2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yeni gelin gibi ağırdan alırsan Cenk de elden kaçar Ender de Micov da.

Salakça bir transfer politikası izledik ve cezasını da çekiyoruz. Allahtan Arroyo'da opsiyon varmış da yoksa çoktan Maccabi ya da Kuban gibi takımlara kaptırmıştık.

Suan sampiyonluk hayalleri kuruyorsak, Euroleague'de en azindan F8 yapariz, iyi bir eslesme yakalarsak F4 zorlariz diyebiliyorsak Arroyo sayesinde.

Net 2 sinif atliyor takim onunla. Gelecek senede boyle bir durum olursa yerine kimi koyacagiz simdiden dusunuyorum acikcasi.

Yeni gelin gibi ağırdan alırsan Cenk de elden kaçar Ender de Micov da.

Salakça bir transfer politikası izledik ve cezasını da çekiyoruz. Allahtan Arroyo'da opsiyon varmış da yoksa çoktan Maccabi ya da Kuban gibi takımlara kaptırmıştık.

Tamam, ağırdan alıyoruz, eleştirebilecek hareketlerimiz de var. Ama Cenk konusunu ağır kalmamız ile nasıl bağdaştırdın, Semih? Sonuçta bütçemiz belli, kurmayı planladığımız kısa rotasyonu belli, burada Cenk'in elzem bir ihtiyaç olmadığı belli, Cenk'in istediği ücretin bize uymadığı da belli. Eğer Cenk bize uygun olacak bir ücrete kendini indirirse kalabilir, aksi halde Efes'in ihiyacı varsa, ki var, istediği ücreti vereceklerse gitmesi de normal.

Arroyo - Smith - Ender

Aradori - Sinan

Micov - Pocius

Erceg - Kerem

Pivot - Furkan

5+1 geldi Cenk'e ihtiyac yok diyoruzda bu rotasyonda 7. yabanci olarak kim tribune cikacak? Pocius cikarsa problem, Smith cikarsa Arroyo yine tek kalacak, digerlerinin cikma ihtimali zaten 0.

Bu acidan degerlendirmek daha dogru olur. Ama mesela Cenk olsa, Pocius'u cikarip Micov'un back-up i olarak sure verebilirdik yada Aradori.

Doğru diyorsun güzel kardeşim de burada önemli olan kural 5+1 değil 2 yerli oyuncu oynatma zorunluluğunun ortadan kalkması. Bu şekilde rotasyon yaparken illa iki yerli sahada olacak diye kasmayacağız. Ergin hoca maç içi yakaladığı beşlerle uzun süre oynamasını seviyor. Yabancı oyuncuların 30 dakikadan fazla sahada kalmasına hazırlıklı olmalıyız. Bu yüzden de olası bir Cenk'in gidişinde tribüne 2-3 numaralardan biri gitse bile kalan ikisi 30'lu dakikalar sahada kalacağından kalan süreleri Sinan veya Nolan giderebilir. Rotasyonda sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Cenk benimde çok sevdiğim, tuttuğum bir oyuncu ancak ederinden fazla para vermenin anlamı yok. Onun yokluğunu tolere edebiliriz.

Tamam, ağırdan alıyoruz, eleştirebilecek hareketlerimiz de var. Ama Cenk konusunu ağır kalmamız ile nasıl bağdaştırdın, Semih? Sonuçta bütçemiz belli, kurmayı planladığımız kısa rotasyonu belli, burada Cenk'in elzem bir ihtiyaç olmadığı belli, Cenk'in istediği ücretin bize uymadığı da belli. Eğer Cenk bize uygun olacak bir ücrete kendini indirirse kalabilir, aksi halde Efes'in ihiyacı varsa, ki var, istediği ücreti vereceklerse gitmesi de normal.

Abi sezon bittiğinden beri Cenk konusu muallakta. Geçen sezonki Şaziye muhabbeti gibi. Tamam hayati denecek önemde değil, ben de indirim yapmasını bekliyordum ama işte Birkan bi sakatlandı anında Efes'e fırsat transferi doğdu. Hem bizim gücümüz azalacak hem rakibin gücü artacak. Tutmak istesen 700 verecekken 800 bile yeterli olmayacak belki.

