2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
22-23 dakika dememin sebebi bu tip uzunların 15-16 dk civarında süre aldıkları zaman verimli olmaları,hani bu dakikaların üzerinde daha rahat oynayabilecek birisinin olması tercihimdir. Raduljica konusunda katılıyorum hakikaten çok güçlenmiş,çok fazla saç baş yoldurabilecek bir oyuncu ama içerideki maçlarda muazzam katkı verir seyirci desteğiyle .Fakat post oyununun iyi olduğunu düşünmüyorum. Uzun konusunda turnuvayı izlemek mantıklı olabilir ama bütçemizde ne kadar kaldığını bilmiyoruz.Yani Baynes,Raduljica falan 1- 1.5 arasına oynarlar gibi.Bekliyoruz yapılacak hamleyi gönül ister ki hakikaten fark yaratan bir uzun gelsin çünkü Pocius,Micov gibi çok etkili görev adamlarımız var, burada uzun oyuncumuzun aynı zamanda savunma liderimizin de olması bizi başka seviyeye taşır fakat bütçe-post denklemi göz önüne alındığında pek bu mümkün olmayacak gibi ya da bütçemizde hala yeterli maddiyat var bilmiyorum.

Katılıyorum bu tip oyuncular 16-18 dk üzerine çıktığında verimleri düşüyor ama dediğin gibi şu anda 25-30 dakika arasını rahatça oynayabilecek bir oyuncu bulabileceğimizi sanmıyorum zaten gerek olduğunuda düşünmüyorum. Furkan elimizde 20 dakika oynayabilecek kapasitede bir isim. Geçen sene az süre aldığı için koçu hep eleştiriyorduk. Gelen pivotun uzun süre sahada kalmasına gerek yok bence. Şu saatten sonra acele etmemize gerek yok piyasada hala iyi oyuncular var ve zamanla ucuza da kadromuza katabiliriz. Raduljica için keskin bir hücum oyuncusu olmadığını söyledim zaten ama çokta kötü bir post oyuncusu değil bence gücüyle doğru yerde top alırsa iyi skor katkısı yapabilir. Ayrıca savunmamızda da lider rolünü üstlenip bir tık yukarı çekebilir takımı. Vougouikas, Baynes, Raduljica, Muscala, Hamilton, Maric bu isimler bence kadromuzu tamamlayabilecek isimler.

Katılıyorum bu tip oyuncular 16-18 dk üzerine çıktığında verimleri düşüyor ama dediğin gibi şu anda 25-30 dakika arasını rahatça oynayabilecek bir oyuncu bulabileceğimizi sanmıyorum zaten gerek olduğunuda düşünmüyorum. Furkan elimizde 20 dakika oynayabilecek kapasitede bir isim. Geçen sene az süre aldığı için koçu hep eleştiriyorduk. Gelen pivotun uzun süre sahada kalmasına gerek yok bence. Şu saatten sonra acele etmemize gerek yok piyasada hala iyi oyuncular var ve zamanla ucuza da kadromuza katabiliriz. Raduljica için keskin bir hücum oyuncusu olmadığını söyledim zaten ama çokta kötü bir post oyuncusu değil bence gücüyle doğru yerde top alırsa iyi skor katkısı yapabilir. Ayrıca savunmamızda da lider rolünü üstlenip bir tık yukarı çekebilir takımı. Vougouikas, Baynes, Raduljica, Muscala, Hamilton, Maric bu isimler bence kadromuzu tamamlayabilecek isimler.

