2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jawai kalırsa işte o zaman al Stimactı,Maric'ti kimi istersen.Bunlar zaten rotasyon oyuncusu.Bazı arkadaşlar diyor ya şu olsaydı bu olsaydı geçen sene f4 zorlardık.Hala birşeyi kavramış değiller.Yabancı sınırı oldukça biz boy ölçüşemeyiz.Barca'nın uzun rotasyonuna bak Dorsey orda Tomic'in arkasında oynuyor sen transfer edip direk oynatmak istiyorsun.Arada böyle bir fark var işte.Jamont Csk'da rotasyon oyuncusu iken sen gelip direk oynatıyorsun.Micov orada hep birilerinin arkasında kalırken sen gelip direk oynatacaksın.Rakip takımların rotasyon oyuncuları gelip sende direk oynayacak kaliteye sahip.Yabancı sınırı bizim elimizi her zaman bükecek.Aslında yönetim çok bütçe ayırmayarak yanlış yapmıyor bu sınır oldukça Avrupa'da kupa kazanamazsın

Eyüp Abi güzel bir isyan başlattı. Eğer şubede yanlış işlerin olmasını istemiyorsak şubemize sahip çıkacağız. Bugün belki o transferlerin veto edilme veya iptal olma durumu yok ama hanginiz şubeye güveniyor da gönül rahatlığıyla yarın olmaz diyor? Bu yüzden şubeye sahip çıkalım.

Micov ile Aradori ellerinde Galatasaray yönetimi tarafından imzalanmış sözleşme olmasa bu açıklamaları yapar mı?Bu adamların menejerleri Galatasaray yönetimini sözleşmeleri imzalamaları konusunda sıkştırmaz mı?Eğer Galatasaray yönetimi imzalama konusunda oyuncuları oyalarsa, menejerler oyuncularını başka kulüplere yönlendirmezler mi?

M. Özyer transferleri bayramdan sonra açıklayacağız dedi.Velev ki biz bu adamlarla anlaşmadık.Biz bir kaç gün sonra kimleri açıklayacağız?

Eyüp Yıldız 'ın ortaya attığı iddia transfer dönemindeki en ilgi çekici iddia.Böyle bir durum söz konusu olsa bu haber ilk olarak, transfer döneminde sürekli karavana atan, Eyüp Yıldız tarafından mı duyurulur?

Bana sorarsanız bu tarz bir haberi ilk önce İsmail Şenol duyurur.Twitter kullanan arkadaşlardan ricam İsmail Şenol'a bu konuyla ilgili sorular sorması.İsmail Şenol direk olarak Ergin Hocadan haber alan birisi

Dün burda Eyüp abiye elestiri boyutundan uzak birtakim söz sarfedenler biraz abartmışlar.Eyüp abiyi 2 yıldır takip ediyorum.Galatasaraylılığı, basketbol aşkı, çabası hemen belli ediyor kendini.Durduk yere ortalığı velveleye vererek prim yapacak biri değil.Eger prim çabası olsaydı Spa, Zaza haberleri yapardı.Sene başında burda spa, Langford beklerken Eyüp abi gerçekçi olunması gerektiğini söyledi hep.Biz 20m € bütçeden bahsederken ilk "gerçek" bütçe haberini o verdi.Gercekler ortaya çıkınca da yüksek bütçe bekleyen bizleri ,düşük bütçe ile de güçlü bir takım kurulabileceği hususunda ikna etmeye çalıştı.
Eyüp abi twitter hesabından hep "takım olma olgusu"na vurgu yaptı ve yeni transferler adına hep bizi motive etmeye, kombine almaya, maçlara gitmeye teşvik etti.Bunu transfer haberleriyle yapmaya çalışmadı.

Eyüp sayesinde hepimiz bir kendimize geldik. Şube sahipsiz değil ve bunu herkese, her ortamda göstermemiz lazım. Sanal alemde atıp tutmak kolay. Kombineler biran önce çıkmalı ve hepsinin satılması lazım.

Sahaya çıkmayalım, Spaounulıs'i alalım demek kolay ama bunun için bizimde taşın altına eline koymamız lazım.

Sinan tweet atıyor hoşgeldim arkadaşım diye , Aradori Sinanla tweetleşiyor ''beraber oynamak için sabırsızlanıyorum'' diye. Misko tweet atıyor Micov GS'de oynayacak diye.

