2016-2017 Galatasaray Futbol Takımı

Yeni transferlerle birlikte güçlenen sarı-kırmızılılar, artık 4-2-3-1, 4-3-3 ve 4-4-2’nin dışına çıkamayacak. Bu oyun düzenine göre takımını hazırlayan Riekerink alt yapıda da herkesin bu plana sadık kalmasını istedi...
Galatasaray'da A takım seviyesinde yaşanan değişim yavaş yavaş alt yaş kategorilerine de indirilecek! Sarı-kırmızılılarda teknik direktörlük görevine Jan Olde Riekerink’in gelmesi ile birlikte yavaş yavaş ‘sistem’ oluşturulurken bu sezon daha da önemli adımlar atılıyor...

Sezon öncesi hazırlık kampında yeni transferlerin olmaması nedeniyle zorlanan Hollandalı çalıştırıcı toplamda 7 transferin de artık takımda olması ile birlikte isteklerini de takıma ezberletmek için kolları sıvadı. Riekerink’in yeni dönem için aklında üç farklı oyun şablonu bulunuyor. Alternatifli bir kadroya sahip olan ve Ajax alt yapısında yetişen önemli isimlerin de hocası olan Riekerink sadece A takıma değil tüm yaş gruplarına bu üç oyun planının öğretilmesini istiyor.

İlk olarak takıma 4-2-3-1’i yerleştirecek olan Riekerink ardından da sezon içinde 4-3-3 ve 4-4-2’ye göre saha içinde dağılım yaptıracak. Deneyimli teknik adam bu oyun planlarını gerektiğinde rakibe göre değiştirerek kullanmak üzere hareket ederken maç içinde bile değişikliğe gidecek. Riekerink tüm sezon bu oyun planları üzerinde durup asıl hedefini ise gelecek sezon olarak belirledi. Sadece bu yıl değil takımın tam olarak oturması ile birlikte gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde başarı için planlarını oluşturan Hollandalı’nın bir diğer planı ise alt yapı.

Toplantı yaptı

Ajax modelini hayata geçirip tüm kulübün aynı oyun sistemlerini uygulamasını ve oyuncuların bir üst yaş grubuna çıktığında daha verimli olmasını isteyen Riekerink, bunun için de alt yapı hocaları ile görüşüyor. Herkesin 3 farklı oyunu takıma uygulamasını ve bu plana sadık kalmalarını arzu eden deneyimli teknik adam, ayrıca alt yapı maçlarını da takip ederek denetleme de yapacak.

Rikeerink yeni Derwall'imiz olma yolunda emin adımlarla yürüyor. İnşAllah ondan çok daha başarılı olur.

Kolbein içinde çok üzüldüm. Bu ne şanssızlıktir yahu ? Allah Eren'i sakatlıktan muhafaza etsin. Umarım Kolbein'de tez zamanda formasına kavuşur. Ama ben 2 aydan önce forma giyeceğini pek düşünmüyorum. Menisküs yırtığı ameliyatı oldu çünkü. Allah şifa versin tez zamanda inşAllah.

Poldi ve Cavanda'nin durumu nedir acaba ? Kayseri maçına yetişecekler mi acaba ?

Süper bir hareket bence. Yıllarca farklı oyun planları uygulanmayacak ve tüm florya aynı sistem üzerine kurulacak olması sevindirici.
Bununla beraber zaman içinde yeni Elmander olacak olan Kolbein, bence direkt ilk 11 oyuncusu olabilir. Ben umutluyum.

Kulüp bugün permolit ile sponsorluk anlaşması imzaladı.1,045 m $ değerinde.

Nike,Garenta,Yandex,Coca Cola,Tacirler,Permolit,Denizbank,Nef ile anlaşmalardan yıllık 13-14 m€ luk bir gelir söz konusu bence daha büyük anlaşmalar yapmalıyız.Aynı şey basketbol ve voleybol içinde geçerli.

