Bazen cidden anlayamıyorum, pardon da McCollum'a karşı bu tavır neden? "Buy-out verecek bir enayi çıksa.." falan acayip şeyler yani. Elimizdeki değerin ve potansiyelin farkına varmak lazım. Diyebilirsiniz ki Avrupa Basketboluna uyumu hala sıkıntılı, hadi tamam kabul edelim. Kaldı ki o yönden de aşama kaydettiğini düşünüyorum. Kariyeri boyunca "Al topu, sayı at kardeşim.." denen adamı Avrupa basketboluna ve takım oyununa uyumlu hale getirmeye çabalıyoruz. Bu konuda da kendisi çaba gösteriyor, öyle veya böyle aşama da kaydediyor. Kolay bir durum değil bu. Verdiği katkıya baktığımızda, potansiyeline baktığımız, böyle bir değeri nasıl harcayabiliriz, bir sorgulamak lazım.
Bu sene sonuna kadar göstereceği performans da değerli tabi ama seneye kadro planlamasında yer etmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira onun gibi skora kolay ulaşabilen, birebiri güçlü, faul almayı çok iyi bilen bir skoreri bulmak zor. Yapmamız gereken uyumu sağlamak, Avrupa'ya adapte etmek. Bunu yapabilirsek, zaten McCollum o seviyeyi atlayıp, Euroleague standardında önemli bir oyuncuya evrilecektir. Şu hali ile zaten Eurcup'ta ortalığı dağıtıyor.
Yeni guard takviyesi ile ilgili şahsi fikrim; sabretmek yönünde. İlerleyen dönemde daha iyi opsiyonlar ortaya illa çıkacaktır. Tek atımlık kurşunumuz varsa, onu iyi değerlendirmek gerekli.