2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim oynamaya çalıştığımız, düşük tempolu set oyunu Cater'a göre bir oyun değildi. Onun kendini gösterebilmesi için KSK gibi, koş koş basketbolunu benimsemiş bir takımda oynaması lazım. Carter neticede kariyeri adına doğru bir tercih yaptı.

Bizim takımımızında yaptığı hazırlık maçlarında skor olarak geriye düşüp geri dönmeye çalıştığındada yaptığı şey koş koş basketbolu değilmiydi ? asıl bu sezon lazımdı ve bizim takıma transfer edildiğinde bonservis ücreti ödendiğide göz önüne alınarak J.Carter takımda tutulmalıydı ve takımımızın önümüzdeki sezon çok sık başvurarak oynayacağı koş koş basketboluna ayak uydurup çok katkı vereceği aşikardı.

Adem bey; evvela senakar ifadeniz için müteşekkirim lakin belirttiğiniz rakamdan daha fazlası, bu lisanı istimal ediyor. Sizi bu değerlendirmeye iten illet, muhtemelen çevresel çehreden kaynaklanıyordur. :)

Taner bey alışık olmadığımız kelimelerle yazdığınız yorumlarınızda çoğumuzun anlamını bilmediğimiz kelimelerin yanına parantez içerisinde Türkçe karşılığınıda yazarsanız memnun olur hepimiz anlarız.Ben şikayetçi değilim (y) ama memnuniyetsizlik olabilir nitekim serzeniş var.

Carte sanırım ücretinin artırılmasını istemişti o yüzden anlaşamadık. Kaldı ki Schilb bence Atamanın daha cok istedigi bir oyuncuydu.

carter dün 24 sayı atmış olabilir. ama maçın en kritik anlarında yaptığı gereksiz top kayıpları ne olacak. önemli olan çok sayı atıp maçı kaybetmek mi, verimli oynayıp maçı kazanmak mı? son dakika içerisinde yaptığı hücum faul, attığı airball, blok yapacağım diye yaptığı fauller.

bu arada efes dünya kadar para harcayıp final four kadrosu kuruyor ama akıl edip bir oyun kurucu almıyorlar anlamış değilim. dün hourtel bir oyun kurucu nasıl olmaz gösterdi. efes resmen hourtel e rağmen kazandı. Dün tekrar görüldüğü gibi seyircisi olmadığı için neredeyse maçı kaybediyordu. yöneticilerinin biraz kafası çalışsa ülkerin fenere yaptığı gibi gs ye sponsor olurlar. hem harcadıkları parayı en az 1/3 azaltırlar hem de başarı manyağı olurlar.

Justin Carter maçı iyi oynadı sonra yine gitti saçma sapan potaya daldı mahfetti maçı. Ayrıca Ragland üzerine kurulan Karşıyaka, Ragland olmadan bile Efes ile kafa kafaya oynadı helal olsun.

Justin Carter'ı ekseriyet beğenmedi hatta ziyadesiyle tenkit ve tahkirde bulundu lakin adam, kupa müsabakasında çok verimli ve seyirciye heyecan verecek nitelikte oynuyor. Yazık olduğuna dair kanaatimde, hala bir mübadele yok!

Justin Carter kötü bi oyuncu değil kesinlikle. Beğenmeyen çoğunluk da şu an rotasyonda olmasını isterdi sanırım. Yine de ben Karşıyaka'ya gitmesini hem kendi için hem bizim için mantıklı buluyorum. 32 ya da 33 yaşındaydı sanırım. Daha fazla süre istemek en doğal hakkı, bu yüzden bence kendi de kalmak istememiş olabilir.

Kullandığınız dilde de bence bi sıkıntı yok. Gittikçe daha az kelimeyle konuşuyoruz. Sizin mesajınızı okuduktan sonra dalga geçmek için bile olsa sözlüğü açıp "Ulan ekseriyet ne demekmiş" diye bakan insan kelimenin anlamını unutmaz. :)

Tabii merkebin tenasül uzvuna iki hidrojen bir oksijen atomunu kaçırmamakta fayda var :)

Ulan lı, deh li, çüş lü ifadelerin ya da sizin ..... gibi tarzın kullanıldığı bir ortam değil mi burası? Dalga geçilecekse bu tarz ifadeler daha fazla hak ediyor bence.

Carter kötü oyuncu değil ama yarım sezon sonra göndereceğimiz adama bir de sıkıntılar varken bonservis ödemek geçen sezonun özeti ne yazık ki.

Taner bey alışık olmadığımız kelimelerle yazdığınız yorumlarınızda çoğumuzun anlamını bilmediğimiz kelimelerin yanına parantez içerisinde Türkçe karşılığınıda yazarsanız memnun olur hepimiz anlarız.Ben şikayetçi değilim (y) ama memnuniyetsizlik olabilir nitekim serzeniş var.

Dursun Bey, Taner Bey Türkçe yazmış. 1970'li yıllara kadar basın dili bu idi. Anlamadınız mı yapılacak basit sözlük var.

