2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kulüp maddi olarak sıkıntıdayken ve devre arası futbol takımına 4-5 transfer yapılacağı dönem de basketbol şubesine ekstra bütçe çıkar mı pek sanmıyorum ama bir şekilde bir yerlerden maddi kaynak yaratmak şart. Bu takıma topa baskı yapan ve ikili oyunları oynatabilen bir kısa alınmazsa sezonun geri kalanında işimiz çok zor.

Artık bir şeyleri değiştirmemiz lazım. Bence bunun için iki farklı şey yapaniliriz:

Birincisi atletik savunmacı bir kısa alarak bu oyuna devam ederiz.

Diğeri ise daha lider ve düşük tempoyu seven bir guard alarak. Tempoyu azaltır kullanılan top sayısını ve oyunun hızını düşürüp atletizm dezavantajımızı saklamaya çalışırız.

Hangisi daha doğru karar veremedim ama birini yapmazsak sezon elden gidecek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Son olarak hocam lütfen şu İzzet'e vereceğin süreyi Ege'ye ver. En azından mücadele ediyor.

Artık bir şeyleri değiştirmemiz lazım. Bence bunun için iki farklı şey yapaniliriz:

Birincisi atletik savunmacı bir kısa alarak bu oyuna devam ederiz.

Diğeri ise daha lider ve düşük tempoyu seven bir guard alarak. Tempoyu azaltır kullanılan top sayısını ve oyunun hızını düşürüp atletizm dezavantajımızı saklamaya çalışırız.

Hangisi daha doğru karar veremedim ama birini yapmazsak sezon elden gidecek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Son olarak hocam lütfen şu İzzet'e vereceğin süreyi Ege'ye ver. En azından mücadele ediyor.

Bence ikincisi daha makul gibi duruyor. Ama bu dönemde o yapıya uygun ve verimli olabilecek kimi bulabiliriz onu hiç bilmiyorum.

Açıkcası aklıma Huertas'tan başkası gelmiyor.

Eğer hedefler gerçekten yukarıdaysa isterler onu getirmek için uğraşırlar. Gelir mi çok zor. Milano da istiyormuş, İtalyan pasaportu da varmış yazılmış hep yukarıda. Bugünkü maç konusunda da yazdım Schilb hücumda Mccollumdan daha iyi guardlık yaptı çoğunlukla. Mccollum un böyle olduğu bilinerek transfer edildi ve şimdi yürümeyeceği çok açık. Yani daha ilk maçtan beri belliydi. Bakalım ne yapacaklar.

Huertas dönmez arkadaşlar boşuna öyle bir istek/beklentiye girmeyin. Bu adam zaten oynamayacağını bile bile gitti Nba'ye. Avrupa basketbolundan artık hoşlanmadığını söylüyordu. Arada bir aldığı 10-12 dakika ona fazlasıyla yetiyordur.

Çin'de sakatlanan Scotty Hopson ayak bileğinden operasyon geçirmiş ve sezonu kapatmış. Sezon başında gelmesini istediğim oyunculardandı.

Hoca bir kisa ve bir uzun bakiyoruz demis ama takimin 3 oyuncuya ihtiyaci var. İlk olarak tempoyu dusurup sete set oynayan bir oyuncu lazim. Boylece atletizm dezavantajimizi azaltabiliriz hem sacma sapan top kayiplarini sinirlariz hemde uzunlarimizi daha aktif kullaniriz. Ayrica hizli hucumlari daha saglikli oynariz. (Hic verimli hizli hucum edemiyoruzki hoca bir roportajinda bunu PG eksikligine baglamisti) Bu oyuncu lider ozellikli olursa tadindan yenmez; Huertas gibi. İkincisi sutu olan Turk uzun bir oyuncu. Boylece ozellikle lig icin rotasyonumuz genisler ayrica Green daha fazla dinlendirip uzun forvet pozisyonunu rahatlatiriz. Bu oyuncu Oguz Savas olursa daha iyi olur. Oguz hucumu iyi ve Atamanla daha verimli. 4 numarayi rahatlattigi gibi Dorsey'in yoklari oynadigi macta pivotta oynatabiliriz onu. Dacka sorun cikarmasa Oguz bence seve seve bize gelir. Ucuncu oyuncu sadece Eurocupta oynayacak. Bu isim atletik ve on alan savunmasi iyi olan birisi olmali. Bu donemde 50-100 bin dolar arasi bir paraya rahatlikla bulabiliriz. Mesela Hammond tam aradigimiz oyuncu. Elit bir savunmaci ki Almanyada 2 defa yilin savunma oyuncusu secilmis. Ceza sutlarini keser. Ayrica McCollum ve Safaga gore daha iyi oyun kurar, gerektiginde potaya gider. Bu donemde uygun bir fiyat.a gelebilir Hammond. Butce ne bilmiyorum ama bu uc oyuncu ile takimin cehresi degisir.

