2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eyüp Yıldız â€￾@eyupyildizz ·23 dk. ·
ï…￾
Yabancı oyuncu ve Kerem transferinde sorunlar çözülüyor sanırım bir aksilik olmayacak ayrıca Jawai+yabancı uzun+genç uzun transferi planı vr

Şahan Gökbakar'ın seneler önce "tehlike çanı" diye bi skeci vardı. Orda reytingmetre bi yükseliyor bi düşüyordu, en son programın sunucusu bi bomba haber bulup reytingi yüksek bi şekilde programı bitirmeyi başarıyordu.

Bizim transfer başlığı da öyle. Heyecan ve umut bir artıyor bir azalıyor, sinirler bi geriliyor bi gevşiyor.

Bunu haketmiyoruz elbette ama hayırlısı bakalım.

Bahsettiği ismi bilmiyorum, ama Egemen Güven falan değildir. Egemen çok ciddi bir potansiyel ve biz onu alacak bonservisi falan ödemeyiz. Kaldı ki biz o bölgeye yatırımı yıllar önce Furkan Aldemir'i alarak yaptık, yabancı sınırı değişmişken bir de Egemen için o kadar para verilip, yatırım yapılmaz. Gerek de yok diye düşünüyorum. Yerli uzun için elimizdeki Ege Arar ve geçen dönem sonlarında bizimle çalışan Kerem Kanter'den birini o seviyelere çıkartabilsek, zaten bize yeter. Kaldı ki ikisinin de o potansiyelleri var.

Biz 6 yabancıyı bi alalım da 7. veya 8. falan önemli değil :) Jawai'nin riski olmasa 6 yabancıyla başlanabilirdi sezona oraya zorunluluktan dolayı 7. yabancı gelirse gelir.

Bu arada aklıma Murat Özyer'in "12 kişilik rotasyon" tweeti geldi. Genç uzun falan da diyince.

Arroyo-Smith-Ender
Aradori-Sinan
Micov-Pocius
Erceg-Kerem
Furkan-Jawai-Transfer

Bu arada indirim istenecek oyunculara önerilecek kontratların daha uzun süreli olacağı söyleniyordu. Yani mesela Ender'e 600 bin dolardan bir senelik kontrat yapılacakken 450 binden 2 senelik mi yapılacak? Ya da -yine rakamları kendi kafamdan yazıyorum- Sinan'ın 900 bin dolardan iki sezonluk daha kontratı varken 600 bin dolardan üç sezona mı çıkarılacak? Doğru mu anlamışım?

Erceg-KG
Jawai-Furkan

eksik kalır gibi geliyor bana. Bu kadar yoğun geçecek sezonda bir ekleme daha gelmeli bence. Bence yabancı hakkımızdan 3 tanesini burada kullanabilirdik. Kısa rotasyonu şişik gibi geliyor bana. Nolan dan vazgeçilse üzülmem. Pocius tan bile. Ben sezona 6 yabancı başlanması taraftarıyım. Lig ayrı Avrupa ayrı içime sinmiyor. 6 yabancı ile sezon planlansaydı daha çabuk takım olabilirdik diye düşünüyorum. Yine de Ergin hocaya güvenim tam.

Bu sene ciddi tartışmalar oldu forumda ama asıl mevzu seneye. Gelecek sezon heralde Furkan dışında kontratlı oyuncumuz kalmayacak.

Bu sezon hiç de azımsanmayacak dakikalar Micov'un 4 numarada, Kerem'in 5 numarada oynadığı beşler göreceğiz, o yüzden uzun rotasyonuna +1 ekleyip kısa rotasyonundan -1 çıkardığınız zaman durumun çok daha mantıklı geldiğini göreceksiniz. O yüzden Pocius transferi kritik. Micov'un 4 oynadığı dakikalarda o devreye girecek. Bol bol 4 kısa olacağız sahada çünkü pozisyonuna göre ciddi size avantajı olan oyuncularımız var 2-3-4 pozisyonlarında. O açıdan çok ciddi uzun oyuncu problemimiz olacağını düşünmüyorum ben. Ki sezon ortasında büyük ihtimal bir oyuncu transferi daha yapılır o bölgeye, tahmini TOP 16 öncesi.

Genç pivot mu arıyoruz? Sertaç'tan ümit kesildi tamamen o zaman.Kendisini ben de beğenmezdim gerçi.Ama Mutlu Demir'i neden almıyoruz hala? İlkan'ı da kiralığa verdik durduk.Kiralık vermek için mi aldık biz bu Mutlu'yu.Geçen yıl gayet iyiydi Ksk'da.Bence yerli olarak oraya Mutlu gelmeli

U18 Milli Takımı cidden çok iyi bir nüveye sahip.

Gönül bu değerli jenerasyonda çok sayıda Galatasaraylı olmasını arzu ederdi ama hiç değilse Ege Arar'a sahibiz, gelecek adına çok önemli ışık vermekte, inşallah bu sezon kadroda şans bulur, malum şutu olan uzun büyük nimet.

Başta Egemen olmak üzere, Furkan, Oğulcan önemli yetenekler, bu kıymetli gençlere şimdiden el atılmalı.

Erceg ' in seneye bizimle olmayacağı nerden çıktı ? Murat Özyer daha 2 gün önce Arroyo ve Erceg'in garanti kontratları var seneye bizimle olacak ilk 2 yabancımız onlar dedi. Hem uzun rotasyonunu 5lemek için transfer yapacaksın hemde Erceg'den vazgeçeceskin . bi de Jawai yanına yabancı bir pivot daha alınacaksa niye Erceg'den vazgeçilsin 4numara Gönlüm'e mi kalacak ? Gönlüm+Erceg bile yetersiz bence. Micov 4 oynayabilir ama planlama yaparken ilk etapta 4 numaraymış gibi düşünemezsin. Erceg seneye banko biizmle bence . Bana kalırsa Jawai-Furkan-Erceg-Gönlüm yanına bir genç ilave edilip seneye başlamalıyız. Top16 öncesi takımın durumunu , tavanını görüp ona göre şartlar doğrultsunda 4 veya 4.5 numara düşünülebilir.Belki kendimi tekrar etmiş olacağım hep söylüyorum ama geçen yıl oynadığımız Malaga,Fener ve içerideki yendiğimiz Euroleague maçlarına bakın ;ekstra Macvan katkısı ve Furkan'ın pasör oyunu çok bariz, hücumdaki akışkanlık harikaydı o maçlarda.

Erceg ' in seneye bizimle olmayacağı nerden çıktı ? Murat Özyer daha 2 gün önce Arroyo ve Erceg'in garanti kontratları var seneye bizimle olacak ilk 2 yabancımız onlar dedi. Hem uzun rotasyonunu 5lemek için transfer yapacaksın hemde Erceg'den vazgeçeceskin . bi de Jawai yanına yabancı bir pivot daha alınacaksa niye Erceg'den vazgeçilsin 4numara Gönlüm'e mi kalacak ? Gönlüm+Erceg bile yetersiz bence. Micov 4 oynayabilir ama planlama yaparken ilk etapta 4 numaraymış gibi düşünemezsin. Erceg seneye banko biizmle bence . Bana kalırsa Jawai-Furkan-Erceg-Gönlüm yanına bir genç ilave edilip seneye başlamalıyız. Top16 öncesi takımın durumunu , tavanını görüp ona göre şartlar doğrultsunda 4 veya 4.5 numara düşünülebilir.Belki kendimi tekrar etmiş olacağım hep söylüyorum ama geçen yıl oynadığımız Malaga,Fener ve içerideki yendiğimiz Euroleague maçlarına bakın ;ekstra Macvan katkısı ve Furkan'ın pasör oyunu çok bariz, hücumdaki akışkanlık harikaydı o maçlarda.

5. uzun olarak ben de kesinlikle Macvan'ı isterim kadroda. İyi kötü şutu var. Her türlü mücadeleye giriyor. Erceg ile iyi bir uyumu da vardı. Taraftarı da coşturuyordu saha içi hareketleri ile

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...