2016-2017 Galatasaray Futbol Takımı

Cavanda ve Poldi'nin bu hafta ilk 11'e dahil olacaklarını düşünüyorum Antalya maçında.
Formsuz Chedjou yerine de Semih'in forma giymesi gerektiğini düşünüyorum.
Antalya'da da uzun süredir kadro dışı kalan Eto'o affedildi.
Çok zorlanmayacağımızı ve inşAllah en az 2 farklı kazanacağımızı düşünüyorum.

Muslera
Cavanda Semih Balta Carole
Selçuk Tolga
Poldi Sneijder Bruma
Eren

Yedekler: Cenk Sabri Linnes Chedjou Josue Yasin Sinan

Dursun Özbek: Ön protokolleri imzaladık

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Taç Spor Tesisleri'nde yaklaşık 50 kadar kulüp üyesiyle bir araya geldi.

Kulübün bir numaralı gündemi Florya ve Riva projeleri hakkında açıklamalarda bulunan ve destek isteyen Dursun Özbek, "Florya ve Riva'dan minimum 500 milyon dolar gelir bekliyoruz. Ön protokolleri imzaladık. Genel Kurul'dan onayı alınca düğmeye basacağız. Gelecek olan paranın yüzde 90'ını kulübün borçlarını tamamen kapatmakta kullanacağız. Kalan kısmı ise kulübün geleceği için harcayacağız" ifadelerini kullandı.

"BORÇSUZ GALATASARAY, ŞAMPİYONLAR LİGİ KADROSUNU KENDİ GELİRİYLE KURAR"

Özbek, üyelerin Levent Nazifoğlu'nun söylediği "Başkan, önümüzdeki sezon benden Şampiyonlar Ligi finali oynayacak kadroyu kurmamı istedi" ifadelerini hatırlatması üzerine projeden gelecek parayı kesinlikle transfere harcamayacaklarını belirtip, "Biz parayı çarçur etmeyeceğiz. Zaten kulübün borçlarını kapattığımız zaman kendi gelirlerimizle bu kadroyu kurabilecek kaynağa sahip olacağız. Borçsuz bir Galatasaray'ın geliri Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacak bir kadroyu kurmak için yeter" dedi.

"SALONU BİZ YAPACAĞIZ, BORCUMUZ SİLİNECEK"

Özbek, Türk Telekom Arena'nın yanına yapmayı planladıkları kapalı spor salonun da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Türk Telekom Arena'nın çatısından kalan borçlarını sildireceğini ifade ederek, "Yapmadığımız çatıdan ötürü Gençlik ve Spor Bakanlığı'na borcumuz var. Salonu yapınca o borç da sıfırlanacak" diye konuştu.

"UTANÇ VERİCİ BİR DURUM"

Galatasaray'ın ancak kulüp başkanının özel imzasıyla bankalardan kredi alabildiğini ve durumunun değişmesi gerektiğini de vurgulayan Özbek, "Bu utanç verici bir durum. Galatasaray markası krediyi kendisi alabilmeli. Bunun önünü açacağız. Galatasaray, kişilere bağımlı kalmadan ekonomik özgürlüğüyle hareket edebilecek duruma gelecek" dedi.

IŞIN ÇELEBİ: DESTEK VERİLMESİ LAZIM

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda yer alan üyelerden biri de eski yönetim kurulu üyelerinden Işın Çelebi'ydi. Çelebi, Özbek'in projelerinin çok iyi olduğunu ve destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

ÜYELER 'GARANTİ' İSTİYOR

Toplantıda en dikkat çeken şeylerden biri de üyelerin projelerden gelecek paranın yalnızca borçlar için kullanılacağının yazılı garantisini istemeleri oldu. Üyeler gelecek paranın borçlar için kullanılacağının sözleşmeyle güvence altına alınması gerektiğini belirttiler.

Gamaspor

Gündüz maçları çok hoşuma gidiyor özellikle iç sahada oynayınca.Yaştan dolayı çok yetişemedik eski dönemlere. Avrupada çok maç oluyor bu tip şu an valencia-atletico maçı var ispanyada mesela.

