2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Olanda hayır vardır yerine kısa alacağımızı sanmıyorum ona ayrılan bütçe ile uzun rotasyonunda daha çok güçlendirilebilir belki nitelik olarak en azından

Cenk Akyol belkide avrupanın en temiz şütörlerinden birisi kadroda olmasını isterdim ancak geçen yıl sadece play off larda kendini zorladıgınıda hatırlamamız lazım, Hairstonun aldığı sorumluluğun yarısını alsaydı ligi bu kadar alt sıralarda bitirip saha avantajını FB ye kaptırmazdık, kalsa derinlik katardı kadroya kendi bilir yolu açık olsun.

Kabataslak hesap yapıyorum , Tanju abi uzun için 600-700 bin dolarlık bütçe kaldı dedi yanlış hatırlamıyorsam , Cenk için de 300-350 bin dolar civarını gözden çıkardığımız söyleniyordu. Uzun için 1milyon dolar lık bir bütçemiz kalmış olabilir tabi yerli uzun alacak mıyız orası belli değil. İnş şu kadroya yakışan bir uzun gelir.

Caglar Torun da yazdiysa kesindir. Bir daha bu kulubun kapisindan gecmemesi dilegiyle diyelim.

Burayi rehabilitasyon merkezi olarak goren zihniyetin arkasindan aglayacak halim yok.

Bu arada Smith de resmiyet kazandi Cedevita twitter dan Galatasaray a ugurladi.

Kesinlesen kadromuz;

Arroyo - Smith - Ender
Aradori - Sinan
Micov - Pocius
Erceg - Kerem
Pivot - Furkan

Bence olay Cenk'in Efes'i tercih etmesi değil, Ergin Ataman'ın Cenk'i tercih etmemesi.O yüzden Cenk'e kızmam.
Elimizde 7 tane kısa var.Çift guardla da oynamayı sevdiği için eldeki kısaların yeterli olduğunu düşünmüş olacak Ergin Ataman.Bu karara da saygı duyarım ve katılırım.

Bizim kısa rotasyonumuz tatmin edici.Asıl problem uzun rotasyonumuz.Muhakkak yerli 4-5 almamız gerek.

Cenk kalır veya gider ama arkasından tenekeler bağlamaya ona giydirmeye gerek yok . Bu adam bize vereceği vermesi gereken katkıyı verdi . Sahada ne taraftara ne takıma ne armaya ne camiaya bi terbiyesizlik yapmadı. Profesyonelce işini yaptı ve şimdi çok iddialı bir kadro kuran ve ekonomik olarak iyi de bir teklif yapan Efes'e gitmesini de kimse yadırgamasın . Babasının hayrına oynamıyor sonuçta bu adamlar basketbolu. Para kazanmak için 35-36 yaşında emekli olduktan sonra da kendilerine iyi bir gelecek kurmak için oynuyorlar. Tabi ki de daha yüksek teklifi değerlendirecek bu adam. Ha takımda kalır da az paraya imza atarsa tabi o zaman bambaşka olur hepimizin baş tacı olur ama olmazsa da itin bi tarafına geçirmenin manası yok bu adamları

Kimse kusura bakmasın da Galatasaray'a gelmeden önce neydi Cenk, şimdi ney bir inceleyin. Daha önce bizde kiralık oynadığında da en iyi oyununu bizde oynamıştı. Efes'te yine söndü ve bize geldi. Vefa profesyonellikten çok daha önemli bir olgudur. Size göre profesyonellik > vefa olabilir benim için değil. Bu kulüp onu adam ettiyse şu durumda vefa borcunu ödemesi gereken kişi o. Kaçıp gitmek en kolayı. Kaçan adama da yeaa adam gelecegini düşünüyor yeaa diyemem. Ha benim için kadroda olması önemli değil ama Galatasaray kimsenin kariyer basamağı olarak kullanacağı bir kulüp değildir. Herkes haddini bilecek!

