2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Birch tarzı adamlar bize uymaz. Birch önemli bir cevher ama ham bir oyuncu. İşlenmesi lazım ,işlendiğinde isildayabilecek bir oyuncu ama Ergin ataman öğretici bir koç degil.Oyuncuya yeni bir değer katmaz mola almaya usenen adam öğreticilik yapmaz.

Ergin ataman oyuncunun keskin yanı üzerinden set kurgular , oyuncuya özgürlük vererek yeteneğiyle bir şeyler üretmesine olanak tanır. Yanı mesela Micovun zayıf yanı gelişmez ama sorumluluğu dakikası top sayısı arttığı için istatistikleri artar verimliliği de artabilir.

Birch gibi ham adamlar geliştirilmesi gereken adamlar , Oly de gelişir fenerde gelişir ,Kızılyıldız da gelişir ama bizde iyi yaptığını yapmaya devam eder zayıf yanı kalır. Bu nedenle bize daha olmuş ama geri planda kalmış yeteneğini tam gösterememiş adamlar lazım.Underrated yetenekler lazım .Öğretici bir kocumuz yok çünkü.
Geçen sene Patrick Young bize geldiği ilk maçta, rakip takım taraflarınca dalga geçilmişti. O dalga geçen takımın taraftarları yıl sonunda şu an Euroleague'in en iyi pivotu olarak gösterilen Vesely'i gönderip, Young'ı alalım demeye başladılar. Play-off da üç maçtada Vesely'e sahayı dar etti. Kısaca sözün özü, potansiyel olsun, oyuncu da çalışmak istesin, Ergin Hoca'nın elinde rahat yetişir...Ergin Hoca'nın Kartal'ı 17 yaşında o sene şampiyo olan BJK'ta oynattığı unutulmamalı. Diğer koçlar kadar öğretmeye çalışmıyor dersen katılırım, eğer yeterli görmezse üzerine çok eğilmiyor o ayrı konu. Ancak ışık görürse önemli dakikalar vermekten de kaçınmıyor...

Geçen sene Patrick Young bize geldiği ilk maçta, rakip takım taraflarınca dalga geçilmişti. O dalga geçen takımın taraftarları yıl sonunda şu an Euroleague'in en iyi pivotu olarak gösterilen Vesely'i gönderip, Young'ı alalım demeye başladılar. Play-off da üç maçtada Vesely'e sahayı dar etti. Kısaca sözün özü, potansiyel olsun, oyuncu da çalışmak istesin, Ergin Hoca'nın elinde rahat yetişir...Ergin Hoca'nın Kartal'ı 17 yaşında o sene şampiyo olan BJK'ta oynattığı unutulmamalı. Diğer koçlar kadar öğretmeye çalışmıyor dersen katılırım, eğer yeterli görmezse üzerine çok eğilmiyor o ayrı konu. Ancak ışık görürse önemli dakikalar vermekten de kaçınmıyor...

Ergin Hoca mecbur kalmadıkça gençlere süre vermez. Beşiktaş'ta Kartal'a da sakatlıklar yüzünden süre vermek zorunda kalmıştı. Geçen sene sakatlıklara rağmen bile bizde genç oyuncular süre alamadılar. Nikolov, Ege, Göktürk bench'de oturup durdular. Bu sene de benzeri oluyor.
Genç adam yetiştirmek istiyorsanız Oktay Hocayla çalışmalısınız. Bakmayın Daçka'daki transfer politikasına, eminim Oktay Hocaya dayatılmış bir kadrodur o.