Raduljica savunma liderliğini üstlenebilecek bir oyuncu takım savunmasını yukarılara çıkarır yazdığın isimlerin hepsini bende isterim zaten epey bir süredir bu isimlerden biri olsa diye bekliyoruz. Kabul post oyununu oynayabilir kuvveti gereği fakat Ergin Ataman'ın istediği ve şu anda gerekli olan post oyununu net standart üstü oynayıp şutörlerimize boş şut opsiyonu oluşturacak , alan açacak veya oyun tıkandığında birebir üzeirnden sayı bulabilecek birisi. Raduljica gücünü kullanarak pota yakınında doğru yerde alırsa etkili olur bu yönden yani tam istediğimiz bize elzem olan daha bu oyunu net oynayacak birisi gibi. Böyle birine bakarken de savunma defosu ortaya çıkıyor (Maric,Vou) , Baynes,Muscala,Hamilton hakikaten çok iyi olurdu ama bütçe ve oyuncuların NBA çıkışları ne durumda Avrupa'ya dönecekler mi biraz muamma. Raduljica üzerinden bu kadar yazdık çizdik ama tekrar söylüyorum ben de isterim özellikle savunmada liderlik yapabilecek bir oyuncu ihtiyacımız da var.

Medyada isim de dolaşmıyor işin entresan tarafı. İlgilendiğimiz alternatifimiz olan birkaç isim geçse daha rahat değerlendiririz.Mejri,Nolan vs bir sürü geçmiş maçlarını izledik şu anda kimseden ses çıkmıyor.

Raduljica savunma liderliğini üstlenebilecek bir oyuncu takım savunmasını yukarılara çıkarır yazdığın isimlerin hepsini bende isterim zaten epey bir süredir bu isimlerden biri olsa diye bekliyoruz. Kabul post oyununu oynayabilir kuvveti gereği fakat Ergin Ataman'ın istediği ve şu anda gerekli olan post oyununu net standart üstü oynayıp şutörlerimize boş şut opsiyonu oluşturacak , alan açacak veya oyun tıkandığında birebir üzeirnden sayı bulabilecek birisi. Raduljica gücünü kullanarak pota yakınında doğru yerde alırsa etkili olur bu yönden yani tam istediğimiz bize elzem olan daha bu oyunu net oynayacak birisi gibi. Böyle birine bakarken de savunma defosu ortaya çıkıyor (Maric,Vou) , Baynes,Muscala,Hamilton hakikaten çok iyi olurdu ama bütçe ve oyuncuların NBA çıkışları ne durumda Avrupa'ya dönecekler mi biraz muamma. Raduljica üzerinden bu kadar yazdık çizdik ama tekrar söylüyorum ben de isterim özellikle savunmada liderlik yapabilecek bir oyuncu ihtiyacımız da var.

Medyada isim de dolaşmıyor işin entresan tarafı. İlgilendiğimiz alternatifimiz olan birkaç isim geçse daha rahat değerlendiririz.Mejri,Nolan vs bir sürü geçmiş maçlarını izledik şu anda kimseden ses çıkmıyor.

Dediğin gibi bize çok daha keskin birebiri olan net bir hücumcu lazım ama o zaman da yine dediğin gibi savunma defosu ortaya çıkıyor :) Denklemin her iki tarafını da sağlayacak oyuncular da bizim maaş skalamızın üstündeler. Raduljica az çok sağlıyor bana kalırsa. Ama Vougouikas'ta çok çok beğendiğim şiir gibi post oynayan çok iyi ve bana kalırsa underrated bir pivot. Onu da takımımda görmeyi çok isterim.

İsimler veya isim ortaya çıksa da bizde az çok rahatlasak ona göre değerlendirme yapsak daha güzel olacak.

Dediğin gibi bize çok daha keskin birebiri olan net bir hücumcu lazım ama o zaman da yine dediğin gibi savunma defosu ortaya çıkıyor :) Denklemin her iki tarafını da sağlayacak oyuncular da bizim maaş skalamızın üstündeler. Raduljica az çok sağlıyor bana kalırsa. Ama Vougouikas'ta çok çok beğendiğim şiir gibi post oynayan çok iyi ve bana kalırsa underrated bir pivot. Onu da takımımda görmeyi çok isterim.

İsimler veya isim ortaya çıksa da bizde az çok rahatlasak ona göre değerlendirme yapsak daha güzel olacak.

