2016-2017 Galatasaray Futbol Takımı

Donk falan da gitmiş ne güzel bütün kamburları bikaç saatte attık. E madem bi anda herkese kulüp bulunabiliyordu bunca zaman niye yük oldular bize diye düşünüyor insan..

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Transfer sezonu bitti sonunda.Salih,umut g, adili elimizde kaldılar 1,5 m€ civarı maaşları var toplamda.Elimizdeki oyuncular ve kiraya verip maaş ödediğimiz oyuncuların hakedişleri 43m €.(kaynak kap) Bunların yanında maç başları ve puan başı primler var umarım bu 65m€ sınırını iyi hesaplamıştır yönetim.Şu resimde sınıra yakınız çünkü.

Bu yıl 9.35 m€ bonservis geliri,14m€ gider yaptık.Buna ek umut efendiye 1m€,olcan efendiye ise şu an belli değil verilecek para.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok güzel bir transfer dönemi oldu.
Salih boşuna kaldı neden gönderemedik anlamadım.
Donk'un da gidişine çok sevindim

Muslera
Cavanda Serdar Balta Carole
Jong Tolga
Podolski Sneijder Bruma
Eren

Cenk
Sabri Ched Semih Linnes
Hamit Selçuk
Sinan Josue Yasin
Kolbein

Çok güzel ve ciddi bir kadro kurduk.

JOR çok güzel işler yaptı.
Hemen hemen bütün çöpleri gönderdi ve çok yerinde transferler yaptı.

Sakatlıksız bol kapalı bir sezon diliyorum...

Yalnız çoğumuz Selçuk'u beğenmiyoruz artık ama gitmediğine üzülmemişiz neden acaba?

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zlatan İbrahimovic : "Pep Guardiola çok iyi bir teknik direktör olabilir. Ama şunu söylemeliyim ki adam değil."
Zlatan haklıymış arkadaşlar.

Pep yüzünden Denayer gelmedi.

İrrite oldum Pep'e şimdi.

Neyse ki Mourinho ona şampiyonluğu bırakmayacaktır :)

Denayer'in gelmemesine üzülmedim. Geçen sezon kendisinden verim alamadık. Euro 2016'da da sadece bir maç oynadı, o maçta da kötüydü. Evet belki çok potansiyelli bir oyuncu ama o potalsiyelini sahaya yansıtamıyor. Bizim defans bölgesinde deneyimli ve ne alacağımızı bileceğimiz bir isme ihtiyacımız var.

City'nin bize yollamak istememesi de kendi açılarından mantıklı... Türkiye'de oyuncunun kendini geliştiremeyeceğini, İngiltere'de kalmasını istiyorlar. Niketim Sunderland'e kiralamışlar. İki taraf adına da hayırlı olsun.

Ben tam tersi üzülenlerdenim. Evet o bölge kalabalık ve gereksiz bir transfer gibi duruyor ama satın alma opsiyonu ile alınacak bir Denayer bizim için çok büyük kazanç olurdu.
Neyse artık seneye :)

Denayer şuan kadroda yok ama ben önümüzdeki yıl kesinlikle kadroda olmasından yanayım..Adamda az bulunan bir karakter var..Geldi burada yaşadı bir bağ kurdu, sonra adam kalktı Premier League gibi bir ligi bırakıp bize gelmeyi seçti..Bunun üzerine pek bir şey söylenmez herhalde..

Zaten İngiltere'de baş altı takımların hepsinde ilk 11 oynayabilecek düzeyde bir isim Denayer..Ve görüyoruz ki Sunderland tarafından kiralandı..Seneye kadromuzda zaten 2 defans oyuncusunun olacağını sanmıyorum..Bunlar Chedjou ve Balta..Birinin kontratı bitiyor diğeri ise yaşı dolayısı ile olası bir cl'de boy göstermesi zor..Semihi hiç saymıyorum bile defanstan umarım devre arasında gönderebiliriz!!

