2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yani benim söylediğimi pek anlamamışsınız sanırım. Daçka'ya bakmayın diyorum evet, çünkü büyük bir sermaye grubu şımarık çocuklar gibi milyon dolarlar harcayarak garip bir takım kurdu. Bunun Oktay Hoca'nın tarzı ve talebi olduğunu düşünmüyorum. Milyon dolarlar verdiğiniz adamlar dururken Kartal'ın falan oynamasını beklemek hayalcilik olur. Oktay Hoca disiplinli, güçlü, istekli, gayretli ve takım oyununu benimseyen oyuncularla çalışmayı sever. Sizin unuttuğunuz bir örneği de ben vereyim Melih Mahmutoğlu Oktay Hoca zamanında Galatasaray kadrosundaydı. Maçtan önce şut atar, ısınır sonra maçı kenardan izlerdi. Sonra da gönderdik zaten. Gördüğünüz gibi şimdi de Fenerbahçe Benchinde oturuyor.
Namağlup Abdi İpekçiye gelen ve son yılların en iyi CSKA takımını yenen takımın oyununu mu tercih edersiniz yoksa dünkü gamsızlar ordusunu mu? İkisinin de artıları eksileri var. Bir tercih de yapamayabilirsiniz ama şuanki takımı Oktay Hoca da o şekilde oynatamaz. Bu seçtiğiniz oyuncuların kimyası ile ilgili bir şey.
Bjleica'yı Oktay Hoca aldı takıma. Tekrar ediyorum, Bjelica'nın oynayacağı oyundan çok daha fazlasını Samet verir. Madem Oktay Hoca genç oyuncu sevdalısı oynatsın. Oktay Hoca 3 takımda görev yaptı, Efes, Biz, Datçka. Göksenin dışında oynattığı (oda sadece ilk sezon, hani Kartal'ı zorunluluktan oynattı ya Ataman, Oktay Hocada herhalde Göksenin'i zorunluluktan oynattıki ertesi sene pozisyonuna 2 transfer yaptı) , yetiştirdiği tek bir genç oyuncu yok !!! Melih Mahmutoğlu'nu evet unutmuşum, Melih milli takıma skorer oyuncu olarak yükselecek seviyedeyse, neden biz onu bence mahkum ettik ? Geçen sene oynadığı maçlarda çok da iyi katkı verdi. Bu sene oynamamasını FB'li olsam eleştirirdim, şimdi oynamaması işime geliyor... Oktay Hoca'nın ilk grup maçlarında altımıza aldığımız 2 takım dışında galibiyet çıkaramadığını unutmuşuz. O canını dişine takan takım, favori olduğu ve saha avantajı olduğu seride nedense BJK'a iki maç ezilerek kaybetti, bunu da unutmuşuz. Grup birinciliğini garantileyen yenilgisiz CSKA'yı yenmek herşeye rağmen, büyük başarıydı. O maçtaki isteği ilk sezon Banvit maçına kadar yenilgisiz giden takımda gösterdi. Dünkü takımın ise gamsızlar ordusu olduğuna katılmıyorum. Lasme ve Schilb daha ne yapsın ? Kötü gününde olmasına rağmen Sinan ve Micov'da ellerinden geleni yaptı. Dediğin kadrodan Tutku Açık ile Mccloumn'ı yer değiştir, dün Sarsari'yi 15 sayı farkla yenerdik. Mccolumn'ı Ergin Ataman transfer etti, zaten bu konuda bende Ergin Ataman'ı eleştiriyorum...

Ya bütçe olayından da bıktım artık yeter. Yılların palavrası bu. İlk sezon şampiyon olduğunda sadece lig için mi kurulduk ki 15 milyon dolarlık takım Ulm deplasmanında 100 sayı yiyip elendi?

Yapmak istemiyorsa yapmasın abi yeter. Salondan çıkıp sırtımızdaki ter soğumadan ekranın karşısına geçtik 2 satır top oynarız da izleriz diye yok yine işkence yine işkence.

Yönetmek istemiyorsa babamın oğlu da olsa gidecek abi ister indirim ister kaldırım yapsın ilgilenmiyorum oyuncuyla, taktik tahtasıyla bu kadar dalga geçilmez bizim de sabrımızın sınırı var yahu artık bıktım.

