2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sezon başı alacaktın öyle oyuncuyu. Kadro planlamasını doğru yapaacktın. Bütçeni zorlayacak parayı Lasme'ye değil guarda basacaktın. İyi bir guard ile kazma pivotlar bile kolay sayı bulabiliyor. Şimdi kim var kimi beğeniyorsun diye sormak yerine sezon başında almayana soracaksın. Çin ligine bu kadar umut bağlamayın . Çine gidenler iyi para alırım istatistik kasarım dandik de olsa lig ben yoluma bakarım kafasındaki tipler.Takım olma bilincinden uzak tipler ( Bir de nba artıkları var onlar da istatiktik kasıp rehabilite olma amacınlar ki zaten onları alamayız.) Bu kafadaki adamlar 2-3 aylığına gelip tbl gibi zor bir ligde ve eurocupda çok büyük artı katacak mı sanıyorsunuz.Mccollum style olacaklar işte . Heriflerin kafalarında takım değil kendileri var zaten.

Hem olayın bir de diğer noktası var Şubatta martta direksiyona yeni adam getirmek ne kadar doğru. O aylarda takıma rol oyuncusu katarsın savunma yapar kenardan enerji getirir öyle bir oyuncu katarsın ama takımın reyizini değiştiremezsin. Basketbol futbol kadar uzun alışma süresi gerektirmese de taşları yerinden oynatıp tekrar oturtmak için 2 ay falan yeterli değil.

Hakan değerli arkadaşım, sanırım birbirimizi yanlış anladık...Ben şimdi boşta olan oyuncuları alacağımıza , Çin Ligine bakalım derken; yönetim ve teknik heyet doğru icraatlar yaptı, oradan alırsak dünya şampiyonu oluruz falan demedim..Zira onu konuşmuyoruz...Kısa rotasyonumuzdaki eksikliğe ilişkin beyin jimnastiği yapıyoruz ve şu anda piyasa da kalan oyuncular işe yaramaz, Çin Liginde boşa çıkacak oyuncular kalite bakımından daha yukarıda demek istiyorum...Gemi bir yerden su alıyor ve onu maksimum nasıl kapatırız onu konuşuyoruz yani..Geminin üreticisi ayıplı mal üretmiş falan bunlar başka konu..Sezon başı yapıldığını düşündüğün hatayı, benim kısmi çözüm önerime bağlarsan biraz haksızlık etmiş olursun...

Ayrıca bana soru sormak yerine şu soruları sor demişsiniz...Ben, iyiniyetle, sizinde çözümü konuştuğunuzu zannederek sorularınızı cevapladım ve çözüm olarak kimleri düşündüğünüzü merak ettiğimden sordum..Burada da alınacak, darılacak bir şey yok kanımca...Başından bu dakikadan sonra alınacak adam hayır getirmez, en fazla enerji getirecek bir adam alalım deseydiniz ; gereksiz bir soru cevap diyaloğu yaşanmazdı aramızda :)

Bence şu an boşta oyuncular arasında bize en çok gidecek adam Telfair. İyi bir savunmacı değil ama elimizde Sinan ve Göksenin var ikisiyle guarda baskıyı çözebiliriz.

Yabancı bir guard alırsak bence tam saf bir pasör almamalıyız. Skorer özelliği de olmalı. Çünkü guard aldığımızda büyük ihtimalle Mccollum kadro dışı kalacak. O zaman ligde skor sıkıntısı çekeriz.

Telfair'i alırsak top paylaşımı sorun olur diyenler olabilir. Bence bu konuda en problemsiz oyunculardan birine Mccollum'a sahibiz. O yüne eski rolüne dönerek benchden gelip 20-25 dk alıp düzenlerimizin işlemediği zamanlarda skor bulur.

İyi o zaman Lasme sana kırılma anlarında maçları çevirir.Bu takımın hedeflerine ulaşması için saf bir guard ve alınabiliyorsa bir de 4 numaraya ihtiyacı var.Kaybettiğimiz maçların çoğunu guard eksikliğinden kaybediyoruz.

Arroyo da sezon ortasında gelmişti.

Arroyo aralık ayında gelmişti ve eurocuptan elenmiştik sadece yerel lig kalmıştı elimizde . Onun için de nisanda form tutmak yeterliydi yani takımın düzen oturtmak için 4 ayı vardı. Üstelik bahsettiğimiz oyuncu Arroyo kaç tane var avrupada Arroyo. 36 yaşındaki hali Barca'da oynuyor öyle bir oyuncu elbette ki fark yaratır. Senin çinden mart ayında alacağın ve direksiyonu vereceğin adam seni ne eurocupta ne de ligde hedefine taşır. Kadroya direksiyonu eline vereceğin değil iki uçu keskin bıçak olmayan düzeni değiştirmeyeceğin faydalı bir oyuncu takviyesi yapmak lazım.

