2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cenk'in takımda kalması taraftarıyım.
Eğer gidecekse de neden en güçlü rakibimize gönderelim ki ?
Efes'e gitmemesi için çaba gösterirdim.
Bence takımda kalması daha uygun.
Açık ara Türkiye'nin en iyi 3 numarasi ve şutöru.
Kaybetmemeliyiz!!!

Neyse ki aradori ve micovda sorun çıkmadı. Bir de pivot işi halledilirse önümüze bakabiliriz bu sene ama seneye çok cümbüş olur herkes 1+1 imzaladı.

Carlos Arroyo-N. Smith-E. Arslan-K. Nikolov(?)
Pietro Aradori-Sinan Güler
Vlado Micov-M. Pocius-G. Ural(?)
Z. Erceg-K. Gönlüm-E. Arar-K. Kanter(?)
Yabancı Transfer-Furkan Aldemir

14-15 kişilik bu geniş rotasyon bizim için yeterli olacaktır bana kalırsa. Uzun transferi dışında dengeli, her işi yapabilen, eksiksiz bir rotasyon oldu. Ayrıca genç oyuncularımıza kendilerini göstermek içinde bir şans doğdu. Bunu iyi değerlendirmeleri gerekli.

TRTSpor'da Gençler finali oynanırken Altan Tanrıkulu basketbol yorumluyordu. Gençlerden girdiler GS'ın küçülmesinden çıktılar. Birde artist artist küçülmeyi taraftar yanlış anlıyor diyor. Bütçe kesintisi diyor. Ergin BJK'da 3 kupa aldı falan diyor. En sonunda da GS küçüldü ama Micov'u aldı diyor. Buraya kadar eyvallah. Sonra Micov'u tanıtırken CSKA'da Teodosic'i yedek bırakan oyun kurucu diyor. Şu kafaların basketbol yorumladığı ülkede Gençler şampiyonlukları falan büyük iş. Ege dışında oyuncumuzun olmaması da bizim takımın ayıbı.

Altan Tanrıkulunun basketbol yorumladığı ülke..Sonra neden AB'ye alınmıyoruz Olimpiyatları vermiyolar..

Benim bildigime gore Jawai'nin yanina yabanci bir uzun alinacak. Aradori-Pocius-Micov uclusu bence geldi sayilir. Boyle birsey olmasaydi o adamlarda profesyonel adamlar illa ki bir transfer olayi olurdu.

Cenk'i kacirmamak lazim. Her sene bir kural degisikligi yapiliyor. Cenk bizim icin cok onemli bir isik. Oyle sutor kolay bulunmaz. Efes'e kaptirmamak gerek.

Arroyo-Nolan-Ender
Aradori-Pocius-Sinan
Micov-Cenk
Erceg-Kerem-X
Jawai-Vougo-Furkan

Gayet iyidir. Ama itiraf edeyim ki cogu forum arkadasim gibi benim de bu transferlerin aciklanmama durumuna canim sikiliyor. Hani belki son dakika bir aksilik cikmasin mazallah diyorum.

Benim anlamadığım 5+1 olunca yabancı oyuncular 40 dakikamı oynamak durumunda? Şu anda bizim yabancı olarak altı oyuncuya en az 5 tane iyi yerli eklemesi yapmamız gerek. Ender, Kerem, Sinan ve Furkan ile bu sayı dört oluyor. Ya cenk yada dudley takımda kalmalıydı ama plansızlık ve beceriksizlik yüzünden hala bir adım atılmıyor. Şu anda 3 numara olarak Micov dışında oyuncu yok elimizde. Hem pocius hemde aradori daha cok iki numara oynayan oyuncular. Hiç olmadı Caner Topaloğlu veya benzeri bi adam almak gerekecek.

Jawai konusunda fikirlerim değişti benim.Jawaii fedakar bir oyuncu uzun zamandır twitterdan takip ediyorum kendisini bence onun bizim takımda yarım kalan bir işi var.Ben jawai takıma katılmasını istiyorum.Cenk akyol konusuna değinirsek cenk kaliteli oyuncu fakat sezon içi neredeyse hiç katkısını vermedi veya veremedi.Cenk akyolun yerine türkiyede aynı pozisyonda oynuyan oyuncular var değerlendirlebilir.Galatasaray külübü hiç bir oyuncudan değerli değildir sonuçta.

Yalnız bu sene endişelerim giderek artıyor.Yönetimden ses seda çıkmıyor.Bu yaz yapılanlar bi kenera yazıldı elbet hesabı sorulacak.Takımın performansına büyük bir merakla bekliyorum şahsen.

