2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bora benim demek istediğim işte Schilb'i gördünüz mü filan değil. Bu foruma yıllardan beri yazıyorum. 2013'den örnekle başlarsak Jamon Gordon geldi, bu forumda ilk birkaç maç kötü oynadı taraftarlarca asıldı. Ertesi sene Jamont Gordon geldi, taraftar yerine 3-4 ay taraftar oyuncu baktı. Ndong'a emekli mi denmedi, 40 yaşında mı denmedi. Arroyo geldiğinde forumun bir bölümü 4 aydır oynamayan adamı niye aldık dedi. İlk maçında da Arroyo çok kötü oynamıştı, eleştiriler inanılmaz seviyeydi. Bu senede Schilb geldi, Dorsey geldi. Taraftarlar çok acımasız. İstiyorlarki adamlar ilk oynadığı maçtan itibaren 20 sayı atsın, 10 asist yapsın, 10 ribaund alsın vs. vs. . Takım oyuncuları takıma alışmadan katkı veremez. Eğer sokak basketbolcusu alırsan hemen 20 sayı atar, gözlerini boyar. Örnek verdiğim oyuncuların tamamı kariyeri belli olan, kendisini ispat etmiş oyuncular. Bu arada bizim Micov varkende Schilb'e ihtiyacımız vardı, Schilb'i 3 değil, 2 oynatıyoruz çünkü. Schilb için 2 ay beklemek lazım demiştim, neyseki 1 ayda kendini ispat etti. Eğer uyum sağlayamasaydı dediğin gibi, bende eleştirirdim ama hiçbir oyuncuya ilk maçından itibaren bu kadar olumsuz bir eleştiri olmamalı. Taraftar sabretmeyi öğrenmeli. Şu anda çok zor oluşabilecek bir sistem yapılmaya çalışılıyor ama büyük ilerleme sağlandı. Oyun kurma işini forvetler ve Sinan yapıyor, Eric'deki gelişimde muazzam bu arada. Yeterli mi değil, ancak gelişimi umut veriyor. Kısaca kimse Schilb'e, kadronun alışma döneminde kadro mühendisliği konusunda Ergin Ataman'a yapılan eleştirileri haklı gösteremez bana, kusura bakmayın.

Geçen haftaya kadar Schilb'i göndermek isteyenleri sahneye almak istiyorum...Kusura bakmayın ama bunu yazmak istedim....
(Adamın kariyeri belli, yaptıkları ortada, Daha takıma alışmadan 3 maçta çöp muamelesi yapıp astığınız adam şu an bu takımın en iyisi. Micovi le beraber oynadıklarında tadından yenmiyor...)

Talihsiz bir yorum.
Biz gördüklerimizi yazdık kötü bir şey demedik illa laf sokmak için şu foruma girmeyin arkadaş . Hatamız her insan gibi olur bunu da belirtiriz zaten illa sizin hatırlatmanıza gerek yok bunu bir görev edinmeniz hiç hoş değil.

Schilbin görüntüsü hiç iyi değildi hatta milli takımda oynadığı oyun bence bizim takıma uymuyor izlenimi verdi koç ona görevler vererek bu sorunu aştı şuanda gayet iyi ve daha iyi olacaktır.

Herkes takımın iyiliği için yorum yapıyor hatalar olacaktır bunları zamanla göreceğiz

bu arada daçka ve karapara :) sanki

fettahovski ‏@bezginnisanci 3 sa.3 saat önce
@kaankural abi sence mart-haziran arası "seviyenin yükseleceği" aylar için guard eksikliği çeker mi kısa rotasyonumuz (galatasaray)?

fettahovski ‏@bezginnisanci 3 sa.3 saat önce
@kaankural ya da şöyle diyeyim sen olsan o 2-3 ay için kısa rotasyonuna transfer ister miydin?

@bezginnisanci takviye her zaman iyidir. bence ihtiyaç da var.

@Utku Can Ermiş

senin söylediğinide gördüm onuda yazmış

bence orada takviyeden kastı 8.5 kişiyle oynamamızdan kaynaklı. ayrıca bize tek lazım olan 5-10dk güzel katkı verebilecek yerli pivot. yabancı transferi çok anlamsız olur çünkü tüm verimi yabancılardan alıyoruz zaten dışarıda yabancı bırakacak lüksümüz yok. yabancı transferi bizim rotasyonumuzu genişletmez.

bence orada takviyeden kastı 8.5 kişiyle oynamamızdan kaynaklı. ayrıca bize tek lazım olan 5-10dk güzel katkı verebilecek yerli pivot. yabancı transferi çok anlamsız olur çünkü tüm verimi yabancılardan alıyoruz zaten dışarıda yabancı bırakacak lüksümüz yok. yabancı transferi bizim rotasyonumuzu genişletmez.

Hemfikirim sizle bu konuda.
Schilb böyle oynamadan önce gerek var diyordum ama su anda özellikle de 2 haftadır gerek yok gibi gözüküyor yabancı transfere.
Yerli bir pota alto oyuncusu da çok iyi olurdu.
Herkes Ersin yaşlı demiş ama Ersin Ege, Izzet ve Duşanı cebinden çıkarır.
Her maç 10 dk katkı verse yeter.

