2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Guard belki önemli olabilir ama ben hala fişi çekebilecek bir oyuncu ihtiyacında olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü oyun sıkıştığı anda Mccollum odaklı oynadığımızı herkes çözdü artık. Bir saldırı noktası daha açabilirsek iyi olabilir.

Büyükçekmece'den Erving Walker'ı çok beğeniyorum. Tek başına FB'yi dağıtmıştı. Bu sene bile düşünülebilir. Seneye Karşıyaka alabilir, Boby Dixon'ının yerini doldurabilecek bir oyuncu bence.

Bize tabiri caiz ise atan degil tutan bir kısa lazım. Savunmada baskı yapacak, ortalama bir oyun görüşü olan ve hucumda kimseden rol çalmıyacak bir guard. Burda bahsi geçen isimlerin çoğu atarak mutlu olan oyuncular ki bizim buna hiç ihtiyacımız yok. Kaybettiğimiz maçlarda dahi 85-90 civarı sayı atıyoruz.
Topa baskı yapabilen ve egosu düşük bir oyuncu lazım. Sonuçta bu gelen oyıncunun 8.inci yabancı olacağını unutmamak gerek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Birch ü alıyorsak Lasme'den çıkmak gerekiyor mantık olarak. Yoksa Mahalbasic, Vidmar, Colton İverson gibi bir pivot gelir omzu koyar sayı atar. Mike James gerçekten tuhaf bir oyuncu. Boyuna rağmen Westbrookvari smaçlar vuruyor. Quincy Miller da sadece atlet değil, aynı zamanda oyunu bilen, yaşayan zeki bir oyuncu.

Unuttuğun birşey var.Bu forumda Lasme'ye Dwight Howard gözüyle bakılıyor.Sen sen ol sakın kendisiyle ilgili eleştiri yapma derim:)

Gönderilmeli dediğinizde bir tepki olmuştu diye hatırlıyorum...Lasme'yi Dwight Howard gibi görmek ne kadar abartıysa, şu aşamada gönderilmesini istemekte o kadar abartı bence...Siz beğenmeseniz de Lasme var olan rotasyonda zorda kalındığında 35 dakikalara çıkabilecek, çoğu zaman 4 kısa ile oynamamız sebebiyle ve dış savunmamızın üst düzey olmaması sebebiyle mobil, atletik, savunmada birçok gediği kapatabilen, gerektiğinde 4 numara oynayabilen (mesela şu an başka bir uzun olsa Green'in sakatlığı daha çok etkilerdi) özetle bizim sistemimize uyan nadir uzunlardan biri...Oyuncuları birazda rotasyon ve takım yapısı itibariyle de değerlendirmek gerekli...Atıyorum dünyanın en iyi uzununu getiriyorsan ama maksimum 20 dakika yararlanabiliyorsan bize uymuyor şu anda ... Sezon sonu daha iyisi gelebiliyorsa düşünülür tabii...

Hadi diyelim kötü oyuncu..Şu aşamada nasıl çıkılacak kontratından zaten para ödenmeden bu da işin bir diğer boyutu borç içindeyken...

Muhammedin dediği biraz daha farklı benim anladığım...Birch'ü alıyorsan iki tane mobil ve aynı tip oyuncuya gerek yok ..Fizikli oyuncuların karşısında durabilecek başka bir tip adam alınmalı o zaman demek istiyor gibi anlıyorum...

Cem bey ben kendisine ödenen paranın yüksek olduğunu belirttim.Birch gibi maliyeti düşük kaliteli oyuncular alınmalı dedim.Bu sayede Serhat,Cenk ya da Ermal gibi bir iki oyuncu alınabilirdi dedim.Ayrıca Dorsey ve Lasme gibi 2.04 boyunda sırtı dönük oyunu olmayan iki oyuncunun kendilerinden daha uzun ve kalıplı pivotlar karşısında ne kadar zorlandığını gördük.

Cem bey ben kendisine ödenen paranın yüksek olduğunu belirttim.Birch gibi maliyeti düşük kaliteli oyuncular alınmalı dedim.Bu sayede Serhat,Cenk ya da Ermal gibi bir iki oyuncu alınabilirdi dedim.Ayrıca Dorsey ve Lasme gibi 2.04 boyunda sırtı dönük oyunu olmayan iki oyuncunun kendilerinden daha uzun ve kalıplı pivotlar karşısında ne kadar zorlandığını gördük.

Her görüşe saygılıyız hocam...Kimse kimseyi ne beğenmek zorunda ne de aynı fikirde olmak zorunda...Sadece, hani Lasme'yi gözümüzde çok büyütüyoruz da ondan savunuyoruz gibi bir anlam çıkarmamanız açısından alıntıladım...