Oktay Hoca bizdeyken, 2. sezonunda Göksenin'e nedense süre vermiyordu (ilk sezon süre veriyordu, memnundukta Gökseninden...İkinci sezon ise resmen takmıştı, defalarca Gökseninin oynamamasını eleştirmiştim, forumda da kötü adam olmuştum). Ataman ise ilk geldiğinde sakatlanana kadar Göksenin'i çoğu maçta ilk 5 başlattı. Oktay Hoca Efes'teyken Cenk, Barış Hersek gibi isimler bence mahkum oldu. GS İlkan'ı aldı, geldiği gibi KSK'ya kiralattı.Geçen senede 24 yaşındaki Göksenin'i saymazsak, Datçka'da adam gibi süre verdiği genç yok. Tanjevic, İvkovic hatta Obradovic desen anlarımda, Oktay Hoca doğru bir örnek değil. Datckaya bakmayın diyorsunda, Kartal'ı oynamadan postaladı, Samet gibi bir yetenek değil benc kadroya dahi giremiyor. İddia ediyorum, Samet'in Bjlecia'dan fazlası var, eksiği yok...Gençlere süre verecek bir koç Bjleica gibi sıradan oyuncuları oynatmaz. Ayrıca geçen senede fazla süre bulamayan Metin Türen'in birkaç idmanını izledim, şutu çok iyi. Fiziği de fena değil. Neyse sözün özü, ben Oktay Hoca hakkında tam tersini düşünüyorum...

Sadece istatistik kağıdına bakarak lasme'yi değerlendiremezsin, savunmada yaptığı yardımlar, her açığı kapaması, her reboundu zorlaması ve bunun gibi yaptığı o kadar çok ekstra iş var ki. Ben transfer döneminde bi öyle bi böyle yaptığı için tepkiliydim şahsen, ama allahı var sahaya neyi var neyi yok koyuyor. Sırf zaragoza maçının ilk çeyreğini açın bi daha bi seyredin. Her pozisyonda doğru yerde her yardım da doğru yerde ve her rebound posizyonun da dogru box out ediyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tavsiye mükemmel. Zaragoza maçı başladığında ilk periyot oynanırken buna benzer tweet atmıştım , kesinlikle katılıyorum.

Young'ın geldiğinde dalga geçilmesi de sonradan Vesely'nin yerine rakip taraftarlarca istenmesi de senin kendi hayal dünyanda yaşanan hadiseler gerçekte yaşanan durumlar değil , onu bi geçelim.Basketbolu bilen hiçkimse Vesely yerine Young'ı istemez.

İkincisi Young'ın ilk geldiğinde bir iki maç acemice davranması onun avrupa basketbolunu hiç bilmemesinden kaynaklıydı. Sonradan alışıp daha iyi performans göstermesinin Ergin hocayla bir alakası yok. Ergin atamanın Young'a bir şey kattığı da yoktu. zaten Young ayrıldıktan sonra koça teşekkür etmek yerine onu eleştirmişti. Young'ın önemli yetenekleri vardı ve yetenekleri ölçüsünde oyun iştahının da rolüyle herkesin demotive olduğu ortamda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Asıl olarak Young'ı sakatlanmasaydı Oly'de görecektik. Savunma yapmayı öğrenmiş hücumda olduka etkili bir oyuncu olacaktı ki ilk maçlarından bunun işaretlerini vermişti. Geçmişte kartala süre vermesi falan zorunluluktan zaten o dönemi pek çoğumuz hatırlıyor şimdi konusunu açmaya bile gerek yok.

Ergin Ataman'ın oyuncunun zayıf noktlarına kattığı pek bir şey yoktur. Oyuncuya daha fazla insiyatif verir daha fazla serbesstlik tanır yeteneklerini kullanmasına imkan tanır ama oyuncuya ekstra özellik katmaz. Söylediğim gibi çok tembel bir zihniyeti var maç seçmesi de boşuna değil .Mola isteyip kontrolü ele almaya üşenen adam öğreticilik rolüne hiç soyunmaz. Siz hiç Ergin Ataman'ın maç esnasında oyuncusuna pozisyon anlattığını gördünüz mü . Obradovic'in oyun içinde pozisyon anlattığına defalarca şahit olmuşsunuzdur keza Tanjevic de anlatırdı sürekli. İvkovic de çok yaşlanmamış olsa o da anlatan bir adamdı sürekli. Ergin atamanın Öyle bir yanı yok .

Ergin ataman öğretmez eğitmez , oyuncunun var olan özellikleri keskince kullanmayı dener. Tarzı bu şekildedir bu nedenle kadrosuna takım oyuncularını katmak yerine bireysel yeteneklere sahip adamları katar. İyi bir oyuncu kadrosu tutturursa ve o oyuncular da form yakalarsalar potansiyeli yüksek bir takım olunur ve kendisinden yüksek bütçeli takımları altına alabilecek konuma gelebilir. Ergin atamanın tarzı budur. Oktay MAhmudi mesela sistem takımı kurar ve mücadeleci takım oluştururdu ama o da daima yetenek konusunda zayıf takım oluştururdu onun takımlarının da çapı yetersiz kalırdı. Ergin ataman ile şampiyonluk şansın MAhmudiye göre her zaman daha fazladır sebebi de potansiyeli daha yüksek takımlar kurmasıdır.

