2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Önder külçebaş gelebilir mi diye zorluyorduk bir zamanlar ve kimse de X gelemezse basketbolu askıya alırım demiyordu. Bİr tutkuyu yaşıyoruz. Öyle palto gibi tutkularımızı sevgilerimizi asamıyoruz maalesef. Anneme olan sevgimi bir süre dolaba asayım ki aynı anda 4 kız sevecek yer ayırayım kalbime diyemedim:))

Bu basketbolda yapılacak 2 şey var.
1-tüm rakiplerden önce davranıp transferini yapmak
2- tüm rakiplerin transferinin bitmesini bekleyip ortadaki sepeti iyi incelemek

Şimdi 1. gruba dahil olmayı kaçırdık. Transferleri yapmadık o zamana kadar. E madem geciktik. Gecikmişlikte neden aceleci olalım? Lebron James'İ transfer etsek dünya şampiyonasının sonunu bekleyeceğiz ekimden önce takıma katılmayacak. O zaman neyin stresini yaşıyorsunuz? "Nerde de nerde kaldı nerdeeee de nerdeee diye hem stres sahibi oluyorsunuz hem kızıyor üzülüyorsunuz? Üstüne neden "acele edin" diye baskı yapıyorsunuz? Misal Jawai ile anlaşacaksak neden acele edelim? Bakalım Dünya şampiyonasında oynayacak mı? Oynarsa nasıl oynayacak, verim alabilir miyiz bakmak yerine şimdiden imza attırmak neden? Kişilerin mastürbasyonu için mi erken olalım?

Bence olabildiğince ağırdan alalım artık. Bu arada yaz ligi sonrası avrupaya yönelmek isteyen oyuncuları da değerlendirme şansımız olacak.

Başkana kendi reklamını yapıyor diyen var. Başkanın bulunduğu sektörün reklam ile alakası olmayan bir sektör olduğunu anlamak gerekiyor. Unıt Group'u biliyor olmanın başkana bir faydası yok. Ama başkanın ilişkileri çok güçlü olduğundan RTE. Irak ve İran'da enerji santrallerini Cİner ve Çalık grubu yapsın diye o kadar kulis yapmasına rağmen buraları Unit Group yapıyor. Çünkü başkanın ilişkileri de Ruslarla iyi. VE enerji anlamında bölgenin idaresi Ruslarda. Ooo sahi GS sayesinde başkan reklamını yaptı ondan aldı İran ihalesini:))

Yonuculara verilen paralar, gereksiz sözleşmeler konusunda ise katılıyorum. Eray'a yapılan sözleşmenin akılla açıklanabilir yanı yok. Selçuk-Burak gibi 2 sene daha bizimle sözleşmesi olan adamlarla, apar topar sözleşme yenilemeyi ise kimse anlatamaz bana. Eğer adamları motive etmek istiyorsan, sezon ortası o görüşmeleri yaparsın. Böylece sezon içinde bu adamları motive de etmiş olurdun. Bu kulüpte bir plansızlık olduğunun göstergesi. FFP için bu sene 70 milyon kar etmemiz gerekiyor ve sıkacağımıza hala genişlememiz insanı delirtiyor.

GS'ın hedefi her kulvarsa şampiyonluk gibi hamasi laflar edilmesin. GS'ın gerçekçi hedefleri olsun bence. 4. yıldız önemli ama taraftara da anlatılamadı basketbol futbol ayrı diye. Hala yok yiğit'e verilen para bık bık bık diyen var. Kardeşim Yiğit'e o para verilmezse o para GS'da kâr yazılır ve hissedarlara dağıtılır gerekirse. Ama Basketbola aktarılamaz. Bu kadar basit olaytı anlayamayacak durumda olduğunuzu düşünmüyorum. manipüle etmek için yapıyorsunuz sanırım.

Bayern Münih gibi ona buna rahatça 30-40 milyon veren takım neden basketbolda Delaney'i tutamadı? Yerine kimi aldı? İyisi mi geldi de gönderdi sanıyorsunuz? Üstelik full tribünlere oynuyor Bayern maçlarını. Buna rağmen Basketbola para aktaramıyor adamlar. Çünkü tekrar yazayım. Futbolun parası futbola basketbolun parası basketbola gidiyor. Futbolda harcamadığın para ya zarardan düşer ya da kar olarak dağıtılır ortaklara. Ordan kulübe gelecek kar payı ile evet branşlara aktarım yapılabilir.

Sıkıntı şubede değil kulüpte. Ve sanılanın aksine şikeciler küme düştüğünde rahatlamaktan ziyade daha da zor duruma düşeceğiz. Ve görünen taraftar profili hiç de destek verecek gibi durmuyor.

Yönetim para veriyor da Murat Özyer mi harcatmıyor?

Yönetim para vermiyorsa Murat Özyer açıklasın. Dün "bütçemizin bu olduğu Nisan ortasında belliydi zaten" dedi. Yani önünde transfer planlaması yağmak için tam 3,5 ayı vardı. Ağustos'a gelmişiz, transfer stratejisi şimdi mi değişir? Böyle bir rezillik olabilir mi?

