shermadini,bizim için bu piyasada iyi transfer olurdu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...