Bana da bu 5 numara isteği sene başından kalan bir ezber gibi geliyor. Tyus'un potansiyeli ortada iken ve Pleiss de formunu yükseltmişken şu an en sağlam bölgelerimizden biri. Hatta Pleiss-Tyus 5 numara rotasyonu bir çok EL takımına göre gayet iyi. Tyus'un speküle edildiği gibi koçla sorunu varsa ve bu çözülürse daha da iyi olacak.
4 numara rotasyonumuz daha sıkıntılı hatta. Daye'den de Deon'dan da verim alamıyoruz. Yine o bölgede Micov 30 dakika oynuyor.
Şu an takımda Dentmon-Russ ve Deon sırıtıyor. Hatta bunlara Daye'yi de ekleyebiliriz. Ben Dentmon ve Daye'den faydalanabileceğimizi düşünüyorum. Hücumun tıkandığı anlarda geçen sene Mccollum-Chuck katkısı verebilecek potansiyele sahipler. Bu oyuncuları kazanmak koçun işi. Oyuncuları kazanmak için uğraşmayacaksa zaten şunu alalım bunu alalım demenin manası yok. Tabi :Mccollum ve Chuck iş disiplini olarak iyi seviyedeydiler ama bu süreci yönetmek de yine koçun işi.
Eğer koç sorunları çözer de verim almaya başlarsa Tyus-Daye ve Dentmon gibi forum tabiriyle EL seviyesinde 3 yeni transferimiz olur.
Deon ve Russ ile olmayacak gibi. İkisini birden gönderdiğimizde ise yerine 2 oyuncu alma hakkımız olacaksa 1 ve 4, tek oyuncu alma hakkımız olacaksa savunma özellikleri iyi olan bir combo guarddan yana olur tercihim. Bu durumda da Russ gider Deon kalır ve ondan da 10-15 dk verim almanın yollarını ararız. Sonuçta Deon da çaylak değil, hem Alba da hem de Bayern de üst düzey olmasa da gayet hatırı sayılır EL performansları göstermişti. Sadece bizim maçtaki performansı iyi olduğu için alındı argümanına karşıyım. Çöp muamelesi görecek bir oyuncu değil.
Kimya sene başından yanlış oluşturuldu. Kimya düzeltmek bir iki transferle çok kolay değil. Koç eldekilerden verim almayı başarmalı. Koçta bu potansiyel var bence. Ndong, Bonsu, Marko, Hairston, Mccollum ve hatta Lasme'de bunu gördük. Bu oyuncuların bir kısmı tabi ki Deon'dan, Daye'den iyi ama hepsi de bir dönem ağır eleştirilere maruz kalmıştı bu forumda, yazılanları tekrarlamaya gerek yok. Koçun istemesi yeterli. Biraz uğraşırsa Daye, Dentmon ve hatta Deon'dan rotasyonu rahatlatacak katkı alabileceğini düşünüyorum.