2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Emir'i ben sindiremiyorum takıma yerli ihtiyacı olsa da, çok yorum yapmak istemiyorum onun için. Furkan, hoca her sezon çok maç yapıyor zaten, idmandan önce hazırlık maçlarının çokluğunu önemsiyor, geçen sene aynı metodla yaşamadık sakatlık, bu sene çok yaşadık, bana da hoca geldiğinden beri çok hazırlık maçı olayı garip geliyor ama durum bu. Bu arada ilerleyen günlerde belki 1 sürpriz daha olabilir takımda, hayırlısı olsun.

Emir'i ben sindiremiyorum takıma yerli ihtiyacı olsa da, çok yorum yapmak istemiyorum onun için. Furkan, hoca her sezon çok maç yapıyor zaten, idmandan önce hazırlık maçlarının çokluğunu önemsiyor, geçen sene aynı metodla yaşamadık sakatlık, bu sene çok yaşadık, bana da hoca geldiğinden beri çok hazırlık maçı olayı garip geliyor ama durum bu. Bu arada ilerleyen günlerde belki 1 sürpriz daha olabilir takımda, hayırlısı olsun.

Sürpriz gelen mi olur, giden mi ?

Çok ama çok sevsem de umarım schilb in gitmesi olur bu sürpriz, özellikle emir alındıktan sonra gerçekten gitmesi hem takım hemde kendi adına daha iyi olur.

Sürpriz bence uzun rotasyonuna bir takviye olması. Mevcut uzun rotasyonu ile euroleague de başarı beklemek biraz hayalcilik diye düşünüyorum. Lasmenin durumu beklendi 3-6 ay olsa muhakkak sözleşme imzalanırdı. Bakalım nasıl sürpriz olacak.

Emir, Ergin hocamızla farklı bir kimyaya bürünüyor bunu Milli takımda gördük. Koç'ta Emir'i tutuyor belliydi bu katkı sağlar bir çok noktada katkı verir. Bu herifler türk olsada yabancı. Yeri gelir 6 yapar bize geldi 4 yıldızla poz verir. Emir'e destek vermeyecek miyiz derseniz valla ben emir'e gelene kadar o kadar çok dönek ve paraya karşı takımını satanı gördüm emir bunları yanında hiçbişey.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bir sürpriz daha kaldıramam ben açıkçası. Rotasyon Emir gelmeden genişti ve bazı eksikleri olsa da nicelik olarak yeterliydi. Şimdi gittikçe rotasyonu şişiriyoruz.

Bilmiyorum ama geçen sene Daçka'nın yaşadığını yaşayabiliriz bu gidişle.

Justin Dentmon-Russ Smith
Sinan Güler-Jon Diebler-Göksenin Köksal
Vladimir Micov-Blake Schilb-Emir Preldzic
Austin Daye-Deon Thompson
Alex Tyus-Nenad Krstic
12 kişilik herkesin belirli katkı sağlayacağı ve rotasyonlu bir kadro ayrıca örneğin Micov 4 Deon 5 Russ 2 olarakta katkı sağlayabilir ama işte biraz süre paylaşımı sorunu olacaktır veya top paylaşımı gibi bazı soru işaretleri olacak

Emir Ergin hoca ile farklı kimliğe burunuyor bireysel olarak her ne kadar begenmesemde emiri hoca ender arslani nasıl kullanabiliyorsa emiride öyle iyi kullanıyor yani bilmiyorum ama schilb geldiğinde role player olur diyordum şimdi maç başı alacağı süre 10 olsa sukretsin bana sorarsanız kalmasında sakinca yok sezom uzun herhangi bir sakatlıkta rotasyonu koruruz pota altinda ise her ne kadar hafif kalsakta daye deon tyus krstic hatta rotasyon da ege ve orhanin yeterli olabileceğini düşünüyorum illa bi uzun alacaksak ust seviye olmali misal tomic gibi bu tarz bir transferin pek mümkün olmadigini bildigimizden ne schilbin gitmesine nede pota altina bir takviyeye pek gerek kalmıyor bence

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ergin hoca da farkına varmıştır Smith'den sonra, gözden geçirecektir maç programını. Sürpriz olarak uzun bölgesine takviye beklemiyorum.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kimse karamsar olmasın bu yüklemenin ve geniş kadronun sefasını ileride lig ve lig usulü el maratonunda sürücez.Russ Krstic Micov gibi takımın ana rotasyonundaki en önemli parçaları yokken Milano gibi güçlü takımada o yoğun idman ve maç temposunda ülkelerinde kafa tutmakta seviyemizin sezon başına rağmen belirli bi standartta olduğunu gösteriyor. Micov'unda dönüşüyle İpekçi'deki maçta çılgın atmosferle Cska'yı devirdiğimizi ve takım tam anlamıyla taraftarla bütünleşip özgüven depoladığında oluşan muhteşem sinerjiyle playoffu görmek çok sürpriz olmaz diye düşünüyorum.

