2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PG transferi için Şafak'ın performansına bakılmalı. Açıkçası Trabzon maçında az oynadı ama kendisinden çok emin oynadı. Zamanla daha iyi olma ihtimali var. Belki oynatan PG kendi içimizdedir. Şafak hala genç bir oyuncu ve gelişimine devam ediyor. Ayrıca forumda çok övülen Nate Wolters gibi sözde oynatan oyun kurucular şu an oynadığı takımların taraftarlarınca resmen taşlanmakta. 1-2 ay Şafak'ın performansı takip edilerek beklenmeli. İstenilen verim olmazsa bir transfere bende evet diyorum...

Özellikle şu akşam transfer konuşulmasının bu takıma haksızlık olduğunu düşünüyorum. Tamam belli eksiklikleri olan bir takım kurmuş olabiliriz bunun herkes gibi eminim teknik ekipte farkındadır. Ancak bugün oynanan güzel oyundan sonra bu takıma biraz saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. "O da olsa güzel olurdu, bunun yerine şu gelseydi" gibi cümleleri en azından yarına saklamak gerekli.

Mehmet kardeşim farklı kazanılan Trabzonspor M.P maçından sonra bir oynatan pg alınmalı diyenlerdenim ve fırsat buldukçada demeye devam edeceğim,özellikle kazandıktan sonra bir şeyleri mesela eleştirileri veya gerekliyse kadro takviyesi yapılması lazım olduğunu yazdım malum yenilince herkes haklı olarak eleştirir veya transfer lazım der şahsım olarak asıl kazandıktan sonra bunları yapabilmek önemli çünkü bizim Ülkemizde genelde yenilince sonuca odaklı yazılıp çiziliyor bunu yapmak kolay ama bizim takım yenmesine rağmen hep yazdığım oynatan pg oyuncu sıkıntısını sezon boyunca yaşayacağız bunu yazınca takıma haksızlık ettiğimi sanmıyorum çünkü bu sıkıntı geçen sezonlardaki tecrübelerimiz bizi bu yönde yazmaya itiyor ve eğer 3 kulvarda mücadele edeceksek asıl konumu combo guard veya ona yakın oyuncu olarak takımda bulunan E.McCollum'dan sezon boyu hem skor hemde oynatan guard olarak oynamasını bekleyemeyiz bunu hiç bir takım becerememiş bizim takımdada tam olarak bunu bekleyemeyiz belki kendini takımdan soyutlayabilir yani üzerine fazla gidemezsiniz bunun yerine makul miktarla pg transferi şart diyorumki bu 3 kulvarda çok zorlanmayalım.

Açıkçası o gün bu iletiyi bir kişiye özel olarak yazmadım, birkaç ileti üst üste aynı veya benzer şeyleri okuyunca yazma gereksinimi hissettim kendimde. Yine ortadan konuşacağım bu yüzden. Hepimizin amacı takımın daha iyi hale gelmesi, hepimiz bunu istiyoruz. Kurulan kadroya bakarsak benim basketbol anlayışıma göre de eksiklikler veya yanlışlıklar mevcut. Ancak yapılan eleştirileri en azından ertesi güne bırakalım dedim; o gün sahaya çıkıp emek koymuş, mücadele etmiş oyunculara duyduğumuz saygıyı göstermek için. Gerekli olan eleştirileri zaten ertesi günlerde yine yapacağız. Yapmaya da devam edelim zaten bu forumun tahmin edilenden daha çok etkisi oluyor.

yabancılar tamam ama
duşan, izzet ve şafak ne verecek belirsiz
engin, ender, barış, mehmet yağmur gibi yerli bir 1 numara ve ersin dağlı hamlesi gelseydi
bu takım hem lig hem de avrupa da şampiyonluk için çok ciddi aday olurdur

Trabzon maçı hariç,hazırlık maçları da dahil çok sayı yiyoruz.ciddi maçlarda madara oluruz böyle savunmayla.

Ne olursa olsun İzzet ve Dusan'ın süre alması lazım maç içinde.3'er dakika bile olsa oynayıp rahatlatmalılar rotasyonu,gerekirse maç kaybetmeyi göze alarak.lasme-dorsey-green 3 lüsü uzun sezonda çok yıpranır.

Trabzon maçı hariç,hazırlık maçları da dahil çok sayı yiyoruz.ciddi maçlarda madara oluruz böyle savunmayla.

Ne olursa olsun İzzet ve Dusan'ın süre alması lazım maç içinde.3'er dakika bile olsa oynayıp rahatlatmalılar rotasyonu,gerekirse maç kaybetmeyi göze alarak.lasme-dorsey-green 3 lüsü uzun sezonda çok yıpranır.
Aslında genel olarak kötü savunma yada iyi savunma yapıyoruz diyemeyiz. Mesela sayıya bakarsak BJK maçında da iyi savunma yaptık. özellikle son periyod. Aslında maç içerisinde iyi ve kötü savunma yaptığımız zamanlar var. Efes ve Banvit maçları da öyleydi. BJK, Efes, Banvit maçlarında son periyod, hatta dünkü maçta dahi 3. periyod savunmamız muazzamdı. Ancak bunu tüm maça yayamıyoruz. Trabzon maçı ilk kez tüm maça yayılan bir savunma izledik, ama dün yine 4. periyod dağıldık. Bu daha çok oyuncu ile değil, konsantre ve birlikte oynamama dezavantajı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Dusan, İzzet ve bende Şafak'ı ekleyeyim, düşüncelerine tamamen katılıyorum. Mutalaka rotasyona girmeliler.

