2016-2017 Galatasaray Futbol Takımı

Selçuk'a hiç laf etmemeye başladım ama bardağı taşırıyor artık. Attığı paslar da yerine gitmiyor artık ve fizik olarak bitik durumda.

Kötü oyuna rağmen kazanmak çok değerli. Geçen sene böyle maçlarda hep kaybeden taraf olduk. Bir türlü büyük takım refleksi gösterip, maçı kazanamadık. GS iyi oynadığı zaman zaten galip gelir. Mühim olan kötü günde kazanmasını bilmek... Bu takıma daha Josue, Podolski, Serdar, Cavanda, Diarra (veya başka bir ön libero) katılacak. Bu oyuncuları tamamı ilk on birde oynayabilecek oyuncular. Bu sayede, önümüzdeki dönemde takımın daha iyi olacağını umuyorum.

Karabük maçınca takımın kötü olmasında, seyircinin olmamasının payının büyük olduğunu düşünüyorum. Verilen seyircisiz oynama cezasının hiçbir matığı yok... Konya'daki adamın yaptığı yanlışın cezasını neden İstanbul'daki taraftar çekiyor? Böyle olacaksa Passolig niye var?

Passolig ilk tanıtıldığında verilen vaat, bundan böyle saha kapatmanın olmayacağıydı. Hem saha kapatmalar devam ediyor, hem de seyirci sayısı dibe vurdu. Kulüp yönetimleri ise olanları sadece seyrediyor. Kimse tepki koymuyor. Bildiğim kadarıyla kulüplerin Passolig'den çıkma hakkı var. Bunun için maç başı 200 bin lira, yani senelik 3,4 milyon lira (1 milyon euro) ödemeleri yetiyor. Ödeyin bu parayı, çıkın Passolig'den... Gerekirse ceza bedelini de bilet fiyatlarına yansıtın. Eminim çoğu taraftar buna destek olacaktır.

Dünkü berbat oyuna rağmen kazanmak güzel fakat eksiklikleri bilip düzeltmek lazım önlibero, forvet, chedjou'nun yerine stoper, Linnes'in yerine sağ bek şart

eğer lass gelirse takıımın 11i şöyle olmalı

muslera - cavanda - transfer(serdar aziz) - hakan balta - carole - lass - tolga (selçuk) - bruma - sneijder - poldi - transfer (eren)

Selçuk denen faydasızın ilk 18'de bile olmaması lazım. Bir sene top oynadı diye kulübü üstüne yapalım bari.. İnsanı futboldan soğutur.

Selcuk denen topcunun boyle son zamanlarda light takilip,isteksiz gozukmesinin nedeni, soz konusu Trabzon cetesinin dagilmasindan yasadigi sok ve acaba bende gidermiyim bu klupten dusuncesidir. Umut,Olcan,Burak kankileri ile iyi takim icinde gruplasma yapiyorlardi.

Selcuk yerine Josue ve eklenecek Diarra ile, orta sahamiz Avrupa'nin bir Monaco,bir Sevilla gibi modern top oynayan takimlarin orta sahasi gibi dikine paslar ve calimlarla tehlikeli ara paslari vb. varyasyonlar gorecegiz.

Hamit,Selcuk,Sabri,Umut,Olcan,Semih toplasan bunlari su halleri ile, Avrupa'da bir takima karsi mac kazandirmalari takimlarina imkansiz otesi...

Yasin yine kendisini yirtiyor klube icin maksimum, Tolga Cigeci'de yedek klubesi icin Diarra'nin yedegi..Ideal.

Son olarak dip not : Wesley Sneijder'e kimse kizmasin. Adam Bruma ile birlikte karman corman turk oyuncularin vasifsiz hallerinin icinde kaybolmus durumda. Real Madrid'ten takim arkadasi Diarra ve kendisini anlayacak teknik ayak Josue ile birlikte kendisine gelecektir. Selcuk topu alinca ayagina, Bruma ve Sneijder ne yapsak, Selcuk nasil oynar diye zavallilarim helak oluyorlar bom bos ortada.

Diarra topu alir(kazanir) - Wesley'i bulur, Josue ile paslasip kanatlari besler veya ara pasi ile pozisyon uretimi saglanir. Selcuk varsa hic bir sey olmaz.

Muslera
Cavanda-Denayer-Serdar-Carole
Lass-Tolga
Podolski-Josue-Bruma
Eren

Şu kadroyu izleriz umarım, top taşır, kanatlardan gider, kanatlar değişir, forvet top indirir. Bekleri hücumcudur. Düşünürken bile heyecanlandırdı.

Geldiğinden beri elde ettiğimiz başarılardaki en büyük pay sahibi Wesley'i kadromdan çıkarıp vefasızlık edemem. Sneijder, Muslera ile birlikte kadroya yazılacak ilk isimdir.

------------Diarra---------Tolga------------
----Bruma-------Wesley--------Josue--
--------------------Podolski----------------

Wesleyyi bir de Selçuksuz izlemek istiyorum. Eğer o zaman da kötü oyununa devam ederse bu paraları vermemizin bir anlamı yok. 65 milyon sınırındayız nasıl Selçuku eleştiriyorsak Sneijderi de aldığını şu durumda haketmediği için eleştirmeliyiz. 4.5 milyon alan oyuncu sezonu 5 gol 5 asistle tamamlamamalı.

