2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Furkan Bey, pre-season maç takvimi 12 gün önce açıklandı resmi siteden(28 Ağustos)..O zamanda maç tarihleri siteden yanlış yazılmıştı hatta (2 maçı aynı tarihe yazmışlardı)..Resmi site açıklayana kadar da kimsenin çok sağlıklı maç takviminden haberi olduğunu düşünmüyorum..

Ayrıca bu sakatlık konusuna gelince Krstic'in sakatlanması ihtimali üzerinden herhalde onlarca sayfa yazıldı,çizildi bu forumda..Hatta forum başlığı bu tartışmalardan dolayı kapandı..Yani bu konuları 2 ay boyunca konuştuk zaten yeni bir şey değil..

He şu konuda sanırım hepimize sürpriz oldu; kimse hocadan böyle bir hata beklemiyordu..En azından ben takvimi gördüğümde her gün maç nasıl yani dedim!! Hoca en az 1 gün ara koyar diye düşündüm yapmadı..Üstüne birde bu ağır yüklemeler binince (ki yükleme yapmasında sıkıntı yok maç trafiği sakatlıkları getirdi) sakatlıklar yaşandı..

Takımın çok maç yapması iyi bir şeydir lakin bunu ilk etapta yükleme olacağı için yavaş yavaş geçmek gerekirdi..5 günde 4 maç yerine 2 maç ile geçilebilirdi..Sonuçta sezonu erken açmıyoruz..1 aylık pre-season'da 14 maç yerine sağlıklı bir düzenleme ile 8-9 hazırlık maçı yapmak daha uygun olurdu diye düşünüyorum..

Galatasaray Odeabank’ın Yurt Dışı Kamp Programı - GALATASARAY.ORG

Burak Bey ben birisini hedef göstermek istememiştim. Teknik ekibin bu konuda yüzde yüz hatalı olduğunu düşünüyorum zaten. Ama çok bilmiş üsluplardan hiç hoşlanmıyorum. Bunu eleştirmek istedim. Benim üslubum da böyle olabilir. Öyleyse uyarırsınız, düzeltirim. Ama ben bu maç takviminin eleştirildiğini hatırlamıyorum. Hafızam beni yanıltıyor da olabilir, o zaman özür dileyebilirim. Ama ben Krstic'in sakatlanma ihtimalinden falan bahsetmiyorum, maç takvimi açıklandığında çıt çıkmadı bugün yaşanabileceklerle ilgili ancak bugün maşallah herkes bu işin uzmanı gibi konuşuyor. Eyvallah, kimse önceden öngörmek zorunda değil, bu iş teknik ekibin işi ama kimse önceden öngörme yeteneği olmadığı bir işte de bilgiç tavırlarla konuşmamalı. Çoğumuzun ortak isteği Galatasaray'ın başarısı. O yüzden uzatmak istemiyorum, size de üslubunuzdan ötürü teşekkür ederim.

Asıl konuya gelirsek Krstic artık basketbolu bırakabilir herhalde dizleri artık kaldırmıyorsa bu sporu. Ha ağır antrenmanlar da bunda etken olmuştur da birkaç kez hoca dinlendirmişti onu. Krstic büyük bir kumardı. Tutmayacak gibi görünüyor. Yerine yine adam bakacağız galiba.

Maçlar çok sert geçiyorsa tabi arka arkaya bu kadar maç yapmak hata. Kaldı ki sabahları da yine antreman veya sadece şut antrenmanı yapıyorlardır.

Arkadaşlar sabah antreman akşam maç yapılıyor diye sakatlık olmaz. Bunlar profesyonel sporcu ordan burdan toplanmış adamlar değil. Sonuçta çoğu takım, özellikle yeni kurulmuş euroleague takımları bu şekilde hazırlanıyor. Bu sene nerdeyse iki günde bir üst seviye maç oynıyacak takım, ve öyle bormio gibi olduğu yerde değil, uçakla seyahat ederek olucak bu maç yoğunluğu. Diyebilirsiniz ki fener niye maç yapmıyor; onların takımı aynı kaldı bir tek nunaly eklendi.

