2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Boşta olan guardlar
Sebastian Telfair
Jordan Farmar
Marcus Williams

Bu üç oyuncu da hücum konusunda ihtiyaçlarımızı karşılayabilir. Ama üçünün de egolarından vazgeçerek takımdaki top paylaşımını bozmamaları lazım. Savunma adına da hiç biri istediğimiz rolü alamaz. Bu oyuncuların üçü içinde nötrüm. Eğer Ergin Hoca eski formuna ulaşır ve bu oyuncuların da takım düzeni içinde formuna ulaşmasını sağlarsa bunlar bizi EuroCup şampiyonluğuna ulaştırabilir.

Bugün programda İsmail Şenol oyun kurucu hakkında bir şey söylemedi. Sanırım Davids transferi ile kapatacağız gibi.

Farmar ise tam Ergin hocanın oyuncusu gelirse çok katkı yapar

Yorumuna katılmakla beraber özellikle boşta ve tecrübeli oyuncular oldukları için yazdım.Sonuçta herhangi bir oyuncuya bonservis ödeyecek durumda değiliz.

Keşke Farmar gelse. Ben çok faydalı olacağını düşünüyorum hem ligde hem de Eurocup'ta. Tam Ataman'lık guard, hoca sever böyle isimlerle oynamayı.

Farmar bitmiş okeye dönüyor bence.Berbat durumdaydı.Maccabi'nin tarihinin en kötü yılını yaşamasının baş sorumlularındandı ki kovmuşlar zaten

hangi takımın maçı varsa ve ordaki herhangi bir oyuncu 15 20 sayı atsa hemen burda transfer etsek iyi olur yazıları çıkıyor.yarın kimin maçı var?bakalım o takımlardan kimler yazılacak :)))

Yorumuna katılmakla beraber özellikle boşta ve tecrübeli oyuncular oldukları için yazdım.Sonuçta herhangi bir oyuncuya bonservis ödeyecek durumda değiliz.
Bonservis konusuna fazla takılmayın. Fenerden başka öyle çılgın bonservis ödeyen takım yok. Onlardan misal almayın yani. Bonservis + maaşı Farmar'ın total maaşından düşük bir çok oyuncu bulunabilir. Bir de Farmar'ın Nba isteği var herşeyden önce.

Benim bonservis konusuna takıldığım yok.Herhangi bir takımın verdiği bonservis bedelleri beni ilgilendirmez.Ben kendi takımıma bakarım.Ayrıca ben olsam "bonservisi" elinde olan Telfair'i alırım.

Arkadaşlar daha transfer engelini kaldıramıyorken büyük bütçeli bir başka transfer beklemeyelim. Ben Davis'ten başka transfer olacağını sanmıyorum. Bundan sonrası koç ve oyuncularda ama muhtemelen ilk yarıda verdiğimiz kolay deplasman maçlarını mumla arayacağız lig sonunda.

İsme takılmayın o kadar. Farmar gerçekten formsuz ve arkadaşın dediği gibi takım içi top paylaşımını bozabilir. Örneğin Daçka aldığında herkes çok şey bekledi ama takımı batırdı.

Guard alıcaksak eğer daha çok takımı iyi yönlendiren savunmasıyla bize açık vermicek biri lazım. Öyle birini bulmakta bu dönemde zor ama tarz olarak, bize Quino Colom tarzı biri lazım. Eurocupda 32dakikada 12.7 sayı 5 riband 8.2 asist ortalamalarıyla oynuyor. Önümüzdeki sezonlarda bütçemiz yine çok yükseklerde olmıcağı için Ponitka takibimizde olması gereken bi forvet oyuncusu bence çok faydalı oyuncu ve genç.

Bana göre transfer yapılmasın elde edilecek her kuruşla borçlar ödensin ama mutlaka biri alınacaksa öncelikli özellikleri...

1)Top hakimiyeti ve baskı altında top taşıması....Avrupa basketbolunda takımlar seri yakalamak istedikleri dönemlerde 8 ila 10 dakikalık bir baskı uyguluyor ve bu dakikaların üstündeki baskılara oyuncu kalitesi ve enerji yetmiyor...Bizim dakikalarca skor atamadığımız dönemlerde bu dönemlere denk geliyor...Çünkü takımımızda ball handling noktasında büyük bir zaafiyet var..Oyuncularımız genelde baskı altında 3 dribling yapmakta zorlanan oyuncular...

2)İkili oyun becerisi...Bu takımda ikili oyun beceresi üst düzey biri bulunursa hücum performansı çok artar ve tıkanma diye bir durumda olmaz...Tabii ikili oyun becerisi içerisinde birçok yetenek barındırıyor...Şutu olmayan, penetre etme yeteneği olmayan ve saha görüşü olmayan bir oyuncunun ikili oyun oynaması çok zor...Bunu gözardı etmiyorum...Ama olabildiğince ikili oyun bilgisi olan ve uzunları gözetebilcek bir oyuncu olması mutlaka adaylar her kimse aralarında önemsenmeli...

3)Savunmada gayretli olması..Hücumdaki bu sorunlar aşılırsa, savunmanın gayreti bir tık daha artacaktır bence..Ancak, takımın dış alan savunmasında bu kadar sıkıntı varken, yinede savunmada yatan bir oyuncuya tahammülü yok...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...