Transfer olmadan hedeflerimize ulaşacağımızı açıkçası pek düşünmüyorum.Hem Eurocup'ta hemde ligde güçlü rakiplerimiz var.
Artık bir şeyleri değiştirmemiz lazım. Bence bunun için iki farklı şey yapaniliriz:
Birincisi atletik savunmacı bir kısa alarak bu oyuna devam ederiz.
Diğeri ise daha lider ve düşük tempoyu seven bir guard alarak. Tempoyu azaltır kullanılan top sayısını ve oyunun hızını düşürüp atletizm dezavantajımızı saklamaya çalışırız.
Hangisi daha doğru karar veremedim ama birini yapmazsak sezon elden gidecek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Son olarak hocam lütfen şu İzzet'e vereceğin süreyi Ege'ye ver. En azından mücadele ediyor.
Bence ikincisi daha makul gibi duruyor. Ama bu dönemde o yapıya uygun ve verimli olabilecek kimi bulabiliriz onu hiç bilmiyorum.
Açıkcası aklıma Huertas'tan başkası gelmiyor.
Koç bunu nerde söylemiş? Nette hiçbir kaynak bulamadım?Hoca bir kisa ve bir uzun bakiyoruz demis ama takimin 3 oyuncuya ihtiyaci var. İlk olarak tempoyu dusurup sete set oynayan bir oyuncu lazim. Boylece atletizm dezavantajimizi azaltabiliriz hem sacma sapan top kayiplarini sinirlariz hemde uzunlarimizi daha aktif kullaniriz. Ayrica hizli hucumlari daha saglikli oynariz. (Hic verimli hizli hucum edemiyoruzki hoca bir roportajinda bunu PG eksikligine baglamisti) Bu oyuncu lider ozellikli olursa tadindan yenmez; Huertas gibi. İkincisi sutu olan Turk uzun bir oyuncu. Boylece ozellikle lig icin rotasyonumuz genisler ayrica Green daha fazla dinlendirip uzun forvet pozisyonunu rahatlatiriz. Bu oyuncu Oguz Savas olursa daha iyi olur. Oguz hucumu iyi ve Atamanla daha verimli. 4 numarayi rahatlattigi gibi Dorsey'in yoklari oynadigi macta pivotta oynatabiliriz onu. Dacka sorun cikarmasa Oguz bence seve seve bize gelir. Ucuncu oyuncu sadece Eurocupta oynayacak. Bu isim atletik ve on alan savunmasi iyi olan birisi olmali. Bu donemde 50-100 bin dolar arasi bir paraya rahatlikla bulabiliriz. Mesela Hammond tam aradigimiz oyuncu. Elit bir savunmaci ki Almanyada 2 defa yilin savunma oyuncusu secilmis. Ceza sutlarini keser. Ayrica McCollum ve Safaga gore daha iyi oyun kurar, gerektiginde potaya gider. Bu donemde uygun bir fiyat.a gelebilir Hammond. Butce ne bilmiyorum ama bu uc oyuncu ile takimin cehresi degisir.
50-100 bin dolara oyuncu oynatamazsın.
Bence sezon başında biz yanlış yaptık. Hem Dorseyi hemde LAsme gibi iki tane pahalı ve 5 numara almamız yabancı konusunda bütçe ve 6 yabancıdan dolayı transferi zora sokuyor. Bence bu takımın ilacı Ersin Dağlı ve yabancı oyun kurucu. Sayı atmasına gerek yok oyun kurucunun. Sadece içeriyi beslesin ve savunma yapsın bize yeter.