Bahardan kalma bir ekim gününde ARENA'DA ŞENLİK VAR...

Bruma nasıl bu kadar üst düzey bir futbolcuya evrildi inanmak zor. Sahada tek başına ayakta duruyor. Eren ile Carole de destek oluyor biraz ama umutlarımızın yeşerdiği şu sezonda sahada oynanan futbol genel olarak kimseyi memnun etmedi. Tolga ilk kez kötü oynuyor. Sabri-Chedjou tarafı felaket zaten. Hep öyleydi. Sneijder yine sorumluluk almıyor.

İkinci yarı Poldi-Cavanda ile başlayalım. Bir gol geldikten sonra rahatlar 3-4 yaparız. Tutukluk atlatılır. Yeter ki hoca zamanında değişiklik yapsın.

Podolski'nin geri dönüşü...

Futbol bazen o kadar basit oyun ki. Sneijder ve Sabri'nin aksadığı belliydi. Değişiklikler yapıldı, takım kendine geldi ve 3 puanı aldı.

Podolski başladığı gibi devam ederse Sneijder'in bir türlü almak istemediği yıldız kontenjanımızı alır ve bizi uçurur. Ne güzel döndü be.

Hoca da inşallah Cavanda'dan vazgeçmez. Bana güven veriyor. Eminim ki Chedjou'ya da veriyordur.

Son olarak da Riekerink Bey diyeceksiniz ulan!

Lu Lu Lu Lu Lukas Podolski!

Sneijder bence gayet iyi ama ayak uyduran yok. Her maç 10 km'nin üzerinde koşuyor ve oyun kurmak için defansa kadar gelip top alıyor. Her pas trafiğinin merkezinde de o var. Wesley'in kredisi var da Sabri, Selçuk, Yasin, Chedjou ciddi sorun.

Ohh ohhh bee. Poldinin kondisyon sorunu var ama oyun bilgisi, şut özelliği, golü koklaması maçı getirdi. Takım daha iyiye gidecek.

Selçuğu bugün özellikle izlemeye çalıştım. Baya top kesti ama saklanarak oynamaya devam ediyor. Sneijder de ilk devre bi kaç kez pas atmadı gibi geldi. İleri doğru oynayan bir selçuğa takımın çok ihtiyacı var. Poldi ve Cavanda ile sağ açık çok daha iyi olacak. Selçuk daha İnsiyatif alarak oynamalı. Dön be artık kaptan! Bu gol umarım onu kendine getirir.

Stoper ikilimiz bence uyumlu değil bakalım orda da bi şekilde uyum yakalarsak çok iyi takım olacağız. Carole her maç üzerine koyuyor. Cavanda da oturursa çok güzel olacak. İlk gol Yasin'in Tolga'nın pasını alamaması ve Sabrinin yediği çalım sonrası geldi. Serdar iki üç kez Sabriyi çalımladı. Artık bi şekilde Cavanda oynamalı.

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sneijder sakatlıktan dolayı çıktı yoksa çıkacağını sanmıyorum.

Selçuk frikikten attığı golle 3-4 sene önceye götürdü bizi.Selçuk tan artık 5 sene oncesi gibi oynamasini beklemek hata 31 yaşında şu an ve 90 dk çıkaramıyor 2 senedir.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selçuk'un golü harikaydı.
Poldi golcü nasıl olur, yıldız nedir sorularının cisimleşmiş halidir.
Bruma en az 50 milyon euro olmalı.
Muslera'nın bir çalım atmadığı kalmıştı onu da yaptı.
Sinan iyi bir hamle oyuncusu olduğunu gösterdi.
Carole üstüne katarak devam ediyor.
Eren gol atmasa bile forvet ne yapar sorusunun cevabını verdi.
Cavanda inşAllah bir daha sakatlık yaşamaz. Orası onun artık.
JOR bu sefer erken ve yerinde harika hamleler yaptı, böyle devam JOR Bey.
Taraftar.. harika, enfes, mükemmel, muhteşem vb.

Serdar Aziz ve De Jong da gelince Ched ve Selçuk'tan da kurtulmuş olacağız.