Keşke gelseydi ama aklımız,yüreğimiz Denayer'de olacak bu yıl..Bunun dışında takımımız bence gayet iyi geçirdi bu transfer sürecini..Tabi bazı maaşların yüksekliği söz konusu ama eksik bölgelerin kapanması güzel oldu..Ayrıca Umut- Donk- Tarık gibi oyuncuların gidişleri de sevindirdi..Darısı takımdaki diğer yatan evlatlara!!

Denayer elimizdeki stoperlerden farklı tipte oyuncu.Hakan,Ched rakibi uzaktan savunuyorlar bire birde ligde kimseye yetişemezler zaten.Serdar da hazır değil milli maçta gördük.Semihi saymiyorum zaten Koray'da sakat.

Denayer hızlı ayağıda fena değil.Galler maçında tek şansını iyi kullanamadı yoksa iyi paraya giderdi.Önümüzdeki yıl Ched-Hakan ikilisi olmayacaktır,7-8 m€ civarı bi bedelle kadroya katabiliriz geleceği olan bir oyuncu kendisi.

Madem bir stoper alınacak bu denayer değilde , Popescu-Tomas-Ujfaluji tarzı hava toplarına hakim uzun boylu bir stoper alınsın. Tamam denayer iyi güzel hoş ama ancak Kadrodaki stoperleri gönderip ikinci bir stoper alacaksak gündem de olmalı.

Şuan ki kadroda ise stopere önce chedjou yu yazarım daha sonra yanına adamı yazarım. Kim ne derse desin riskli oynuyor hata yapıyor vs evet ama şu takımda dikine oynayabilen 2-3 oyuncudan biridir chedjou.Geçen seneki lig maçın da arena da rodrıqueze ileriye atması gereken bir topta yana oynaması sonucu ellerini açıp isyan edişini gördükten sonra bu adamın mantalitesinin şuan ki stoperler için de en üst seviyede olduğuna kesin kanaat getirdim

Evet dikine oynuyor çıkıp gol ve asistlerde yapabiliyor ama savunma yapabiliyor mu önemli olan bu? Sanırım juve maçında torino da skor 2-2 olduktan sonra yerde yatan Eboue yi ayağa kaldırmaya çalışmış ve haşlamıştı.Eğer sözleşme uzatmayacaksak elimizde tutmanın bir anlamı yoktu.31 yaşında şu an büyük ihtimal sene sonu bedavaya gidecek.

O zaman Chedjou orta saha oynar dmf oynar libero oynar ama stoper için biraz fazla ele avuca sığmayan hücum mantığı var.

Chedjou ve Denayer aynı tipte oyuncular bence. İkisi de stopere göre kısa, ikisi de iyi savunmacı değil. Chedjou'nun şu an daha iyi olduğunu düşünsem de Denayer'i yaşı/potansiyeli ve maliyeti sebebiyle Chedjou'ya tercih ederim. Ek olarak bizim aradığımız stoper uzun, kalıplı, hava toplarında etkin, savunmayı yönetebilecek bir isim olmalı. Fakat Denayer'in Sunderland'e gidiş sürecini anlattığı videoyu izledim, adam burayı hakikaten sevmiş. Bu aidiyet duygusu çok önemli, umarım seneye kadromuzda olur.

De Jong'un İtalya+MLS ile Melo'nun Türkiye+İtalya performanslarını karşılaştıran görseli aşağıya koyuyorum. Geçen gün mobilden yanlışlıkla sildiğim ileti de yazdığım gibi De Jong oyun kurabilir, pas istasyonu olabilir, kazma değildir. En az Melo kadar agresiftir. Kaliteli, uzun süre üst seviye oynamış bir oyuncu kazandık. Los Angeles'ta aldığı paranın aynısına buraya gelmiş. Bu karakterde bir isimden ununu eleyip, eleğini asmasını bekleyemeyiz, buraya kesin olarak bir şeyler kazanmaya geliyor. Hayırlısı olsun.
CrTSeSyWIAEeaTa.jpg