Arroyo-Nolan-Ender
Aradori-Pocius-Sinan
Micov- (Cenk) - ???
Erceg- Kerem
Jawai-Furkan- X

Hem 4 hem 5 numara oynucayacak kesinlikle oyuncu alınması lazım.

Benim bildigime gore Jawai'nin yanina yabanci bir uzun alinacak. Aradori-Pocius-Micov uclusu bence geldi sayilir. Boyle birsey olmasaydi o adamlarda profesyonel adamlar illa ki bir transfer olayi olurdu.

Arroyo-Nolan-Ender
Aradori-Pocius-Sinan
Micov-Cenk
Erceg-Kerem-X
Jawai-Vougo-Furkan

Sezona 8 yabancı ile başlayacağımızı hiç sanmıyorum ayrıca 8 yabancıya da sıcak bakmıyorum. Tribünde oturan yabancılar takım kimyasına zarar veriyor bence. Ligde oturup El'de oynayınca sadece rotasyonu ve dengeleri bozuyor. 7. yabancı bile sorun yaratabiliyorken 8. yabancı iyiden bozar rotasyonu.

sezonu çok büyük bir ihtimal 7 yabancı ile başlarlar.Yalnız kadro yapılandırmasıda onlara kalmış.Bence takıma elbet 3 numara bulunur.Takıma 4-5 oyuncusu lazım.

3 numara açısından saf 3 numara resmi açıklama inatla yapılmamasına rağmen Micov görünüyor. Pocius da 3 numara da süre alabilir. Aradori ve Sinan 2 numara da harmanlanarak 2-3 numara da denenebilir. Cenk'in gitme ihtimali bence iki yönlü bakmak lazım Darüşşafaka Doğuş' a giderse bi nevi anlaşılabilir ama ligde bu yılki en sert rakiplerimizden biri olacak olan Anadolu EFES'e giderse bence sıkıntı oluşturur. Rakip biraz daha güçlenmiş olur.

Bizde kalırsa Cenk'in önündeki şutörlere bakılırsa süresi yine azalacak gibiydi. Haklı olarak aldığı süre ve verdiği '' istikrarlı '' katkı göz önüne alındığında daha düşük bir ücret önerilmesi normal.

Arrayo - Ender - Nolan

(Nolan) - Aradori - Sinan

Micov - Pocius

Erceg - Kerem - X(PF)

?(Jawai) - X - Furkan

Geçen yılki en büyük sorun Arrayo'nun üzerine binen skor üretme sorunuydu. Bu yıl elimiz çok daha kuvvetli. Ne vereceğini skor anlamında tam kestiremediğimiz Domercant, Hairston, Bonsu gittiler. Aradori, Micov belli bir istikrarı, standardı olan oyuncular. O yönden bu isimlerden skor olarak yeterli katkıyı alırız. Savunma açısından da gidenlerden daha kötü olduklarını düşünmüyorum.

O zaman İtalya ve Sirbistan maclarindaki Aradori&Micov istatistiklerinde sendeyim. Telefondan olmuyor maalesef.

2 maçtır çok kötü oynuyor Micov. Çok az top kullanıyor. 20'li dakikadan az süre almıyor. Kendini bulması lazım. Fenerli Bogdan 10 tane üç sayılık şut atıyor, 3'nü sokuyor ama atıyor adam sonuçta. Top kullanmıyor pek bunu anlamadım.

Aradori'nin penetresine çok bel bağlamamak lazım. Nolan'a bu konuda çok iş düşecek. Birde maça iyi başlaması lazım Aradori'nin. Bazen sapıtıyor. Hazırlık maçlarında durum böyle.

İstatistiğe gelince izleyebilirsek veririz.

FIBA LiveStats genellikle veriyor istatistikleri.

Arroyo - Smith - Ender

Aradori - Sinan

Micov - Pocius

Erceg - Kerem

Pivot - Furkan

5+1 geldi Cenk'e ihtiyac yok diyoruzda bu rotasyonda 7. yabanci olarak kim tribune cikacak? Pocius cikarsa problem, Smith cikarsa Arroyo yine tek kalacak, digerlerinin cikma ihtimali zaten 0.

Bu acidan degerlendirmek daha dogru olur. Ama mesela Cenk olsa, Pocius'u cikarip Micov'un back-up i olarak sure verebilirdik yada Aradori.
Kolay maçlarda Arroyo kadrodışı kalabilir veya formalite maçlarında.Aslında az olsa yararımıza.
+7. oyuncu için mutlaka 4-5 oynayabilen uzun alırdım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...