Kolay değil düzeni değiştirmek fener geçen sene Zisisi getirdi düzeni değiştirmeden faydalı bir oyuncu takviyesi yaptı , efes Heurtel gibi düzenini değiştirecek Zisisten daha kaliteli bir oyuncu getirdi. Hangisinin işe yaradığı görüldü. Sadece kendi başımıza gelenlerden değil rakiplerin yaşadıklarından da kendimize dersler çıkarmamız lazım.

Hakan değerli arkadaşım, sanırım birbirimizi yanlış anladık...Ben şimdi boşta olan oyuncuları alacağımıza , Çin Ligine bakalım derken; yönetim ve teknik heyet doğru icraatlar yaptı, oradan alırsak dünya şampiyonu oluruz falan demedim..Zira onu konuşmuyoruz...Kısa rotasyonumuzdaki eksikliğe ilişkin beyin jimnastiği yapıyoruz ve şu anda piyasa da kalan oyuncular işe yaramaz, Çin Liginde boşa çıkacak oyuncular kalite bakımından daha yukarıda demek istiyorum...Gemi bir yerden su alıyor ve onu maksimum nasıl kapatırız onu konuşuyoruz yani..Geminin üreticisi ayıplı mal üretmiş falan bunlar başka konu..Sezon başı yapıldığını düşündüğün hatayı, benim kısmi çözüm önerime bağlarsan biraz haksızlık etmiş olursun...

Ayrıca bana soru sormak yerine şu soruları sor demişsiniz...Ben, iyiniyetle, sizinde çözümü konuştuğunuzu zannederek sorularınızı cevapladım ve çözüm olarak kimleri düşündüğünüzü merak ettiğimden sordum..Burada da alınacak, darılacak bir şey yok kanımca...Başından bu dakikadan sonra alınacak adam hayır getirmez, en fazla enerji getirecek bir adam alalım deseydiniz ; gereksiz bir soru cevap diyaloğu yaşanmazdı aramızda :)

Takıma bir oyuncu alınmalı ama bu oyuncu gelecek ve he şey değişecek zannedilmemeli. Keramet o alınacak oyuncuda olmayacak çünkü. Takım halinde seviye yükseltmek gerek . Şu an bize lazım olan dengeli , naptığını bilen , tecrübeli , savunması net sağlam , skorer yanı az olan bir guard. Zisis gibi Diot gibi bir adam. Bu ikisini alamazsın o başka bir konu ama sezon başı alabilirdik mesela tercih etmedik. Neyse sezon başına dönmeyelim madem.

Çin ligindeki adamlar bu kalıba uyan oyuncular değil , çinde oynanan şey basketboldan ziyade skor kasma yarışı. Oraya para için gidenler de bu tarz oyuncular , takımdaki utların yarısını kullanıp mutlu olan tipler. Oradan biz en iyilerinden birini getirdik zaten (Mccollum ) ve ne kadar kendine skorer olduğunu bizzat tecrübe ediyoruz.

Ayrıca bir yerde sezonu bitirdikten sonra oradan gelecek oyuncu zorlu bir mücadeleye kafa olarak ne kadar hazır olacak. Kolay bir iş değil çünkü.

Takım bir şeyleri başaracaksa takım olarak vites yükselterek başaracak. Yapılacak faydalı bir eklemenin de çorbada tuzu olacak. Yoksa gelsin çinden bir oyuncu ihya olalım falan yok öyle bir dünya.

Takıma bir oyuncu alınmalı ama bu oyuncu gelecek ve he şey değişecek zannedilmemeli. Keramet o alınacak oyuncuda olmayacak çünkü. Takım halinde seviye yükseltmek gerek . Şu an bize lazım olan dengeli , naptığını bilen , tecrübeli , savunması net sağlam , skorer yanı az olan bir guard. Zisis gibi Diot gibi bir adam. Bu ikisini alamazsın o başka bir konu ama sezon başı alabilirdik mesela tercih etmedik. Neyse sezon başına dönmeyelim madem.

Çin ligindeki adamlar bu kalıba uyan oyuncular değil , çinde oynanan şey basketboldan ziyade skor kasma yarışı. Oraya para için gidenler de bu tarz oyuncular , takımdaki utların yarısını kullanıp mutlu olan tipler. Oradan biz en iyilerinden birini getirdik zaten (Mccollum ) ve ne kadar kendine skorer olduğunu bizzat tecrübe ediyoruz.

Ayrıca bir yerde sezonu bitirdikten sonra oradan gelecek oyuncu zorlu bir mücadeleye kafa olarak ne kadar hazır olacak. Kolay bir iş değil çünkü.

