2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ergin ataman tam bir kumarbaz. İlk uzun takviyesinden yanaydim ama son 5-6 mactir oyun kurucu eksikliği bu kadar belli olmaz bir takımın kesinlikle tempoyu ayarlayabilecek bir oyun kurucu almamız lazım çünkü farkı açabiliyoruz koparacak kıvama geliyoruz sonra sacmaliyoruz arroyo nun en sevdiğim özelliklerinden biriydi tempoyu ayarlaması en azından onun yarısını yapabilecek bir adam lazım bize birde ikili oyun oynarsa hayrına sevinirim.Göksenin de iyi guzel özgüven artışmisda potaya gitmiceksin sen elinde topu fazla tutmayacaksin senden istenilen shane battier tarzı oynaman en azından ben öyle dusunuyorum hoca nediyordur bilemem ama .ve ben hala takımdan umutluyum mccollum a bu kadar yuklenmemek lazım biraz sakin ilk defa bu seviyelerde oynuyor öğrenecek goudluck tan daha kalitesiz olabilir ama onun kadar bencil bir oyuncu değil kendisi bir şımarıkligida görülmedi şu ana kadar yontulabilir bir oyuncu kendisi.

Kador planlamamız yaparken 2 tane 5 numara almamız gerekiyormuydu ? Hoca bu kadar dar rotasyonlar oynarken iki taneeurolueage 5 numara oyuncusu kadroda bulundurmamız ne kadar mantıklı ilk başta bunu tartışmamız gerkeiyor bence. Belki yabancı hakkımızı buraya harcamayıp semih,oğuz veya ersin den bitanesini alabileydik oyun kurucu pozisyonu için elimiz çok rahatlardı. Ama maalesef görünen şimdi öyle bir hakkımızın ve paramızın olmadığı. Bu yüzden Mccolum un biraz daha gelişmesini, hocanın maç sonlarında mola alıp oyun çizmesini, Şafakı daha fazla süre vermesini, rotasyonu genişletmesini beklemekten başka şansımızın yok şu anda.

Bu arada Çin'de normal sezon 5 şubat'ta bitiyor...Şu anda boşta olan oyuncuların bizdeki beklentileri karşılayacağını sanmıyorum...2-3 aylık kontrat yapılacağı düşünülürse , makul bir fiyata bizdeki beklentileri karşılayacak bir point guard bulunması mümkün o piyasadan...

Milano Mantas Kalnietis'i istiyormuş. Kalnietis bize de gider. Brlki bütçe sorun olabilir. Eğer bütçe sorun olursa Cinciarini'yi bile oradan koparsak çok iyi olmaz mı?

Bu arada Çin'de normal sezon 5 şubat'ta bitiyor...Şu anda boşta olan oyuncuların bizdeki beklentileri karşılayacağını sanmıyorum...2-3 aylık kontrat yapılacağı düşünülürse , makul bir fiyata bizdeki beklentileri karşılayacak bir point guard bulunması mümkün o piyasadan...

Normal sezon bitiyorsa palyofflar var demek değil midir ? Playoffa kalmayan takımlarda iyi oyuncular var mıdır ki , adam takımını playoffa sokamıyorsa bizde nasıl fark yaratacak ?

Milano Mantas Kalnietis'i istiyormuş. Kalnietis bize de gider. Brlki bütçe sorun olabilir. Eğer bütçe sorun olursa Cinciarini'yi bile oradan koparsak çok iyi olmaz mı?

Zalgiris bonservis almadan Kalnietisi. Sonuçta top16 yaptılr ve devma edecekler bütçeleri de çok kötü değil maddi krizde değiller. Milano veya bir başka takıma bonservis almadan vermezler oyuncu da eurolig top16da oynamak varken eurocupa geçmek istemez ciddi bir para almadıkça. Diğer alternatiflere bakmak lazım

Normal sezon bitiyorsa palyofflar var demek değil midir ? Playoffa kalmayan takımlarda iyi oyuncular var mıdır ki , adam takımını playoffa sokamıyorsa bizde nasıl fark yaratacak ?

Sezon ortasına gelinmiş ve takım bulamamış oyuncularla Çin liginde playoff yapamamış takımlardaki oyuncuları kıyaslamıyorsunuz değil mi Hakan Bey ? :) Çin liginde ciddi bir havuz var...Zaten her istediğimiz oyuncuyu almamızda mümkün değil 3 ay için bile bizim bütçemizi aşacak değerde oyuncular var..Ama Pooh Jeter, Bobby Brown , Dentmon, Jonathan Gibson gibi ikna edilebilecek oyuncularda var..Final yada yarı final serisine kadar kalmayacak oyuncular bulunur..Sizin beğendiğiniz kim var mesela boşta şu an fark yaratacak oyuncu tabirinize uygun?

Bence Çin den oyuncu alacaksak öyle Jeter, Denmon, Gibson a filan bakmak gereksiz. Will Bynum ve Jeremy Pargo haricinde orası da çok net değil ama bu ikisi çok net işimizi fazlasıyla görür.

Eurocup'ta elenenlerden dikkat çekici bir guard yok. Euroleague'de elenenlerden ise;

Maccabi Jordan Farmar'ı bıraksa çok hoş olurdu. Ataman'la Farmar'ın çalışmasını isterdim, hoca böyle oyuncuların dilinden anlıyor.