Kimse kusura bakmasın da Galatasaray'a gelmeden önce neydi Cenk, şimdi ney bir inceleyin. Daha önce bizde kiralık oynadığında da en iyi oyununu bizde oynamıştı. Efes'te yine söndü ve bize geldi. Vefa profesyonellikten çok daha önemli bir olgudur. Size göre profesyonellik > vefa olabilir benim için değil. Bu kulüp onu adam ettiyse şu durumda vefa borcunu ödemesi gereken kişi o. Kaçıp gitmek en kolayı. Kaçan adama da yeaa adam gelecegini düşünüyor yeaa diyemem. Ha benim için kadroda olması önemli değil ama Galatasaray kimsenin kariyer basamağı olarak kullanacağı bir kulüp değildir. Herkes haddini bilecek!

peki Aradori için Galatasaray kariyer basamağı değil midir? Ya da şimdiye kadar onlarca kez bayan basketbol finalinde yapılan büyük hatalara karşı birilerine haddini bildirdik mi? Yabancılar için çok olağan yerlilere gelince adam değil.Her oyuncu Avrupa'da daha büyük takımlarda daha büyük paralara oynamak ister. Takım olarak feda derken , Cenk feda demedi kendi bilir , feda demeyen oyuncuyu rezil rüsva haline getirmenin anlamı yok, ha diğerlerinden Allah razı olsun gerçekten de. Cenk daha çok kazanacağı kulübü seçti, kulübe emeği geçti . F.Ülker maçlarının 3.çeyreğindeki performansı , davranış hal hareketlerine mest oluyorduk. Yani bence olağan bir durum var ortada Cenk 800bin dolar istedi , isteyebilir Efes gibi oyuncu alırken maaşını hesaplamak zorunda olmayan bir takım da ilgileniyor , bizim tarafta asla o parayı vermeyeceğini söyledi ki gerek yok. Cenk'in feda demesini bende isterdim demedi , kendi bilir, Cenk Akyol benim gözümde hiçbir zaman hain olmayacak ama bir Sinan,Ender de olmayacak.Cenk'i bu takımda bir daha istemem ama ona hain muamelesi de yapmam.

Benim hoş karşılamadığım keskin eleştiriler.Yani bir kişiyi veya olayı ya gerektiğinden fazla övüp bağlanıyoruz, ya da yerin dibine sokup kin tutuyoruz...Biz hayatın her alanında bunu yapıyoruz ne yazık ki.Bu sebeple empatiden uzak, dedikoducu ve kindar bi toplumuz.Yanlış anlamayın burada kimseyi itham etmiyorum yalnızca sosyolojik bir tespit yaptım =D

Neyse konumuza dönelim.Mesela olayı ters çevirip empati kuralım.
Yani vefayı kulüp üstünden değerlendirip Cenk'in gözüyle bakalım."Bu kulüp final maçlarında benden az süre alıp az katkı yapan Furkan'a 1.3 milyon euro verecek parayı buluyor da; hem FBÜ'lülerle savaşmama hem de skora katkıda bulunmama rağmen benimle aylardır para pazarlığı yapıyor." diyip kulübün vefasız olduğundan yakınsa haksız mıdır?

Diğer bir bakış açısı da şu ki pazarlık sürecini bilmiyoruz.Belki de Ender'le anlaşıp yerli-kısa rotasyonunu rahatlattığımız için Cenk'e ihtiyaç duymamış olabiliriz.Bu sebeple belki teklifi daha fazla indirmiş, hatta vazgeçmiş olabiliriz.Görüşmeler ne durumda bilmiyoruz ki.
Ben çok takılmıyorum.Efes'e imza atarsa yolu açık olsun.Ha bize imza atarsa da hoş gelir sefa gelir.Zira play-offtaki koyduğu o muazzam karakterin, rakip oyuncularla kavga ederek verdiği savaşın benim için her zaman hatrı olacak.

