2016-2017 Galatasaray Futbol Takımı

GS futbol takımının bir önce Selçuk İnan'dan kurtulması gerekiyor. Nasıl olur bilmiyorum ama (Çin'e kankasının yanına göndersek süper olur) takıma 2 seneden beri verdiği katkı yok denecek kadar az. Yıllardır Ayhan Akman'a dayanamayıp gs futbol maçlarını izlemeyi bırakan biri olarak Selçuk dünkü performansı sonrası bu raddeye geldim diyebilirim. Eskiden yana-geri oynardı ona bile kızardım dün onu bile yapamadı. Hele senin takımında Sneijder ve Podolski varsa önlerinde hiç oynamaz Selçuk. Orta alanda sanki kimse yokmuş gibi ve bu yüzden biz senelerdir defans hattını kötülüyoruz. Sürekli sağ bek, stoper transferi yapıyoruz. Yani çözüm o değil aslında. Bizim orta sahaya daha hareketli adamalar almamız gerekiyor. Selçuk İnan'a iyi diyen arkadaşlara tavsiyem maç boyunca onu izleyin göreceksiniz sorunu.(Bir arkadaşım üzerinde denenmiştir ve başarılı olmuştur.) Bu nedenle o bölgede en az iki hareketli oyuncuya ihtiyaç var. Sorunların asıl sebebi bu. Melo sonrası kaç oyuncu geldi, hep o oyuncular kötülendi ve gittiler. Selçuk hiç değişmedi. Onun olmadığı bir yapıda bu oyuncuları izleseydik belki görüşlerimiz farklı olurdu.

Öncelikle, iki takımda kötü durumda. Manchester maçının ilk yarısında dikine ve akıcı futbol oynadık. O 45 dakikalık iyi performansı genele yaymayı beklerken, dün kötü oynamamızın yanında takımı geriye gitmiş gördüm. 120 dakikada Bruma ve Carole hariç bir tane hazır futbolcu yoktu. Bun rağmen finallerde kazanma alışkanlığımız, kazanan iskeletimiz yine aynı refleksi gösterdi ve son 5 senede alınabilecek 15 kupanın 10 tanesi müzemizde. Muslera'ya ayrı teşekkür ediyorum. Ünal Aysal'a da bu iskeleti kurduğu için ayrı teşekkür ediyorum.

Selçuk İnan'ı ben de beğenmiyorum. Aldığı paraya göre performansını yeterli bulmuyorum fakat ortada bir gerçek var; 3 lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Süper Kupa ile 10 tane kupa.

Bu sene 2 rakibimizde kadro kalitesi olarak geriye gitti. Fener şu an karışık, teknik direktör sorunu var, Van Persie belirsiz. Beşiktaş Gomez ve Gökhan Töre'yi kaybetti. Bunlara ek olarak Sosa neredeyse yazın antrenman yapmadı. Beşiktaş şl, Fener ise Avrupa Kupası ile uğraşacak, bizim önümüzde tek bir hedef var lig. Hal böyleyken bir tane ön libero(Lass Diarra) ile şampiyonlukta iddialı oluruz, şampiyon oluruz. Bu sefer karavana atma şansımız yok. Hatta bir tane ön liberodan sonra Josue hamlesi de yapılmalı. Elimizi müthiş rahatlatır.

GS futbol takımının bir önce Selçuk İnan'dan kurtulması gerekiyor. Nasıl olur bilmiyorum ama (Çin'e kankasının yanına göndersek süper olur) takıma 2 seneden beri verdiği katkı yok denecek kadar az. Yıllardır Ayhan Akman'a dayanamayıp gs futbol maçlarını izlemeyi bırakan biri olarak Selçuk dünkü performansı sonrası bu raddeye geldim diyebilirim. Eskiden yana-geri oynardı ona bile kızardım dün onu bile yapamadı. Hele senin takımında Sneijder ve Podolski varsa önlerinde hiç oynamaz Selçuk. Orta alanda sanki kimse yokmuş gibi ve bu yüzden biz senelerdir defans hattını kötülüyoruz. Sürekli sağ bek, stoper transferi yapıyoruz. Yani çözüm o değil aslında. Bizim orta sahaya daha hareketli adamalar almamız gerekiyor. Selçuk İnan'a iyi diyen arkadaşlara tavsiyem maç boyunca onu izleyin göreceksiniz sorunu.(Bir arkadaşım üzerinde denenmiştir ve başarılı olmuştur.) Bu nedenle o bölgede en az iki hareketli oyuncuya ihtiyaç var. Sorunların asıl sebebi bu. Melo sonrası kaç oyuncu geldi, hep o oyuncular kötülendi ve gittiler. Selçuk hiç değişmedi. Onun olmadığı bir yapıda bu oyuncuları izleseydik belki görüşlerimiz farklı olurdu.

Selcuk'tan kurtulma fikrini savunuyorum. Sabri-Hamit-Selcuk gibi bu klupte ayrimcilik yapanlar, futbolun F'sinden anlamayan penalti-frikik atmakla ben topcuyum diyenlerin derhal satilmasi gerekiyor.

Sneijder'in futbol bilgisini,oyun esnasinda ki yapmasi gerekenleri engelleyen isimler bu Selcukgiller ve arkadaslari.

Inter ve Real Madrid'te Sneijder'in iyi olmasinin nedeni yanindaki adamlarin korkusuzca dikine oynayan ve futbolu bilen Avrupa insaninin olmasidir.

