2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yeni kalktım ortalık yine çoşmuş. O kadar çok post okudum ki; Karalama birşeyler yazacağım. Bütçe sanırım 8 milyon civarı bu rakamda bizi zorluyor. Bazı oyunculardan indirim talep etmişiz. Çogu takım kadrosunu tamamladıgı için oyuncuların birazda eli mahkum. Örnegin o kontratı Ercege şuanda hiçbir takım ona vermez. Ya indirimi kabul edecekler yada daha düşük bir maaşa başka takıma gidecekler. Furkandan 400 bin euro Sinandan 150 bin euro Erceg'ten 200 bin euro indirim alsak 750 bin euro yani 1 milyon dolar kazanırız. Bu parayla 1 yada 2 oyuncu alınır. Arroyo'dan indirim istenmesi çok saçma. Bu adam giderse net söylüyorum bırakırım izlemeyi. İndirimi çogu oyuncu kabul edecegi için takımın abisi oldugu için yüksek ihtimal o da kabul edecek. Kabul etmeseler bile hocanın Erceg ve Arroyo'yu bırakacagını zannetmiyorum.

Sanırım Jawai kalıyor. Bütçe sorunu ortada iken çok çok cazip bir ücrete gelecek bir Jawai yerine pahalı bir oyuncu alamayız. Sanırım buraya 1 transfer daha yapılacak. Yukarıda arkadaşlardan biri Türk oyuncu demiş. Piyasada 1 Ermal var oda ya KSK yada Daçka ile anlaştı biliyorum. Birde Ersin var. Söylentiler var ama daha bir kulüple anlaşmadı. Agustosa kadar bekledigine göre bence hocadan haber bekliyor. Yoksa iyi bir paraya Daçkaya çoktan imzayı atmıştı. Gerçi ne Ersin nede Ermal 600-700 binden aşagı gelmez. Bir diger senaryoda Shawn James riski. Malum hoca uzun zamandır istiyordu. İsrail basınınada düştü. Sakatlıgının etkisiyle piyasası çok düştü. 350-400 bine gelir. Ndong profiline yakın avrupadaki birkaç oyuncudan biri. Savunmayı karartır. Şut, ikili oyun, post oynar. Gerekirse 4'e kaydırırsın. Jawai ve James'i dönüşümlü olarak oynatırsan sakatlık riskini azltırsın. Ben tercihim Shawn Jamesli senaryo olurdu.

Muhtemelen bu kadro kurulamayacak. Ben sahsen Ercegsiz ya da Cenksiz olacagimizi dusunuyorum. Belki de ikisi de olmadan...

Ergin hocanın sisteminde şutu olan 4 numaralar çok önemlidir. Erceg her türlü kalır. Hoca şutu olmayan 4 numaralarla sezona başlamaz. Hem oyuncu havuzu daralmışken oyuncu bulmamız zor olacagı gibi Ercegin tazminatını verebilecegimizi zannetmiyorum.

İndirim isticekleri oyuncular yeni yabancı oyunculardan olucağını sanmıyorum minimal paralara geldiler.(Arodori,Micov)

Eski oyunculardan Erceg,Furkan belki düşük ama Arroyo,Yeni anlaşılan oyunculardan ise Kerem, Pocius vede Nolan olabilir.

Erceg 1.1 euro vericegimize Macvanı 800 900bin dolara elde tutarım.

Yazdıklarımı İsim duymadan tahmin yürüterek yazmıs çogu dogru cıktı sanırım :)

Erceg ne olursun kabul etmesin ,üzülmem sevinirim,Arroyo`böle bir teklif ile gidilmesi kendimize kurşun sıkmak gibi birşey gidildiyse tabi;Furkan zaten okadar paranın kendide biliyordur cok olduğunu.

Sinan ne alıyor bilmiyorum oda kabul etmis ise helal olsun.

Furkan`a 1,7 m euro yerine 1,2 teklif etmişlerdir muhtemelen.

Erceg 1.1euro enfazla ederi 700bin euro

Sinan ücreti xxxxx?

Tahminim İndirim toplarsak 1,5m euro felan bütceyi azaltarak rahat nefes almak.

Pocius'u bilmemde Nolan ne indirimi yapacak ? 500 bin dolar yani 360 bin euro'ya oynuyor. Bu kadarda alsın.

Aradori, Micov, Pocius ve Nolan Smith zaten yüksek ücret almıyorlar. Tahminim Furkan, Kerem ve Sinan gibi aşırı yüksek maaş alan yerlilerden ve Erceg'den indirim istendi. Tamam Furkan'ı elde tutmak önemliydi ama 1,7 milyon dolar ücret vermek hangi akla hizmet bir işti merak ediyorum hala.
Ve Ünal Aysal'a, Sayın Başkan bugün için Avrupa'nın en gözde basketbolcusu olan Spanoulis'i teknede misafir edip sağa sola transfer görüşmesi yapıyoruz haberleri göndermek (algı yönetimini iyi beceriyor ve bunu bilerek medya aracılığıyla değil taraftar içinde tanınan insanlarla yapıyor) ve tüm ücretini cebinden karşılayacağım diye çıkışlar yapmak olmuyor.

Furkan'a verilen paraya laf etmek çok saçma. Fener kapsaydı Furkan'ı demedigimizi bırakmazdık elde tutmak için o ücrete mecbur çıkıldı...

Herkes kabul etti şartları ve bu sene Galatasaray takımı F4 yaptı diyelim. Sezon sonu nolacak ? Başarılı olan kadro kızlarımıza yapılanlar gibi dağıtılacak mı ? Bence dağıtılacak.