O kadar rastgele yapıyoruz ki transferi McCollum ve Huertas aynı listede biri de çıkıp demiyor ki bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Bjleica'yı Oktay Hoca aldı takıma. Tekrar ediyorum, Bjelica'nın oynayacağı oyundan çok daha fazlasını Samet verir. Madem Oktay Hoca genç oyuncu sevdalısı oynatsın. Oktay Hoca 3 takımda görev yaptı, Efes, Biz, Datçka. Göksenin dışında oynattığı (oda sadece ilk sezon, hani Kartal'ı zorunluluktan oynattı ya Ataman, Oktay Hocada herhalde Göksenin'i zorunluluktan oynattıki ertesi sene pozisyonuna 2 transfer yaptı) , yetiştirdiği tek bir genç oyuncu yok !!! Melih Mahmutoğlu'nu evet unutmuşum, Melih milli takıma skorer oyuncu olarak yükselecek seviyedeyse, neden biz onu bence mahkum ettik ? Geçen sene oynadığı maçlarda çok da iyi katkı verdi. Bu sene oynamamasını FB'li olsam eleştirirdim, şimdi oynamaması işime geliyor... Oktay Hoca'nın ilk grup maçlarında altımıza aldığımız 2 takım dışında galibiyet çıkaramadığını unutmuşuz. O canını dişine takan takım, favori olduğu ve saha avantajı olduğu seride nedense BJK'a iki maç ezilerek kaybetti, bunu da unutmuşuz. Grup birinciliğini garantileyen yenilgisiz CSKA'yı yenmek herşeye rağmen, büyük başarıydı. O maçtaki isteği ilk sezon Banvit maçına kadar yenilgisiz giden takımda gösterdi. Dünkü takımın ise gamsızlar ordusu olduğuna katılmıyorum. Lasme ve Schilb daha ne yapsın ? Kötü gününde olmasına rağmen Sinan ve Micov'da ellerinden geleni yaptı. Dediğin kadrodan Tutku Açık ile Mccloumn'ı yer değiştir, dün Sarsari'yi 15 sayı farkla yenerdik. Mccolumn'ı Ergin Ataman transfer etti, zaten bu konuda bende Ergin Ataman'ı eleştiriyorum...

Oktay Hocanın o takımı Play-off'u Atina'da bir kaç sayı ile kaybetti. Ama herşeyden önemlisi biz o takımın son saniyeye kadar mücadele edeceğini bilirdik, güvenir, inanırdık.
Benim bu takıma eleştirim savunma sertliğinden, mücadeleden uzak oynamaları. Dengesiz ve istikrarsız bir takım izlemek keyif vermiyor. Hiç bir deplasmanı kazanamıyor, hiç bir hedef maçta mücadele göstermiyor. Bir maç 35 sayı fark atıp sonraki maçta 2 senede Avrupa kupalarında 1-19 gibi inanılmaz bir başarısızlık öyküsüyle gelen takıma yenilmek, kaldı ki bunu herkesin maçtan önce kabullenmiş olması çok da istenecek bir şey değil sanırım. Ama tabii ki yine de siz bilirsiniz.

Oktay Hocanın o takımı Play-off'u Atina'da bir kaç sayı ile kaybetti. Ama herşeyden önemlisi biz o takımın son saniyeye kadar mücadele edeceğini bilirdik, güvenir, inanırdık.
Benim bu takıma eleştirim savunma sertliğinden, mücadeleden uzak oynamaları. Dengesiz ve istikrarsız bir takım izlemek keyif vermiyor. Hiç bir deplasmanı kazanamıyor, hiç bir hedef maçta mücadele göstermiyor. Bir maç 35 sayı fark atıp sonraki maçta 2 senede Avrupa kupalarında 1-19 gibi inanılmaz bir başarısızlık öyküsüyle gelen takıma yenilmek, kaldı ki bunu herkesin maçtan önce kabullenmiş olması çok da istenecek bir şey değil sanırım. Ama tabii ki yine de siz bilirsiniz.

Mesele Mahmuti kıyası olacaksa, BJK'nin bizi nasıl paspas ettiğini de konuşalım ya, Mahmuti play off'un kapısından döndü biz kapıyı kırdık içeriye girdik.
Mesele Hedef maçsa CSKA deplasmanında bacak arasından kaçan topla galibiyeti kaçırdık, Kuban'ı yenmemiz gerekiyordu gittik yendik, Real Madrid'de 20 sayıdan geri geldik, Barcelona'da 2 çeyrek kafa kafaya gittik Arroyo sakatlandı.

Kazanması gereken deplasman maçlarında karakter koyuyor ama iş sıradan deplasman maçına gelince mücadeleden kaçıyor daha doğru bir yorum olur bununla ilgili(bence)

Mesele Mahmuti kıyası olacaksa, BJK'nin bizi nasıl paspas ettiğini de konuşalım ya, Mahmuti play off'un kapısından döndü biz kapıyı kırdık içeriye girdik.
Mesele Hedef maçsa CSKA deplasmanında bacak arasından kaçan topla galibiyeti kaçırdık, Kuban'ı yenmemiz gerekiyordu gittik yendik, Real Madrid'de 20 sayıdan geri geldik, Barcelona'da 2 çeyrek kafa kafaya gittik Arroyo sakatlandı.

