2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Kesinlikle ncaa'e yönelmek lazım veya kontrat alamayan Nba uzunları varmıdır ki? Oldukça esnek bütçemiz kalmış olabilir.

Ataman: "Yeni Bir Uzun Bakacağız" - Eurohoops Eurohoops

hoca pivot konusunda bakacağız ama olmasa da olur minvalinde konuşmuş. Thompson'ı doğrudan 5 numara backup'ı olarak düşünüp zaten 4 numarada emir ve micov var der mi acaba? öyle olursa uzun rotasyonumuz aşırı yetersiz olacak gibi duruyor.
Thompson ı 5 emir ve Micov u 4 kullanmak ancak kısa periyotlarda opsiyon olabilir ama sezona böyle başlamak hele Euroleague de bir hedefimiz varken cinayet olur bence.

Hoca "Krstic için ayrılan bütçeyle başka bir oyuncu alabiliriz. Şuan için araştırıyoruz.” demiş. Bu durumda çok üst düzey birini beklememek gerek sanırım.

aman allah yazdiysa bozsun mavro veya ali kefalidislerden korusun takimi- Kenan Potak arkadasa katiliyorum kesinlikle ncaa yonelmek gerekir yeni patric younglar kesfetmek gerekiyor.

En kötü Jarrid Famous u filan alsak yeter işte. Krstic zaten tarzından dolayı istenmiyordu, bir de üzerine bu kadar yumuşak olan takıma Mavro tipi oyuncu çok ters gelir. Aslında G. Amerika ya filan girsek en kötü Lat Williams, Elonu tarzı bir oyuncu buluruz. Uzun piyasası dar değil ama yine Krstic inadından dolayı zaman kaybettik. Adam daha gelecek, alışacak filan. Geçtiğimiz yıl da Bernard James olayından dolayı belki şampiyonluktan olmuştuk.

Tamam Ergin Hoca iyi hoş ama faturayı kime kesmek lazım belli değil. Sert bir takım olmasak da gayet atlet bir takımız, buradan devam edip hem yer kaplayacak hem de sertlik katabilecek bir oyuncu eklesek güzel olur.

Bu yılın kritik noktalarından birisi kesinlikle çember koruması. Alex Tyus'un bu durumda mutlaka sahada kalması gerekiyor. Olmadığı dakikaların önemli bölümü çember altı savunması için handikap olacak. Bu yüzden Deon Thompson tarzı değil, Thomas Robinson tarzı hem 4, hem 5 oynayacak oyuncu gerekiyordu. Planlamanın birinci yanlışı burası.

Krstic yerine Mavrokefalidis demişler umarım şakadır bu. Zira üst seviyede son yıllarda bu kadar kayıp bir oyuncunun AEK istatistikleri üzerinden değerlendirilmesi çok yanlış. Cidden bu adamın Galatasaray'a katacağı hiçbir şey yok.

Umarım Mavroyu almayız. Nba den Nogueira-Sims-Lalanne den birini alsak keşke Lalanne buralarda iş yapabilir sanki hepsi yaparda bu arkadaşın şutu olması çok iyi

TURKCELL T70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben tivitirdan hocayı darlamaya başladım. Siz de vurun durmayın. Patric gibi bir piyango vursa keşke.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben hazırlık dönemi ile ilgili hocaya yapılan eleştirilere katılmıyorum. Sonuçta bu işin adında zaten içeriği saklı, "hazırlık". Önümüzde koca bir sezon var, oldukça yoğun bir maç programına sahip. Euroleague + TBL maç trafiği kafaları karıştıracak cinsten olacak. Böyle bir trafik öncesinde oyunculara yüklenmek, biraz ağır bir tempoda hazırlık yapmak bana doğal geliyor. Kaldı ki önceki senelerden hocanın tercihinin hep bu yönde olduğunu biliyoruz. Ağır antrenman + yoğun hazırlık maçı içeren bir program. Sakatlıkları da direk bununla ilişkilendirmek ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Sonuçta bu bilimsel bir olay. "Kondisyonerlik" diye bir meslek var, bunun dışında antrenörler bunun metodlarına ilişkin eğitimler alıyor. Yani bu baktığımızda basketbol izleyip, yorumlamaktan daha komplike bir durum. "Krstic iş yapmaz, Deon ağır kalır.." yorumlarından öte sayısal verilerle, bilimsel şekilde hazırlanan programlar olduğunu düşünüyorum. Yani bizim dışarıdan "Ya hoca yine takımı çok kastı, millet sakatlandı." cümleleri o yüzden bana çok doğru gelmiyor. Kaldı ki arada olan maç iptalleri de (Cantu örneği mevcut), hocanın yeri geldiğinde esneklikler sağladığının bir işareti. Ama Ergin Ataman'ın bu konudaki genel yöntemini eleştirip, Blatt ve Zoc böyle yapmıyor demek, sporda doğruya gitmek için birden fazla denklem kurulabileceği gerçeğini inkar etmek oluyor. Daha temel biçimde bunu bilimsel izahlar vererek, takımın gün içi yaptığı antrenman içeriklerini net bilip bunu hesaba katarak, üstüne maç yapmanın zararları konusunda bizi aydınlatacak "uzman" arkadaşlar varsa buyursunlar, o şekilde eleştiriler daha yerinde olmuş olur.

Bunun dışında Krstic konusunda ise "şanslıymışız" demekten başka bir şey yapamıyorum. Zira aramızda Krstic'e en olumlu bakanlar dahi cümlelerinde "alınabilir risk" kavramını kullanarak, "risk" olduğunu kabul ediyordu. Geçmişine, yeteneklerine edilebilecek en ufak laf yok zaten. Bitik Krstic dahi bir hazırlık maçında hepimizi nasıl mest etti, "acaba.." dedirtti gördük. Ama olmayacak duaya amin demek gibiydi yaptığımız biraz, olmadı. En azından daha hazırlık kampının bile ortasındayken bu değişimin yaşanacak olması güzel. Umarım Ergin hoca, takımın karakterine uygun bir biçimde savunma zaafı yaratmayacak, aksine Tyus benzeri bir oyuncu profili ile eklemeyi gerçekleştirir. Bu aynı zamanda oyun içi bir standart oluşturmamızı, Tyus yokluğunda dahi savunma seviyesinin korunmasına yardımcı olur.

Çıkan Mavro dedikoduları için ise "aman aman" diyorum. Elimize Krstic hatasından dönme fırsatı gelmişken, daha facia bir işe girişmeyelim.

Bir de hazır hareket gelmişken şubeye, Schilb konusunda da bir sürpriz yaşansa da rahatlasak. Diğer türlü Emir hamlesini nereye konduracağımı bilmiyorum. Oradaki bolluğu anlamlandıramıyorum.

sakatligin hicbiri iyi degildir ama bu bizim icin bence hayirli oldu ligin baslamasina daha süre var nba yada ncaaden bir tane piyango vurabilirsek gercekten iddali olabiliriz. emirde geldi schilbe bence gerek yok. bakalim ne olacak. takim icin en hayirliysi neyse o olsun