2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hoca inşallah hamle için acele etmez, vaktimiz var biraz daha bence. Cliff Hammonds falan aradığımız ''isim'' değil. Az daha sabır...

Kesinlikle katılıyorum.
Hammonds bizim aradığımız bir oyuncu değil.
Umarım kimsenin kontratindan çıkmayız ve 7.yabancı hamlesi yaparız yapacakşak.
Hele ki McCollum giderse çok üzülürüm.
Gary Neal de bildiğim kadarıyla tam 1 numara değil.
Ama çok skorerdir orası ayrı.
Bize asist yönü kuvvetli ve takımı oynatabilecek bir guard lazım.
Eric ve Schilb takımdan ayrılmaz inşAllah.

Cliff Hammons bu takıma bayağı şeyler katar.Bir kere ön alan savunmasında çok önemli bir oyuncu,fiziksel ve mental olarak sert.Top paylaşımında da McCollum'dan iyi olduğu bariz ama tam olarak organizatör guard sınıfına koyamam.Farklı alanlarda katkı verse de kritik anlardaki top paylaşımına çok katkı sağlayacağını sanmıyorum şahsen.Öte yandan Schilb'in kötü gününde olduğu zamanlarda rahatlıkla 2 numarada da kullanılabilir

Değişik parametrelerden bakıldığında olumlu olur rotasyon için,top paylaşımını da takım olarak çözeceğiz artık.Ama McCollum'un da bu konuda takımı resmen sabato ettiğini de görmek lazım.Hammonds organizatör olmasa da en azından paylaşımı sabote edecek değil,katkı verecek bir oyuncu.

Sezon daha uzun,belki istatistiğine aldanıp McCollum'u buyout ile falan alacak bir enayi çıkar,tam o dönem Huertas da ayrılır falan o değişikliği de yaparız ileri dönemde

Aynı site Hammonds olduğunu açıklamış. Oyuncuyla anlaşmanın tamam olduğunu, son sözü Ergin hocanın söyleyeceğini belirtmiş.Direk olarak Eurocup 2. turu için yapılmış biir transfer. Bence 2 aylık bir kontrat imzalarız. 2. tur bittikten sonra durumuna bakarız.Ligde kritik maçlarda herhangi bir oyuncuyu keseceğini zannetmem

2 aylık kontrat mantıklı.Lig lisansı da çıkarmayız o süreçte,sonra duruma göre Çinden,Nba'den düşen oyuncular da işin içine girince en uygun tamamlamayı yaparız.Olumlu bakıyorum bu işe

Ben çok olumlu değilim açıkcası. Hammonds'n çözebileceği tek sorunumuz guarda baskı. Bu işi zaten saktlığının etkilerini atlatınca Sinan'dan alabiliriz. Hammonds kadar yapamaz ama yeterli katkıyı verebilir. Bence asıl problemimiz hücumda.

Bence fena transfer değil. Bu transfere çok fazla anlam yüklememek gerek. Takımın çehresini değiştirecek, oyun yapısını farklılaştıracak bir oyuncu değil. Sadece hocanın Şafak'tan beklentilerini fazlasıyla karşılayacak, Sinan'ın çok fazla yıpranmasının önüne geçecek bir transfer.

Öyle çok uzunları besleyecek bir oyuncu da değil. Ama takımızdaki en oyun kurucudan, daha fazla oyun kurucu özelliklerine sahip.Hatta takımdaki en iyi savunmacıdan da daha iyi savunma yapar.

Eğer 2 aylıksa iyi transfer değilse mantıksız Alba dan bildiğimiz kadarıyla tam olarak bizim istediğimiz oyuncu değil. Bir kere oynatan uzunları besleyen falan bir oyuncu değil. O son periyotlarda son anlardaki sorunumuzu çözemez. Bunlar haricinde net en iyi savunmacımız olur rotasyonu rahatlatır falan ama çok büyük şeyler beklememek lazım

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bazen cidden anlayamıyorum, pardon da McCollum'a karşı bu tavır neden? "Buy-out verecek bir enayi çıksa.." falan acayip şeyler yani. Elimizdeki değerin ve potansiyelin farkına varmak lazım. Diyebilirsiniz ki Avrupa Basketboluna uyumu hala sıkıntılı, hadi tamam kabul edelim. Kaldı ki o yönden de aşama kaydettiğini düşünüyorum. Kariyeri boyunca "Al topu, sayı at kardeşim.." denen adamı Avrupa basketboluna ve takım oyununa uyumlu hale getirmeye çabalıyoruz. Bu konuda da kendisi çaba gösteriyor, öyle veya böyle aşama da kaydediyor. Kolay bir durum değil bu. Verdiği katkıya baktığımızda, potansiyeline baktığımız, böyle bir değeri nasıl harcayabiliriz, bir sorgulamak lazım.