----------------------

Tüm bunların dışında, yönetimi de kınıyorum. (Benim kınamamla ne olacaksa, o da ayrı) Futbol takımında saçma sapan adamlar için milyonlarca euroluk kaynak buluyorsan ama basketbola koskoca bir sezon için 10 milyon euro ayıramıyorsan o şube umrunda değildir, çok açık.

Şu şubenin tek gerçek sahibi var, o da cefakar taraftarı.

Arroyo - Smith - Ender

Aradori - Sinan

Micov - Pocius

Erceg - Kerem

Pivot - Furkan

5+1 geldi Cenk'e ihtiyac yok diyoruzda bu rotasyonda 7. yabanci olarak kim tribune cikacak? Pocius cikarsa problem, Smith cikarsa Arroyo yine tek kalacak, digerlerinin cikma ihtimali zaten 0.

Bu acidan degerlendirmek daha dogru olur. Ama mesela Cenk olsa, Pocius'u cikarip Micov'un back-up i olarak sure verebilirdik yada Aradori.

Bence TBL' de tribünde olacak oyuncuyu rakibe göre Arroyo-Smith olarak belirleyeceğiz.Bu kadro yapısıyla TBl' de pekala Smith&Ender ikilisi PG pozisyonunu götürecektir. Maçına göre Aradori-Pocius ikilisinden biri de tribünde olabilir. Tek olmayacak husus Micov ve 4-5 numaradaki yabancıların tribüne gönderilmeleridir. (Micov-Erceg-Jawai şeklinde belirttebiliriz.) Bununla beraber uzun rotasyonundaki zayıflık söz konusu olsa da bana kalırsa şu an itibariyle kadrodaki tek olmazsa olmaz alternatifsiz oyuncu Vladimir Micov' dur.

Arroyo - Smith - Ender

Aradori - Sinan

Micov - Pocius

Erceg - Kerem

Pivot - Furkan

7 yabancı da çoğu lig maçında kenarda olan Arroyo olacak gibi gözüküyor. Combo yerine direk 1 numara olan Nolan'ın alınmasının başka bir açıklamasını göremiyorum ben...
Zaten yaşı göz önüne alındığında doğrusu da bu. Royal, TED, Konya Selçuk gibi sıradan takımlarla olan maçlarla Arroyo'yu yormanın anlamı yok.
Kadroya, genç uzun ve Nilolov eklenirse, Cenk'i her ne kadar çok sevsem, kalmasını çok istesemde onsuzda yapabiliriz...
Ama umarım Cenk ile anlaşılır ve kalır...

Lig için konuşuyorum;

Arroyo (25) - Ender (15)
Aradori (25) - Sinan (10)
Micov (25) - Pocius (20)
Erceg (25) - KG (15) - ??? (5)
Furkan (20) - Jawai (?) (15)

Basketbolda böyle süre dağılımı yapmak kolay değil aslında, hele Ergin Hoca gibi oyuncular ritm yakaladığında süreye takılmadan oynatmaya devam eden bir koç için. Ama kaba taslak şöyle bir şey düşündüğümüzde, kısa rotasyonunda aslında pek de yer olmadığını görebiliyoruz. Cenk kalırsa, dört kısalı beşlerde Micov'un yıpranma payına karşın, ekstradan bir kısayı daha daha kadroda bulundurmuş oluruz.

Lig olduğu için bir yabancıyı dışarıda bırakmak durumundayız, ben bunu Nolan olarak düşündüm. Eğer kalırsa Cenk'in buradaki en önemli işlevi ne olur, gerektiğinde Aradori/Pocius/Micov'dan birini keseriz, Nolan'ı dahil edebiliriz. Tabi bunun dışında Cenk değerli bir karakter, kalırsa yer yer dört kısalı beşlerimizde Micov uzun forvete kaydığında, fiziği itibari ile Cenk bizi daha iyi rahatlatabilir. Hala mevcut en iyi yerli şutör olması, sorumluluk alabilmesi diğer artıları. Ama elzem değil, kalırsa güzel olmaz mı, olur. İndirim olsa zaten şimdiye kadar çoktan tutardık diye düşünüyorum, şimdi karar Cenk'in. Ergin Hoca zaten verimli olan beşleri bozmayı sevmiyor, maç içinde oyuncular ritm yakaladığında süreye bakmaksızın hareket ediyor.

Burada bize lazım olan, eğer Jawai gelecekse, şöyle 5 dakika da olsa süre verebileceğimiz bir yerli uzun bulmak.