Muslera
Cavanda Serdar Hakan Carole
Tolga Jong
Poldi Snijder Bruma
Eren

Cenk
Sabri Ched Semih Lines
Hamit Selçuk
Sinan Josue Yasin
Kolbein

Sakatlık olmazsa gerçekten çok iyi kadromuz var. Şampiyonluğun en güçlü adayı konumundayız. Avrupa'da olmayışımızı fırsata çevirmeli ve inşAllah ligi şampiyon olarak bitirmeliyiz. Ben koça ve takıma güveniyorum.

Profesyonel olmanın etkisi işte Podolski nin son golde yaptığı vuruşu ligde çok az futbolcu yapabilir.
Bruma'ya cidden büyük parantez açmak lazım. Artık uzun veya kısa farketmeksizin her alanda hızlı hareket ediyor toplu topsuz.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir de yönetim için birşey söyleyeyim. Son 1.5 yılda ki performansları ile son zamanlardaki performansları arasında gece ile gündüz kadar fark var.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vakit buldukça buradan futbol takımımızla ilgili bişeyler karaladım bugüne kadar ve bugün hissettim ki yeni bişeyler daha karalamanın vakti gelmiş,kısa kısa düşüncelerimi aktarayım.
Bruma konusuna gelince ben kendisinin bir gün olacağına inanan ve asla satılmaması gerektiğini savunan kesimdendim,o yüzden de beni yanıltmadığı için kendi adıma mutluyum ama bu yönetimin de kendisini bilinçli olarak satmadığına inanmıyorum son ana kadar hep satma peşindelerdi ama bence hazırlık maçlarındaki performansından dolayı taraftar baskısından da çekinerek kazara satmadılar ve bilinçli olmasa da güzel bir karara imza attılar.
Carole konusuna gelince defansif katkısı iyi ama ben hala Alex Telles ile kıyas kabul etmeyecek bir oyuncu olduğu kanısındayım,defansif anlamda zaafları olsa da bence Telles de tıpkı Bruma gibi satılmamalıydı.

JOR namı diğer Riekerink Bey konusuna gelince ise bence en başta güzel bir adam Riekerink ve takımda da hafiften bir kolej havası yarattığı da söylenebilir,fakat maç hazırlığı ve genel futbol mentalitesi açısından kötü olmasa da,oyun okuma ve oyun içi hamleler konusunda bence bir o kadar sınıfta kalıyor,çünkü üst düzey teknik direktörlük geçmişi yok.Güzel bir adam olduğu için ve takıma kattığı pozitif enerji için elbette destekliyorum ama sezon sonunda şampiyon olsa bile Riekerink Bey bence maalesef ki üst düzey bir teknik direktör değil.Şimdi bu yönetimi tanıdığım için Riekerink Bey başarılı olduğu takdirde onunla devam edeceklerdir,bu geçiş sezonunda doğru isim olarak değerlendirilebilir belki ama üst düzey hedefler ve üst düzey mücadeleler için yeterli bir isim değil,o yüzden de şimdiden uyarımızı yapmış olalım,böyle bir hata yaparlarsa ki bence yapmaya oldukça müsaitler,hem Galatasarayın geleceğine ciddi zararlar verirler hem de Riekerink Bey gibi güzel bir adamı üzerler.Eğer Riekerink Bey 2.sezonunu yaşarsa Galatasaray teknik direktörü olarak,bu hikayenin sonu güzel bitmez.Çünkü üst düzey teknik direktörlük becerileri biraz da o üst düzey arenalarda yer almakla,o tecrübelerin,başarımların,reflekslerin zihnin bir tarafında yer almasıyla da bence oldukça ilintili.Yani ezcümle şampiyon olunsa bile Riekerink Bey altyapıdaki görevine geri dönmeli ve Galatasaray başarıya aç ve üst düzey bir teknik direktörle anlaşmalı.Zira çok istediğim Lucien Favre'nin Nice'i oldukça iyi gitmekte ve bence ilk avrupa deneyimi olmasına rağmen yine çok istediğim Jorge Sampaoli de fena işler çıkarmamakta gördüğüm kadarıyla ve Galatasaray markası düzgün bir yapıyla bu tarzda iyi ve başarıya aç biçok teknik adamı bünyesine katabilecek potansiyele sahiptir.Bunlar olmaz başkası olur,önemli olan yapı düzgün ve sürdürülebilir olsun.