Ayrıca twitterdan taraftarı bilgilendirmek için attığı tüm tweetler yalan çıktı. Marko iki gün düşünecek dedikten 8 saat sonra CSKA Marko'yla imzaladı. 18 temmuzda transferleri açıklayacağız yazdı, bugün 1 ağustos. Whalen, Işıl ve Şaziye konusundaki icraat(!)lerine değinmek bile istemiyorum, onlar apayrı skandallar.

Ha tek sorumlu Özyer mi? Asla. Yçnetim resmen üvey evlat muamelesi yapıyor basketbola. 17 haziran isyanımız haklıydı ama o serideki skandallar olmasa eminim ki federasyonun taraflı tutumlarından haberleri olmayacaktı...

En çok sevindiğim transfer Aradori oldu ama en önemlisi kesinlikle Micov. Ağustos ayında saf 3 numara bulmak çok zor hele Micov gibisi hiç bulunmaz. Arroyo ve Micov 1 ve 3 numaralarda Avrupa'nın en iyi oyuncularından Micov'dan çıkıp Gelebale vari bir hamle net kan kaybettirir,kalite düşürür. Oyuncular imzaladı yönetim daha imza atmadı deniliyor , sponsor bulmadan açıklamak imzalamak zor çünkü bu transferler için görünürde kaynak olması gerekir. İmzalayan oyuncular salak değil arkadaşlar hepsinin menajerleri var eylül ayında bir anda biz imzalamadık boştasın dememiz ihtimaline karşı birşey düşünmediklerini sanmıyorum.

Pota altına Jawai + yabancı yapılabilir deniliyor . 5 kısamız var yabancı olarak 4e 3 yapmak için birinden vazgeçmek saçma olur şu aşamada. Bana kalırsa 4 e 3 daha mantıklıydı ama 5 kısadan birinden vazgeçemiyorsun hepsi gerekli parçalar. 4 e 3 yapacaksak Pocius+Nolan yerine daha efektif guard(combo) alınabilirdi ama o iş artık geçti. Erceg+Gönlüm+Furkan+Jawai de içe sinmiyor buraya da bu oyuncularla rekabet edebilecek kapasitede 4 veya 4.5 gerekiyor piyasada böyle Türk sadece Dudley vardı bilmiyorum ne yapacağız. Ben şimdilik orayı 7-8 dk oynayabilecek Türk(genç olabilir)le geçip , sene içinde gidişata göre Top16 sırasında olabilir EL için bir hamle yapılması taraftarıyım.

Micov en alternatifsiz isim, vazgeçilirse çok yazık olur. Jawai ile tekrar anlaşılırsa muhtemelen bu bütçeyle Bonsu ismi tekrar konuşulabilir, iki yarım bi tam eder teziyle.

Yönetim para vermiyorsa Murat Özyer açıklasın. Dün "bütçemizin bu olduğu Nisan ortasında belliydi zaten" dedi. Yani önünde transfer planlaması yağmak için tam 3,5 ayı vardı. Ağustos'a gelmişiz, transfer stratejisi şimdi mi değişir? Böyle bir rezillik olabilir mi?

Ayrıca twitterdan taraftarı bilgilendirmek için attığı tüm tweetler yalan çıktı. Marko iki gün düşünecek dedikten 8 saat sonra CSKA Marko'yla imzaladı. 18 temmuzda transferleri açıklayacağız yazdı, bugün 1 ağustos. Whalen, Işıl ve Şaziye konusundaki icraat(!)lerine değinmek bile istemiyorum, onlar apayrı skandallar.

Ha tek sorumlu Özyer mi? Asla. Yçnetim resmen üvey evlat muamelesi yapıyor basketbola. 17 haziran isyanımız haklıydı ama o serideki skandallar olmasa eminim ki federasyonun taraflı tutumlarından haberleri olmayacaktı...

Diğer söylediklerine bir şey denemez haklısın ama bütçe konusunda ve transferlerin gecikmesinde net yönetim hatalı. Hala sponsoru yok takımın. Murat Özyer de bütçemiz belli oldu diye daha yeni yazdı. Kaldı ki iyi oyuncularla anlaştılar bu bütçeye göre. Buna rağmen resmi açıklamanın olmaması ayıptır. Galatasaray'a yakışmıyor.

Arroyo - Ender
Aradori - Pocius - Sinan
Micov - Cenk
Erceg - Tyus - Kerem
Jawai - Furkan

Inceldigi yerden kopsun rotasyonu. Bence boylesi daha dengeli ve mantikli olur. Tyus ne durumda imzaladi mi bi' takimla?

1 hafta önce "zor ama etkileyici uzun"u konuşuyoduk şimdi "hangi oyuncudan vazgeçilebilir". 1 hafta sonra "2 uzunla görüşüyoruz bakalım" ı konuşabiliriz yeniden :)

Krizle yönetilen dünyada başka kulüp yoktur !!

Çok beceriksiz ne yaptığını bilmeyen bir yönetime sahibiz !!

Allah bize bol sabır versin !!!