Takım bir şeyleri başaracaksa takım olarak vites yükselterek başaracak. Yapılacak faydalı bir eklemenin de çorbada tuzu olacak. Yoksa gelsin çinden bir oyuncu ihya olalım falan yok öyle bir dünya.

İlkeler ve planlama konusunda aynı paraleldeyiz...Hiç bir oyuncunun tek başına bir takımı ihya etmeyeceğini düşünüyorum...Efsane oyuncuların yanlış yapılanmış takımlarda ne hale geldiğini gördük basketbol tarihinde...James ben dünyanın en iyi oyuncusuyum dediğinde, Jordan en iyi oyuncu kim tartışması saçma, en iyi takım hangisi o tartışılabilir diye cevap vermişti...İçimin yağları erimişti cevabı duyduğum zaman...Gelsin ihya etsin anlamında değil de , ne kadar faydalı olur, ne getirir ne götürür çerçevesinden bakmak lazım oyunculara..Ben farklı birşey söylemedim o bakımdan düzeltmek istedim...Keşke senelik planlarımıza sadık kalabilsek ve hatta on senelik planlamalar yapabilsek...

Farklı düşündüğümüz nokta , siz Çın Ligine çok sert bakıyorsunuz ,,Ben ise baya kaliteli oyuncular olduğunu düşünüyorum Çin'de ..Daha müsait bir zamanımda ve o zamana kadar transfer yapmazsak tek tek irdeleyeceğim zaten Çin'de PG mevkiindeki adamları...

Bugünkü maçtan bağımsız sadece Guard değil bir de uzun lazım bize, İzzet Ege Duşan bu üçünden alabileceğimiz hiçbir şey yok açıkçası. Kopan maçta bile oyun girdiklerinde doğru düzgün bir şey yapamıyorlar. Bu da yine yapılan yanlış planlamayı gösteriyor.

Bugünkü maçtan bağımsız sadece Guard değil bir de uzun lazım bize, İzzet Ege Duşan bu üçünden alabileceğimiz hiçbir şey yok açıkçası. Kopan maçta bile oyun girdiklerinde doğru düzgün bir şey yapamıyorlar. Bu da yine yapılan yanlış planlamayı gösteriyor.
İzzet-Dusan'ı yollayıp Oğuz'u alma gibi bir durum olsa keşke

Duşan sakat neden sildik hemen? İzzetten bence de artık bir şey olmaz ama oğuza da paramız yetmez. Keşke sene başında ermal kuqoyu alsa idik..

Yapılacaklar belli ya

1-İnanılmaz organizatör olmasına gerek yok,ikili oyun oynamayı bilen Dorsey-Lasme'nin verimini daha da arttıracak bir pg(fizikli ön alan defansına katkısı da olacak biri olursa iyi olur ama iki kriteri birden sağlayacak biri bulunur mu şüpheli,öncelik ikili oyunlarda)

2-Katkı vermeyen İzzet ve Dusan(sakat demeyin,çok maçını izledim rotasyon kalabalıklaştırma dışında fayda vermesi çok düşük ihtimal) yerine benchten geldiğinde katkı verecek,gözün arkada kalmadan oyuna sokabileceğin bir yerli uzun
Tercihim Oğuz olur bu konuda net şekilde.Keza Ersin de olabilir ama formdan düşmüş olabileceğini düşünüyorum oynamaya oynamaya.Onun için yerli uzun olarak Oğuz şu dönemde alınabilecek en iyi isim net şekilde.Hatta yerine süre verilen Furkan'dan falan bariz iyi oyuncu orası da ayrı konu.Mahmuti 3 tane aynı tip uzunla(Slaughter-Semih-Furkan) ne planlıyor bilmiyorum.Bizde de keze 2 atlet uzunun yanına gayet güzel çeşitlilik getirebilir Oğuz Savaş post up oyunuyla.Yani en azından İzzet falan gibi top eline gelince ilk kez oynayan bir oyuncu gibi hareketler yapmayacağı,belli düzey katkı vereceği kesin

Sonuç Eurocup finali için çözüm ikili oyun oynatabilen,oyun zekası McCollum2un minimum 2 katı falan olan tercihen fizikli pg + Oğuz Savaş

Duşan sakat neden sildik hemen? İzzetten bence de artık bir şey olmaz ama oğuza da paramız yetmez. Keşke sene başında ermal kuqoyu alsa idik..
Ya sakat falan tamam da Dusan'dan uzaydan gelmiş tanımadığımız bir adam değil.Sakatlanana kadar da İzzetle yarışacak komiklikte performanslar verdi.Normal şartlarda bu düzey bir takımın klüp binası önünden bile geçmemesi gereken düzeyde bir isim maalesef.Hoca İzzeti görünce panikle aldı,Oğuz'un bu duruma düşeceğini bilse eminim ki beklerdi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...