Bu sene sonuna kadar göstereceği performans da değerli tabi ama seneye kadro planlamasında yer etmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira onun gibi skora kolay ulaşabilen, birebiri güçlü, faul almayı çok iyi bilen bir skoreri bulmak zor. Yapmamız gereken uyumu sağlamak, Avrupa'ya adapte etmek. Bunu yapabilirsek, zaten McCollum o seviyeyi atlayıp, Euroleague standardında önemli bir oyuncuya evrilecektir. Şu hali ile zaten Eurcup'ta ortalığı dağıtıyor.

Yeni guard takviyesi ile ilgili şahsi fikrim; sabretmek yönünde. İlerleyen dönemde daha iyi opsiyonlar ortaya illa çıkacaktır. Tek atımlık kurşunumuz varsa, onu iyi değerlendirmek gerekli.

Bazen cidden anlayamıyorum, pardon da McCollum'a karşı bu tavır neden? "Buy-out verecek bir enayi çıksa.." falan acayip şeyler yani. Elimizdeki değerin ve potansiyelin farkına varmak lazım. Diyebilirsiniz ki Avrupa Basketboluna uyumu hala sıkıntılı, hadi tamam kabul edelim. Kaldı ki o yönden de aşama kaydettiğini düşünüyorum. Kariyeri boyunca "Al topu, sayı at kardeşim.." denen adamı Avrupa basketboluna ve takım oyununa uyumlu hale getirmeye çabalıyoruz. Bu konuda da kendisi çaba gösteriyor, öyle veya böyle aşama da kaydediyor. Kolay bir durum değil bu. Verdiği katkıya baktığımızda, potansiyeline baktığımız, böyle bir değeri nasıl harcayabiliriz, bir sorgulamak lazım.

Bu sene sonuna kadar göstereceği performans da değerli tabi ama seneye kadro planlamasında yer etmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira onun gibi skora kolay ulaşabilen, birebiri güçlü, faul almayı çok iyi bilen bir skoreri bulmak zor. Yapmamız gereken uyumu sağlamak, Avrupa'ya adapte etmek. Bunu yapabilirsek, zaten McCollum o seviyeyi atlayıp, Euroleague standardında önemli bir oyuncuya evrilecektir. Şu hali ile zaten Eurcup'ta ortalığı dağıtıyor.

Yeni guard takviyesi ile ilgili şahsi fikrim; sabretmek yönünde. İlerleyen dönemde daha iyi opsiyonlar ortaya illa çıkacaktır. Tek atımlık kurşunumuz varsa, onu iyi değerlendirmek gerekli.
Sonunda mccollum ile ilgili mantıklı bir yorum görmek güzel:) zira bazı arkadaşlar onun gibi bir potansiyele averaj takımı skoreri muamelesi gösteriyor.McCollum yetenekli evet daha önce çok yetenekli oyuncular giydi bu formayı ama onu farklı kılan öğrenmeye açık olması ve sürekli gelişmeye çalışan mental olarak kuvvetli bir oyuncu olması,bence önü açık mccollum'un.Yoksa mesela gerald fitch bence mccollum'dan daha özel bir skorerdi ama mental olarak zayıftı zaman zaman dalgalanmalar yaşasa da bence potansiyeline pek ulaşamadı ama mccollum konusunda ümitliyim,yetenekleri tartışılmaz ama karakteri,açlığı,uyumluluğu ve her konuda elinden geleni yapmaya çalışan bir oyuncu olması onu zaman içerisinde iyi noktalara getirecektir.

Uğur'un söylediklerine büyük oranda katılıyorum lakin McCollum'un şu an beklenen kıvamda olmadığı da bir gerçek diye düşünüyorum. McCollum ve Eurocup istatistikleri göz boyayıcı ki çoğu oyuncu Eurocup'da kendi istatistiklerini katlıyorlar hele ki ilk aşamada. McCollum'un Avrupa'nın en iyi faul alan oyuncusu olduğunu düşünüyorum aslında veya ilk 5 ' e sayabilirim . Kadroda olması takımın faul çizgisine kolay gideiblmesi ve rakip savunmanın sertlik düzeyini düşürmesi açısındna muazzam bir nimet.