Arkadaşlar konuyla hiç alakası yok ama nereye yazacağımı bilemedim, merakımı gidermek için soruyorum;
Bu Banvit'e ne olmuş kadroyu tamamen değiştirmişler, Mejia 2.lige Tofaş'a gitmiş, Chuck Davis nereye gitmiş onu bile bulamadım.
Yok muydu ligde kadrosuna bu iki oyuncuyu katacak bir takım, bence hala üst düzey iş yapabilecek adamlar bunlar?

Arkadaşlar konuyla hiç alakası yok ama nereye yazacağımı bilemedim, merakımı gidermek için soruyorum;
Bu Banvit'e ne olmuş kadroyu tamamen değiştirmişler, Mejia 2.lige Tofaş'a gitmiş, Chuck Davis nereye gitmiş onu bile bulamadım.
Yok muydu ligde kadrosuna bu iki oyuncuyu katacak bir takım, bence hala üst düzey iş yapabilecek adamlar bunlar?

Tofaş fazla para vermiştir

Rotasyon rotasyon diyoruz ama dün Daçka bugün Fb 7 kisilik rotasyonla oynamış, 2-3 oyuncu 25 üstü dakikalar süre almış bu kadar derin kodrolar bile bu şekilde oynuyorsa sadece bizim takıma özel bir şey değil demekki

Jerusalem Bracey Wright'ı yollamış. Sakatlığı mı vardı acaba ? 2 ay önce göndermiş olsalardı Ergin Hocanın listesinde olurdu kesin. Sezon içinde oyun kurucu hamlesi olursa ilk tercihlerden biri olur.

Daçka ve Fener bir iki maç o kadar dar rotasyon ile oynayabilirler, özellikle Fener bu sene çok sıkıntı yaşayacak buna eminim çünkü ilk beş ile bench kalitesi arasında dağlar kadar fark var Datome ve Dixon dışında, özellikle Semih ya da Oğuzdan bi tanesini, Serhat ile Kenanı takımda kesinlikle tutmaları gerekirdi, koca bir sezonu iki tane beş iki tane dört numara ki bunlardan biri Barış Hersek ile geçiremezler eğer hedefleri final four ise inanılmaz zorlanırlar kaldı ki artık lig çok zorlu. Bence ideal olan on kişilik ana rotasyon ve iki genç olmalı on iki kişilik kadroda, Daçkanın ise zorlanacağı konu rotasyonları çok çok geniş ve çok fazla aynı tip oyuncuları var, ideal beşi bulmakta zorlanırlar böyle devam ederlerse.

Ayın 26'sına kadar NBA takımları kadrolarını bildirecekler ve oyuncu sayısını 15'e düşürecekler.Okuduğum kadarı ile bu tarihten 2 gün öncesine kadar kadrolarında düşünmedikleri oyuncuları serbest bırakacaklar.Yani kısa süre sonra yaklaşık 120 oyuncudan olusan bir serbest oyuncu havuzu oluşacak.

Bu havuzdan bize uygun bir oyuncu, özellikle guard , çıkabilir mi ? Muhtemel kesikler hakkında bilgisi olan var mı ?

Ayın 26'sına kadar NBA takımları kadrolarını bildirecekler ve oyuncu sayısını 15'e düşürecekler.Okuduğum kadarı ile bu tarihten 2 gün öncesine kadar kadrolarında düşünmedikleri oyuncuları serbest bırakacaklar.Yani kısa süre sonra yaklaşık 120 oyuncudan olusan bir serbest oyuncu havuzu oluşacak.

Bu havuzdan bize uygun bir oyuncu, özellikle guard , çıkabilir mi ? Muhtemel kesikler hakkında bilgisi olan var mı ?

Aynen abi, o piyasayı yakından takip etmek lazım. Bir araştırmakta fayda var.

Mutlaka bir PG gerekiyor bize. Aynı zamanda koş-koş basketboluna da uyum sağlamalı. İlk aklıma gelen isim Marcus Williams, asist yönü iyi, hızlı hücumlara da yatkın. Ama ceza dolayısıyla gelecek ay dönecek diye biliyorum, iyi çalışmış mıdır hiç fikrim yok. Ayrıca NBA piyasasından kimleri getirebiliriz ya da kontrat kapamayan kimler var, bir liste bulsak/yapsak iyi olurdu.

PG - Mccollum - Micov - Green - Lasme - Dorsey - Schilb.

Direksiyona bir PG, Mccollum combo guard gibi ve Schilb de 7. yabancı. En mantıklısı bu.

Para var mi dostlar 7. Yabanci icin? Ayrica schilbb I kolay harciyoruz mental ve fiziksel olarak bence hala yorgun ve takima en son katilanlardan. Biraz zamana ihtiyaci var. Keske bir yerlerden 1 milyon euro falan bulsak da 7. Yabanciyi alabilsek ama para yok...

Bizim aklımız hala Arroyo da ancak artık yok ve McCollumun onun gibi oynamasınıı beklemeyelim.Yeni kurulan bir takımız zamana ihtiyacı var takımın Dorsey ve Schilbb bu ikiside takıma alıştığı zaman gerçekten izlemekten keyif alacağımız bir takım olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...