Şuan bu takimi izlemekten büyük haz duyuyorum daha da iyi olacağını düşünüyorum ama uzun rotasyonu na takviye şart hemde Türk falan deil 4.5 numara yabancı yani lasme green dorsey 3 lüsünden herhangi biri sakatlansa bir süre direk çöküyor uzun rotasyonu 2.yarı kesinlikle o takviyeyi yapmamız lazım hemde bazı maçlarda oyuncu dinlendirme şansımız olur genç bir takım degiliz uzun maratonda buna ihtiyacimiz olacak.Aynı zamanda artık egenin sürelerinin artması lazım ergin hocayı elestircegim tek nokta bu olur heralde malesef gençlere yeterli süreleri vermiyor mesela egenin bu usak maçında 20 ye yakın dakika almasını isterim antep maçında çok güzel katkı verdi ve fiziginide gelistirmis keza aynı şeyler şafak içinde geçerli ama su izzet çok yanlıs bir hamle oldu yazında düşüncem bu yöndeydi malesef izzet yaniltmadı onu sahada gördükçe sinirlerim bozuluyor atletizm ile birlikte iyi savunmaciydi o ozelliginden de eser kalmamış bir yolu bulunup çıkılmalı sözleşmesinden açıkçası ergin hocanın da çıkılması kolay bir sözleşme yaptığını düşünüyorum alt yapıdan herhangi bir başka oyuncuyu oturtsak benche dah iyi olur.

Talihsiz bir yorum.
Biz gördüklerimizi yazdık kötü bir şey demedik illa laf sokmak için şu foruma girmeyin arkadaş . Hatamız her insan gibi olur bunu da belirtiriz zaten illa sizin hatırlatmanıza gerek yok bunu bir görev edinmeniz hiç hoş değil.

Schilbin görüntüsü hiç iyi değildi hatta milli takımda oynadığı oyun bence bizim takıma uymuyor izlenimi verdi koç ona görevler vererek bu sorunu aştı şuanda gayet iyi ve daha iyi olacaktır.

Herkes takımın iyiliği için yorum yapıyor hatalar olacaktır bunları zamanla göreceğiz

bu arada daçka ve karapara :) sanki

Haklısın arkadaşım benim Schilb'i erken eleştirenleri eleştirmem talihsiz bir yorum, sizlerin Schilb'i 2-3 maç oynadıktan sonra göndermek istemeniz çok doğru bir yorum. Maç başına ortalama 12 sayı 5 ribaund, 5 asist ile oynayacak potansiyelde bir adamı 2-3 maç izledikten sonra göndermek istemeniz gerçekten takımın iyiliği için, hiçbir şüphem yok bunda !!.Oyuncu seçimlerinde Ergin Ataman'ı Schilb üzerinden acımasızca eleştirmenizde zaten takımın iyiliği için. Schilb milli takımda da kötü oynamadı bu arada. Ona verilen görevi yaptı. Keşke hemen sizin eleştirdiğiniz zaman Schilb'i gönderip yerine bir oyun kurucu alsaydık, gelecek oyun kurucu 30 sayı 15 ribaund, 20 asist ile oynayıp, savunmada tuttuğu adama "0" çektirip, FB'ye 30, rus takımına 50 sayı fark atardık. Ama bu ilk değilki, bunu Ndong'a yaptınız, Jamont Gordon'a da, Jamon Gordon'a da hatta ilk geldiğinde Arroyo'ya da. Eleştirmek ayrıdır, gitsin demek ayrıdır. Bu arada kişisel algılama, ben genel konuşuyorum...

Geçen haftaya kadar Schilb'i göndermek isteyenleri sahneye almak istiyorum...Kusura bakmayın ama bunu yazmak istedim....
(Adamın kariyeri belli, yaptıkları ortada, Daha takıma alışmadan 3 maçta çöp muamelesi yapıp astığınız adam şu an bu takımın en iyisi. Micovi le beraber oynadıklarında tadından yenmiyor...)

Schilb Ergin Hoca'nın oldum olası hep istediği bir oyuncuydu. 2013 yılında Hawkins skandalı patlak verince Schilb'i almak için çok uğraşmış ama alamamış son anda Markoishviliyi getirmiştik. Muhtemelen sonraki sezonlarda da hoca istedi ama ancak bu yıl ikna edebildik.

Maccabi Farmar ya da Rochestie'yi serbest birakacak yazmis Trendbasket. Bence Farmar'i birakirlar ki transfer etmemizi cok isterim oyle bir durumda.

Ataman'la Farmar'in yollari kesismeli artik :)

Edit: David Pick de yazmis.

Thompkins ve Rochestie geçen yıl Novgorod'dun flaş isimleriydi. İkisinin de bu sene sezon başı itibariyle beklenenin altında kalması çok ilginç.

Ya arkadaslar ne transferi ya sacmalamayin.
Belkide Efes maci 2 hafta sonra olsaydi emin olunki o macida kazanirdik ve namaglup bir sezon baslangici yapmis olurduk 8 mac yapip 7 maci kazandik ve bu kazandigimiz maclardada cok rahat galibiyetler aldik hepsinde eze eze oynadik oyundan zevk alan bir takimimiz var taraftarlada birlesince muthis oynuyoruz fb maci juraselem maci ornek Bu sene evimizde yenilecegimiz mac sayisinin 3 olacagini bile zannetmiyorum. Zmaanla daha Dorsey de eski haline bi gelsin o zman 2 tik seviye atlicaz bekleyin ve gorun.
Buyuksun Ergin Hoca'ba seviyoruz seni.

Taraftar mutlaka salonu doldurmali. Istanbulda yasayan arkadaslar maclara gidin hatta yaninizda iki üc arkadasiniz götürün. Bu sene ortalama bir seyirciye oynarsak bu hem takima olumlu yansir hem de yönetim basketbolu önemsemek zorunda kalir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...