McCollum'dan verim almak için alsında ona bir özgürlük sağlıyoruz. İlk 5 başladı topa fazla hükmedince biraz törpülemek adına kenara çektik ve Schilb-Micov'u odak noktası haline getirdik hücumlarda. Bunun üzerine kenardan enerjik McCollum'u getirerek rakip savunmayı yıprattık şimdiye kadar. Buradan çıkaracağımız sonuç aslında şu : Evet , McCollum skorer ama gördüğümüz üzere odak noktası o değil.(oyun tarzımızla da ilgili kabul) .Yani odak noktası olmayı başaramayan bir McCollum var ki hücumda yaratıcılık forvetler üzerinde. Micov ve Schilb organizasyon desteği vermeyince çöküyoruz ama McCollum skor katkısı vermese de maçı alabiliyoruz. Odak noktası olmak için sadece yaratmak gerekmiyor McCollum'da kendini Schilb-Micov kadar öne çıkarabilir farklı alanlarda.

Demek istediğim şu ki ; evet McCollum gerçekten çok değerli bir adam. Müthiş meziyetleri var ancak McCollum'a bizim ihtiyacımız daha fazla var. Tüm yıl boyunca forvetlerden oyun kurarak yıpranmama ihitmalimiz yok ve bu bizi tahmin edilebilir bir takım haline getiriyor. McCollum'un da odak noktalarından birisi haline gelmesi ve bize maç kazandırması gerekiyor (zorluk derecesi yüksek maçları) . Şunu çok net olarak söylüyorum ki biz ligde ve Eurocup da sona kadar gideceksek McCollum'un boyut atlaması ve Green'in düzenli katkı vermesi gerekiyor. McCollum , 2 yıl önce Kazan'ı finale taşıyan skorer Goudelock etkisi yapmalı büyük maçlarda. Çünkü bir yerden sonra baskı artacak ve birebirlere kalmak kaçınılmaz hale gelecek.

Koç da bunun farkında ki ondan verim almak için her yolu deniyor hatta topu bile Sinan getiriyor. McCollum şu anda Eurocup da skor krallarından ve maç kazandırdı aslında ama beklentimiz özellikle dribling üzerinden yaptığı orta mesafe atışlarındaki yüzdeyi daha da yukarılara çıkarması.

Yabancı guard mevzusuna gelecek olursak Uğur'a katılıyorum . Bu takım bir yerde yıpranmaya başlayacak arkadaşlar çünkü gerçekten dar rotasyonla oynuyoruz. O dediğim yıpranma veya eskime olduğu zaman eksikleri daha iyi tahlil edip ihtiyacın şeklini değiştirebiliriz. Şu da denilebilir ; "şimdi sen bir yerde yıpranacağız eskiyeceğiz diyorsun ya , e şimdi alalım ki onun önüne geçelim ". Bu da bir görüştür saygı duyarım ama şu an kendi içimizden çözüp bulup transferi bir süre bekletmek bana daha mantıklı geliyor.

Basketbol, uzun vadeli planlar yapmaya müsait değil.Özellikle de bizim gibi belirsizlikleri fazla olan takımlar için. McCollum ilerde belki de Avrupa'nın ciddi skorerlerinden birisi olacak.Bu potansiyel kendisinde var. Ancak bize geleceği değil, şu anı gerek.

McCollum o bashsedilen sıçramayı yaparsa seneye iddialı bir Euroleague takımına gider, bizde durmaz. Yok yapamayıp, küçük takımın büyük skoreri kıvamında kalırsa o zaman da seneye biz tercih etmeyiz.

O yüzden McCollum'un potansiyeli üzerinden konuşmak yerine, mevcut hali üzerinden konuşmayı daha mantıklı buluyorum.Bu arada yanlış anlaşılmasın, şu an için de öyle kolay gözde çıkarılabilir bir oyuncu değil McCollum. Ancak takımın bir oyun kurucu açığı olduğu aşikar.