Jawai'nin sağlıklı olduğunu ve seneyi Oly maçındaki gibi geçireceğini düşünerek;

Carlos Arroyo - Nolan Smith - Ender Arslan
Martynas Pocius - Sinan Güler
Vladimir Micov - Pietro Aradori
Zoran Erceg - Kerem Gönlüm
Nathan Jawai - Furkan Aldemir

Tabii ki Ergin hocam kesin sağlıklı olduğuna inanmadan Jawai'yi kabul etmez, izlemek isteyecektir öncelikle. Bu kadro da iş yapar, net.

Jawai'nin sağlıklı olduğunu ve seneyi Oly maçındaki gibi geçireceğini düşünerek;

Carlos Arroyo - Nolan Smith - Ender Arslan
Martynas Pocius - Sinan Güler
Vladimir Micov - Pietro Aradori
Zoran Erceg - Kerem Gönlüm
Nathan Jawai - Furkan Aldemir

Tabii ki Ergin hocam kesin sağlıklı olduğuna inanmadan Jawai'yi kabul etmez, izlemek isteyecektir öncelikle. Bu kadro da iş yapar, net.

Hoca mutlaka dünya kupasındaki performansından sonra karar verecektir Jawai için.

İyi hoş da Ergin hoca Jawai'yi sakatlığı varken almamış mıydı geçen sene?Yani Ergin hoca da bazen mecburiyetler,şubenin durumu ve bütçe mevzularından dolayı bazı riskleri almak durumunda kalıyor ya da şöyle diyeyim kendisi risk almaktan çekinmeyen birisi.

Jawai,1.5 yıldır maç temposundan uzak,sakatlıklar malum.Piyasada doğru düzgün pivot yok kabul ama Jawai ismi de tedirgin etmiyor değil.

Uzun konusu kaderimizi belirleyecekken geçiştirici hamle yapmak sıkıntı yaratabilir.Kısa rotasyonumuz gayet güzel umarım kulüp yine ters köşe yapar uzun rotasyonu da hepimizin kabul edeceği şekilde kurulur.Ben Erceg-Gönlüm-Furkan-Jawai 4 lüsüyle 70 civarı maçın geçebileceğini pek düşünmüyorum.

İyi hoş da Ergin hoca Jawai'yi sakatlığı varken almamış mıydı geçen sene?Yani Ergin hoca da bazen mecburiyetler,şubenin durumu ve bütçe mevzularından dolayı bazı riskleri almak durumunda kalıyor ya da şöyle diyeyim kendisi risk almaktan çekinmeyen birisi.

Jawai,1.5 yıldır maç temposundan uzak,sakatlıklar malum.Piyasada doğru düzgün pivot yok kabul ama Jawai ismi de tedirgin etmiyor değil.

Uzun konusu kaderimizi belirleyecekken geçiştirici hamle yapmak sıkıntı yaratabilir.Kısa rotasyonumuz gayet güzel umarım kulüp yine ters köşe yapar uzun rotasyonu da hepimizin kabul edeceği şekilde kurulur.Ben Erceg-Gönlüm-Furkan-Jawai 4 lüsüyle 70 civarı maçın geçebileceğini pek düşünmüyorum.

Euroleague için gerekirse atletik bir 4-5 numara alınabilir. Yeter ki sağlıklı olsun Jawai. Gerisi kolay...

Sağlıklı bir N.Jawai kesinlikle süper olur. Fakat adama turnuva sonrası daha iyi teklifler gelirse ve ona rağmen bizde kalırsa o zaman baştacı olur benim gözümde...

Transfer konularına çok fazla takmamak lazım. Ergin Ataman varsa zaten herzaman başarı gelecek demektir. Ayrıca transferlerde bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Uzun bir süreden sonra can sıkıntısından foruma gireyim dedim tipik yaz dönemi sendromu yaşandığını gözlemledim. Fenerbahçe ve Efes gene çok iyi transferlerle takımlarını kurmuşken bizde ise belirsizlik ortamı üst seviyede. Ben Ergin Ataman'ın imza attığı günden beri transfer konusunda içim oldukça rahat. Kadro mühendisliği konusunda Türkiye'nin uzak ara en iyi koçu. A-B-C planlarını kafasında sürekli sorgulayan, herhangi bir sorun çıkması sonucunda gerekli müdahaleleri hemen yapan bir koç olduğunu biliyoruz ki son 3 senedir bunu daha da net gözlemlediğimizi düşünüyorum.