Oyuncuların resmileşmesi tesadüf mü yoksa zaten resmilerdi de dışarıya kirli bilgi mi verdiler bunu kamuoyunun takdirine bırakmak lazım. Hani birkaç hafta öncesine dek en ufak bir değişiklik yok durumumuzda. Cenk'in durumu hala belli değil ve uzun oyuncu transferi beklemekte. Cenk bence bu saatten sonra Efes'e gider. Ben Birkan sakatlanmadan bile Efes'ten teklif aldığını ama bizi zorladığını, bu saatten sonra bizim bütçemizin Cenk'e artık yetmeyeceğini düşünüyorum. Zaten aşırı gerekli de değil sanki ama Cenk tüm eleştirilerime rağmen sırf gitti diye eleştirilecek bir oyuncu da değil. Efes için iyi hamle olur.

Bu arada Ege'yi haftalar öncesinde kadroda tutmaktan yanaydım ama ben pivot olarak düşünmüştüm. Biraz kısa kalıyormuş Ege. 4 numara için alternatif olabilir. Bence Ege için en gerekli şey oynamak kadar da fiziksel gelişimi. Altyapıda veya ikinci ligde bu gelişimi sağlayamaz. Bu sene kadromuzda yer alıp mutlaka ağır idmanlara katılmalı ve bu konuda kendini geliştirmeli.

Uzun rotasyonunda bir eksiğimiz var. Dudley şu anda Türk olareak alınabilecek en mantıklı isim. Ama bizden ziyade Doğuşla dedikodusu çıkıyor. Her ne kadar Ergin hoca her gittiği yere Dudleyi götürse de kariyerini sonuna yaklaşmış Dudley parayı tercih edecektir. Biz atıyorum 600bin teklif etsek 700bin veren Doğuş ile imzalar. Bütçenin kısıtlı olduğu bir ortamda böyle bir mücadeleye girişmeyeceğiz gibi duruyor. Benim gönlümdeki isim Ali Karadeniz. Ya da acaba Ege Arar'a mı şans verecek hoca, göreceğiz.

Jawai nin doktor rapoları nereden geliyor 2 haftadır gelemedi bu kadar ağır davranmamalıyız . Hazırlık maçına çıktı mı bilmiyorum ancak ilk hazırlık maçı videosu en azından bize bilgi verecektir. Bu takım için pota altı çok ama çok önemli.

Ege Arar'a bir şekilde şans vermek lazım. Bunu biz kadroda tutup mu yaparız, başka bir takıma mı kiralarız bilmiyorum ama gelişim sürecini devam ettirmek lazım. Kerem Abi'nin dediği gibi pivot için biraz kısa kalıyor. O boyda pivot olmaz diye bir şey yok ama ekstra fiziksel ve atletik özellikler ister. Ege, 4'te de iş yapacak bir oyuncu, ki U18'de Ege(4)&Egemen(5) beraber kullanıldı. Ribaund sezileri iyi durumda, ayakları çabuk, hafiften bir ceza şutu oluşmaya başladı. Bu gelişim sürerse iyi bir yan parça kazanabiliriz.

Burçin Badem,geçen ay okuduğum bir röpörtajda Ege Arar ve Göktürk Ural'ın bu sene A takım kontratı alacağını,A takımda olup olmayacaklarına Ergin hocanın karar vereceğini söylemişti. İkisi de hazırlık kampında olacaktır, Göktürk belki de yerli oyuncu alternatifi yaratır,Cenk'in gidişi avantaj bile sağlayabilir.

Eğer Ege Arar 4 numaradan ligde süre çalabilecek kadar geliştirirse kendini,Kerem Gönlüm'ün de 5'ten alacağı süreleri arttırarak alternatif oluşturabiliriz.

Lig için konuşuyorum;

Arroyo (25) - Ender (15)
Aradori (25) - Sinan (10)
Micov (25) - Pocius (20)
Erceg (25) - KG (15) - ??? (5)
Furkan (20) - Jawai (?) (15)

Basketbolda böyle süre dağılımı yapmak kolay değil aslında, hele Ergin Hoca gibi oyuncular ritm yakaladığında süreye takılmadan oynatmaya devam eden bir koç için. Ama kaba taslak şöyle bir şey düşündüğümüzde, kısa rotasyonunda aslında pek de yer olmadığını görebiliyoruz. Cenk kalırsa, dört kısalı beşlerde Micov'un yıpranma payına karşın, ekstradan bir kısayı daha daha kadroda bulundurmuş oluruz.