Yarın Huertas, Pargo gibi bir oyuncuyu transfer etme şansımız olsa ligde kadrodan kesilecek adam McCollumdur. Bu onun kötü oyuncu olduğundan tağil, takım yapısından kaynaklanıyor

Her kötü oynanan maçtan sonra eleştiri oklarının Mccollum'a dönmesi haksızlık bence biraz...Kısa rotasyondaki bütün problemleri Mccollum üzerinden çözmek veya çözmeye çalışmak oyuncuya ve takıma realist bir bakış açısı değil...Takımın yaratıcısı o olacak, skoreri o olacak, maç kazandıracak, defansı iyi olacak, çok iyi niyetli ve gelişime açık olacak vs vs...Misal dünkü maçta 19'da 4 üçlük atmışız ve ben el üstü pek atışımızı görmedim...Hani, çok büyük başarılar beklenen bir takımın kritik bir maçta üçlük yüzdesi %21'lere düşüyorsa ya da el yakan dakikalar Mccollum hariç kimse top elinde patlamadan potaya bakmıyorsa biraz daha yukarıdan bakmak lazım rotasyona...

Bence eleştiri okları McCollum'a dönmüyor. Oyun kurucu eksikliğine dönüyor. McCollum'da bu takıma oyun kurucu pozisyonuna transfer edildiği için ihale ona kalıyor. Ama sonuçta ligde 6 yabancı sınırı var. Yabancı bir oyun kurucu alırsan takımdan McCollum dışında kimi kesebilirsin ki?

McCollum'un değer falan olduğunu düşünmüyorum şu haliyle.İddiasız her takımda 17-18 sayı ortalamalı bir ABD'li guard var olayı o ise.Küçük takım skorerinden tek artısı kolay faul alması.Sadece sayı atmaysa olayı Büyükçekmeceli Walker,Uşaklı Harrison,Telekomlu J'Cowan Brown hatta Kalin Lucas da aynı işi yapıyor zaten.Hatta bazılarının McCollum'dan kaliteli oyuncu olduğuna bahse girerim.Ne oynadığı oyun büyük takım kısası,ne de oyun zekası büyük takım kısası.Kendi kendine istatistik şişirme oyununu ancak küçük takımda oynar.Verdiği pasların tamamına yakınında topun alacak oyuncuya gidiş açısı bile yanlış

Misal ligimizde Giresun forması giyen Perkins çok çok daha üst seviye oyuncu McCollum'dan.Euroleague oyuncusuna dönüşecek McCollum'un 1 ay sonra 28 olacağını da hatırlatmakta fayda var sanırım

Bence eleştiri okları McCollum'a dönmüyor. Oyun kurucu eksikliğine dönüyor. McCollum'da bu takıma oyun kurucu pozisyonuna transfer edildiği için ihale ona kalıyor. Ama sonuçta ligde 6 yabancı sınırı var. Yabancı bir oyun kurucu alırsan takımdan McCollum dışında kimi kesebilirsin ki?

Mccollum'u çıkarıp bir oyun kurucu alsak bu seferde ciddi bir skor sorunu olacak takımın Burak bence..Arroyo'lu dönemlerde de yaşadık aynı sorunu...Bu takımın , 2 senedir Mccollum gibi bir oyuncuya ihtiyacı vardı...Asıl sorun, sezon başında Serhat Çetin ya da Emir Preldzic gibi yerli kaliteli bir SF'ye ayıracak bütçe bulunmamasıydı..O zamanda hep beraber konuştuk iki yabancı hakkını SF'den yana kullanmanın bizi bugün konuştuğumuz şeyleri konuşturacağını...Kısa rotasyonumuzda sıkıntı var ve Mccollum gidip dünya çapında saf bir PG gelmedikçe mutlaka bizi bir tarafından konuşturur eksik bir taraf...

Sezon başı transferine geri dönebilsek Rowland veya Hodge'u tekrardan alma imkanımız olsa McCollum'u seçecek biri var mı? Saydığım isimler bile çok üst seviye adamlar değil ama dönüp baktığımda çok çok emin şekilde keşke Rowland gelseymiş diyorum.

Aslında aradığımız tam olarak Doron Perkins hem topa baskı,hem savaşçı karakteri,hem de asist-ribaunt özellikleriyle ama...