Yabancı oyuncuyla kıyaslamanın mantığı yok. Çünkü Aradori, Türkiye'yi Cenk kadar tanıyamaz. Cenk bu ülkede Galatasaray'ın Efes'e veya Fener'e gitmede basamak olmayacağını bilir. Galatasaray'ın ülkedeki en büyük basketbol kültürü olduğunu bilir. En büyük taraftarın bu kulüpte olduğunu bilir. Yani Aradori için Galatasaray bir basamak olabilir ya da öyle görebilir çünkü tanımıyor. Cenk bunları bilmesine rağmen o muameleyi yapamaz. Cenk'e hain demedim ama vefasız ve açgözlüymüş. Bu konudaki fikirlerimi sizin savunucu yorumlarınız değiştirmez.

Ha bir de şunu sorgulayalım. Marko'nun sakat olduğu yarım sezona rağmen dönünce başta Kuban maçı olmak üzere EL, Beşiktaş serisi, Banvit serisi hatta kısmen Fener serisinde bizi ipten alırken 200 bin Euro haklı bir zam beklerken, Cenk playoffta bir iki maç dışında koca sezon naptı da ücretini iki katına çıkaracak zamda bu kadar ısrarcı oldu? Bana bunu açıklarsanız bir daha düşünürüm konu hakkında.

Allahin sevdigi kuluymus cenk, eger birkan sakatlanmasa 600 bin dolar civarina bizde oynardi, simsi 800 civarina efese gitti. Bence yanlis secim yapti. Hayirlisi olsun hem bizim hemde onun adina. Ben kendi adima iki senedir ozellikle kilit playoff maclarinda verdigi katki dan dolayi tesekur ederim ve basarilar dilerim.

Yabancı oyuncuyla kıyaslamanın mantığı yok. Çünkü Aradori, Türkiye'yi Cenk kadar tanıyamaz. Cenk bu ülkede Galatasaray'ın Efes'e veya Fener'e gitmede basamak olmayacağını bilir. Galatasaray'ın ülkedeki en büyük basketbol kültürü olduğunu bilir. En büyük taraftarın bu kulüpte olduğunu bilir. Yani Aradori için Galatasaray bir basamak olabilir ya da öyle görebilir çünkü tanımıyor. Cenk bunları bilmesine rağmen o muameleyi yapamaz. Cenk'e hain demedim ama vefasız ve açgözlüymüş. Bu konudaki fikirlerimi sizin savunucu yorumlarınız değiştirmez.

Ha bir de şunu sorgulayalım. Marko'nun sakat olduğu yarım sezona rağmen dönünce başta Kuban maçı olmak üzere EL, Beşiktaş serisi, Banvit serisi hatta kısmen Fener serisinde bizi ipten alırken 200 bin Euro haklı bir zam beklerken, Cenk playoffta bir iki maç dışında koca sezon naptı da ücretini iki katına çıkaracak zamda bu kadar ısrarcı oldu? Bana bunu açıklarsanız bir daha düşünürüm konu hakkında.

Tekrar söylüyorum Cenk 800binlik bir oyuncu değil o parayı vermeyerek çok doğru iş yaptık.Cenk benim gözümde bir Ender,Sinan olmayacak da diyorum. Cenk'in Efes'i Galatasaray'dan daha değerli gördüğünü veya buraya basamak gözüyle baktığını nereden biliyoruz?Ama Nolan için,Aradori(hele ki Ataman'ın oyun anlayışıyla) için burası gayet güzel basamak ve bunda da herhangi bir sorun yok olmamalı da zaten. Cenk 800 bin koparacağı kulübe gitti işe maddi baktı bu yüzden 800bin istemesi hataydı diyemiyorum adam o parayı aldı bir şekilde çünkü. 350 vs 800 bu açıdan bakıldığında bunu o çok sevdiğimiz diğer oyuncuların nasıl karşılayacağını bilmiyoruz onlar bu durumda ne yapardı? belli değil. Cenk Akyol gerektiği yerlerde karakter koydu, devamlılık sorunu vardı ama 2sene boyunca iyi hizmetler etti.Yolu açık olsun.