Vougioukas şu anda en mantıklı hamle olabilir. İşin iki tarafını az çok sağlayan uzun bana göre Mejri'ydi.Savunması çok iyiydi , post oyunu vardı fakat Vou kadar değildi ama olmadı o transfer. Miroslav Raduljica Career High 14 Points Full Highlights (12/21/2013) - YouTube 33-34 . saniyelere bakılırsa Raduljica sırtı dönük bitiriyor. Raduljica çok fazla set hücumlarında hadi post oyna denilen bir uzun değil onu söylemeye çalıştım, doğru yerde alırsa veya ters eşleşme olursa bunları değerlendiriyor ama bize düzen içinde sette bunları sunabilecek bir uzun gerekiyor. Bakalın ne çıkacak belki de Jawai ile devam edeceğiz.

Vougioukas ın savunması çok mu sıkıntılı?

yok çok sıkıntılı diyemeyiz ama Hırvat ve Yunan uzunlardaki o sertlik problemi biraz var. Teknik , oyun zekası yüksek uzunlar çıkıyor bu 2 coğrafyadan fakat biraz yumuşak kalabiliyorlar. Marko takımın savunma lideriydi takım savunmamızı öne atıyordu.Yapılan transferler bireysel olarak iyi savunma yapan oyuncular özellikle Pocius hazırlık maçlarında Litvanya'da çok iyi savunma yapıyor keza Nolan'da iyi bir savunmacı , Arroyo-Aradori-Micov-Erceg-X daha çok süre alacağını düşünürsek takım savunmasını öne atacak ve bu işi boyalı bölgede yapabilecek birisi muazzam olurdu. Ama şu anda o tip bir uzunun gündemimizde olacağını düşünmüyorum post oyunu kuvvetli birisi gerçekten lazım şu ekibe.

Vougioukas şu anda en mantıklı hamle olabilir. İşin iki tarafını az çok sağlayan uzun bana göre Mejri'ydi.Savunması çok iyiydi , post oyunu vardı fakat Vou kadar değildi ama olmadı o transfer. Miroslav Raduljica Career High 14 Points Full Highlights (12/21/2013) - YouTube 33-34 . saniyelere bakılırsa Raduljica sırtı dönük bitiriyor. Raduljica çok fazla set hücumlarında hadi post oyna denilen bir uzun değil onu söylemeye çalıştım, doğru yerde alırsa veya ters eşleşme olursa bunları değerlendiriyor ama bize düzen içinde sette bunları sunabilecek bir uzun gerekiyor. Bakalın ne çıkacak belki de Jawai ile devam edeceğiz.

Düzen içinde de yapabileceğine inanıyorum ben işte Raduljica'nın bu işleri. Belki Vougouikas kadar yüzdeli ve temiz yapamaz fakat kendisine pozisyon hazırlandığında bitirebilecek bir isim. Jawai ile temasımız olduğu çok aşikar ama izlenilen hazırlık maçlarında en azından istatistiklerden ve söylenenlerden çok ışık yokmuş gibi duruyor ama oda şu kadroyu en iyi tamamlayacak pivot bana kalırsa.

Düzen içinde de yapabileceğine inanıyorum ben işte Raduljica'nın bu işleri. Belki Vougouikas kadar yüzdeli ve temiz yapamaz fakat kendisine pozisyon hazırlandığında bitirebilecek bir isim. Jawai ile temasımız olduğu çok aşikar ama izlenilen hazırlık maçlarında en azından istatistiklerden ve söylenenlerden çok ışık yokmuş gibi duruyor ama oda şu kadroyu en iyi tamamlayacak pivot bana kalırsa.