Denayer'in gelmesi imkansız.
Guardiola Türkiye'ye gitme demiş.
Lass gelirse müthiş bir etki yapar takıma.
Birde çok acil forvet lazım.
İyi bir bitirici olursa çok daha işimize yarar.
Niasse, Rodellega aklıma ilk gelen isimler.

Muslera
Cavanda Serdar Aziz Balta Carole
Lass Josue
Podolski Sneijder Bruma
Eren

Cenk
Donk Chedjou Semih
Linnes Hamit Selçuk Tolga Yasin
Sinan X

Chedjouya neden bu kadar karşıyız ben anlamadım. Adam genelde insiyatif alan ender isimlerden. O son dakika da bile bir çok kişi topu ortalamaya çekinirken adam sneijder gibi orta yaptı. Ön libero gelirse defansif olarak sırıtmıcaz bence sorun stoperlerden çok orrasahanın direk geçiliyor olması. Beklerin kademe yapamaması. Linnesi geçtim Carole de net ters kademe nasıl yapılır bilmiyorlar..

Chedjouya neden bu kadar karşıyız ben anlamadım. Adam genelde insiyatif alan ender isimlerden. O son dakika da bile bir çok kişi topu ortalamaya çekinirken adam sneijder gibi orta yaptı. Ön libero gelirse defansif olarak sırıtmıcaz bence sorun stoperlerden çok orrasahanın direk geçiliyor olması. Beklerin kademe yapamaması. Linnesi geçtim Carole de net ters kademe nasıl yapılır bilmiyorlar..
Ched çok iyi topçu ama devamlılığı yok aşırı istikrarsız. Çok garip hatalar da yapıyor aynı zamanda. Aldığı paranın 2.2 olduğunu da unutmamak lazım, ben Chedjounun vereceği katkıyı Denayerin verebileceğini düşünüyorum. Ben olsam satardım. Savunma sorununun temelinin ön libero olduğuna katılıyorum ama Caroleün her ne kadar eksikleri olsa da gayet iyi bir sol bek bence. Linnes de bu kadar kötü bir oyuncu değil, savunması hiç çok iyi olmadı belki ama bence uyum sorunu yaşıyor Türkiyeye. Hal ve tavırlarından bile belli oluyor.

Yahu ben anlamıyorum zaten misal biz donkun 6 ay sözleşmesi kalmışken 2.5 verdik ama dzemaili gibi milli takımda çıkış yapmış adamı 1.3 e gönderdik. Serdara bi dolu para verdik. Telles gibi adamı bence düşük fiyata sattık. Bi dolu örnek var. Alırken kesinlikle hata yapıyoruz da satarken de beceriksiziz.

Chedjou'nun değişik meziyetleri var; topu oyuna sokabiliyor, teknik kapasitesi stopere göre iyi, skora katkı sağlıyor fakat net savunmacı değil. Yani Ujfalusi belki kazmaydı, belki başka yeteneği yoktu fakat savunması efsaneydi. Aldığı yüksek ücretin de etkisiyle büyük ihtimal Galatasaray'daki son senesi olur. Şunu da belirteyim; Chedjou'nun temel eksiklikleri Denayer'de de mevcut, O'da kötü savunmacı. Fakat Chedjou'nun maaşından kurtulup, daha ucuza oynayacak Denayer'i kiralamak akıllı bir iş olur. Daha uzun, daha kalıplı, daha dengeli, defans hattını yönetebilecek bir isim lazım oraya.

Ne Sneijder fanıyım ne de Selçuk İnan. Ben Galatasaray'ı seviyorum. Selçuk ve Sneijder o kadar başarıyı kazanırken, karşılığını aldılar. Kim formsuzsa, kim sahada iş yapmıyorsa umarım ismine bakılmadan kesilir ve daha formda, Galatasaray'ı daha ileri taşıyacak oyuncular oynar.

Chedjou ile sözleşme uzatılmayacaksa eğer niye göndermiyoruz? Seneye bedavaya gidecek bu adam hala fransada piyasası olan bir oyuncu zaten 2.2 m € getirirse(yıllık maaşı) gidebilir.Devam edilecekse uzatılsın o zaman,bu isi anlamıyorum bu yıl fb den dünyanın oyuncusu ayrıldı bonservissiz mesela.

Denayer,gelişime açık bir oyuncu hızlı,çabuk ve tek hamleyi başarılı yapar.Hava topları için zaten galler maçını izlemek yeterli berbattı o maç.Chedjou'yu süper kupa maçında gördük Ömer bile perişan etti kendisini.

1 hafta sonra tranfer dönemi kapanacak o yüzden gitmesi zor gözüküyor.Serdar-Hakan ikiliside olabilir.

Bugün okuduğum haberde Chedjou sol stoper oynamak istemediği için Serdar'ı oynatamıyor yazmışlar hoca için.Ne kadar doğrudur bilemiyorum.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Chedjou çok kötü bir stoper. Pozisyonunun gerekliliklerini yerine getirmedikten sonra diğer özelliklerinin de bir anlamı kalmıyor. Semih'le birlikte ligin en kolay çalım yiyen oyuncusudur kendisi. Çoğu zaman aciz duruma düşüyor resmen.