2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FIBA, Euroleague Ligi için yaklaşık olarak 1 yıldır gündemde olan değişiklikler için 7 kulüp temsilcisi ve Euroleague yönetiminin katılımıyla 3 Kasımda İsviçrede bir toplantı yapacak. Görüşmeye CSKA-Fenerbahçe-Anadolu Efes-Real Madrid-Panathinaikos-Maccabi-Olympiakos temsilci gönderirken Barcelona kulübü görüşmelere katılmayacağını ama çıkan kararları peşinen kabul ettiğini deklare etti.

Önümüzdeki yıllarda hayata geçirilmesi beklenen yeni formata göre Euroleague de mevcut sistemde katılan 24 takım yerine 16 takım mücadele edecek. Türkiyeden Anadolu Efes ve Fenerbahçenin yanı sıra, İspanyadan Barcelona Lassa, Real Madrid, Yunanistandan Olympiakos, Panathinaikos, İsrailden Maccabi FOX ile Rusyadan CSKA Moskova olmak üzere 8 takım turnuvaya doğrudan katılacak. Fransa, Almanya, İtalya ve Litvanya’nın lig şampiyonları da turnuvaya direkt katılım hakkı kazanacak. Son 4 takım ise 28 ulusal ligden ekiplerin yer alacağı ön eleme maçları sonucu belli olacak.

Tasarlanan yeni format da, karşılaşmalar lig usulüne göre oynanacak.16 takım 30 haftalık bir lig oynayacak ve ilk 8 sırada yer alan takımlar play-off oynama hakkı elde edecek.Play-Off formatında da değişiklik düşünen FIBA 5 maç değil 3 maç üzerinden bir eleme sistemi planlıyor.Final Four formatı ise aynı şekilde kalacak.

Yaklaşık 8 ay önce kulüplere bu lig sayesinde 150m euroluk kaynak dağıtmayı hedeflediğini söyleyen FIBA ilk planda sadece tv yayın gelirlerinden kulüplere 30m euro dağıtmayı planlıyor. Başarı sıralamasına göre prim sistemi düşünen FIBA, şampiyon olan takıma yaklaşık 12m euroluk bir ödül vaad ediyor.Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Real Madrid yalnızca 3.8m euro kazanabilmişti.

Maç günlerinde de değişiklik planlayan FIBA maçların artık salı-çarşamba günlerinde oynanmasını istiyor.

Euroleague Formatı Değişiyor
Haberde mi bir yanlışlık var, yoksa bu FIBA'nın ULEB'e alternatif olarak hazırladığı format mı?

Furkan'a vereceğimiz parayla bir oyun kurucu alalım daha iyi hem kulübün sıkıntısından faydalanıp menajer ayağıyla ABD ye giden gelmesin bir daha kadromuz iyi oyuncu alacaksakta bu oyun krucu pozisyonuna olmalı.

Bu daçka ne kadar aptal bir takimdir ya bu kadar mı kotu organizasyon olur neyse müstahak bi halt olamıcaklar zaten .Ömer Onan yine konuşmuş furkanin başka takımla anlaştığı ni duyduk demiş kesin alacak bunlar furkani ?

Tony Mitchell'ın Krasny Oktyabr'dan ayrılma durumu varmış.Açıkçası takımımızda görmeyi çok isterim.
Bence de Krasny den bi oyuncu alınmalı eğer mali sıkıntı oluşur ve şartlar oluşursa ama tony değil bence ihtiyacımız olan isim tam olarak D.J. Cooper. Kesinlikle oyuna akıl olarak daha iyisini verecek oyuncu oyun kurucu saf guard kendisi (khimki ve cska gibi iki tane final 4 adayına 11 er asistle oynamış)

Tony Mitchell'ın Krasny Oktyabr'dan ayrılma durumu varmış.Açıkçası takımımızda görmeyi çok isterim.

https://www.youtube.com/watch?v=hHbFYm7enLw 1 numaradaki smacı ne öyle ya o smacı kısa oyuncu olarak bi Gerald Greende görmüştüm nbada.
Avrupada böylesine atlet bir oyuncu kaçmaz. Müthiş atlet.
Kafamdaki soru işareti bizim takımda zaten Schilb de Mıcov da aslen 3 numara Tonyde 3 numara oynuyo zaten Schilbı 2ye kaydırarak oynatıyoz.
Bence bize gerekli olan oyun kurucu.
Yalnız yabancı 6+1 değilde 7+1 falan olsa çok fena olabilirdi

Tony Mıtchell ve Donta Smith'i çok beeğeniyorum.