Heralde bizim kadar talihsiz bir takım ve taraftar oluşumu yoktur . Uzun yillar sonra ' geniş kadro ' kurduk diye sevinirken ; Ne tam kadro dogru düzgün bir hazirlik maci oynayabildik . nede agzımızın tadı kaldı . Açıkcası bu hazirlik kampı öncesi bir hayli hevesliydim ama şu sakatlıklardan sonra şevkim fazlasiyla kırıldı . Muhtemelen bir cogumuz ayni ruh halinde ...
Russ Smith ve Micov sakatlandi . Daye , Dentmon ve Kristic sakatlıklar yaşadı . Sırada kimler var ?

Kimse karamsar olmasın bu yüklemenin ve geniş kadronun sefasını ileride lig ve lig usulü el maratonunda sürücez.Russ Krstic Micov gibi takımın ana rotasyonundaki en önemli parçaları yokken Milano gibi güçlü takımada o yoğun idman ve maç temposunda ülkelerinde kafa tutmakta seviyemizin sezon başına rağmen belirli bi standartta olduğunu gösteriyor. Micov'unda dönüşüyle İpekçi'deki maçta çılgın atmosferle Cska'yı devirdiğimizi ve takım tam anlamıyla taraftarla bütünleşip özgüven depoladığında oluşan muhteşem sinerjiyle playoffu görmek çok sürpriz olmaz diye düşünüyorum.

Onlarda da Gentile oynamadı .

15 kişilik bir kadromuz var biraz fazla şişti .Micov-Schlib-Emir forvet 3'lüsü ve oraya Diebler -Göksenin isimlerini de yazsak 5 tane 3 numarayı oynayabilecek isim .Ve bu pozisyonda ki genişliğe rağmen atletizim eksiği aynı duruyor gerçekten tuhaf .Artık oyuncu alınmaz heralde aşırı gereksiz olur .Schlib giderse ki hiç sanmıyorum , eğer ki öyle bir durum olursa kendisine karşı büyük bir saygısızlık yapılmış olur.Artık sevapları ve günahları ile bitsin kadro işi.

R.Shmith-J.Dentmon-Can Korkmaz
Sinan-Goksenin
Micov-Emir
A.Daye-Ege Arar-Orhan Haciyeva
Tyus-Krstic(Thompson)

Lig rotasyonumuz genel olarak böyle olacaktır. 12 kişilik bir rotasyonumuz var ama Ergin hocanın bunu kullanacağını düşünmüyorum. Yine 8-9 kişilik bir rotasyon kullanacaktır. Genel olarak Can, Ege ve Orhan'ı ya hiç kullanmaz ya da çok az kullanır.

R.Shmith-J.Dentmon-Can Korkmaz
Debler-Schilb-Sinan-Goksenin
Micov-Emir
A.Daye-D.Thompson-Ege Arar-Orhan Haciyeva
Tyus-Krstic

Euroleague içinde 15 kişilik bir rotasyon var. Burada ki rotasyonumuz da 10-11 oyuncuya çıkar. Yine Can, Ege ve Orhan rotasyona dahil olamazken Göksenin'de (iç saha naçları hariç) çok fazla şans bulacağını düşünmüyorum.

Buna göre dakika dağılımları nasıl olur onu da hesaplayın işte :)

Öncelikle Emir'i 2014 yılına kadar beğenen biri değildim. Ancak 2014 yılındaki dünya şampiyonasında Emir Ergin Ataman ile bambaşka bir oyuncu oldu. Bencten gelerek milli takımın çeyrek final oynamasında en önemli faktörlerden biriydi. Bu yüzden bu transferden umutluyum...

Emir zeki bir oyuncu, oyun görüşü çok iyi, en kötü oynadığı maçta dahi 5 asist yapabilir. 1-2-3-4 pozisyonda oynayabiliyor...
Ancak şutu istikrarsız, bazen kahraman olmak için gereksiz zorluyor, savunması da zayıf bir oyuncu...

Sonuç olarak artıları ve eksileri olan bir transfer yaptık yada yapıcağız. Yerli statüsünde olması bence günahlarını örtüyor. Lig için özellikle gücümüzü artıracaktır. Son iki yıl kötüydü, Obradovic ile hiç anlaşamadı, Oktay Hoca'nın elinde ise hangi oyuncu iyi olduki Emir olsun...
Ancak ben 2014 yılındaki bir bir rolle Emir'den çok fazla verim alacağımızı zannediyorum...
Taraftarlara tavsiyem oyuncuların maç içindeki/dışındaki hareketlerine çok fazla takılmasınlar. Sonuçta dünya profosyonel. Bırakalım bazı utançlar kendilerinin olsun. O utanç borçlarını sahadaki performansları ile ödesinler bize. Nitekim Emir o hareketleri yaptığında daha çok gençti. Son 2-3 yıldır daha olgun ve bize yanlış bir hareketi yada söylemi olmadı. Şimdi kariyeri düşerken ona yeniden yükselme şansını GS veriyor. Umarım bunun farkındadır ve ona güvenen Ergin Hocayı mahcup etmez...
Ben doğru transfer diyorum ama yerli statüsünde olmasa bunu demezdim. Bunu da dipnot olarak ekleyeyim.
Son olarak takımda Schilb'e gerek kalmadı bence. Schilb'i savunsamda şu ana kadar, Emir gelirse yolları ayırma vakti geldi...