Lig için konuşuyorum;
Arroyo (25) - Ender (15)
Aradori (25) - Sinan (10)
Micov (25) - Pocius (20)
Erceg (25) - KG (15) - ??? (5)
Furkan (20) - Jawai (?) (15)
Basketbolda böyle süre dağılımı yapmak kolay değil aslında, hele Ergin Hoca gibi oyuncular ritm yakaladığında süreye takılmadan oynatmaya devam eden bir koç için. Ama kaba taslak şöyle bir şey düşündüğümüzde, kısa rotasyonunda aslında pek de yer olmadığını görebiliyoruz. Cenk kalırsa, dört kısalı beşlerde Micov'un yıpranma payına karşın, ekstradan bir kısayı daha daha kadroda bulundurmuş oluruz.
Lig olduğu için bir yabancıyı dışarıda bırakmak durumundayız, ben bunu Nolan olarak düşündüm. Eğer kalırsa Cenk'in buradaki en önemli işlevi ne olur, gerektiğinde Aradori/Pocius/Micov'dan birini keseriz, Nolan'ı dahil edebiliriz. Tabi bunun dışında Cenk değerli bir karakter, kalırsa yer yer dört kısalı beşlerimizde Micov uzun forvete kaydığında, fiziği itibari ile Cenk bizi daha iyi rahatlatabilir. Hala mevcut en iyi yerli şutör olması, sorumluluk alabilmesi diğer artıları. Ama elzem değil, kalırsa güzel olmaz mı, olur. İndirim olsa zaten şimdiye kadar çoktan tutardık diye düşünüyorum, şimdi karar Cenk'in. Ergin Hoca zaten verimli olan beşleri bozmayı sevmiyor, maç içinde oyuncular ritm yakaladığında süreye bakmaksızın hareket ediyor.
Burada bize lazım olan, eğer Jawai gelecekse, şöyle 5 dakika da olsa süre verebileceğimiz bir yerli uzun bulmak.