Konunun özüne dönecek olursak Birch mevcut haliyle yeterli görüüyorsa alınmalı , bizde gelişmeyecek çünkü zayıf yanlarını geliştirmek için uğraşacak bir koçumuz yok. Bizim yetenekli ama biraz rehabilitasyona ihtiyacı olan kaliteli adamlar bulmamız gerek. Huertas zalımı tam da böyle bir adamdı gelmedi namussuz.

Hakan bey iyi özetlemiş bence meseleyi ataman eleştirisi olarak algılamamak lazım. Zaten sürekli benim dediğim doğru algısının değişmesi gerek bence. Ataman böyle bir koç ve bence bizim gibi takımların başarılı olmasının yegane yolu. Neden mi:
1-taraftar sayısı, ilgisi, oyun bilgisi, maça etkisi
2 - kurumsal yapı(alt yapı-yönetim bakış açısı basketbol kültürü)
3- salon sorunsalı
Sen içinde gençleri pişireceğin alt yapıdan oyuncu yetiştireceğin düzenli maddi sorun yaşamayacağın sponsor gelirlerinin belli olduğu bir klüp değilsin. Üç sene önce yola daimi eurolig takımı hedefi koyup geçen sene oyuncularına para ödememen, murat özyerin şubede yaptıklarını falan düşününce(şuancandan whalene daha öncesine gidersek özyerle ilgisi olmasa da nalga olayına kadar şubeye bakışı simgeler) biz bi tek ataman ve benzeri koçlarla başa oynarız bence.
Ha yönetime haldun üstünberk gibi biri bakıp şubeyi daha kurumsal bir hale getirirsek başka konuşuruz...

Takımımızda Micov ve Schilb yavaş ayaklı Mccollum istek var ama savunma yok.Uzunlarımız atlet ama kısa ve sırtı dönük oyunu olmayan oyuncular.Oyun kurucu desen zaten yok.O Zaman istikrarda yok.Seneye yine sil baştan bir takım oluruz.

Guard transferinden çok Galatasaray'ın iyi bir teknik adam transferine ihtiyaç olduğu kanısındayım. Sezon başında bana 5-6 milyon dolarlık bir bütçe de yeter bununla iyi takımlar kurulur diyen koç aradan 3 ay geçtikten sonra bana daha iyi oyuncular lazım. transfer lazım diye ağlamaya başlıyor. Her yıl transferlerde çok büyük hatalar yapıp yeni transferler gereksinimi ile olmaz bu işler. Kişisel yetenekleri ön plana çıkaran sistem değil takım oyunu oynamaya dayalı sistem olmadıkça transfer hikayeleri hiç bitmez..

Oyun kurucu eksikliğimiz bir kez daha ortaya çıktı. Mccolumun istekli olmasına rağmen oyun kuramaması ve son periyotlarda yıldızlaşmak istemesinden dolayı tüm topları elinde patlıyor. hücuma giden takımın oyuncuları eline top değmediği zaman ve sayı da gelmediği zaman takım resmen yıkılıyor. Artık anlaşıldı ki oyun kurucusuz biz yapamıycaz.

Aynı takım fenere yaklaşık 20 sayı takıp, sezon başında her maçı vurup geçiyordu - ki Dorsey, Schilb gibi 2 yetenek devre dışı olmasına rağmen-. Ne oldu da bu süreç başladı ben onu anlamaya çalışıyorum.

