Furkan Bey, pre-season maç takvimi 12 gün önce açıklandı resmi siteden(28 Ağustos)..O zamanda maç tarihleri siteden yanlış yazılmıştı hatta (2 maçı aynı tarihe yazmışlardı)..Resmi site açıklayana kadar da kimsenin çok sağlıklı maç takviminden haberi olduğunu düşünmüyorum..
Ayrıca bu sakatlık konusuna gelince Krstic'in sakatlanması ihtimali üzerinden herhalde onlarca sayfa yazıldı,çizildi bu forumda..Hatta forum başlığı bu tartışmalardan dolayı kapandı..Yani bu konuları 2 ay boyunca konuştuk zaten yeni bir şey değil..
He şu konuda sanırım hepimize sürpriz oldu; kimse hocadan böyle bir hata beklemiyordu..En azından ben takvimi gördüğümde her gün maç nasıl yani dedim!! Hoca en az 1 gün ara koyar diye düşündüm yapmadı..Üstüne birde bu ağır yüklemeler binince (ki yükleme yapmasında sıkıntı yok maç trafiği sakatlıkları getirdi) sakatlıklar yaşandı..
Takımın çok maç yapması iyi bir şeydir lakin bunu ilk etapta yükleme olacağı için yavaş yavaş geçmek gerekirdi..5 günde 4 maç yerine 2 maç ile geçilebilirdi..Sonuçta sezonu erken açmıyoruz..1 aylık pre-season'da 14 maç yerine sağlıklı bir düzenleme ile 8-9 hazırlık maçı yapmak daha uygun olurdu diye düşünüyorum..
Galatasaray Odeabank’ın Yurt Dışı Kamp Programı - GALATASARAY.ORG
Burak Bey ben birisini hedef göstermek istememiştim. Teknik ekibin bu konuda yüzde yüz hatalı olduğunu düşünüyorum zaten. Ama çok bilmiş üsluplardan hiç hoşlanmıyorum. Bunu eleştirmek istedim. Benim üslubum da böyle olabilir. Öyleyse uyarırsınız, düzeltirim. Ama ben bu maç takviminin eleştirildiğini hatırlamıyorum. Hafızam beni yanıltıyor da olabilir, o zaman özür dileyebilirim. Ama ben Krstic'in sakatlanma ihtimalinden falan bahsetmiyorum, maç takvimi açıklandığında çıt çıkmadı bugün yaşanabileceklerle ilgili ancak bugün maşallah herkes bu işin uzmanı gibi konuşuyor. Eyvallah, kimse önceden öngörmek zorunda değil, bu iş teknik ekibin işi ama kimse önceden öngörme yeteneği olmadığı bir işte de bilgiç tavırlarla konuşmamalı. Çoğumuzun ortak isteği Galatasaray'ın başarısı. O yüzden uzatmak istemiyorum, size de üslubunuzdan ötürü teşekkür ederim.
Asıl konuya gelirsek Krstic artık basketbolu bırakabilir herhalde dizleri artık kaldırmıyorsa bu sporu. Ha ağır antrenmanlar da bunda etken olmuştur da birkaç kez hoca dinlendirmişti onu. Krstic büyük bir kumardı. Tutmayacak gibi görünüyor. Yerine yine adam bakacağız galiba.