Burda benim hocayı hazırlık kampı konusunda eleştirecek ne teknik bilgim var nede öyle bir tecrübem var. Bu noktada böyle bir tecrübesi veya teknik bilgilere sahip arkadaşlar varsa saygı duyarım, ama ötesi ne yazık ki boş muhabbet.
Ama benim eleştirim şu noktada olur; neden dizi bitik, 1 senedir basketbol oynamamış, artık kendisi bile pes etmiş Nenad Kristiç i aldık ve bile bile lades dedik. Bu noktada Ergin Ataman bence kumar oynamadı, egosuna yenik düştü. Oysa ki daha önce birçok kez benzer hataları oyuncu bazında yapmış bir koçun bu noktada hatalarından ders almış olması gerekirdi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bargnani ve Larkin'de sakatlanmış. Sakatlık bu işin doğasında var yapacak bir şey olmuyor. Micov'un iki senedir sakatlandığını görmedim ben. Bu sene problem oldu, olabilir. Krstic'in olayı ise bile bile lades. Olumlu bakmaya çalıştık hep ama. Şimdiden oynayamayacak gibi olursa en azından sezon başlamadan sözleşmeden çıkar yeni bir oyuncu bakabiliriz. Tabi dileğim sağlıklı kalarak katkı vermesi. Kulüpten Krstic ile ilgili bir haber görmedim ben hala.

Krstic'in durumu çok can sıkıcı. Ben de daha önce diz sakatlığı yaşamış 33 yaşına gelmiş birinin transferinin riskli olacağını söyleyenlerdim. Şimdi de dizindeki ağrılar devam ediyormuş.
Fear for Krstic's condition in Galatasaray - Eurohoops Eurohoops

80 maçlık periyotta bize ne kadar katkısı olur, ne kadar sağlıklı olabilir tartışılır. Eğer düzelmeyecekse yerine başka bir oyuncu alınması taraftarıyım, Tabi yeteri kadar paramız kaldıysa. Deon THompson ve Alex Tyus'la bütün sezon gitmez.

Evet çeşitli yerlerde Kristic'in sözleşmesinin sona erdirildiği yazıyor. Sezon başlamadığı için bizim için hayırlı olmuş olabilir.

Daha sezon başlamadan bu sakatlıklar çok amatörce,kimse kusura bakmasın. Cok fazla birşey anlamak gerekmiyor, sakatlara bakmak yeterli.

Bir uzun transferi yapılamaz mı? Ben zaten bu sene oynadıgımız basketbolun daha çok kısalar üzerinden olacagını düşünüyorum, Krstci yerine ucuz yollu bir atlet amerikalı olabilirdi.. Tyus thompson xxxx bence yeterli olurdu.. İkili oyun savunması , pnr öğrenmesi yeterli olacaktır. Hatta thompson'un bile ayakları yavas oldugunu düşünüyorum. MAdem bütçemiz dar , sıkıntıdayız o zaman ucuz yollu atlet amerikalarılar tercih edilmeliydi.

Burak Bey ben birisini hedef göstermek istememiştim. Teknik ekibin bu konuda yüzde yüz hatalı olduğunu düşünüyorum zaten. Ama çok bilmiş üsluplardan hiç hoşlanmıyorum. Bunu eleştirmek istedim. Benim üslubum da böyle olabilir. Öyleyse uyarırsınız, düzeltirim. Ama ben bu maç takviminin eleştirildiğini hatırlamıyorum. Hafızam beni yanıltıyor da olabilir, o zaman özür dileyebilirim. Ama ben Krstic'in sakatlanma ihtimalinden falan bahsetmiyorum, maç takvimi açıklandığında çıt çıkmadı bugün yaşanabileceklerle ilgili ancak bugün maşallah herkes bu işin uzmanı gibi konuşuyor. Eyvallah, kimse önceden öngörmek zorunda değil, bu iş teknik ekibin işi ama kimse önceden öngörme yeteneği olmadığı bir işte de bilgiç tavırlarla konuşmamalı. Çoğumuzun ortak isteği Galatasaray'ın başarısı. O yüzden uzatmak istemiyorum, size de üslubunuzdan ötürü teşekkür ederim.

Asıl konuya gelirsek Krstic artık basketbolu bırakabilir herhalde dizleri artık kaldırmıyorsa bu sporu. Ha ağır antrenmanlar da bunda etken olmuştur da birkaç kez hoca dinlendirmişti onu. Krstic büyük bir kumardı. Tutmayacak gibi görünüyor. Yerine yine adam bakacağız galiba.