Can Topsakal, transfer yasağıyla ilgili gerekli ödemenin yapıldığını ve artık bir sorun kalmadığını açıklamış. (basketdergisi)

Young'ın geldiğinde dalga geçilmesi de sonradan Vesely'nin yerine rakip taraftarlarca istenmesi de senin kendi hayal dünyanda yaşanan hadiseler gerçekte yaşanan durumlar değil , onu bi geçelim.Basketbolu bilen hiçkimse Vesely yerine Young'ı istemez.
.
İlk cümleni okuduktan geri kalanını okumamaya karar verdim. Benim hayal dünya vs. seni ilgilendirmez, ama o zamanı merak ediyorsan FB taraftalarının forumlarına gir, arşivlere bak, benim hayal dünyammı yoksa karşı tarafın hayal dünyası mı olduğunu görürsün...Polemiğe girmek için bu foruma girmiyorum... Neyse Birch'i bir kenara bırakalım, bu takıma acil oyun kurucu şart. Sadece topu sürsün, asist özelliği olsun yeter. Top bile süremeyen Mccolumn'a bu takımda ihtiyaç yok...

Aynı takım fenere yaklaşık 20 sayı takıp, sezon başında her maçı vurup geçiyordu - ki Dorsey, Schilb gibi 2 yetenek devre dışı olmasına rağmen-. Ne oldu da bu süreç başladı ben onu anlamaya çalışıyorum.

Takımlar bizi çözdü. Oyun kurucuya baskı yapınca, Mccolumn ve Sinan'ın eli ayağına dolaşıyor. Özellikle Mccolumn. Baskı azalınca hücum için 10 saniye kalıyor, sayı attık attık, atamadık, hakemlerin Mccolumn'a faul çalıp çalmamasına yada zorlama bir şutun girip girmemesine bakıyoruz...

Oktay Hoca bizdeyken, 2. sezonunda Göksenin'e nedense süre vermiyordu (ilk sezon süre veriyordu, memnundukta Gökseninden...İkinci sezon ise resmen takmıştı, defalarca Gökseninin oynamamasını eleştirmiştim, forumda da kötü adam olmuştum). Ataman ise ilk geldiğinde sakatlanana kadar Göksenin'i çoğu maçta ilk 5 başlattı. Oktay Hoca Efes'teyken Cenk, Barış Hersek gibi isimler bence mahkum oldu. GS İlkan'ı aldı, geldiği gibi KSK'ya kiralattı.Geçen senede 24 yaşındaki Göksenin'i saymazsak, Datçka'da adam gibi süre verdiği genç yok. Tanjevic, İvkovic hatta Obradovic desen anlarımda, Oktay Hoca doğru bir örnek değil. Datckaya bakmayın diyorsunda, Kartal'ı oynamadan postaladı, Samet gibi bir yetenek değil benc kadroya dahi giremiyor. İddia ediyorum, Samet'in Bjlecia'dan fazlası var, eksiği yok...Gençlere süre verecek bir koç Bjleica gibi sıradan oyuncuları oynatmaz. Ayrıca geçen senede fazla süre bulamayan Metin Türen'in birkaç idmanını izledim, şutu çok iyi. Fiziği de fena değil. Neyse sözün özü, ben Oktay Hoca hakkında tam tersini düşünüyorum...

Yani benim söylediğimi pek anlamamışsınız sanırım. Daçka'ya bakmayın diyorum evet, çünkü büyük bir sermaye grubu şımarık çocuklar gibi milyon dolarlar harcayarak garip bir takım kurdu. Bunun Oktay Hoca'nın tarzı ve talebi olduğunu düşünmüyorum. Milyon dolarlar verdiğiniz adamlar dururken Kartal'ın falan oynamasını beklemek hayalcilik olur. Oktay Hoca disiplinli, güçlü, istekli, gayretli ve takım oyununu benimseyen oyuncularla çalışmayı sever. Sizin unuttuğunuz bir örneği de ben vereyim Melih Mahmutoğlu Oktay Hoca zamanında Galatasaray kadrosundaydı. Maçtan önce şut atar, ısınır sonra maçı kenardan izlerdi. Sonra da gönderdik zaten. Gördüğünüz gibi şimdi de Fenerbahçe Benchinde oturuyor.
Namağlup Abdi İpekçiye gelen ve son yılların en iyi CSKA takımını yenen takımın oyununu mu tercih edersiniz yoksa dünkü gamsızlar ordusunu mu? İkisinin de artıları eksileri var. Bir tercih de yapamayabilirsiniz ama şuanki takımı Oktay Hoca da o şekilde oynatamaz. Bu seçtiğiniz oyuncuların kimyası ile ilgili bir şey.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...