Bizim takımda henüz bilimsel olarak açıklanamayan gudubetsizlik olduğundan ötürü ilk 12 kurmaya gerek yok. Çünkü her an birşey çıkabiliyor. Geçen seneki kadronun en büyük eksikliği Arroyo dışındaki oyuncularımızın yaratıcılığının ve içeri drive gücünün eksik olduğunu düşünüyordum. Koç da bu eksikliği farketmiş olacak ki Aradori, Pocious, Nolan gibi hem şutu hem de drivelerı güçlü oyuncularla anlaşıldığını görmek bu sene için mutluluk verici benim açımdan. Micov'un 3-4 kullanılacağını düşünerek, hala pota altında yumuşak kaldığımızı düşünüyorum. Micov-Erceg-Kerem-Furkan Türkiye Ligi için tamam ama Eurolig de artık bizi bi tık yukarıya atacak bir pivota ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Yani ense karartmanın manası yok ancak PİVOT transferi çok önemli vizyon açısından.

Gelelim şu sözleşme mevzusuna; Eyüp Yıldız abiyle zamanında burada çok tartışmalar yapıp birbirimizi çok kırmışızdır ama birbirimizi de çok severiz. Ben onun sözüne her zaman güvenirim, eğer bu şubede birşey değiştiyse saha içi tarafında (o beğenmediğimiz sürekli eleştirdiğimiz) MURAT ÖZYER, tribün kısmında ise EYÜP YILDIZ abidir. Yani ona gazeteci radyocu gözünden öte içimizden biri gözüyle bakmanızı ve ona göre yorum yapmanızı rica ederim. Ben transferlerin açıklanması için sponsorun beklendiğini düşünmekteyim. Basketbolcular sonuçta Türk olmadığı için; boş sözleşmeye imza atacaklarını düşünmüyorum, dolayısıyla karşılarında bir muhattap bulmak amacıyla yönetim tarafından da imzalar atılmıştır diye düşünüyorum belki de umuyorum.

Sonuç; biraz sakin olun Ergin Ataman'a güvenin...

Herkese iyi bayramlar diliyorum..

Başarılı oluruz olmayız bilemem ama neden hep skandallar bizim basket takımlarında,neden hep sıkıntı çekiyoruz.Hala transfer'den mutlu olup olayı günübirlik ele alanlar var.Bir kere saglam bir sponsor bulup uzun vadeli rahatlayamıyoruz.5 senelik bir sponsorla herşey derli toplu olurdu.Her sene sponsor degişiyor,köy takımıyız sanki !

Yahu wc'leri bile altın kaplama olabilecek,parayla terini silecek adamlar ne veriyor kulübe sadece egolarını Galatasaray sayesinde tatmin ediyorlar.

Hep yazıyorum,basketbol şubesi taraftardan başka herkese batıyor şube kapatılsın batan ne varsa çıksın,rahatlayan rahatlasın

Herşeyin sebebi şubeyi sallamamak,önem vermemek,yük olarak görmek,yükü atmak için sebep aramak,dürüst olsunlar futbol kulübü olmak istiyoruz desinler,rahatlasınlar

Agzına bir parmak bal ( transfer ) çalınınca mutlu olanlardan olmayalım

En kötü günden en iyi güne kadar sürekli yenilmez armada peşinde koşan, armaya gönül vermiş Eyüp Yıldız'a yalancı yazabilecek kadar nasıl ahlaksızlaştı başarıdan sonra basketbol öğrenen değerliler?! Edep yahu edep!

Ismail Senol disinda gercek istihbarat alan tek bir Turk duyumcu yok. Ona da Ergin Ataman ile iliskisinden dolayi itimat etmek gerekiyor. Jawai ile ilgili son yazdiginin mutlaka bir temeli vardir, konusmaya deger. Kendisini pek sevdigimi soyleyemem ama isini dogru yapiyor.