Hoca bir kisa ve bir uzun bakiyoruz demis ama takimin 3 oyuncuya ihtiyaci var. İlk olarak tempoyu dusurup sete set oynayan bir oyuncu lazim. Boylece atletizm dezavantajimizi azaltabiliriz hem sacma sapan top kayiplarini sinirlariz hemde uzunlarimizi daha aktif kullaniriz. Ayrica hizli hucumlari daha saglikli oynariz. (Hic verimli hizli hucum edemiyoruzki hoca bir roportajinda bunu PG eksikligine baglamisti) Bu oyuncu lider ozellikli olursa tadindan yenmez; Huertas gibi. İkincisi sutu olan Turk uzun bir oyuncu. Boylece ozellikle lig icin rotasyonumuz genisler ayrica Green daha fazla dinlendirip uzun forvet pozisyonunu rahatlatiriz. Bu oyuncu Oguz Savas olursa daha iyi olur. Oguz hucumu iyi ve Atamanla daha verimli. 4 numarayi rahatlattigi gibi Dorsey'in yoklari oynadigi macta pivotta oynatabiliriz onu. Dacka sorun cikarmasa Oguz bence seve seve bize gelir. Ucuncu oyuncu sadece Eurocupta oynayacak. Bu isim atletik ve on alan savunmasi iyi olan birisi olmali. Bu donemde 50-100 bin dolar arasi bir paraya rahatlikla bulabiliriz. Mesela Hammond tam aradigimiz oyuncu. Elit bir savunmaci ki Almanyada 2 defa yilin savunma oyuncusu secilmis. Ceza sutlarini keser. Ayrica McCollum ve Safaga gore daha iyi oyun kurar, gerektiginde potaya gider. Bu donemde uygun bir fiyat.a gelebilir Hammond. Butce ne bilmiyorum ama bu uc oyuncu ile takimin cehresi degisir.
Koç bunu nerde söylemiş? Nette hiçbir kaynak bulamadım?

Ya tam alalım ya hiç almayalım,500 bin tl'den aşağıya transfer kumarı oynamayalım,2 oyuncu için 1.200 - 1.400 arası bütçe bulamazsak transfere gerek yok

Bence sezon başında biz yanlış yaptık. Hem Dorseyi hemde LAsme gibi iki tane pahalı ve 5 numara almamız yabancı konusunda bütçe ve 6 yabancıdan dolayı transferi zora sokuyor. Bence bu takımın ilacı Ersin Dağlı ve yabancı oyun kurucu. Sayı atmasına gerek yok oyun kurucunun. Sadece içeriyi beslesin ve savunma yapsın bize yeter.

Bu forma uzun yıllardır üyeyim. Hemen hemen her günde mutlaka forma bakarım, tüm eleştirileri okurum, tüm görüşleri incelerim ve beğenirim beğenmem SAYGI duyarım. Üyeliğimden beri kimseyle tartışmaya girmedim, az da olsa görüşlerimi yazar çekilirim kenara. Arkadaşlar bu forumda 2 şeyden çok rahatsızım. Birincisi Oktay Mahmudiyi bizim takımla oynadığı maçlardaki aşırı agresif tutumu sebebiyle eleştirdim hemen cevaplar geldi "yahu adam sevinmesin mi, mahmudi kadar başınıza taş düşsün" bu tür cevaplar bu foruma yakışmıyor, çünkü bu formu diğer formlardan ayıran en büyük özellik saygıdır. Yaşı geçtim düşüncelere saygıdır. İkincisi Ergin Hocanın maçlardaki vurdum duymaz tavırları. Benim için Ergin Hoca ligdeki en kaliteli en elite hocaların başında geliyor ama artık oda bir irkilmeli kendine çeki düzen vermeli.1 önceki lig maçında sayı yedik skor eşitlendi, yardımcısı kenardan mola diye kendini yırtıyor,mola almıyoruz Sinan topu alıyor daha 3 saniye kala kaldırıp üçlüğü yolluyor, maç uzatmaya gidiyor, uzatmada kazanıyoruz. Dünyada basketi yiyip son top kendisinde olduğu halde mola almayan her hoca eleştirilir. Bu eleştirilerden sonra bizi Galatasaray,Ergin Ataman düşmanı sanmayın. Dediğim gibi hocayı seviyorum ama bu eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmesin. Bu forumda herkes yorumları beğenecek diye bir durum yok.Ama eleştiri yaparken kalp kırmayalım, birbirimizi üzmeyelim.Burdan Nihat BÖLGİ arkadaşımı da yorumlarındaki nezaketten dolayı teşekkür ederim. Tek gerçek Galatasaray ve Biz taraftarlarız, çünkü bizim sevdamız ARMAYA, bizim sevdamız temiz, içinde menfaat yok, çıkar yok.

Formanın sırtında hala reklam yok. Muhtemelen kadın takımına gelecek sponsora ayrıldı, ama orda da bir gelişme yok.

Bence sezon başında biz yanlış yaptık. Hem Dorseyi hemde LAsme gibi iki tane pahalı ve 5 numara almamız yabancı konusunda bütçe ve 6 yabancıdan dolayı transferi zora sokuyor. Bence bu takımın ilacı Ersin Dağlı ve yabancı oyun kurucu. Sayı atmasına gerek yok oyun kurucunun. Sadece içeriyi beslesin ve savunma yapsın bize yeter.

Lasme bütçemiz için pahalıydı ama Dorsey pahalıya gelmedi ki abi, 650 bin dolar mı ne alıyor.

Altı milyon dolara sanırım bundan iyi kadro kurulamazdı. Ama daha geniş bir rotasyon lazım bize, bunun için de ek bütçe gerekiyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...