Melo'nun Inter performansı çoğunlukla kendi performansı olmasa dahi, düz bir ön liberodan farksızdı. Bizde olduğu gibi sürekli ileriye top dağıtan 8-10 numara zekasıyla oynayan 6 numaralardan değil, düz 6 numara gibi oynuyordu. Türkiye Ligi ile diğer ligleri kıyaslamak bana pek doğru gelmiyor De Jong için. O yüzden, ben oyunun hücum anlamında da yer alabileceğini düşünüyorum ki City döneminde kaptığı topla çıkan tarzda oynuyordu. Bu yüzden Selçuk da pek ala yedeğe çekilebilir diye düşünüyorum.

Denayer konusuna gelince, bir yabancı oyuncunun bu seviyede bir aidiyet hissedebilmesi güzel ama ne Hakan ne de Chedjou kendisinden verim alabileceğimiz partner olur kendisi için. Hava toplarında etkin olan, top tekniği düşük ama kesici özellikleri olan. Serdar Aziz onun için ideal partner olurdu. (Tabi kendisi sahaya çıkabilirse)

Birçok transferde işbitirici olarak övülen Nazifoğlu'nun, geçen yıl 50 gol yemiş bir takıma stoperi kafasına göre alması ve 2 hafta geçmesine rağmen hala oynayamıyor olması bana kendisinin övülecek bir tarafı şuan için olmadığını düşündürüyor. Ancak çabası takdir edilir.

Son güne kalsak da yeniden sinerji oluşturabilecek bir takım var ortada. Geçen yıl 3 kupaya rağmen, oluşturamadığımız bir sinerji sonucu hiçbirimiz sezon sonunu görmek istememiştik ama transfer döneminde yapılan hamleler bizi memnun etmiş gibi.

Bizim için kırılma noktası Selçuk'un yedeğe çekilmesi. Bunu yaparsak çok hızlanırız, yapamazsak sezonun çöpe gideceği kanaatindeyim. Selçuk ilk 11 çıkmaya devam ederse takımı izlemeyi de bırakacağım. Riekerink Bey'e güveniyorum. Orta sahayı Tolga - De Jong ve Josue'ye emanet eder umarım.

Podolski ve Cavanda'nın da bir an önce takıma katılıp adapte olmaları gerekiyor.

Serdar Aziz'e 4.5 vermek çok acı oldu kabullenelim. Anlamıyorum 2 gün önce tüm takımı temizleyecek mantıklı hamleleri yapan bi kulüp nasıl Serdar'ın 4.5M verdi. Serdar transferini Riekerink mi yaptı gerçekten? Merak ediyorum.

Serdar Aziz'e 4.5 vermek çok acı oldu kabullenelim. Anlamıyorum 2 gün önce tüm takımı temizleyecek mantıklı hamleleri yapan bi kulüp nasıl Serdar'ın 4.5M verdi. Serdar transferini Riekerink mi yaptı gerçekten? Merak ediyorum.

Serdar'ı beşiktaş'a kaptırmamak için apar topar aldık.Şenol hoca kendisi dedi Serdar'ı istedik Gs aldı diye.Fikret Orman'da bizim 3 verdiğimiz yerde 5 veriyorlar tarzında bir açıklama yapmıştı.

Serdar'ın takıma monte olacağını ve iyi bir performans göstereceğini düşünüyorum. Çok para verdik orası ayrı.

Selçuk İnan'a çok sabreden biri olarak benim bile sabrım taştı artık. Şu haliyle Hamit bile oynasa daha faydalı olur ondan.

Kayseri maçına kadar Poldi ve Cavanda iyileşir ve maça yetişirler inşAllah.
Oyuncularımızda sakatlıksız şekilde gelirler milli takımdan inşAllah.

Muslera
Cavanda Serdar Balta Carole
Jong Tolga
Poldi(Yasin) Sneijder Bruma
Eren

Yedekler: Cenk, Ched, Selçuk, Sinan,Josue,Kolbein,Yasin(Poldi)