2016-2017 Galatasaray Futbol Takımı

Tolga Ciğerci 70'ten sonra takımda ayakta kalan tek oyuncuydu. Diğerleri yorulduğunda topu kapan ileri götüren O'ydu. Değerli bir yedek, alternatif olur hatta forma yarışına girer.

Eren golü atmasına rağmen daha iyisini yapmalı. Fizik durumu artınca, ilerleyen haftalarda çok daha iyi olur. Birkaç pozisyon duvar oldu fakat maçın genelinde yoktu. Daha etkin olmalı.

Sinan Gümüş'ü yazın başından beri yakından takip ediyorum. Takımdaki en sevdiğim oyuncu fakat çok formsuz. Bir an önce toparlanmalı. Podolski dönene kadar kendini Bruma'nın önüne koyacak hamle yapmalı yoksa formayı kapamaz. Bruma da müthiş geçirdiği sezon başı ve Beşiktaş maçından sonra kötü bir başlangıç yaptı. Bruma yada Sinan'ın ikisinden birinin oynacağını düşünüyorum.

Muslera, Carole, 70'ten sonra Tolga ve Linnes'i oyundan alan Riekerink'i beğendim, geri kalanlar kötüydü. Linnes'in bu takımın kapasitesinin altında olduğunu bir kere daha gördük, umarım yanılırım.

Selcuk oldugundan beri orta sahamiz 70 yasinda dedeler gibi.Kagni arabasi. Sneijder-Bruma helak oluyorlar,Selcuk bey pas atacakta , Hamit'ten kurtulduk dedik, Selcuk'tan da Josue sayesinde kurtuluruz insallah.

Sinan erkenden ben oldum havasına girmemeli. Gelişimi durursa o da erken sönen yıldız olur. Çok yetenekli ama gelişmeye devam etmeli Okan koç, Berkant ilk aklıma gelenler...

Ortasahada çok yana oynuyoruz, durarak oynuyoruz. Net ön libero lazım. Ben riekering hocaya güveniyorum kim iyiyse o oynayacak. Linnes tüm takıma mesajdı. Selçukta sneijder de kendini toplamalı yoksa oynayamazlar. Umarım diarra alınır daha alternatifli takım oluruz. Tolgayı ilk devre oyunu sıkıştırdığı için sevmemiştim ikinci yarı net ayakta kalan ender isimlerdendi. Tebrikler..
Ne olursa olsun kazanmak güzel ama ben cimbom gibi top oynayan takım izlemek istiyorum arkadaş varsın yenmeyelim ama top oynayalım.

Zar zor aldık +94 te bu oyunla işimiz zor.Şu takımda Tolga süperstar gibi oynadı bence,durum vahim.Tolga 12.5 km koşmuş bu arada.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selçuk Terim'in ilk sezonu dışında hiçbir zaman efektif oynamadı yalnız, yaklaşık 3 yıldır yatıyor, rezalet oynuyor aksini söylemek mümkün değil. Ayrıca inanılmaz yavaşlatıyor hücumları yana ve geri topları olsun, fazlasıyla hareketsiz olması olsun, orta sahada alternatifi olmadığı için kızamadık bugüne kadar. Tolga'yı canlı izleme fırsatı da buldum Leverkusen deplasmanında geçen sezon, fiziği ve mücadele düzeyi iyi, arada basit top kayıpları yapsa da Selçuğu net keser çocuk aksini düşünmek dahi istemiyorum, Sneijder'e geçen sezon kızamıyorduk çünkü bu takıma hangi yıldızı koysan futboldan soğur, motivasyonunu yüksek tutamaz düşüncesindeydik lakin ciddi anlamda sorumluluk almıyor ya da alamıyor hangisini tercih ederseniz. Lass ya da box-to-box ortalama üzeri bi adam geldikten sonra x-Tolga-Josue üçlüsünü görmeyi isterim lakin Sneijder'in kesilebileceğini sanmıyorum en azından Selçuk'u kulubüye gönderecek orta sahaya direnç katacak bir adam görmeliyiz, aksi halde gerçekten şampiyonluk imkansız, tek hamleyle herşey değişir mi tabi ki hayır ama en azından maç başına ortalama 6-7 pozisyon vermeyiz. Yani sıkıntı saymaya başladığımızda sayfalarca yazı yazılabilir takım hakkında olumsuz, Carole bu takımda 11 çıkamaz, rotasyon oyuncusu olur, Ujfa tadında bi şef alınmadığı sürece tandem her zaman problem, Cavanda sağa en kısa zamanda monte edilmeli, Sinan oldum havalarına girdi gibi fakat maç içerisinde iniş çıkışları çok fazla, 10 dakika iyi oynayıp 80 dakika sahada görünmüyor son birkaç maçtır. Başlıca problemler bunlar ama bu ligi gözümüzde büyütmememiz gerektiğini hepimiz biliyoruz, 2 sezon önce de iyi futbol oynamıyorduk Muslera-Melo-Sneijder'in fark yaratması Yasin ve Chedjou'nun kıpırdanmaları sonucunda o kupaya ulaştık. Neyse daha da uzatmayalım, şu ön libero'ya kim gelecekse görelim artık, bu kadar dirençsiz orta saha ve uyumsuz stoperler görmekten gına geldi, galibiyete sevinemiyorum artık haftaya da aynı performansı görme korkusundan.