Taner Bey'in kullandığı kelimeler yaklaşık 400-500 sene kullandığımız kelimeler.
Ama bunu sık sık ifade etmesi sanırım sorun olmuş.
Çok büyük bir sıkıntı olmasa gerek diye düşünüyorum.

Carter konusuna gelince şu anda kurulan takıma çok güzel giderdi sanki.
Galiba Karşıyaka takımında da liderlik yapacak gibi gözüküyor şu anda.

Justin Carter kötü bi oyuncu değil kesinlikle. Beğenmeyen çoğunluk da şu an rotasyonda olmasını isterdi sanırım. Yine de ben Karşıyaka'ya gitmesini hem kendi için hem bizim için mantıklı buluyorum. 32 ya da 33 yaşındaydı sanırım. Daha fazla süre istemek en doğal hakkı, bu yüzden bence kendi de kalmak istememiş olabilir.

Kullandığınız dilde de bence bi sıkıntı yok. Gittikçe daha az kelimeyle konuşuyoruz. Sizin mesajınızı okuduktan sonra dalga geçmek için bile olsa sözlüğü açıp "Ulan ekseriyet ne demekmiş" diye bakan insan kelimenin anlamını unutmaz. :)

Tabii merkebin tenasül uzvuna iki hidrojen bir oksijen atomunu kaçırmamakta fayda var :)

Naptınız adam daha Nisan'da 28 yaşına girdi. :)

Taner Bey'in kullandığı kelimeler yaklaşık 400-500 sene kullandığımız kelimeler. .

Bu ifade yanlış değil ama tam olarak doğru da değil.Taner beyin kullandığı sözcükler 400-500 sene saray ve çevresi ile ilişkili görece dar bir çevre tarafından kullanılmış .Bu çevreyi yansıtan divan edebiyatının örneklerinde bu sözcükleri ve dahi daha fazlasını görebiliyoruz.Öte yandan halkın aynı 400-500 sene kullandığı dil Türkçe kelimeler açısından çok daha zengindir .Bunun yansımasını da halk edebiyatında görebiliriz.Örneğin Karacaoğlan'ın yaklaşık 400 sene önce yazdığı eserlerdeki dil genel olarak Taner beyin kullandığı dilden çok daha anlaşılabilir.

Taner beyin seçtiği sözcükler Türkçe değil Arapça ya da Farsca .Arapça ya da Farscasına alıştığımız bir sözcüğün yerine daha az bilinen bir Türkçe sözcük kullansa (örneğin başka kelimesi yerine özge dese,hezeyan yerine sanrı dese) anlayabilirim fakat Taner bey yerleşmiş Türkçe sözcükler yerine kullanımda olmayan Arapça,Farsça sözcükler kullanıyor (örneğin övgü yerine,sena sözcüğünü kullanıyor).Toparlarsak hem daha zor anlaşılabilir hem daha az Türkçe bir dil kullanıyor.Bana bu tutumun çok anlaşılır ya da olağan geldiğini söyleyemeyeceğim.

Son olarak konu dışı yazı için herkesden özür dilerim.

attachment.php

Evet Kadromuzun son şekli. Umarım başarılarla dolu bir sezon olur ve bütün oyuncular güzel katkılar verir

BAŞARILAR CİMBOMMM

Ekli dosyalar

• NW3LR5.jpg
    NW3LR5.jpg
    44.8 KB · Görüntüleme: 193
Ben rotasyonun da çok dar olduğunu düşünmüyorum. 7 tane Euroleague seviyesinde oyuncumuz var. 3 tane de geçen sene kendi takımlarında 15-20 dakika ortalama ile oynamış, genç olmasına rağmen uzun yıllardır ligde oynayan oyuncumuz var.Gayetle yeterli.

Darüşşafaka, bizim 2 katımız bütçeyle takım kurdu. Oyun kurucuları yıllardır bizim 2. oyun kurucumuz olmasına rağmen sürekli eleştirdiğimiz Ender.

Sadece oynatmadıkları Serhat, Dudley, Metin, Mehmet Yağmur 4 lüsüne bile 1 milyon dolara yakın para veriyorlar ki bu paraya bile çok iyi bir oyun kurucu alabilirlerdi. Gerçekten Darüşşafaka'nın transfer politikasını hayretle takip ediyorum.

Kaçıranlar için programın GS ile ilgili kısmı bu videoda...

[video=youtube;lW_w4gsSGFU]https://www.youtube.com/watch?v=lW_w4gsSGFU&feature=youtu.be[/video]

Hem ntvspordaki hemde lig tv de ki basketbol programlarını canlı izledim. Kaan Kural bütçeye göre harika takım kuruldu, İhsan Bayükgen bu kadro ile gizli favori olur dedi. İkiside İzzet in performansını merak ediyormuş çünkü son kredisi dediler. Lig tv de Murat Murathanoğlu ve Murat Didin de benzer şeyler söyledi. İzzet, Şafak, Duşan ın vereceği katkı takımın geleceğini belirler yorumları geldi. Genel görüş bütçeye göre çok iyi bir kadro kurulduğu yönünde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...