1 - Ergin hoca derhal istifa etmelisin,görevde kalırsan Galatasaray'da başarıyı cezalandıran kişilerle olacaksın,sen yine başarılı olursun bu bazılarını rahatsız eder
2 - Bu ileti unutulacak ama bu sezon çogu branşta hayal kırıklıgı yaşayacagız,tepkiler erken gelecek
3 - Galatasaray'ın başarılı olan basketbol şubelerine bunu yapanlar sezon içinde mutlaka istifa edecek çünkü hataları erken ortaya çıkacak
4 - Başkaları başarısız oldukça büyüyor,biz başarılı oldukça küçülüyoruz,bu zihniyete sonuna kadar karşıyım
5- Şube için kampanya yapılıp para toplanabilirdi,yöneticiler,duayenler,zenginler 100'er bin dolar verseler şube final four oynayacak rüya takımı kurardı ama zihniyet basketbol'u sevmiyor futbol kulübü olarak görüyorlar Galatasaray'ı

Taraftarlık bir yana bu işi sevenler başarıyı hak ediyor,basketbolu yük olarak görmeyenler,imkanları yaratanlar

Yazık oluyor bu taraftara basket kültürü en iyi olan bizim taraftarımız ama o birileri basketi sevmiyor işte,yük görüyor yük

Bana mı fazla abartılıyor gibi geldi?
Haftalar öncesi bütçenin 10M dolar olduğu konuşulmadı mı zaten? Şimdi 12-13M Euro da az dendi diye isyan var.
Biz demedik mi Furkan'ın, Sinan'ın mevcut ücretleri çok buna bağlı olarak diğerleri de fazla istiyor diye?. Şimdi bu sözleşmeler mantıklı bir seviyeye çekilmek isteniyor ki büyük ihtimalle kabul edecek oyuncular.
Yabancı oyuncular da sıkıntı olabilir ama kabul etmezlerse sevmeyecek miyiz? Ya da daha mı az seveceğiz?

Üzüntüyü, sevinci, isyanı, kutlamayı kısaca her şeyi abartmakta üstümüze yok.

Bir de merak ediyorum şu maça çıkılmamak ile bütçe küçülmesi arasında ne gibi bir bağ kurduğunuz? Maça çıkılsaydı bütçe küçülmeyecek miydi?

"Üzüntüyü, sevinci, isyanı, kutlamayı kısaca her şeyi abartmakta üstümüze yok."..Yalnızca spor camiasında değil toplumumuzun genelinde her olaya bakış açımız bu şekilde.

Çözülmeyecek bir durum yok.Baskı yapıyoruz sonra tepedeki karar vericiler hata yapıyor.Bkz Furkan..Furkan'a bu kadar paralar verilmesinde tribünün de etkisi var bence.Furkan'ın adı Fenerbahçeyle geçtiği hafta tribünler İpekçi'de 3lü çektirdi ne yazık ki.Bunun faturasını bilmem kaç milyon euroyla ödedik.Şimdi de Murat Özyer'e küfür kıyamet gidiyor.Bence hata yapıyoruz.Biraz sabır ve sükunet...

Burada beyin jimnastiği yapıyoruz, gelişmeleri takip ediyoruz, kendimizce yorumlar yapıyoruz ama çoğu zaman çoğu şeyi abartıyoruz.
Yeni transferler oldukça yeterli.Zaten sözleşmeleri çekmecemizde duruyor.Biraz beklesek de yeni transferlerin aldığı düşük ücretleri koz olarak kullanıp Furkan ve Sinan'dan indirim istesek fena mı olur yani?

Kerem, Ender, Pocius ve Micov büyük ihtimalle tamam ama Aradori için kesin konuşmadı, adam Twitter'dan o kadar yazdı halbuki İstanbul yapmıştı hatta location'ı. :S

Yayın çok takılıyor, benim dinleyebildiklerim bunlar.

Kerem, Ender, Pocius ve Micov büyük ihtimalle tamam ama Aradori için kesin konuşmadı, adam Twitter'dan o kadar yazdı halbuki İstanbul yapmıştı hatta location'ı. :S

Yayın çok takılıyor, benim dinleyebildiklerim bunlar.

Bunlarin haricinde Jawai'nin hazirlik maclarini izlemeye gidecegiz ozel bi kontratla tutabiliriz dedi. Bence tutulacak Jawai.

Ender ve Kerem imzaya yakin ama resmiyet yok, Cenk'in de imzalayacagini umuyorum dedi.

Oyuncularla ön sözleşme imzalanmış. Net bir anlaşma yapılmamış. Bunlardan koçun istedigine iptal edilenler olabilirmiş. Umarım Micov ve Aradori iptal olmaz. Aradoride net konuşmadi Özyer.

Aradori için "ilgilendiğimiz bir oyuncu, transferi olabilir" dedi. Nolan Smith'in adı bile geçmedi. Pocius ve Micov, Kerem, Ender tamamlanan transferler anladığım kadarıyla. Cenk için "umutluyum" dedi. Göksenin kiralık gidecekmiş. Jawai'yi de maçlarda izleyip karar verecekmişiz. Özel şartları olan bir kontrat yapıalcakmış.

Seneye yine Abdi İpekçi'de oynayacağız. Sponsor görüşmeleri sürüyormuş. Ağustos ayı içinde belli oalcakmış. Kombineler de sponsor belli olduktan sonra satışa çıkacakmış.

Kadın takımında Zellous, Bone ve Bahar kalıyor. Sancho basketbola 1 yıl ara vermek istemiş. Sonradan fikir değiştirmiş ve Dünya Şampiyonasından 1,5 ay sonra takıma katılacakmış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...