Selçuk bu takımın orta sahasının en büyük sıkıntısıdır. İlk geldiği sene şampiyonluğa yaptığı katkıyı asla es geçemem, ikinci senesinde de aynı şekilde ama Fatih Terim ayrıldıktan sonra gerçekten çok çok kötü oynuyor. Selçuk geri dönüşlerde yürüyerek dönüyor ve bu beni gerçekten çileden çıkartıyor. Dünkü maçta ikinci yarının ortasında bir pozisyonda her zamanki gibi çok kolay geçildi ve dönüp topu almak için koşacağı yerde kontraya çıkan Karabük takımını resmen durup seyretti. Hadi savunmasını boşverelim hücum anlamında bakıyorum aldığı her topu ya sağa ya sola ya da geriye atıyor, ileriye gitmeye çalıştığında da tek yapmayı düşündüğü şey rakipten en ufak bir darbeyi hissedip kendini yere bırakmak. Dün Tolga'ya laf edilmesini gerçekten anlamadım, Selçuk'un bu kadar açık verdiği orta sahada elinden geldiğince her yere yetişmeye çalıştı. Şu anki durumumuzun geçen seneden fazlası yok, eksiği var maalesef..

Dün akşam ki maç sonu yorumum
1- linnes bir daha bu formayı giyemez
2- Chedjou nun yerine Serdar Aziz monte edilmeli
3- Takım Selçuk
Wesley ikilisini taşıyamıyor. ikisinden biri ki bu Selçuk olmalı artık kenara alınmalı. Rakibi karşılayamadığımız için bu kadar çok pozisyon veriyoruz
4- Hoca neden 3. değişikliği yapmıyor anlamıyorum

Dün akşam ki maç sonu yorumum
1- linnes bir daha bu formayı giyemez
2- Chedjou nun yerine Serdar Aziz monte edilmeli
3- Takım Selçuk
Wesley ikilisini taşıyamıyor. ikisinden biri ki bu Selçuk olmalı artık kenara alınmalı. Rakibi karşılayamadığımız için bu kadar çok pozisyon veriyoruz
4- Hoca neden 3. değişikliği yapmıyor anlamıyorum
Dün oyuna girmeyenler donk,hamit,serdar,cenk ve berk ismail.Hiç girmesinler daha iyi :) Lass ve Josue takıma girdiğinde büyük ihtimal Selçuk'un olmadığı bir takım izleyeceğiz.

Diarra - Tolga

Bu ikili nasil olur ortasaha'da cok merak ediyorum.
Ikisinin pas yetenegi yüksek. ikisi kosuyo, mücadele ediyo.
Selcuk gibi oyunu yavaslatip geri pas atmiyorlar.

Selcuk'un olmadıgı orta saha hayalini fazla kurmayın.Geçen sene Jose ıle başlayan Selcuk un yerine adam arayışı bu sene Tolga ile devam ediyor ama bu 2 oyuncuyu da toplasan Selcuk'un yarısı kadar katkı saglayamaz.

Selcuk'un olmadıgı orta saha hayalini fazla kurmayın.Geçen sene Jose ıle başlayan Selcuk un yerine adam arayışı bu sene Tolga ile devam ediyor ama bu 2 oyuncuyu da toplasan Selcuk'un yarısı kadar katkı saglayamaz.
Selçuk ne katkısı sağlıyor ki? Yan pas,geri pas,rakibi izlemek.Bende izliyorum tv den rakibi zaten.Belki biraz dinlenmesi lazım toplaması gerek kendini.Tolga son yarım saat en dinç oyuncuydu sahada koşu mesafesi yüksek,2 tane şut denemesi var ve hareketli gözüküyor.