Tolga Cigerci ancak yedek 70'den sonra orta alana dinamik enerji getirmek icin alinmalidir. Orta alana guclu bir DMC (Diarra tarzi - Melo tarzi ) ve MC ( orta alanin ortasi Emre Belezoglu gibi her iki yonde oynayacak, bu MANU'dan Fellaini'de olabilir ) adamlar lazim.

Sneijder cogu mac icinden diyordur pozisyonlar eridiginde hay selcuk yapacagin,atacagin pasi,oynadigin futbolun ta... diyordur emin olun.

Selçuk'un 2011/2012 sezonu hariç yaptığı bir halt yoktur penaltı atmaktan başka. Bilmem kaç tane kupaymış, o kupaları Selçuk'a rağmen aldık. Takımın el freni, hız kesici.

Selçuk hakikaten tam bir el freni ama onunda oyun tarzı bu şekilde görünmeyen bir çok şeyi de yapan bir isim.Yanında ki adamı ona uygun seçersen Selçukdan verim alırsın bir şekilde.Yerine adam da isterim ama bu Tolga değil .Ama şöylede bir gerçek var ki devamlılığı bu kadar yüksek olan oyuncu da bulmak zor ,son 5 yılda oynadığı maç sayı gerçekten çok iyi.Ve artık kazanmayı öğrenmiş o alışkanlığı benimsemiş bir isim her türlü takımımda isterim tabi bu paraları almasa .

Öncelikle takıma tebrikler. Genetigimiz de var kupa kazanmak.

Eleştirilere gelince; bence çok yersiz. Selçuk dün oynanan maça kadar sadece 45 dakikalık hazırlık maçı oynadığını unutmamak lazım.
Tolga ve Eren'nin bu takımla hiç mac yapmamış olduğunu ve ilk maçları olduğunu unutmamak lazım.

Guzel bir hazırlık maçı oldu. Sonunda kupayı kazandık. Keyfini surelim.

Ve bu takım gosterdi ki 2 hamle ile çok çok iyi olacak. Stoper+orta saha.

Selçuk konusunda kararsızım, tamamen yetersiz olduğunu düşünmüyorum ama el freni olduğu fikrine de katılıyorum.
Fakat Selçuk'un şu kadar kupa aldı şeklinde savunulması anlamsız. Özbek yönetimi de biz 5 kupa aldık, başarılıyız diyor.
Kupa kazanmamıza rağmen keyfini çıkaramıyorsak aslında sorumluları biz değiliz. Bu kadroyu kuran yönetim, geçen sezon yönetim ve teknik heyetin (Riekerink şimdilik hariç) ve Selçuk gibi futbolu geriye giden oyuncuların rolü de var.
Kupa kazanarak başladık ama geçen sezon da kupa kazanarak başlamıştık. Şu anki durumumuz itibarı ile sezon için kupa kazanmış takım taraftarı olarak umutlu olmak isterdik.

beşiktaş maçı ve sonrası ile ilgili düşüncelerim
Chedjou çok kötü maç çıkardı
sanki transfer söylentilerinden etkilenmiş, hiç konstre değildi
orta sahamız
Sneijder ve selçuk ikilisini kaldıramıyor
oraya daha mücadeleci biri eklenmeli
yani ikisinden birinden vazgeçmek gerek
Carole bir iki hatası dışında çok iyidi
Tolga hakkın da birşey söylemek için çok erken ama o mevkiye kesinlikle iyi birini eklemek gerek
Eren den çok umutluyum ama mutlaka bir forvet daha almamız gerekli

hoca da bence iyi bir sınav vermedi. orta saha özellikle ikinci yarı çok düştü oyundan
neden oyuncu değişikliği düşünmedi hiç anlamadım.
en azından öndeyken
Sneijder - selçuk ikilisinden birini çıkarıp hamit i sokup orta sahaya direnç kazandıra bilirdi

Muslera
Cavanda - Denayer ( Serdar Aziz ) - Hakan Balta - Carole
Transfer - Tolga
Poldi - Sneijder - Bruma
Eren

böyle bir kadro olabilir

1 hafta sonra lig maçımız var 2 transfere ihtiyacımız var çok başarılı yönetim sağolsun (!) Bir stoper ve ön libero ihtiyacımız var basında geçen isimler Denayer,Tiote,Obi Mikel.

Denayer gelirse Ched gider.Zaten sözleşmesinin son yılı ya sözleşme uzatılacak yada gidecek ki bence gitmeli.Tiote,newcastleda oynuyor lig düştüler geçen sezon.6 yıldır premier ligde oynuyor fildişili.

Emrah'ın rizeye kiralandığı söyleniyor doğru karar olur şu anda o kalitede degil.Diğer oyuncularıda göndeririz umarım.

Fb,Advocaat ile anlaşmış.Sene sonu gelmeden kovarlar.Bjk ve bizim aramızda geçer bu sezon lig yarışı.Takviyeleri yapabilirsek ve ffp ye uyarsak önümüzdeki sezon cl de oluruz yine.

Kupa maçında iyi top oynamadan kazandık umarım 3 kupa gibi göz boyamaz.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bursadaki Josue, ben Beşiktaşın yerinde olsam kesin alırdım. Hem Sneijderi hem de kanatları yedekler. Maliyeti de az. Bir ön liberoyla çok sağlam bir takım oluruz.

Poldi hiç idman yapmadan süper kupaya çıktı sakatlandı ki kanat oynayacak daha çok umarım bi forvet daha alırız. Eren sadece olmaz gibi.