Tüm spor dalları büyük bir endüstri oldu maalesef.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Riekering cidden önemli hamleler yapıyor umarım uzun süre kalır. Başarısız olsa dahi kalsın çünkü proje hamleleri yapıyor istikrar önemli diyoruz ama biliyorum ki şu forumda bu kadar methiyeler düzülen hoca iki maç üst üste kaybetse gitsin denilir. Alt yapı hocası zaten, deneyimsiz Galatasaray'ı taşıyamıyor sözlerini görüyor gibiyim. Çünkü ülke olarak sistemsel değil sonuç odaklı yaşıyoruz. Terim haberlerine de sinir oldum açıkçası bilinçli yaptırılıyor gibi geldi bana...

Her ne olursa olsun Levent Nazifoğlu geldi hocayla da uyumlu bir çalışma var.İlk 2 içerisinde olursak başarıdır.Uzun yıllar sonra 2 3 milyon euro zararla adam gibi bir transfer dönemi geçirdik.Yerli oyunculara verilen paralar fazla gibi gözükse de en azından Eren bu paranın karşılığını oyun içinde yaptıklarıyla verecektir.Başkan bence hala gitmelidir.Galatasarayın kulüp olarak oynadığı hiçbir spor ile uzaktan yakından alakası yok kendisinin malum.Orası ayrı mesele.Biz beşiktaş gibi feda yapabilecek bir kulüp değiliz.Adamlar yıllardır şampiyon olmuyorlardı.Zaten ümidi artık kesmişlerdi.Bizim durumumuz çok farklı.Bir sistemin oluşup sürekli devam etmesi lazım.Taraftara da iş düşüyor.Bedava bilet veren başkan iyidir diğeri istifa muhabbeti bitsin artık.Her maça gitmek lazım ayrıca.Yoksa lafla peynir gemisi yürümez.Hocaya destek olmakta lazım.Hollanda hocaları genelde tutmuyor ligde biraz sert bir ligimiz var.Hoca altyapı hocası da olsa Mancini geri de gelse iş oyuncuda bitiyor,koşu mesafelerinde,oyuncunun psikolojisinde bitiyor,birazda şansta bitiyor.Birazcık ta olsa türkiye para kazanma yeridir algısı takımda gitmiş gibi.Özellikle Sneijder'in son dakikalarda bile yaptığı deparlar dan sonra.Bunlar sevindirici olaylar tabi.Yasin isimli futbolcu arkadaş gidene kadar maçları izlemeyecektim ama dayanamıyorum izliyorum.Takımda oynama çabası var eksikler olsa bile.Umarım sonu güzel biter.Levent Nazifoğlu gibi bu işten anlayan ve iş yapan insanlar takımlar kötü durumdayken sorumluluk alır.Başka zamanlarda isimleri hatırlanmaz.Hatta eğer kavgalı olduğu birileri varsa kötülenir.Allah başımızdan eksik etmesin.Zaten şampiyonlar ligi şampiyonu olacağımız yok.Bari şu parayı iyi yönetip scout olayını çözelim.Başka bir şey istemem.

Drogba dönmek istiyormuş deniyor. Devre arası gelebilir, parayı da dert etmez. Rotasyonumuzu genişletir. Sezon sonu futbolu bırakır zaten. Bıraktıktan sonra sportif direktör olarak bizde kalsa ne güzel olur..

Gelip Dursun Özbek'in yanında kendine yazık etmesin.
Başka zaman gelsin dört direktör olsun.
Ama şimdi gelirse yazık olur adama..

Riekeerink Drogba'ya gerek yok tarzında açıklama yapmış.
Yapma be koç.

Bu arada Serdar Aziz 1 ay sahalardan uzak kalacakmış.
Basketbolda ki Kristic vakası gibi bir durum ortaya çıktı.

Puan kaybettik ama ikinci yarıdaki 11in üstünde durmak lazım mutlaka. Ereni de besleyemiyoruz. Bir orta açamadık adama açsak kesin golü bulurduk.