1. Futbolda artık yönetimden biri futbola sponsor olamıyor.
2. Sponsor önümüzdeki ay belli olacak dendi(basket ve forma). En iyi teklif için pazarlık ediliyor sonuçta.
3. Fatih Terim'in şu an kimlerin yanında olduğu belli ve Fatih Terim kendisini kovdurtmak istemiştir. Yani sadece başkan hatalı değil.
4. A lisans almaya yaklaştıysak ondada başkanın payı var.
5. Başkanın kendine reklam yapmasına zaten gerek yok.
6.Başkanın eleştirilecek çok yanı var. En başta basketbolu ayrı bir şirket haline getirmediği için ve futbolda gereksiz sözleşme zamları aklıma şu anda gelenler ondan dolayı eleştirecekseniz de para vermediği için değil bu tarz yönetimsel hatalar için eleştirin.
Ayrıca Demirören ile hala nasıl karşılaştırıyorsunuz akıl sır ermiyor vallah. Başarı alın teri ile kupa kazanmak değilse nedir?

Transferlerde bilmem kaç hafta önce açıklanacak dendi hala yaprak kımıldamıyor.
Murat Özyeri kulübün başına da ben bela ettim değil mi?
A lisansına çok yaklaştık diyorsun kaybetmek içinde elimizden geleni yapıyoruz bu başarı değil mi?
Fatih Terimi kulüpte ben yalnız bıraktım değil mi?
AIG ile yaptığımız anlaşmada bize büyük katkısı varmış sözde biz hala şirketiyle davalığız bu başarı değil mi? Bir arkadaş yaşım gereği bilmediğimden bahsetmiş ama kendisi Gs' den bir haber görünen o ki
Bakalım yarın hangi kanala ya da gazeteye konuşacak başkan?
Başarı zirveye çıkmak kadar zirvede kalabilmektir. 2 sene zirvede kalıp daha sonra bunu unutmak değildir(Tofaşın David Rivers, Rashard Griffith, Slaven Rimac,Mehmet Okurlu kadrosuyla yapıp daha sonra bıraktığı gibi)
Ben baskette Milangaz örneğini verdim değerli kardeşim.

Micov'dan vazgeçilmez. Muhtemelen bu duyumu atan "takım küçülüyor. en fazla parayı alan micov o zaman micov'dan vazgeçilir" diye düşünmüştür..

Arroyo-Ender-Nolan
Aradori-Pocius-Sinan
Micov-Cenk
X-Kerem
Jawai-Furkan

Erceg zaten 2-3 mac haric diger maclarda cok kotu oynadi, hele ki final serisinde Ulker Arenadaki maclarda laubali ve ruhsuz oyunuyla gozumden dustu ancak Ergin Ataman'in vazgecemedigi isim. Erceg ne yaptiki ucretindeki indirimi kabul etmeyecek? Desin ben Fenerbahce maclarinin birinde maci kurtardim, Euroleague maclarinda savunmada kale oldum desin. Gitse cok sevinirim.

Iyi hoş güzel Allah daha çok versinde bu anlattiklarinin gs bi yarari varmi banane unal aysalin ruslarla arasının iyi olmasindan banane iranin enerji ihalesini almasından senn o ihalelerden gs yariyan bölüm varmı onu yaz o kadar bağlantısı var ama klubun sponsoru yok vahh vahh vahh banane başkan Ünal aysalin ihalesinden bana gs para kazandircak sponsorluk imzalasin gerisi hikaye ...

Net bir şekilde yönetim sponsor konusundaki kendi beceriksizligini iktidar bize sponsorlara baski yapiyor diye örtmeye çalısıyor. Iktidar yabanci sponsorlara da baski yapiyor sanirim. Hatta Gazprom, Emirates, Samsung RTE'den korkusuna anlaşmaları iptal etmiş! Hiç mi sponsor yok? O zaman başkan takıma sponsor olacak arkadaş! Çok mu zor? Değil. Ama sayın başkan daha önce de dediği gibi cebinden para vermek istemiyor. Sonuc; Micov vazgecilebilirmismis. Iyi halt ederler.

Umarım yapılan transferlerden vazgeçilmez. Jawai ile birlikte (sağlık açısından bir problem çıkmazsa önümüzdeki sezon) güzel bir kadro kurmuş olacağız.Finale kadar gideriz gerisi allah kerim :)

Kriz yönetimi konusunda ekside kulübümüz maalesef.

Her transfer donemi aksiyon yasiyoruz. Aslinda forum olarak iyi oluyor, uzun omurlu olmamiza sebep olur bu aksiyon dolu gunler. Sonucta kalp damarlarimiz genisleyip, sinir hucrelerimiz hareketleniyor her transfer doneminde. Bagisiklik yapmistir artik vucudumuza. İlerki donemlerde yasanabilecek herhangi bir kalp veya sinir rahatsizligina karsi vucut hazirlikli. Etrafimizda da boyle bir hastaligi bulunanlara lutfen bu basligi "transfer donemi" icin onerelim. 12 saatte bir okusun ciksin. Binbir derde deva!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...