Zielona Gora'da Dee Bost var, Trabzonspor'da da oynamıştı. Orta mesafesi ve penetresi iyi, Mccollum'dan daha iyi bi asistçi ama tam anlamıyla aradığımız guard değil.

Sassari'de David Logan var, fakat Sassari'nin bırakacağını sanmam. O da çok büyük fark yaratmaz ama asist konusunda...

Boşta kimler var onu bilmiyorum. Cliff Hammonds fena bi alternatif değildi aslında ama görüşmemişiz.

Son olarak, Eurocup için transfer takvimi nasıl?

Bence Çin den oyuncu alacaksak öyle Jeter, Denmon, Gibson a filan bakmak gereksiz. Will Bynum ve Jeremy Pargo haricinde orası da çok net değil ama bu ikisi çok net işimizi fazlasıyla görür.

Bynum ve Pargo 3 aylık kontratla gelir 200-300 bin dolar için yorar mı kendini orası da ayrı bir soru ...Zaten kusursuz bir takviye olmaz bu dakikadan sonra..Gelen oyuncu kısa zamanda ne kadar adapte olur takıma oda şüpheli...Olabilecek en iyi alternatiflerle idare edeceğiz artık...Jeter iki sezondur geliyor Çin'den sonra Avrupa'ya...İran ligine ve Limoges'a gitmisti galiba..Bize gelecek en iyi oyuncu Jeter olur kanımca...Bynum ve Pargo'ya kimse hayır demez tabiki gelirse ama hayal gibi bence biraz...

Sezon ortasına gelinmiş ve takım bulamamış oyuncularla Çin liginde playoff yapamamış takımlardaki oyuncuları kıyaslamıyorsunuz değil mi Hakan Bey ? :) Çin liginde ciddi bir havuz var...Zaten her istediğimiz oyuncuyu almamızda mümkün değil 3 ay için bile bizim bütçemizi aşacak değerde oyuncular var..Ama Pooh Jeter, Bobby Brown , Dentmon, Jonathan Gibson gibi ikna edilebilecek oyuncularda var..Final yada yarı final serisine kadar kalmayacak oyuncular bulunur..Sizin beğendiğiniz kim var mesela boşta şu an fark yaratacak oyuncu tabirinize uygun?

Sezon başı alacaktın öyle oyuncuyu. Kadro planlamasını doğru yapaacktın. Bütçeni zorlayacak parayı Lasme'ye değil guarda basacaktın. İyi bir guard ile kazma pivotlar bile kolay sayı bulabiliyor. Şimdi kim var kimi beğeniyorsun diye sormak yerine sezon başında almayana soracaksın. Çin ligine bu kadar umut bağlamayın . Çine gidenler iyi para alırım istatistik kasarım dandik de olsa lig ben yoluma bakarım kafasındaki tipler.Takım olma bilincinden uzak tipler ( Bir de nba artıkları var onlar da istatiktik kasıp rehabilite olma amacınlar ki zaten onları alamayız.) Bu kafadaki adamlar 2-3 aylığına gelip tbl gibi zor bir ligde ve eurocupda çok büyük artı katacak mı sanıyorsunuz.Mccollum style olacaklar işte . Heriflerin kafalarında takım değil kendileri var zaten.

Hem olayın bir de diğer noktası var Şubatta martta direksiyona yeni adam getirmek ne kadar doğru. O aylarda takıma rol oyuncusu katarsın savunma yapar kenardan enerji getirir öyle bir oyuncu katarsın ama takımın reyizini değiştiremezsin. Basketbol futbol kadar uzun alışma süresi gerektirmese de taşları yerinden oynatıp tekrar oturtmak için 2 ay falan yeterli değil.

Sezon başı alacaktın öyle oyuncuyu. Kadro planlamasını doğru yapaacktın. Bütçeni zorlayacak parayı Lasme'ye değil guarda basacaktın. İyi bir guard ile kazma pivotlar bile kolay sayı bulabiliyor. Şimdi kim var kimi beğeniyorsun diye sormak yerine sezon başında almayana soracaksın. Çin ligine bu kadar umut bağlamayın . Çine gidenler iyi para alırım istatistik kasarım dandik de olsa lig ben yoluma bakarım kafasındaki tipler.Takım olma bilincinden uzak tipler ( Bir de nba artıkları var onlar da istatiktik kasıp rehabilite olma amacınlar ki zaten onları alamayız.) Bu kafadaki adamlar 2-3 aylığına gelip tbl gibi zor bir ligde ve eurocupda çok büyük artı katacak mı sanıyorsunuz.Mccollum style olacaklar işte . Heriflerin kafalarında takım değil kendileri var zaten.

Hem olayın bir de diğer noktası var Şubatta martta direksiyona yeni adam getirmek ne kadar doğru. O aylarda takıma rol oyuncusu katarsın savunma yapar kenardan enerji getirir öyle bir oyuncu katarsın ama takımın reyizini değiştiremezsin. Basketbol futbol kadar uzun alışma süresi gerektirmese de taşları yerinden oynatıp tekrar oturtmak için 2 ay falan yeterli değil.

Peki senin tabirinle takımın şuan ki reyizi kim? Ben göremiyorumda öyle bir reyiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...