Mccollum'u çıkarıp bir oyun kurucu alsak bu seferde ciddi bir skor sorunu olacak takımın Burak bence..Arroyo'lu dönemlerde de yaşadık aynı sorunu...Bu takımın , 2 senedir Mccollum gibi bir oyuncuya ihtiyacı vardı...Asıl sorun, sezon başında Serhat Çetin ya da Emir Preldzic gibi yerli kaliteli bir SF'ye ayıracak bütçe bulunmamasıydı..O zamanda hep beraber konuştuk iki yabancı hakkını SF'den yana kullanmanın bizi bugün konuştuğumuz şeyleri konuşturacağını...Kısa rotasyonumuzda sıkıntı var ve Mccollum gidip dünya çapında saf bir PG gelmedikçe mutlaka bizi bir tarafından konuşturur eksik bir taraf...

Yani ben de o yüzden McCollum şu an o kadar da kolay vazgeçebileceğimiz bir oyuncu değil dedim. Şu an için zaten Telfair ve Nate Robinson dışında, McCollum yerine koyabileceğimiz bir oyuncu serbest değil gibi görünüyor.Ama yarın Huertas kesilirse ya da Çin ligi bittiğinde Pargo, Dentmon, Brown gibi opsiyonlar ortaya çıkarsa da kesilecek adam McCollum olur.

Ha keşke ligde 7 yabancı oynatabilseydik. O zaman McCollum'u kesmezdik.Hatta alacağımız oyun kurucunun da o kadar üst düzey olmasına gerek kalmazdı

McCollum'un geleceği değil, şimdiki konumu ile ilgili konuşsak da durum büyük değişkenlikler göstermez. Takım içi ona biçtiğimiz role bakıldığında, bizim için gayet değerli ve yeterli performanslar veriyor. Zaten onu verimli kullanabilmek adına Ergin Ataman, sene başına göre daha farklı maç başlangıç beşleri kullanıyor. O da gerekli özveriyi gösteriyor; kolay faul alabilme özelliği bizim için önemli bir avantaj oluşturuyor, içeri penetreleri sırasında hareketli olarak kullandığı orta mesafeleri yine önemli bir tehdidi. Kısacası şuanda zaten McCollum'dan belli ölçüde yararlanmanın yolunu bulduk ve "Küçük Takımın Büyük Skoreri" kıvamından fazlasını aldığımızı, McColum'a bunu demenin haksızlık olduğu düşünüyorum.

Tabi bir de işin "ama"sı var. Şu anda McCollum'un tek başına direksiyona geçecek bir aşamaya gelmediğini de görüyoruz. İşte burası onun için bir eşik, buna katılıyorum. Ama benim burada farklı düşündüğüm nokta şu; McCollum zaten bu seviyelerin oyuncusu. İster görece daha düşük kalibrede takımlarda, ki bunların içine Euroleague'in alt kalibre takımlarını da katıyorum, gider en iyi bildiği işi skorunu yapar. Bu olmaz, gider bizim kalibremizde yada biraz daha üstte takımlarda kendine biçilen rolde bu seviyede basketbolunu oynar, o skor katkısını verir. O bahsettiğimiz eşik bunun ötesi ile ilgili. Yani atıyorum; biz seneye McCollum'u iki türlü kadroda tutabiliriz. Birinde bu seneye benzer rolde, takımın ana ekseni farklı oyuncular olur, McCollum'u yan faktör gibi kullanır, skorunu bekleriz. Diğerinde McCollum o eşiği atlar, esas oğlanı oynamaya başlar. İşte o eşik burasıyla ilgili benim kanaatime göre. Umarım McCollum, Avrupa adaptasyonunu tamamlar, seviye atlar. İşte o zaman çok daha değerli bir oyuncuya evrilir.

Dediğiniz gibi sene başında Pargo veya Huertas gibi bir guard olsaydı, zaten McCollum'u düşünmezdik. O zaman da yüksek ihtimal şu an yedinci yabancıyı saf şutörden yana kullansak mı, zamanı geldi diye bakınıyor olurduk. Kaldı ki aslında şimdi bile bunu diyebiliriz. Neyse sonuç olarak; kadro planlaması, rotasyon ayarlamaları, takım içi roller gibi birçok değişken oyuncu seçimlerini etkiler. McCollum'u seneye tercih edip etmemiz de diğer parçalara göre değişkenlik gösterebilir. Lakin o beklediğimiz seviyeyi yakalayamasa ve tek başına direksiyona geçecek kıvama gelemese bile McCollum, bu seviyelerde rol alabilecek bir oyuncu, hem de değerli ve fark yaratabilecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...