Sneijder ve Selçuk, Tolga'dan sonra en çok koşan oyuncular. Fiziksel olarak bir sıkıntıları olduğunu sanmıyorum fakat ikisi de formsuz. Önceki senelerde bu oyuncuların yedeği yoktu ve formsuzken bile sahada kalsın diyorduk. Şu an yedekleri var ve formsuz olduklarında, sahadaki oyuna katkı sağlayamadıklarında kesilmeliler. Özellikle Selçuk, Fatih Terim'den sonra yokları oynuyor. Riekerink'in dün Linnes'e yaptığını, Selçuk'a yapacak kadar ağırlığı olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden Selçuk oynar.

Tempo, top kapma, top dağıtma ve topu ileri taşıma açısından bakarsak en ideal ikili Diarra ve Tolga. Diarra açıklansın da yanında kimin oynadığına sonra bakalım. Ekonomik olarak 65m euro'nun içinde kalmamız önemli. Umarım yönetim dikkat ediyordur. Aynı şekilde forvet transferi de 65m euronun içinde kalıyorsak olmalı yoksa Eren, Podolski ve Sinan lig için yeterli.

Dün akşam takımda öne çıkan iki oyuncu vardı birincisi Muslera ikincisi Tolga. Diğerleri vasat bile değildi.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selçuk ne katkısı sağlıyor ki? Yan pas,geri pas,rakibi izlemek.Bende izliyorum tv den rakibi zaten.Belki biraz dinlenmesi lazım toplaması gerek kendini.Tolga son yarım saat en dinç oyuncuydu sahada koşu mesafesi yüksek,2 tane şut denemesi var ve hareketli gözüküyor.

Selcuk'un oyundan çıktıgı 4-3 kaybettigimiz rize maçı,manu maçının ikinci yarısı Selcuk'un öneminin daha fazla anlaşıldıgı maçlardı ve bu maçlardan sonra taraftar Selcuk'un önemini anlarken 1 maç sonra tekrar sallamaya başlıyor.Selcuk yedek klübesini görürse-ki hiç sanmıyorum- o zaman önemi daha da anlaşılcaktır.

Selcuk'un oyundan çıktıgı 4-3 kaybettigimiz rize maçı,manu maçının ikinci yarısı Selcuk'un öneminin daha fazla anlaşıldıgı maçlardı ve bu maçlardan sonra taraftar Selcuk'un önemini anlarken 1 maç sonra tekrar sallamaya başlıyor.Selcuk yedek klübesini görürse-ki hiç sanmıyorum- o zaman önemi daha da anlaşılcaktır.
O çıksın topunu oynasında ben mahçup olmaya razıyım.

En büyük zaafimiz malesef savunma oyuncularimiz. hem bekler hemde stoperler. rakip alana gectigimizde ve topu kaybettigimizde rakiplere yakin oynamiyorlar dönen toplari alamiyoruz. her uzun top rakibin forvete alip indiriyor ve takimini ataga cikartiyor. chedjou hakan rakibe cok uzak oynuyorlar.önde pres yapsak bile tek uzun pas ile kurtuluyorlar.böyle olunca sneijder bruma sinan cok geriye kosmak zorunda kaliyorlar. bunu 5-6 kere yaparlar, mac boyunca yapamazlar. dün bunlara birde sneijder selcugun cok vasat oyunlari eklendi pozisyon üretemedik. brumaya sinana alan acmaliyiz. top sag tarafta ve sol taraf bos ama top o kadar yavas diger tarafa geciyorki rakip önlemini aliyor kademeli sekilde. stoperleri söyle anlatayim size diger takimlarin bayern real dahil stoperleri 10 km den az kosmazken bizimkiler 9 km anca buluyor (chedjou dün misal 9,07 hakan 9,4 km kostu). chedjou golde katkisi buyuk ama savunmada sorun yasatiyor bence elimizdeki oyunculardan bu sorunu bir tek serdar cözebilir. 3-4 mac sans verip mac kondisyonu kazanmasini saglayip denemek lazim. manu maci ölcü olmaz sakatliktan yeni cikip hazir degildi