Estağfurullah Furkan Bey, zaten tartışmalar bu düzeyde ilerlerse daha çok vakit geçirilir forumda..Konumuza gelirsek bende zaten teknik ekibe dem vurarak eleştirmiştim geçen yazılarımda..Yani buradaki sakatlıklar şansızlıktan daha çok teknik olarak yaşandı bana göre..Sizde buna katılıyorsunuz zaten..

Üslup konusuna gelince kendi açımdan konuşursam Personal Trainer eğitimi alıyorum az çok biliyorum o açıdan emin konuşarak yazdım..Tabi hoca ne düzeyde çalıştırdı bunu tam olarak bilemiyoruz..Yoğun bir çalışma olduğu söyleniyor..

Maç takvimi olayında haklısınız çoğu kişi bunu dile getirmedi ama bunun sebebi birazda geç yayınlamaları..Ancak buradaki asıl konu, bizim burada konuşmamızdan ziyade hocanın üzerinde iyi analiz etmemiş olması..Keşke hoca daha uygun bir program ile başlasaydı belki 3 yerine 1 sakatımız olurdu oda Krstic olurdu muhtemelen..

Krstic konusu ise bu sakatlıkların içinde diye belirttim ki bunu sizde söylüyorsunuz..Bu arada Krstic'in basketbolu bıraktığı söyleniyor bence en mantıklısını yapar hoca da artık seçimlerini tekrardan gözden geçirir ama kaçıncı sene sayamıyorum..

Dün yazdığım sürpriz mevzu oydu, hocanın hatası Krstic'te inat etmekti burada bir çok kişinin yazdığı gibi, erken patlaması hayırlı olacak bizim için, karamsarlığa kapılmaktan öte iyi sonuçlar doğuracağı fikrindeyim.

Dün yazdığım sürpriz mevzu oydu, hocanın hatası Krstic'te inat etmekti burada bir çok kişinin yazdığı gibi, erken patlaması hayırlı olacak bizim için, karamsarlığa kapılmaktan öte iyi sonuçlar doğuracağı fikrindeyim.

Tanju Bey, bu Krstic olayından sonra teknik ekibin düşüncesi nedir? Yerine herhalde bir oyuncu düşünülüyordur..Bir uzun için maddi olarak ne durumdayız?

Arkadaşım gün içinde futbol antrenmanları yiyip akşam basketbol maçında full konsantre oynayıp ordan çıkıp halı saha maçına geçiyordu, sakatlandığını görmedim şükür.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tanju Bey, bu Krstic olayından sonra teknik ekibin düşüncesi nedir? Yerine herhalde bir oyuncu düşünülüyordur..Bir uzun için maddi olarak ne durumdayız?

Krstic olur da ayrılırsa, kasadan 5 kuruş çıkmayacak fesih bedeli olarak, kendisi de ayrılmak istiyordu zaten hem sakatlıklar hem de eşinin durumundan dolayı, piyasada boşta iyi uzunlar çok, bana göre Krstic'ten daha çok uyacak bir oyuncu gelecek sistem adına :)

Eğer Krstic basketbolu bırakırsa bir pivot ihtiyacımız doğacak ve eğer yeterli transfer bütçemiz varsa Mavrokefalidis boştaymış. Bize karşı da iyi oynamıştı Eurocup'ta bence düşünülebilir. Ama atlet bir Amerikalı profiline uymuyor. Colton Iverson'ı da Karşıyaka göndermek istiyor , hala takım bulamadı diye biliyorum. Bize uygun olabilir. Hem Ergin hoca kendisini tanıyor.

Krstic olur da ayrılırsa, kasadan 5 kuruş çıkmayacak fesih bedeli olarak, kendisi de ayrılmak istiyordu zaten hem sakatlıklar hem de eşinin durumundan dolayı, piyasada boşta iyi uzunlar çok, bana göre Krstic'ten daha çok uyacak bir oyuncu gelecek sistem adına :)

Böylesi en hayırlısı oldu bana göre :) Umarım sisteme uyan Krstic maliyetlerinde birini buluruz..Teşekkür ederim