Normal şartlar altında 3 maçta 7 puan almak başarıdır ama bazen değildir. İşte biz o bazenleri yaşıyoruz. Dünya'daki neredeyse her şey zamanla birlikte değişiyor, bunlardan bir tanesi de futbol ve günümüzde futbol tempolu bir şekilde oynanıyor. Ülkemizde bunu yapmaya çalışan tek takım Beşiktaş ve ellerindeki kadro doğrultusunda yapmaya çalışıyorlar. Biz ise elimizdeki kadro ile tempolu futbolu ne yazık ki oynayamayacağız. Bu sadece Selçuk ve Sneijder meselesi değil. Tamamıyla kadro meselesi. Galatasaray'ımızın iki tane çok yavaş stoperi var ve zorunluluktan dolayı bu ikisi oynuyorlar dolayısı ile defansımızı ne yazık ki ileriye çıkartamıyoruz. Artık yaşı gereği istese bile eskisi kadar efektif oynayamayacak bir sağ bekimiz var. Sol bekimiz belki tempolu futbola ayak uydurabilir ama fundamental olarak eksik olduğu için devamlılığı olmuyor. Orta sahamızda iki tane yürüyen adamımız var birisi Selçuk diğeri Sneijder. Bunların yanındaki tek adam olan Tolga isterse maç başına 20 km koşsun hiçbir şey değişmeyecek. Top ayağına geldiğinde bir şeyler yapmaya çalışan fakat topsuz oyunda tribündeki taraftarımızdan bir farkı olmayan Yasin var. Kısacası var oğlu var. Futbol takımı olarak cezamız vardı ve avrupaya bu sezon gidemedik. Eğer gerçekten bu fırsatı kullanabilseydik yeniden yapılanma meselesini hayata geçirebilirdik ama günü kurtarmayı tercih ettik. Başarılı oluruz veya olmayız bilmiyorum sadece başarılı olmamızı temenni ediyorum fakat ben artık sahada günümüz futboluna ayak uydurmaya çalışan bir Galatasaray futbol takımı görmek istiyorum ve bunun olabilmesi için Sabri, Chedjou, Hakan, Selçuk, Sneijder, Yasin gibi isimlerin o sahada olmaması gerekiyor.

Sneijder takımdaki en hızlı oynayan oyuncu. Tempolu oynamak sadece koşmaktan ibaret değil.

Bu arada Josue de çok faydalı. De Jong da iyi sinyaller verdi. Yalnız bize en az 2 tane adam gibi stoper lazım. Cavanda da formayı almalı.

Sneijder takımdaki en hızlı oynayan oyuncu, tek pasları ile oyunun yönünü değiştirdiği uzun pasları ile bir anda hücuma çıkartabiliyor bizi evet ama şuan serbest düşüş yaşıyor çünkü sahada anlaşabildiği tek adam Bruma ve artık yaşı gereği eskisi kadar mücadele edemiyor o yüzden ya Sneijder sahada kalır ve arkasında iki tane ciğersiz dediğimiz orta sahalar onu taşır veya sistemimizi değiştiririz. Kayseri maçı özelinde söylüyorum Muslara-Linnes-Chedjou-Hakan-Carole-Tolga-Jong-Josue-Sinan-Bruma-Eren gibi bir ilk onbir ile çıkabilirdik. Sneijder milli takımdan yorgun geldi ve yorgun olduğu belliydi. Josue dediğiniz gibi faydalı ama çok iyi oynayan bir bek ile beraber oynarsa sağ kanatta faydalı olabilir onun dışında Josue'yi Sneijder'in yerinde kullanmak onu daha verimli hale getirecektir. Sizin de dediğiniz gibi bu takıma iki adet hızlı ve bunlardan bir tanesinin ayağı düzgün olan stoper gerekiyor. Yoksa bu oyuna mahkumuz.