Yönetim konusuna gelince bence hiçbir farkları yok,hala bu kulübü yönetebilecek kapasiteye sahip olduklarına inanmıyorum kazara zaman zaman doğru işler yapsalar da..Levent Nazifoğlunun varlığı taraftar gözünde imajlarını biraz toparladı,Nazifoğlu açık sözlü olması hasebiyle sevdiğim tarzda bir yönetici olmasının yanında tecrübesiz olduğu için saçma bazı açıklamalar da yapıyor bazen.Özellikle Serdar Aziz ile ilgili açıklamaları bu konuda en somut örnekler..ama yine de Nazifoğlu gibi birinin olması bence iyi bişey,Dursun Özbek konuşacağına,dede konuşacağına bırakalım Nazifoğlu konuşsun.Ayrıca taraftarın gözünde de futbol şube sorumlusu olduğu dönemdeki Adnan Polat heyecanı yaratıyor bence Nazifoğlu.

Can Abi yazınıza baştan sona katılıyorum.
JOR hakkında söyledikleriniz de bana göre yüzde 85 doğru.
Ama hangi yönetim takımı şampiyon yapmış bir teknik direktörü gönderir ki ?
Gönderdi diyelim JOR'a sizce ayıp olmaz mı ?
Taraftar illa ki tepki gösterecektir buna. Bu tepkiye ne gibi karşılık verilebilir ?
Bunları da düşündüğümde nedenlerinizden dolayı haklı olsanız bile JOR inşAllah bu sene takımı şampiyon yaparsa kesinlikle takımda kalmalidir diyorum.

Levent Nazifoğlu da şu yönetimde ki en sevdiğim adam.
Bir kere çok sempatik.
Transferde ki başarısı da göz önünde bulundurulduğunda bende Haldun Üstünel etkisi oluşturdu daha çok.

Yönetime benim hala güvenim yok ve yaptıkları iyi şeylerin biraz raslantısal olduğu kanaatindeyim. Ucuzlamış bilet fiyatları dışında. E-bilet saçmalığına karşı olsam da tribünlerde hareket olması iyidir.

Bir şeyi anlamıyorum yalnız. Neden Selçuk İnan'a çöp muamelesi yapılıp çöp, kurtulunması gereken vasat topçu gözüyle bakılıyor? Evet, kötü bir dönemden geçti. Bu onu asla kalitesiz yapmaz.

KAPTANın sanki bölücü-yıkıcı-bozucu biriymiş gibi lanse edilmesi, öyle algı yaratılması hoş değil.
Saklanmayan, ileri doğru oynayan bir Selçuk İnan'a fazlaca ihtiyaç var. Kumaşı Josueden de, De Jongdan da, Tolgadan da iyi. Sadece kötü bir sezonda göze batan adamdı. Son maç çok koştu, çok top çaldı. Biraz daha toparlarsa çok katkı verir.

Son olarak Sneijderle problemli gibi geliyor bana umarım aralarında sıkıntı yoktur.

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Can Abi yazınıza baştan sona katılıyorum.
JOR hakkında söyledikleriniz de bana göre yüzde 85 doğru.
Ama hangi yönetim takımı şampiyon yapmış bir teknik direktörü gönderir ki ?
Gönderdi diyelim JOR'a sizce ayıp olmaz mı ?
Taraftar illa ki tepki gösterecektir buna. Bu tepkiye ne gibi karşılık verilebilir ?
Bunları da düşündüğümde nedenlerinizden dolayı haklı olsanız bile JOR inşAllah bu sene takımı şampiyon yaparsa kesinlikle takımda kalmalidir diyorum.

Levent Nazifoğlu da şu yönetimde ki en sevdiğim adam.
Bir kere çok sempatik.
Transferde ki başarısı da göz önünde bulundurulduğunda bende Haldun Üstünel etkisi oluşturdu daha çok.
Luce şampiyon yaptı 3.yıldızı taktı gönderdiler Terim için.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi