2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Daha önce yazıldıysa kusura bakmayın ama Tolga Geçim size de Ersan İlyasova'yı hatırlatıyor mu?

Üstelik penetre açısından da artısı var.

Evet baya bi andırıyor İlyasova'yı. Ayrıca izlediğim kadarıyla hani o hep bahsettiğimiz altyapıdan üstyapıya sıçrama başarısını bu takımda en rahat gerçekleştirebilecek oyuncu. Fiziği, oyun görüşü, gayet iyi. İçeriyede iyi yüklenip bitirebiliyor. Tam bi combo. Koparabilirsek Banvit'ten onu koparmalıyız.

Bu arada bizim takımdan Ege Arar' da tam gelişime açık bi oyuncu. Biraz sertleşip kalınlaşması gerekiyor. İyi bi 4 numara olabilir.

Tolga Geçim çok yetenekli bir oyuncu. Geçen sene sakatlığı nedeniyle gençler şampiyonasını kaçırmıştı sezonun ortasında sahalara döndü, yeni yeni maç ritmini buluyor.

Bu turnuvada 1-2-3-4 bütün pozisyonları oynadı fakat geçen seneye kadar oyun kurucu oynuyordu. Final maçı dışında potansiyelinin çok altında kaldığını düşünüyorum. Final maçında gerçek potansiyelini yansıttı. Tam bir saha içi lideri. Takımı kontrol etmeyi çok seviyor, bütün arkadaşlarını oyuna dahil ediyor, inanılmaz bir saha görüşü ve pas yeteneği var. Birebir oynama yeteneği var ancak bitirişlerde çok iyi değil daha çok pasa yönelik oynadığında verimli oluyor. Şutu da istikrarsız diyebilirim. Daha çok oynatan guard profilinde.

Banvit ona öndmli bir yatırım yaptı. Bu sene A takımda oynayıp iyi süreler bulacaktır. Bütçemizin düştüğü bir senede almamız zor olacaktır ama seneye şartlar zorlanmalı. İlerde Avrupa'da fark yaratacak bir potansiyele sahip.

Ayrıca Galatasaray taraftarıdır. Yani bi iki ay öncesine kadar bizle ilgili yazılar yazıp rt'ler yapıyordu.

Avrupa gençler şampiyonu olan milli takımımızdan; oyun kurucu Tolga Geçim (Banvit) ve pivot Egemen Güven (Karşıyaka) takımımıza kazandırılmalı... özellikle Tolga'yı çok beğendim, Egemen de zaten turnuvanın MVP si seçildi.

Avrupa Şampiyonu olan gençlerimize helal olsun. Bu gençlerden enaz 1 , 2 tanesinin takımımızda olmasını isterim. Ençok ta Furkan'ı beğendim o ne özgüven öyle, bir ara Rudi Fernandez'i izliyorum sandım. Geleceğin yıldız adaylarından olacak inşallah.

Aklima gelen basima geldi Efes Birkan in sakatligindan sonra Cenkle gorusmeye baslamis. Unutalim Cenk i.

Cenk benim çok beğendiğim, karakterli, iyi bir oyuncudur. Ne derlerse desinler ülkedeki en iyi yerli şutördür. Önemli yerli parçalardan biridir. Ancak yeni yabancı kuralıyla-sahada 5 yabancının aynı anda bulunabilmesi- ve olası Aradori, Micov, Pocius transferleriyle bence gönderilebilir. Orada yerli olarak Sinan'da bulunuyor ve altyapıdan çıkan Göktürk'te önemli bir yetenek. 2-3 numaralarda Aradori-Pocius-Micov-Sinan-Göktürk nitelik ve nicelik açısından bence yeterli. Cenk'e ederinden fazla para vermeye gerek yok. Bu bütçe küçülmesini avantaja çevirip altyapıdan çıkan yetenekli gençlerimizi-Nikolov, Göktürk, Ege ve olası Kerem Kanter transferi- A takıma monte edebilmeliyiz.

Cenk'i herkes beğeniyor ama ben hiç beğenmiyorum.
Kesinlikle büyük takım oyuncusu değil.
Savunması hiç yok , hücumda ise çok dengesiz ve yetersiz.
Giderse hiç üzülmeyeceğim bir oyuncu.

Bizde bu gençleri transfer edecek vizyon,oynatacak cesaret var mı ? Unutulmuş bir şube,dua edin elimizdeki gençleri kaptırmayalım.

Bu gençleri alacak takımlar belli Efes ve Fb ülker,aynı şekilde bu gençlere süre verecek olanda onlar.Bizde şubeyi kapatma sevdası varken gelecege yönelik hamle beklemek hata !

Arroyo - Smith - Ender

Aradori - Sinan

Micov - Pocius

Erceg - Kerem

Pivot - Furkan

5+1 geldi Cenk'e ihtiyac yok diyoruzda bu rotasyonda 7. yabanci olarak kim tribune cikacak? Pocius cikarsa problem, Smith cikarsa Arroyo yine tek kalacak, digerlerinin cikma ihtimali zaten 0.

Bu acidan degerlendirmek daha dogru olur. Ama mesela Cenk olsa, Pocius'u cikarip Micov'un back-up i olarak sure verebilirdik yada Aradori.

Yeni gelin gibi ağırdan alırsan Cenk de elden kaçar Ender de Micov da.

Salakça bir transfer politikası izledik ve cezasını da çekiyoruz. Allahtan Arroyo'da opsiyon varmış da yoksa çoktan Maccabi ya da Kuban gibi takımlara kaptırmıştık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...