Kazanması gereken deplasman maçlarında karakter koyuyor ama iş sıradan deplasman maçına gelince mücadeleden kaçıyor daha doğru bir yorum olur bununla ilgili(bence)

Kadroları karşılaştırmanız doğru değil. İki takımın maliyetleri çok farklı. Zaten BJK'ın bizi paspas etmesi de çok normal ki o sezon biri Avrupa kupası olmak üzere her katıldıkları kupayı kazandılar. Bu nedenlerle Beşiktaş'ın neredeyse tamamını koç dahil Galatasaray'a transfer etmedik mi?

Bugün sosyal medya üzerinden birinin paylaşımlarını gördüm.Transfer yasağının kalkması için 800 bin dolar ödenmiş hafta başında bu rakam 1.5 milyon dolara tamamlanıcakmış.Ne kadarı doğrudur bunların bilmiyorum basketbol salonu projesinide en geç şubat ayına kadar açıklıyomuşuz.

Kesinlikle ve kesinlikle ucuz yollu deyip sıradan bir oyun kurucu alınmamalı bizim için israftan başka birşey olmaz bu tercih.

Jawai,Nolan Smith ve daha birçokları gibi israf transferinden öteye gidemez sonucunda da transfer yasağıyla başbaşa kalırız.

Konuyu uzatmayalım, ikimizde birbirimizi ikna edemeyiz. Size göre Oktay Hoca süperdi, bana göre o sezon özellikle Dedovic ve Savovic takviyelerini bir sezon şampiyonluğu ertelememize neden oldu. Tek maçlık başarılar ve kattığı heyecan olsada, elle tutulur bir başarı gösteremedi... Neyse bu istikrarsız durumdan elbet bende rahatsızım, ancak ilacımız 2013-2014 sezonundakiyle aynı. Eğer top hakimiyeti yüksek, asist ve savunma yönü olan bir oyun kurucu bu takımın çehresini çok değiştirir. Savunmadaki istikrarsızlık hücumda başlıyor maalesef, buda vurdum duymazlıktan değil, maalesef bazı oyuncular hala kendini Çin'de sanıyor...

Bu sitede basketbol bilgisi ve kültürüne sahip birçok kişi var yazdıklarını okumaktan büyük keyif alıyorum ayrıca ama ne zaman siteye girsem polemik görüyorum ve bu polemiklerin içeriği ve saygı anlayışıyla ilgili yorum yapmak bana düşmez ancak net olarak söyleyebilirim ki bıktım polemik görmekten soru soruyor biri o da arada kaynayıp gidiyor saygılarımla renktaşlar

Şu şartlarda Colloway eğer alınabiliyorsa (burada Antep ve oyuncunun isteği çok önemli) en makul tercih olur bence, tecrübesi, oyun görüşü ve stili bizlik diye düşünüyorum. Tabii bunu verebileceğimiz paraya göre söylüyorum.

Hani ergin ataman şansı var deniliyor ya birde ergin ataman sansızlıgı var başladı mı bitmiyor o şansızlık.Zaten dar rotasyon la oynuyoruz birde en skorer oyuncumuzun eli kırılması kötü oldu allahtan sonraki 2 mac olajla eurocupta.Şimdi birde oyun kurucu alacağız büyük ihtimalle hangi para ile kimi alacağız çok merak ediyorum geçen yılki gibi sorunların patlak vermesinden de bir o kadar korkuyorum .Aklımdan geçen oyun kurucu da çin ligi ne durumda kim bosta hiç bilmiyorum Pooh jeter .Umarim kötü bir hamle yapmayız.

Boşta olan oyun kurucular

Sebastian Telfair
Jordan Farmar
Marcus Williams
D.j. Cooper
Nate Robinson

Bu oyunculardan biri mi gelir başkası mı gelir bilmem ama en geç Trabzon maçına kadar transfer yapılmalı.

Deplasmandaki Olaj maçına kadar transfer yapılır. Hoca ilk etapta Farmar'la ilgilenecektir. Yalnız Farmar'la Karşıyaka ve Armani'de ilgileniyordur. Oyuncuysa Nba'i düşünüyor. Transferi zor.

Bu arayı sorunsuz geçersek, bu sakatlık lig sonu için bizim adımıza iyi bir done bile olur.

Hep McCollum'un getirisi ve götürüsü tartışılıyordu. Umarım net bir oyun kurucu alırız ve Errick'in faydasının mı, zararının mı çok olduğunu anlayıp sezon sonuna, doğru kimya ile gireriz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...