Lig olduğu için bir yabancıyı dışarıda bırakmak durumundayız, ben bunu Nolan olarak düşündüm. Eğer kalırsa Cenk'in buradaki en önemli işlevi ne olur, gerektiğinde Aradori/Pocius/Micov'dan birini keseriz, Nolan'ı dahil edebiliriz. Tabi bunun dışında Cenk değerli bir karakter, kalırsa yer yer dört kısalı beşlerimizde Micov uzun forvete kaydığında, fiziği itibari ile Cenk bizi daha iyi rahatlatabilir. Hala mevcut en iyi yerli şutör olması, sorumluluk alabilmesi diğer artıları. Ama elzem değil, kalırsa güzel olmaz mı, olur. İndirim olsa zaten şimdiye kadar çoktan tutardık diye düşünüyorum, şimdi karar Cenk'in. Ergin Hoca zaten verimli olan beşleri bozmayı sevmiyor, maç içinde oyuncular ritm yakaladığında süreye bakmaksızın hareket ediyor.

Burada bize lazım olan, eğer Jawai gelecekse, şöyle 5 dakika da olsa süre verebileceğimiz bir yerli uzun bulmak.

Aslında sadece sen yapmıyorsun ama en son sende gördüğüm için senin yazını alıntılamış oldum; nedense birçok kişi Marty Pocius' u 3 numara SF' de kullanıyor ama adam aslen 2 numara SG. Neye dayanarak 3 numaraya kaydırıldığını merak ediyorum açıkçası ;)
Cenk Akyol ile anlaşılamaması sonucunda en mantıklı hareket Orhan Hacıyeva olacaktır. Aynı Micov gibi 3-4 numarada kullanabileceğin değerli bir yerli oyuncu almış oluruz.

Ersin Dağlı'nın menajerlik şirketi, oyuncusunun bir kulüp ile sözleşme imzaladığını halen açıklamadı.

Burada yazmıyor: Dagli (Dudley) Ersin (Erwin)

Şirketin twitter hesabında da ses seda yok, Ersin'e dair yapılan son transfer açıklamaları: https://twitter.com/IP_sport/status/222660834030137345

Daçka'ya transferinde bir resmiyet hali olsa bu kadar zamandır neden açıklanmasın ki? Mesela bizim kulüpteki malum durumlara rağmen Micov ve Kerem Gönlüm'ün menajerleri oyuncularının transferlerini açıklamıştı. Resmi imza hala atılmamışsa bu yanlıştan dönmemiz lazım, yeri dolmaz bu adamın.

Aslında sadece sen yapmıyorsun ama en son sende gördüğüm için senin yazını alıntılamış oldum; nedense birçok kişi Marty Pocius' u 3 numara SF' de kullanıyor ama adam aslen 2 numara SG. Neye dayanarak 3 numaraya kaydırıldığını merak ediyorum açıkçası ;)
Cenk Akyol ile anlaşılamaması sonucunda en mantıklı hareket Orhan Hacıyeva olacaktır. Aynı Micov gibi 3-4 numarada kullanabileceğin değerli bir yerli oyuncu almış oluruz.

Biliyorum abi, o şekilde yazmamın sebebi Micov dışında net bir 3 numaramız yok. Aradori 2-3, Pocius da benzer şekilde. Yani bir şekilde Micov'dan artan süreleri bu ikili dolduracak. Micov'u orada tek bırakmamak ve Aradori'nin ilk 5 oyuncusu olduğunu belirtmek adına öyle yazıyorum. Tersini yazmışlığım da var, Pocius(2), Aradori(3), ama o durumda Aradori, Micov'un back-up'ı olarak algılanabiliyor.

Yani kağıt üstünde bir durum yazdığım. Pocius eğer Micov veya Aradori'den biri ile aynı anda sahada olursa iki numara gibi, Sinan ile aynı anda sahada olursa üç numara gibi davranacaktır.

Cenk konusunda kesin kalmalı diyorum. Fenerbahçe bu kadar çok Türk oyuncu alıyorsa bir bildiği vardır. Iki sene içerisinde yabancı kuralı değişir ise o zaman yanariz. Futbol takımı gibi zorlanırız. Bence iyi düşünülmelidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...