Tony daha çok atletizmiyle oynatan tam bir fast oyuncusu aslında bu seneki kadromuza müthiş otururdu. Mccollum yerine Huertas alınabilseydı bir +olarak Tony olsaydı ortalığı darma duvan ederdik. Atletizmle yıkardık ligi.

Donta ise tam bir takım oyuncusu ben onu Hawkinse benzetiyorum takım ne isterse yapacak tarzda bir oyuncu. Vucudunu çok iyi kullanıyo içeri çok rahat girip turnikeyi bırakıyo. Sırtı dönük oynayıp şut atışlarıda çok iyi. Kat eden oyuncuları çok iyi görüyo saha görüşüde üst düzey.

Bu 2 oyuncuyu alsak birde Mıcov'u tutsak yabancı olarak kötü mü tercih etmiş oluruz.

Tony Mıtchell ve Donta Smith'i çok beeğeniyorum.

Tony daha çok atletizmiyle oynatan tam bir fast oyuncusu aslında bu seneki kadromuza müthiş otururdu. Mccollum yerine Huertas alınabilseydı bir +olarak Tony olsaydı ortalığı darma duvan ederdik. Atletizmle yıkardık ligi.

Donta ise tam bir takım oyuncusu ben onu Hawkinse benzetiyorum takım ne isterse yapacak tarzda bir oyuncu. Vucudunu çok iyi kullanıyo içeri çok rahat girip turnikeyi bırakıyo. Sırtı dönük oynayıp şut atışlarıda çok iyi. Kat eden oyuncuları çok iyi görüyo saha görüşüde üst düzey.

Bu 2 oyuncuyu alsak birde Mıcov'u tutsak yabancı olarak kötü mü tercih etmiş oluruz.

PG: Pooh Jeter - Sinan - Şafak

SG: Tony Mitchell - Göksenin

SF: Donta Smith - Vlado Mıcov

PF: Caleb Green - Ege

C: Lasme - Dorsey - Dusan

Bu kadro tam fast & atletizm takımı olur. Böyle bir kadro kurulsa hayal bile edemiyom napıcağımızı.

Bütçenin son kalan kısmını da ihtiyacımız olmayan mevkilere saçmak yerine bekleyip Çin Ligi sonunda ya da Nba kadro kesilme zamanında tek nokta atışı yapmak çok daha akıllıca olacaktır bence

Cooper benim çok beğendiğim aynı zamanda bizim takımın şu an eksikliğini hissettiği oynatan guard profiline uygun , yüksek asist ortalamalarına sahip bir oyuncu.

Bütçenin son kalan kısmını da ihtiyacımız olmayan mevkilere saçmak yerine bekleyip Çin Ligi sonunda ya da Nba kadro kesilme zamanında tek nokta atışı yapmak çok daha akıllıca olacaktır bence

Ben en başından beri Çin ligi bitince Pooh Jeter ile tekrar temasa geçebileceğimizi düşünüyorum.. Geçen senede aynısı oldu Çin ligi bitince Fransa da limoge e geldi ve takım şampiyon oldu.. Bakalım

Ergin Atamanın bu konularda tavırları kesindir Jeterin gelebileceğini hiç sanmıyorum.Belki Pargo hamlesi olabilir.
Bu arada Telfairde boşta sanırım Çin liginde göremedim listelerde ismini geçen yılki takımında Goudelock ve Blatche oynuyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...