2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cenk'e ayırdığımız miktarı pivota ekleyip iyi bir transfer yapabiliriz. Keşke ağır kalmasaydık da Cenk'le önceden belli olsaydı devam edip/etmeyeceğimiz, piyasada iyi pivotlar vardı. En basit örneği Dorsey.

İvkovic tarzı aşırı disiplin meraklısı bir koçla Cenk'in uyum sağlayamacağı da bariz değil mi zaten? Seneye klüp arayacak endisine.Kendi bilir.Bu yıl 100 bin fazla kazanır kalan 7-8 yıllık kariyerinde her sene 200-300 bin daha az.Göreceğiz.Galatasarayın güzel ortamını bırakıp kendine mutlu yol çizen bir Tür sporcu görmedim ben daha.Tanju Çolak dönemin en iyi yerli oyuncusuydu,o bile dikiş tutturamadı şimdi Fenere attığı imza için ne kadar pişman olduğunu kendi de her fırsatta söylüyor zaten.Cenk kim?

Arkadaşlar bazılarımız Cenk 200 bin dolar için sattı gitti diyor. 400 bin lira yapar. Ben aylık 2.500 lira kazanıyorum. 160 ayda kazanıyorum o parayı. 13-14 yıl demek. Tabi ki parayı seçecek. Adam kulübün amigosu mu?

Adam bizdeyken sonuna kadar emeğini gösterdi yolu açık olsun. Ha şurda Cenk için bahsedilen fiyat 800 bin falansa, yanılmıyorsam 500-600-700 binlere Lojeski, Dunston gibi adamlar oynuyordu, o zaman iyi yapmışız derim.

Cenk'in parayı seçmesi bence de inanılmaz doğal. Ama Efes'te başarılı olacağını zannetmiyorum. Seneye tekrar bize dönebilir. Ayrıca Cenk'e gerektiğinden fazla para vermemek kulüp tarihinin en mantıklı hareketlerinden birisi.

Son bir haftadır Cedevita'nın üç maçını izledim Nolan Smith'i incelemek amacıyla. Biri Beşiktaş'la oynadıkları Eurocup maçı, biri liglerinden vasat bir takımla yaptıkları maç ve biri de Partizan final maçı.

Savunmada koyduğu enerji fena değil. Ancak hücumda inisiyatif alma konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Zaman zaman sadece topu getirip, 2-3 numara üzerinden oyunun şekillenmesini izliyor. Orta mesafesi ve penetresi iyi sayılır ama özellikle potaya giderken blok tehdidini görmezden geliyor bazen, paldır küldür dalıyor içeri. Üçlük denemiyor, anca atmak zorunda kalırsa. Hızlı hücumlarda ise iyi bir silah denebilir.

Stil olarak Bayern Münih'li Malcolm Delaney'e benzettim ben ama Delaney'in çizgi gerisinden şutu var tabi, Smith şutör değil.

Evet Arroyo'yu dinlendirir ama daha fazlasını beklememek lazım. En azından şimdilik.

Son bir haftadır Cedevita'nın üç maçını izledim Nolan Smith'i incelemek amacıyla. Biri Beşiktaş'la oynadıkları Eurocup maçı, biri liglerinden vasat bir takımla yaptıkları maç ve biri de Partizan final maçı.

Savunmada koyduğu enerji fena değil. Ancak hücumda inisiyatif alma konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Zaman zaman sadece topu getirip, 2-3 numara üzerinden oyunun şekillenmesini izliyor. Orta mesafesi ve penetresi iyi sayılır ama özellikle potaya giderken blok tehdidini görmezden geliyor bazen, paldır küldür dalıyor içeri. Üçlük denemiyor, anca atmak zorunda kalırsa. Hızlı hücumlarda ise iyi bir silah denebilir.

Stil olarak Bayern Münih'li Malcolm Delaney'e benzettim ben ama Delaney'in çizgi gerisinden şutu var tabi, Smith şutör değil.

Evet Arroyo'yu dinlendirir ama daha fazlasını beklememek lazım. En azından şimdilik.

Peki Smith boş kaldığında çekinmeden şutunu kullanıyor mu yoksa saçma sapan işlere mi kalkışıyor

Cenk sonucta Efes altyapisinda yetismis bir oyuncudur ve mutlaka onun icin Efes'in de bir ayricaligi vardir.Sonucta Fener'e gitmedi.Yalniz bize ilk kiralik geldigi sene benim burada ne isim var gibi oynuyordu. Sonraki gelisinde Takimin hedefleri yukseldiginden son ana kadar kalnak istedi bence.

Arkadaşlar Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili mesajlarınızı lütfen yeni oluşturduğumuz bölümdeki konulara yazın. Her gün büyük çoğunluğu telefondan aşırı uğraştırıcı olmak üzere bir sürü mesaj düzenliyoruz. Çok yorucu oluyor tahmin edersiniz ki. Lütfen yeni bölümden devam edelim artık.

Erkekler Dünya Basketbol Şampiyonası

Nolan Smith konusunda tespitlerinize katılıyorum fakat şöyle bir durum var. İsmi gündeme gelince internette bulabileceğim tüm maçlarını izledim ben 6veya7 maç bulabilmiştim(linklerini saklamıştım şu an bulamadım ama bir yerlerde var). Dediğiniz maçları bende izledim şöyle söyleyeyim internetteki maçlardan istatistik çıkarsak Nolan 6-7 sayı 2-3 asist civarı çıkar o maçlarda. Ama Nolan geçen yıl ligde 13.6 , Eurocup'ta 16.3 sayı ortalamaları tutturdu yani oyuncunun daha iyi oynadığı daha yüzdeli oynadığı maçlar mevcut fakat biz izleyemiyoruz. Yine de beklentiyi çok dediğiniz gibi doğru ve temkinli ayarlamak gerekiyor.

Euroleague'de f4 gediklisi takımlara bakarsak hepsinde 2 tane lider vasıflı guard(pg-sg) var.(llull-Rodriguez / Huertas-Navarro / Rice-Hickman / bu sene CSKA Teo-DeColo vs vs ) Bu açıdan bakarsak Nolan veya Aradori'nin yapacağı patlama ,koyacağı lider karakter bizi çok öne çıkaracak.Pocius'un biraz daha rol oyuncusu olduğunu düşünürsek özellikle Aradori'nin performansını ( oyun+karakter) çok önemsiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...