300 bin euro Emir Preldzic için alınabilir bir risk ama Emir alındı diye herhangi bir oyuncu gönderilmesi apaçık bir plansızlık örneği olur. Bu yüzden Emir'in sadece ligde oynayacağını düşünüyorum.
Hazırlık programı ilk açıklandığında, çok fazla maç olduğunu bu maçların bir çoğu önemsiz rakiplere karşı olduğu için pek bir anlamı olmayacağını üstüne sakatlık riskini arttıracağını söylemiştim. Nitekim yanılmamışım. Galatasaray'ın, İtalya 2.lig takımıyla yapacağı maçın Galatasaray'a ya da sezona dair oluşturulmak istenen oyun düzenine hiçbir faydası olmaz.
Ben her zaman nitelikten yanayım. 14 hazırlık maçı yapacağıma,8-9 tane hazırlık maçının 1 aylık sürede yeterli olacağını düşünüyorum. Bunların 1 tanesi de İstanbul içinde oynanıp, yeni transferlerin taraftarla ilk buluşması sağlanabilirdi.
Ataman'ın ilk yılında da 14 civarı maç yapmıştık. Domercant ve Gordon sakatlanmıştı hazırlık maçlarında. Tabi ki bu sakatlık işi 1 maç yapsan bile olabilir ama buna davetiye çıkarmak pek yararlı bir iş gibi gelmiyor bana.
Umarım hem Preldzic, hem de yeni sezon hayırlı olur. Kazasız belasız bir sezon olsun.