eyvallah
Hayatımda en saçma bulduğum şeylerden biri yabancı kısıtlaması. Kısıtlamanın da bir mantığa oturması gerekiyor. Takımlara bakıyorsun yabancı kuralı değiştikten sonraki hali ortada şimdiki hali ortada. Yerli oyuncular yatarak oynuyorlardı şimdi zor süre buluyorlar. Onlar da daha fazla çalışsın oynasın kardeşim. Yerli iyiyse yerli yabancı iyiyse yabancı oynasın."YABANCI OYUNCU SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDEBİLİRİZ"
Harun Erdenay, Spor Toto Basketbol Ligi'nde takımların 6 yabancı oyuncu oynatması kuralıyla ilgili de değerlendirmede bulundu.
Sezon sonu bu sistemi değiştirerek yerli oyuncuların daha fazla süre almasını istediklerini aktaran Erdenay, "Bu sistem aslında kulüplerin avantajına oldu ve Avrupa kupalarında başarı hemen geldi. Bu kararı Türk oyuncuların dakika bulma sıkıntısını gidermek için yeniden değerlendireceğiz. Ivkovic ve Obradovic gibi koçlar gençlere şans veriyor ama diğer takımlarda biraz problem yaşanıyor. Sene sonunda yabancı oyuncu sisteminde değişikliğe gidebiliriz" şeklinde konuştu
Genç oyuncuların şans bulması için "Ümitler Ligi" kurmak istediklerini aktaran Erdenay, Şile'de 140 dönümlük yeni bir tesis yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Milli takım genel menajeri Haluk Yıldırım ise Türk oyuncuların daha fazla süre alacağı bir sisteme geçmek için gelecek sezon öncesi bir karar alacaklarını kaydetti.
"YABANCI OYUNCU SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDEBİLİRİZ"
Harun Erdenay, Spor Toto Basketbol Ligi'nde takımların 6 yabancı oyuncu oynatması kuralıyla ilgili de değerlendirmede bulundu.
Sezon sonu bu sistemi değiştirerek yerli oyuncuların daha fazla süre almasını istediklerini aktaran Erdenay, "Bu sistem aslında kulüplerin avantajına oldu ve Avrupa kupalarında başarı hemen geldi. Bu kararı Türk oyuncuların dakika bulma sıkıntısını gidermek için yeniden değerlendireceğiz. Ivkovic ve Obradovic gibi koçlar gençlere şans veriyor ama diğer takımlarda biraz problem yaşanıyor. Sene sonunda yabancı oyuncu sisteminde değişikliğe gidebiliriz" şeklinde konuştu
Genç oyuncuların şans bulması için "Ümitler Ligi" kurmak istediklerini aktaran Erdenay, Şile'de 140 dönümlük yeni bir tesis yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Milli takım genel menajeri Haluk Yıldırım ise Türk oyuncuların daha fazla süre alacağı bir sisteme geçmek için gelecek sezon öncesi bir karar alacaklarını kaydetti.
Önce geçen senelerdeki borçların kapanıp transfer yasağının kaldırılması gerekiyor tabi.
Şimdi İsmail Şenol'dan dinledim ben de ve baya şaşırdım. Ayrıca bu transfer yasağının konduğunu nereden öğreniyoruz onu da anlamadım.
Hocam, İsmail Şenol transfer hangi güne kadar olmalı dedi?
Bir de Dorsey- Tyus takası gündeme gelmiş, Tyus istemeyince yatmış
Ben çok kötü bir takas olurdu bizim için. Tyus'ın en önemli özelliği potaa hızlı devrilmesi. Bizde kim kullanacak bu özelliğini. Dorsey en azından hücum ribauntları alıyor.