Jawai öyle kolay forma girebilecek bir oyuncu değil , zamana ihtiyacı var.Geçen sene bize geldiğinde de formda değildi yaz döneminde bir sakatlığı vardı havuzda falan idman yapıyordu.İlk maçlarda etkili olamamıştı kısa süreler alıyordu ilk birkaç maçta ta ki Oly maçına kadar , Olympiakos maçında gözlerimizin pasını silmişti belkide göze geldi. Şimdi Jawai 3-4 hazırlık maçında kötü oynadı diye burada acayip bir Jawai karşıtlığı oluştu halbuki 'ah ulan tam Jawai'lik kadro olduydu haaa' diye yıkılıyordu burası . 3-4 maça göre Jawai değerlendirilmez en azından turnuva beklenmeli fakat Jawai bir risktir orası net.

Jawai öyle kolay forma girebilecek bir oyuncu değil , zamana ihtiyacı var.Geçen sene bize geldiğinde de formda değildi yaz döneminde bir sakatlığı vardı havuzda falan idman yapıyordu.İlk maçlarda etkili olamamıştı kısa süreler alıyordu ilk birkaç maçta ta ki Oly maçına kadar , Olympiakos maçında gözlerimizin pasını silmişti belkide göze gelmişti. Şimdi Jawai 3-4 hazırlık maçında kötü oynadı diye burada acayip bir Jawai karşıtlığı oluştu halbuki 'ah ulan tam Jawai'lik kadro olduydu haaa' diye yıkılıyordu burası . 3-4 maça göre Jawai değerlendirilmez en azından turnuva beklenmeli fakat Jawai bir risktir orası net.

3-4 maça göre değerlendirmiyorum zaten sadece çok ışık yok gibi duruyor diyorum. Zaten Jawai kalıbında bir adamın hiç bir şeyi olmasa bile 1 sene maç yapmamasının pasını üstünden atması bir kaç ay alacaktır bir de üstüne bu adam ölümden döndü. O yüzden daha beklenmeli değerlendirme yapmak için. Sağlam bir Jawai'nin şu kadroyu en iyi tamamlayacak pivot olduğunu söyledim zaten ama ne kadar sağlam orasına bakmak gerekiyor. İstenilen isimler olmazsa eğer Jawai ile devam edecekmişiz gibi geliyor bana.

4 uzunla oynayacağız -bana göre zayıf bir rotasyon- bir uzun 37 yaşında. Jawai 1.5 senedir düzenli oynamıyor. Olympiakos maçındaki oyunu yüzünden hala isteniyor ya şaşırıyorum. Yahu zaten elimizde uzun yok. Niye sorunlu bir uzun rotasyonu kuralım dünyadaki pivotların köküne kramp mı girdi? jawai'yi alsan bile 8.yabancıyı almak zorunda kalacaksın. ikisine birden para vermek yerine iyi bir uzuna para vermeyi tercih etsek olmaz mı? Beklenti nedir Jawai'den?

Cenk'in bileği çok düzgün, şutları çok iyi gidiyor tam hedefe. Kaçsa bile güzel kaçıyor şutu saçma olmuyor. Dediğim gibi 3 puanın haberine kalsa Krstic, Sofo, Maric, Mejri bizdeydi. Bu arada rüyamda Jawai değil Sofo'yu alıyorduk :) Bakalım bugün kim açıklanacak, Aradori açıklanır sanırım.

3Puan'ın haberlerine güvenilmez. Bu işin içinde biri olarak söylüyorum; bunların ki copy paste haberciliği... Hatırlayınız, Futbolda yönetimimizin deli dana gibi teknik direktör aradığı dönemde yazdıkları bütün isimleri yine kendileri yalanlamak zorunda kaldı.
Cenk Akyol Efes'e imza atmışta olabilir ama bence resmi açıklamayı beklemek en iyisi olacak.

Cenki 17 attigi mactan hemen sonra Misko twit atti, ondan biraz sonra 3puan haberi girdi.

Taraftarin yonetim uzerinde baski kurmasini saglayip, Cenk'in istedigi paraya cikilmasini saglamak amacli bir haberde olabilir.

Kaynak bu tip seylere musait cunku.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...