Ben Cenk Akyol savunucusu değilim ya da forumda bireyler kabul ettirmek fikir entegre etmek gibi bir derdim yok, herkesin düşüncesi kendinedir kimsenin fikir değiştirmesi gibi bir kaygım yok . Ayrıca bu yazdıklarımın Cenk Akyol'un siyasi kimliğiyle zerre alakası yok bilinsin istedim ben sadece bu kadar keskin sınırlarla Cenk'i eleştirmeyelim taraftarıyım isteyen de buyursun eleştirsin sorun yok :)

Cenk ne yapsın. Seneye sakatlanır ve spor hayatı biterse yada eski formuna kavuşmaz ise siz mi bakacaksınız ona? Adam kendisine bir değer biçti. Belki de 2 sene düşük rakama oynadı. Takıma katkı verdi ve şu anda kendine bir değer biçti. Bu parayı vermiyoruz, bütçe yeterli değil?

istediğimiz kadar bağırıp çağıralım bu takımın maddi gücü belli. Ülker ve anadolu grubuna karşı yarışmaya çalışıyor. Herkes parası kadar konuşur. Biz de bu para sıkıntısı hep olacağından bu tip oyuncu kaçırmaya devam. Bir de Ermal ile kıyaslamışlar, adam transferin başında bastı gitti. Cenk kimseye imza atmadı başta para demedi. Birkan sakatlanmasa güç yine bizde olurdu. Bu takımın buralara gelmesinde herkesin fedakarlık yapması lazım. Telekom gibi büyük bütçeli firmalar ile ve basketbola yatırım yapan insanlar yada grupla bulamazsak işimiz zor.

Cenk in kariyeri ortada orada yine tutunamaz o eski haline doner simdi 200 bin ocin tercih ettigi efes yine kapinin onune koyarsa begenmedigi 600 binide cok arar.

Daha once geldi iyi performans gosterdi gitti, simdi kariyeri yukselise gecti yine gidiyor. Madem efes bizden daha buyuk bir takim daha iyi para veriyor kendisine Allah bir daha dusurmesin diyorum.

Herkesin kisisel tercihidir yolu acik olsun ama bir daha bu kulubun kapisindan gecmesin.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Cenk ne yapsın. Seneye sakatlanır ve spor hayatı biterse yada eski formuna kavuşmaz ise siz mi bakacaksınız ona? Adam kendisine bir değer biçti. Belki de 2 sene düşük rakama oynadı. Takıma katkı verdi ve şu anda kendine bir değer biçti. Bu parayı vermiyoruz, bütçe yeterli değil?

istediğimiz kadar bağırıp çağıralım bu takımın maddi gücü belli. Ülker ve anadolu grubuna karşı yarışmaya çalışıyor. Herkes parası kadar konuşur. Biz de bu para sıkıntısı hep olacağından bu tip oyuncu kaçırmaya devam. Bir de Ermal ile kıyaslamışlar, adam transferin başında bastı gitti. Cenk kimseye imza atmadı başta para demedi. Birkan sakatlanmasa güç yine bizde olurdu. Bu takımın buralara gelmesinde herkesin fedakarlık yapması lazım. Telekom gibi büyük bütçeli firmalar ile ve basketbola yatırım yapan insanlar yada grupla bulamazsak işimiz zor.

Kendisine o degeri bicebiliyorsa kapinin onune kondugunde alip onu parlatan Galatasaray ve Ataman sayesindedir.

Seneye İvkovic org. ayak uyduramaz kapinin onune koyarlarsa o 200 bin fark onu tatmin etmez. Cunku onun dilinden anlayan yenideb ayaga kaldirabilecek bir Galatasaray olmayacak. ( insallah )

Ticari anlamda da hata yapti yani.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...