Lasmeye verdigimiz para ile aldığımız katkı tamamen zit ben çok heyecanlanmıştım ancak hayal kırıklığı oldu şuana kadar. Seneye hocanın Dorseyi de isteyeceğini düşünmüyorum disiplinsiz falan diyordu röportajlarında .

Aynen öyle demek istedim, doğru anlamışsınız. Lasme-Birch aynı tip uzunlar, bizim kalın, ayakları yere basan uzun eksiğimiz var. Aslında Dorsey güçlü bir oyuncu, boy dezavantajı olsa da o işlevi görüyor ama süreklilik sağlaması lazım biraz.Çünkü istediğinde karşısında duracak oyuncu az. Tahminim Ataman da yazın pivot araştırırken size ve sıçrayış açığını tek hamlede Dorsey ile kapatmak istedi.

Maliyet konusu ayrı da, serhat, cenk, ermal toplamda lasme kadar süre bulup onun kadar verimli olamazlar. Hangi takımlarda ne kadar süre alıyorlarki..

Geçen sezon ve bu yazki transfer döneminde, o sırtı dönük oynayabilen uzunu çok aradık ve bir türlü bulamadık. Bu yüzden Lasme & Dorsey ikilisi kağıt üstünde iyi bir çözüm idi. Şu ana kadarki performanslarını da -dalgalı bir seyir izlese de- kötü bulmuyorum.

Bence bizim asıl sorunumuz, uzunları 4 numaradan destekleyememek... Green formda olduğu günlerde bile savunmada yeterli değil... Ege ve İzzet'ten verim alamıyoruz. Şimdi Chuck Davis'i alıyoruz. Hatırladığım kadarıyla, o da savunmada uzunların açığını kapatabilecek bir 4 numara değil... Bu tarz bir pf almadığımız müddetçe, hangi uzunu alırsak alalım, benzeri sıkıntıları yaşayacağız.

Bence de lasme - dorsey gayet iyi katkı veriyorlar. Seneye ne yaparız kimler boşa çıkar bakamak lazım ama bence dorsey gayet düzeldi kesinlikle devam etmek lazım.

Lasme bu sezon ve hatta gelecek sezon icin cok ideal bir pivot bizim adimiza. Yaklasik bir milyon dolar aliyor evet ama koydugu karakter ve savunma katkisi aldigi paraya deger. Sahsen ben cok memnunum Lasme'den.

Dorsey de kendini maca verdigi zaman acayip fark yaratiyor. Ama iste bazen performansinda zikzaklar oluyor. Biraz da ciddiyet problemi olan biri. Yine de cikisa gectigi ve toparlandigi asikar.

Sadece istatistik kağıdına bakarak lasme'yi değerlendiremezsin, savunmada yaptığı yardımlar, her açığı kapaması, her reboundu zorlaması ve bunun gibi yaptığı o kadar çok ekstra iş var ki. Ben transfer döneminde bi öyle bi böyle yaptığı için tepkiliydim şahsen, ama allahı var sahaya neyi var neyi yok koyuyor. Sırf zaragoza maçının ilk çeyreğini açın bi daha bi seyredin. Her pozisyonda doğru yerde her yardım da doğru yerde ve her rebound posizyonun da dogru box out ediyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lasme bence de gerekeni verdi bu sezon. Dorsey eğer kötü bile oynarsa kontratından çıkılan ismin ''Joey Dorsey'' olması bile.. Zor bence Dorsey i bırakmayız, bırakmamalıyız da. Paul Davis çok özel bir pivot ama Khimki'nin bütçesi malum, hayâl.

Birch tarzı adamlar bize uymaz. Birch önemli bir cevher ama ham bir oyuncu. İşlenmesi lazım ,işlendiğinde isildayabilecek bir oyuncu ama Ergin ataman öğretici bir koç degil.Oyuncuya yeni bir değer katmaz mola almaya usenen adam öğreticilik yapmaz.

Ergin ataman oyuncunun keskin yanı üzerinden set kurgular , oyuncuya özgürlük vererek yeteneğiyle bir şeyler üretmesine olanak tanır. Yanı mesela Micovun zayıf yanı gelişmez ama sorumluluğu dakikası top sayısı arttığı için istatistikleri artar verimliliği de artabilir.

Birch gibi ham adamlar geliştirilmesi gereken adamlar , Oly de gelişir fenerde gelişir ,Kızılyıldız da gelişir ama bizde iyi yaptığını yapmaya devam eder zayıf yanı kalır. Bu nedenle bize daha olmuş ama geri planda kalmış yeteneğini tam gösterememiş adamlar lazım.Underrated yetenekler lazım .Öğretici bir kocumuz yok çünkü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...