Eyup Yildiz ve Mithat abinin duyumlari ortada, Eyup Yildiz'in son yazdigi kontratlar iptal tamamen yalan. Bunu baska birinden duyup yazmis olmasi verdigi duyumu dogru cikarmiyor. Insanlar mesailerinden, sosyal yasantilarindan zaman ayirip takimin durumu hakkinda bilgi almak istiyorlar, subenin yetersiz bilgi akisindan dolayi birilerine guvenmek istiyorlar, bu insanlarda surekli insanlari yanlis yonlendiriyorlar. Bende buna tutuluyorum.

Mithat abi'nin yanlis duyumlarina agzina geleni soyleyip, Eyup Yildiz'in yanlis istihbaratlarina tepki koyanlari ahlaksizlikla suclamakta guzel kafa, gule gule kullan.

Mithat abi'nin yanlis duyumlarina agzina geleni soyleyip, Eyup Yildiz'in yanlis istihbaratlarina tepki koyanlari ahlaksizlikla suclamakta guzel kafa, gule gule kullan.

Güzel kafa güle güle kullanalım peki.

İsmail Şenol duyumcu değil gazeteci. Eyüp Abi içimizden biri ve Gsbasket yapılanmasının kanaatimce en önemli kişisi. Yalan söylemez, birileri tarafından kulağına birşeyler üflenmiş olabilir. O da duyduğu şeyi bizimle paylaştı ki artniyet barındırmayan bir kişidir yakından tanıyanlar bilir.

Mithat Abi de çok değerli bir yönetime en yakın abimizdir. Ne diyorsa tersidir ters totem yapıyor o :)

Duyumcuya, gazeteciye inanmayan arkadaşlar; Ekim ayında Türkiye Kupası maçlarında kadro netleşir o zamana kadar beklesinler.

Güzel kafa güle güle kullanalım peki.

İsmail Şenol duyumcu değil gazeteci. Eyüp Abi içimizden biri ve Gsbasket yapılanmasının kanaatimce en önemli kişisi. Yalan söylemez, birileri tarafından kulağına birşeyler üflenmiş olabilir. O da duyduğu şeyi bizimle paylaştı ki artniyet barındırmayan bir kişidir yakından tanıyanlar bilir.

Mithat Abi de çok değerli bir yönetime en yakın abimizdir. Ne diyorsa tersidir ters totem yapıyor o :)

Duyumcuya, gazeteciye inanmayan arkadaşlar; Ekim ayında Türkiye Kupası maçlarında kadro netleşir o zamana kadar beklesinler.

Niye herkes ayni seyi soyluyor ben Eyup Yildiz'in gecmiste takimina sahip cikmasinin yada iyi bir insan oldugunun aksi birsey soylemedim ki. Ben Fatih Terim'i babam gibi severken simdi adami gorsem kafami ceviririm, bu kulup icin cok sey yapmistir bunu asla inkar etmem ama son olaylarda haksiz buluyorum adami. Gecmis ile bir ilgisi yok ki bunun.

Bu konularda hayatimda duydugum en sacma argumanda bu. Herkes bu kulup icin bir takim fedakarliklar yapmislardir, konu ne olursa olsun bunu ben kendi adima hicbir zaman dillendirmem, cunku ne yapmissam kulubumu sevdigim icin yapmisimdir.

Ben transfer duyumlari ile ilgili insanlari surekli yalan yanlis yonlendiren insanlara tepki gosteriyorum. Gecmiste ne yaptiklari kendilerini baglar, tipki benim yaptiklarim kendimi bagladigi gibi. Kimseye sirin gozukmek yada yanlamak gibi bir niyetim olmadi bugune kadar dogru neyi gorduysem onu soyledim kendimce. Ama Turkiye'de isler boyle gitmiyor tabii, bunla selamimiz var, bununla sabahimiz var, buna boyle konusalim, suna soyle konusalim gibi kivirmalar bana yanlis geliyor.

Mithat abi cikti Spa gelecekti dedi bir kufur yemedigi kaldi, ergen irilerinin bayat esprilerine meze oldu. Eyup Yildiz'in soyledigi tek sey dogru cikmadi ama tepki gosterince ahlaksizlik oluyor, oldu. Ha yanlis anlasilmasin Mithat abiyide sahsen tanimam. Zamaninda oda bu kulub icin cesitli fedakarliklar yapmis bir abimizdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...